X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)

Jesli chodzi o butelki to rozumiem, że najwazniejszym ich elementem są smoczki? :-) Bo jeśli tak to położna polecała Medeli - Calm (jeden smoczek do butelki 60 zł O.o). Mówiła, że wszystkie inne mogą powodować problem z przystawieniem się do piersi później. Bo przy innych smoczkach dziecko nie musi ssać, wystarczy nacisnać smoczek. A Medela Calm jest specjalnym smoczkiem dla wcześniaków, który wymusza na nim naturalny odruch ssania.

Też kupiłam laktator i mam w planach karmienie Matka - cycek, Ojciec - Butla. Żeby mała umiała to i to.

Odradzano mi z kolei bardzo smoczki Lovi.

Są też takie dziwne wynalazki ponoć od których ząbki rosną do przodu... więc trzeba jednak ostrożnie ;-)

Bużka Mamy.

Zabieram się za prasowanko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:31

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jestem nowa na forum ale czytam Was reguralnie. Mam dopiero L4 od niedawna i troche wiecej czasu.

Bedę miała 3 dziecko, mam juz 12 letnią còrkę i 9 letniego syna.
    Termin porodu mam na 26 sierpnia. Będe miała chłopca prawdopodobnie Nikodem.
    Mieszkam koło Krakowa będę rodzic w Rydygierze. Zeromskiego odradzam tam rodzilam córkę i nigdy więcej.
    Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie.

pigułka, Friend, _cherryLady, Martynka30, Domi793, Nelk, Benus, Dominique88, makota lubią tę wiadomość

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis te z wywijanym łapkami kupiłam w używanej odzieży i pojęcia nie mam jaka to firma, ale widziałam też takie rękawki w tych ubrankach z Tesco.
    Rudi coś jest na rzeczy z tym leżeniem, bo ja dużo leżę na lewym boku i młody tam właśnie ma główkę puki co. Zobaczę za 2tyg czy się obróci to będzie 33tydz.

Monika dzięki za info właśnie potrzebuję takiej spódnicy, zaraz jadę na łowy do lidla, ciekawe jak się będą układać pod takim dużym brzuchem jak mój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:56

Gilis lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam też Tomme Tippe. Nawet się tym tematem nie interesowałam, mam nadzieję, że się nadadzą, a Malutka nie będzie cierpiała przez kolki. Też chcę, żeby K czasami Maleńką karmił :) Laktator mam, to będę w butle ładować a tatuś niech się zajmuje. Nie w celu odciążenia mnie czy coś, tylko tak żeby jakąś więź z Nią miał:) W ogóle jak tak sobie wyobrażam jak on będzie się nią zajmował to mi się gęba cieszy :) Podejrzewam, że na początku będzie trochę speszony i niepewny jak będzie na ręce brał.

Za 2 miesiące i 1 dzień ( no chyba, że Córcia zadecyduje inaczej ;) ) rodzimy:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0222bd0a10b.jpg

Aśka_gdańsk, Penelope30, pigułka, Ninka0111, _cherryLady, Martynka30, Domi793, Lulu83, paola89, Agusienka1985, Dominique88, hella, Ania_1986 lubią tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co mam dwie butelki jedna aventa i jedna lovi ale tylko dlatego, ze je dostałam w materiałach ze szkoły rodzenia lub warsztatów. I cały czas sie zastanawiam nad kupnem kolejnych ale pewnie zrobię to w sierpniu :) jakos cały czas liczę, ze nie beda mi potrzebne a jak cos to mojego wyślę szybko do sklepu lub apteki i kupi jak bedzie potrzeba.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Gilis te z wywijanym łapkami kupiłam w używanej odzieży i pojęcia nie mam jaka to firma, ale widziałam też takie rękawki w tych ubrankach z Tesco.
    Rudi coś jest na rzeczy z tym leżeniem, bo ja dużo leżę na lewym boku i młody tam właśnie ma główkę puki co. Zobaczę za 2tyg czy się obróci to będzie 33tydz.

Monika dzięki za info właśnie potrzebuję takiej spódnicy, zaraz jadę na łowy do lidla, ciekawe jak się będą układać pod takim dużym brzuchem jak mój.

