Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jaskoleczka wrote:Witam
Jestem nowa na forum ale czytam Was reguralnie. Mam dopiero L4 od niedawna i troche wiecej czasu.
Bedę miała 3 dziecko, mam juz 12 letnią còrkę i 9 letniego syna.
Termin porodu mam na 26 sierpnia. Będe miała chłopca prawdopodobnie Nikodem.
Mieszkam koło Krakowa będę rodzic w Rydygierze. Zeromskiego odradzam tam rodzilam córkę i nigdy więcej.
Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie. -
w lidlu wszystko przebrane, opakowania porozrywane, część rzeczy na ziemi, same małe rozmiary zostały, także nic nie nabyłam
, jeszcze zobaczę później w innym lidlu ale to już z mężem się przejadę bo aż mi się słabo zrobiło.
Nic nie mogę jeść przez dziąsło i zła jestem okropnie. W końcu dziś 13 więc mnie to nie dziwi.
-
Dziewczyny ile pieluch tetrowych macie?
Dziś chcąc przygotować się do robienia prania małego uświadomiłam sobie, że mam tylko 7 pieluch! Nie wiem co mi się ubzdurało, że mam więcej...
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
też właśnie będę musiała dokupić.. Dziś gadałam z psiółą co ma 2 tygodniowego malucha i powiedziała, że ma 20sztuk a i to jest mało bo samej dzisiejszej nocy zużyła 3..
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualnyJestem. Sorki ze tak pozno ale zanim przyjechaliśmy, zanim sie ogarnelismy, maz mi reszte ciuszkow wypranych wyprasowal a ja pochowala.
wiec wg pani dr w szpitalu wszystko jest super. Mowi ze mamy piekne dziecko i nie ma do czego sie przyczepić. Glowka wychodzi srednio na 31+4 wiec w normie. Sprawdziła wszystko w tej glowce dokładnie. Wszystkie przepływy, komory, szukala wolnego płynu, torbieli i nic nie znalazla. Cala reszta tez super. Waga 1621g wiec standardowo, nie jest ani za duzy ani za maly. Mysle ze bedzie mial gora 3,5 kg przy porodzie.kata89, makota, paola89, pigułka, monika454, Gilis, Penelope30, Domi793, Martynka30, Aśka_gdańsk, 33Karola33, Benus, Nelk, Ninka0111, opóźniona, Dagmara, sabanek, Viola27, Rudi88, hella lubią tę wiadomość
-
Ja aż tylu przy pierwszym dziecku z tego co pamiętam nie potrzebowałam. Pralo sie na bieżąco i schly bardzo szybko bo to cienkie jest. Myślę ze do 10 sztuk to max. Ja do szpitala spakowalam tylko 3 tetrowki. Najwyzej jak bedzie potrzeba to mąż dowiezie.
-
Cześć dziewczyny,
ja też zamówiłam około 13 tych pieluch tetrowych. Mam zamiar co drugi dzień i tak robić pranie.
Możecie coś poradzić co do smoczków? Jakiej firmy kupić i dlaczego. Do tej pory myślałam - po co mi smoczek, ale poczytałam trochę na ten temat i specjaliści w pierwszych 4 miesiącach życia dziecka rekomendują smoczek jako środek do uspokajania dziecka - bez nadużywania oczywiście. Nie znam się na tym totalnie i nie wiem co kupić... -
nick nieaktualnyJa mialam okolo 10 pieluch i mi spokojnie starczylo. Jeszcze dwie mam nowki nieuzywane i nie wiem czy bede cos kupowala. Chociaz bedzie zalezo od dziecka bo ja duzo ulewa to szybko sie brudza. Marceli akurat nie ulewal wiec az tak sie nie brudzily szybko.
-
nick nieaktualny
-
Mi wystarczyło 10 pieluch w tym jedna do osuszania pupy pocięta na 4 części. Ale nie ulewał mi bo wtedy więcej by pewnie szło. Teraz kupiłam te o dużej gramaturze i są super. W smyku widziałam promocje na bambusowe. Pomacam to może dokupie do okrywania, bo mają piękne wzory.
-
makota wrote:Cześć dziewczyny,
ja też zamówiłam około 13 tych pieluch tetrowych. Mam zamiar co drugi dzień i tak robić pranie.
Możecie coś poradzić co do smoczków? Jakiej firmy kupić i dlaczego. Do tej pory myślałam - po co mi smoczek, ale poczytałam trochę na ten temat i specjaliści w pierwszych 4 miesiącach życia dziecka rekomendują smoczek jako środek do uspokajania dziecka - bez nadużywania oczywiście. Nie znam się na tym totalnie i nie wiem co kupić...
Ja kupilam dwa smoczki ortodontyczne Aventu. Maja nie powodowac wad zgryzu..Asiasia, makota lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Sebanek tak właśnie takiego szkraba ma moja siostra, chciałyśmy miec w podobnym terminie.
Agusienka będę czekała na sprawozdanie, masz połozną jakąś. Ciekawe jak tam remont.
Musik moze się spotkamy
Ja syna tam rodziłam i byłam zadowolona, moja druga siostra rodziła tam 2 dzieci tez była zadowolona.
Ja jeszcze pieluszek nie mam
Co do smoczka różne są dzieciaki. Moja córa nie miała, nie chciała wogóle. Uspakajała się na cycu, było to bardzo uciążliwe, syn nie lubił cyca, smoczek mu przypadł od razu do gustu.
Mmojej siostry mała też co chwilę się budziła i chciała cyca, siostra się zdenerwowała i dała jej smoczek teraz mała ładnie śpi. -
Domi793 wrote:Ja kupilam dwa smoczki ortodontyczne Aventu. Maja nie powodowac wad zgryzu..
Ja mam z Lovi, też mają nie powodować
A mnie znów dopadł ból krzyżaledwo chodzę
kaarolaa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ja mam 15 pieluch ale zawsze mi sie przydają. Smoczek kupiłam lovi ale widziałam takie fajne pomarańczowe w rosmanie ale kosztowały koło 40 zł i myśle nad nim . Butelkę kupiłam jedna przeciwkolkowa tommego . A dzisiaj kupiłam fotelik z baza maxi cosi cabrio i już zostały mi naprawdę same pierdoły . Od wczoraj mój mały jakiś wariacji dostał skacze rozpycha sie wypina jakby chciał wyjsć przez skore i nawet w nocy co sie obudziłam to sie wiercił , nie wiem co mu tam nie pasuje może za dużo cukru mu wczoraj dostarczyłam .
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]