Ja mam też z takimi rękawkami przekładanymi, z Anglii dostałam, ale kuzynka mówiła, że w smyku można niby tą firmę dostać- early days.

Gilis lubi tę wiadomość

• Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek piękny brzusio! :)

sabanek lubi tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope to poszukam w Tesco, dziękuje za informację akurat wyjęłam nowe ubranka do prania to się wstrzymam do tego czasu, może uda sie dokupić. Chyba zaraz będzie ulewa u mnie to nawet lepiej, poczekam na pogodę, będzie ładnie schło.

Moje mlode obróciło sie jak porządki robiłam w zabawkach. Stawiałam pojemniki między nogami i tak sie narobilam skłonów na siedząco, że brzuch oszalał. Trochę przerażajace to było. Czułam jakby sie bił sam ze sobą. A na drugi dzień widziałam już inny kształt brzucha, przestał być kwadratowy i lepiej sie oddychało. Teraz znów przez dwa dni miałam takie problemy z oddychaniem, że gdyby nie to, że wiem, że to przez ciąże to wpadła bym dawno w panikę, że sie uduszę.

Na mnie ostatnio w lidlu gapiło sie w kolejce 3 facetów i kasjerka wszyscy przede mną, jeden z pełnym wózkiem ja tylko z lodem dla syna i malinkami. Mały dużo gada wiec zwracamy na siebie uwagę, i nikt nie wpadł na pomysł by nas przepuścić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 11:28

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja mam też z takimi rękawkami przekładanymi, z Anglii dostałam, ale kuzynka mówiła, że w smyku można niby tą firmę dostać- early days.
    Ja te angielskie widziałam na Allegro, ale z opłatą to średnio się opłaca, lumpków u mnie nie ma gdzie kupić. W smyku nie spotkałam, ale dobrze wiedzieć.
    Piękny brzuszek, idealnie okrągły :) bo mój przez chwile wyglądał jakbym miała zostać mamą kartonu bo butach

sabanek, Dominique88, makota lubią tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Podziwiam ze wy już wszystko macie ja się zmobilizowac nie mogę.

Mam czesc ubranek ale jeszcze nic nie poprane, jeszcze trochę rzeczy będe miała od siostry, jak jej mała wyrośnie, teraz ma 10 dni i jest przesłodka. Moja córka codziennie do małej biega i strasznie się cieszy ze u nas też niedlugo takie malenstwo będzie. Syn też się cieszy i nie moze sie doczekac az bedzie wszystkiego małego uczyc.

My będziemy miec dla małego łyżeczko turystyczne. U starszego syna lepiej sie sprawdzilo, a szczebelkowe po dzieciakach ma obecnie moja siostra.

Ciesze się że mogę czytac forum

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bytelki avent i jedna tommee tippee

hchyw1d370r6axb9.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie butle będę miała Aventa jak i również kubeczki. Moja starszyzna się na tym wychowała. Małe i średnie już mam. Muszę zamówić jeszcze te duże po 330 ml i smoczki podomawiać.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Dziewczyny
    Podziwiam ze wy już wszystko macie ja się zmobilizowac nie mogę.

Mam czesc ubranek ale jeszcze nic nie poprane, jeszcze trochę rzeczy będe miała od siostry, jak jej mała wyrośnie, teraz ma 10 dni i jest przesłodka. Moja córka codziennie do małej biega i strasznie się cieszy ze u nas też niedlugo takie malenstwo będzie. Syn też się cieszy i nie moze sie doczekac az bedzie wszystkiego małego uczyc.

My będziemy miec dla małego łyżeczko turystyczne. U starszego syna lepiej sie sprawdzilo, a szczebelkowe po dzieciakach ma obecnie moja siostra.

Ciesze się że mogę czytac forum

O siostra też takie maleństwo ma teraz? Super sprawa w jednakowym wieku praktycznie będą :)

• Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zaczynam 32 tydzień i już się nie mogę doczekać rozwiązania.
    Dziś mam drugie spotkanie w szkole rodzenia,jak wrócę to pewnie znowu będę miała pełno pytań i wątpliwości.
    Z nudów zdążyłam od rana uszyć podusię do wózka, no i już myślę co by tu nowego zrobić.
    Butelek nie kupuję na początku, uważam, że nie ma takiej potrzeby, choć wciąż czekam co na ten temat ma do powiedzenia położna ze szkoły rodzenia.

Torby jeszcze nie spakowałam, zresztą nie mam nawet jeszcze wszystkiego poprane, w sumie to rozkładam sobie wszystko w czasie żeby jakoś zagospodarować czas i zabić nudę.

Czy wy dziewczyny też macie wrażenie, że dziecko odbiera Wam inteligencję i pamięć? Mam wrażenie, że w ciąży dolega mi poważna skleroza. Ciągle zapominam co chciałam przed minutą zrobić. Chleb wkładam do lodówki, rajstopy do szuflady męża i mam problem ze znalezieniem odpowiednich słów.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dots&Lace wrote:
    Czy wy dziewczyny też macie wrażenie, że dziecko odbiera Wam inteligencję i pamięć? Mam wrażenie, że w ciąży dolega mi poważna skleroza. Ciągle zapominam co chciałam przed minutą zrobić. Chleb wkładam do lodówki, rajstopy do szuflady męża i mam problem ze znalezieniem odpowiednich słów.
    Przecież to normalne objawy ciąży :P

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:

Daj znac jak te spodnice sie ukladaja na ciazowym brzuszku - jak juz kupisz:)
    Ja dzisiaj w Lidlu kupilam spodnie haremki z viskozy i swietne sandalki:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dots&Lace wrote:
    Dziś zaczynam 32 tydzień i już się nie mogę doczekać rozwiązania.
    Dziś mam drugie spotkanie w szkole rodzenia,jak wrócę to pewnie znowu będę miała pełno pytań i wątpliwości.
    Z nudów zdążyłam od rana uszyć podusię do wózka, no i już myślę co by tu nowego zrobić.
    Butelek nie kupuję na początku, uważam, że nie ma takiej potrzeby, choć wciąż czekam co na ten temat ma do powiedzenia położna ze szkoły rodzenia.

Torby jeszcze nie spakowałam, zresztą nie mam nawet jeszcze wszystkiego poprane, w sumie to rozkładam sobie wszystko w czasie żeby jakoś zagospodarować czas i zabić nudę.

Butelkę dobrze mieć chyba w razie Wu, jakby karmienie nie wychodziło, albo pierś by dziecko pogryzło.

A co do prania mózgu to się zgadza u mnie to samo. Pomijam fakt, że IQ w dół poleciało, ale to nieogarnianie podstaw jest okropne, ktoś mnie o coś pyta, ja odpowiadam o czym innym. Ostatnio składałam karuzelę dla Małej i tak się nawkurzałam, bo się blokowało- wiszące Misie haczyły o to coś co się przytwierdza do łóżeczka, tyle nerwów, a przyszedł K z pracy i się okazało, że wystarczyło górny łuk w drugą stronę obrócić...

Domi793, Dots&Lace, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Benus Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe ja ostatnio robiłam tartę z owocami, jak już była gotowa do pieczenia to zaniosłam ją do sypialni, a do piekarnika włożyłam portfel :)

Dots&Lace, pigułka, monika454, sabanek, Ninka0111, Friend, Dominique88, Domi793, makota lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też cierpię na galaretowaty mózg. Mąż wysłał mi rozliczenie mediów w excelu i poprosił żebym sprawdziła. Zawsze zajmowało mi to chwilę bo plik mi znany.

Nie ogarnęłam nic!!! Jak trzeba było przsunąć paskiem to zapominałam co było we wczesniejszych kolumnach. Chciałam sprawdzić formułę to nie wiedziałam co jest pięć...

Napisałam tylko, że zapominamy na ten moment o mnie i moich zdolnościach matematyczno - narzędziowych.

Mam nadzieję, że po ciąży to minie bo inaczej to kaaaaaplica! Mało tego - nie będzie czym tłumaczyć spadku umiejętności.

Gotowanie za to mi lepiej idzie :-) Jakoś bardziej logicznie do niego podchodze. Nigdy nie zostawiałam sobie bulionu np. na drugi dzień. Żeby zrobić druga zupkę. Teraz szaleje niczym magda Gessler. Codziennie obiad z dwóch dań. I nawet ciasto się zdarza mi zrobić :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze mna chyba nie jest tak zle☺

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 1487 1488 1489 1490 1491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