X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :) weekend jak zawsze szybko i intensywnie zleciał i dzis znow brak checi i sił na wszystko, pogoda chyba jeszcze dokłada swoje bo ponuro jest...

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze! :)
    My jutro mamy wizytę i jakos wyjątkowo mam obawy czy szyjka sie znow nie skróciła :/ ale do jutra musze wytrzymać w niepewności.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Ja dzis nie mogam usnąć a jak juz usnelam to mialam częste pobudki. Chyba organizm sie przestawia na mniejszą ilość snu, bo spalam mało a jestem wyspana.

U mnie zaczyna sie dzis malowanie pokoju maluszka i bede musiala na kilka dni z domu wybyc.

Karola trzymam kciuki za wizyte. Z malym napewno wszystko w porządku. :)

a55a0765ad.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się dziś nic nie chce :(
    Co zrobić, żeby mi się chciało? :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kciuki <3

Brała może któraś z Was Gynalgin dopochwowo? Bo ginka mi zapisała po cytologii grupy 2, ale trochę się boję go brać.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• monika454 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Karola kciuki <3

Brała może któraś z Was Gynalgin dopochwowo? Bo ginka mi zapisała po cytologii grupy 2, ale trochę się boję go brać.
    Ja brałam. 2 razy mi przepisał.
    No i Dzień Dobry Dziewczyny;)
    My już na nogach od godzinki na nogach ale to za moją sprawą bo się zaa moim stęskniłam a od nie wiem kiedy był przy mnie gdy się przebudziłam.
    Zaraz śniadanko i zaczynamy działaś.
    Pogoda dziś brzydka, "chłodno" się zrobiło a chciałam pranie robić...
    Dziś w Lidlu są spódnice długie za 30zł. OStatnio taką nabyłam w Tesco i świetna sprawa do śmigania w ciąży i pewnie w połogu się przyda.
    Karola powodzenia. Kciuki mocno trzymamy.
    Asiu_Gdańsk, my też jutro wizytujemy i to już na 9:30 o_O

opóźniona, Aśka_gdańsk, Penelope30 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    ja mam z rozmiaru 50 śpiochy z wywijanymi łapkami, body kr rękaw i spodenki ogrodniczki, to biorę na pewno bo już jak mi się trafiły w promocji to wezmę choć takie to malutkie że pewnie się nie przyda.
    56 mam:
    3x body kr.rękaw
    1x body dł.rękaw
    2xśpiochy
    skarpetki, czapeczki
    więcej w tych rozmiarach nic nie mam więc chyba wszystko biorę do szpitala
    potem mam:
    2xrampers 62
    4xbody dł.rękaw 62
    2xciepłe śpiochy 62
    2xspodenki 62/68
    4Xkaftanik 68
    body 68
    kapciuchy
    Myślicie że co jeszcze powinnam dokupić, nie do szpitala tylko tak ogólnie?
    Dzień dobry :)
    Te z wywijanymi łapkami to jakiej firmy? Zastanawiałam sie czy nie kupić takie do szpitala, ale wydają mi się wielkie nawet w rozm 50. Zwykle łapki spadały i było to denerwujące, a taki patent na stałe pewnie fajnie by sie sprawdził.

Mój mały w pajacach rozm 50, (polskich producentów wiec raczej małych) pływał ze swoimi 50 cm długości. Pasowały jeszcze długo. Przyłożyłam pajaca next do Ewy-klucze i pomiędzy tymi producentami jest 7 cm różnicy! :/

Przyznaje, że teraz póki wiem, że czeka mnie cesarka to chciałabym by drugi synek urodził się duży i pulchniutki, nawet kosztem nieubrania szuflady najmniejszych ubranek. A ja nadal od połówkowych nie wiem czego sie spodziewać. Mam nadzieje,że w piątek w końcu się dowiem. :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karola kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści o Kornelku!

U nas dzisiaj noc pod znakiem skopanego , bolącego żebra. Ale najlepsze jest to,że zasnęłam na brzucho-boku ( nawet młody nie protestował ). O 8 obudzili mnie panowie przycinający drzewka pod blokiem.

Martyna mi się przypomniało ze szkoły rodzenia,że dziecko ma problem z obróceniem się jak mamusia dużo leży. Ja latam non-stop to mój już 2 miesiące lezy łepetynką do dołu. Ale jak Ty musisz odpoczywać to Tymek ma trudniej żeby się przekręcić.

Ja jeszcze nie myślałam co zabrać smrodkowi do szpitala. Przyszykuje sobie kilka opcji a potem poczekam na to jaka pogoda się zrobi i jaki duzy będzie Klusek na USG w 37tyg.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi można powiedzieć, że ja do 3 trymestru miałam zalecony przez lekarza jak najwięcej leżeć, dopiero teraz zaczynam się więcej ruszać.
    Jak mnie złapie ból brzucha i krzyża znów muszę leżeć, ale też staram się w miarę ruszać.
    Coraz ciężej mi się oddycha...

Rudi dzięki za info :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliczko kochana, przepraszam, ze zawracam tyłek ale mąż dał sie przekonać i proszę o zmiane imienia córunina Alicja :-)
    jeszcze suwaczek musze ogarnac ale z telefonu ciezko wiec pozniej moze ogarne :-)

pigułka lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    My mamy też jutro wizytę , także chyba jesteśmy we trzy.
    Co do pakowania torby do szpitala to mam napisane wszystko na stronie i nic o cieplejszych pajacach nie piszą, w piątek tam pojedziemy, popytamy jeszcze położnej o wszystko , zobaczymy co powie .
    Miłego dnia :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta :) kciuki dla wizytujących :)
    Mam pytanie, czy zastanawiałyście się już nad zakupem butelki? Chcę jakąś zamówić ale ile forum i rankingów tyle opinii. My używaliśmy u starszego synka firmy avent i były ok. Nie miał kolek ale może warto od razu zainwestować w takie antykolkowe .. :/ dr. Brown czy Tommee Tippee ... sama nie wiem. Co myślicie?

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    Mam pytanie, czy zastanawiałyście się już nad zakupem butelki? Chcę jakąś zamówić ale ile forum i rankingów tyle opinii. My używaliśmy u starszego synka firmy avent i były ok. Nie miał kolek ale może warto od razu zainwestować w takie antykolkowe .. :/ dr. Brown czy Tommee Tippee ... sama nie wiem. Co myślicie?

Ja kupilam antykolkowe firmy MAM. Przy corce mialam antykolkowe Avent i tez byly ok. Teraz kupilam te z firmy MAM, bo bardzo polecaly kolezanki i co fajne, to maja odkrecane dno wiec mozna fajnie dokladnie umyc dno buteleczki.. kupilam dwie takie butelki, jedna 260 ml, jedna mniejsza 160 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:59

33Karola33, Asiasia lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna no wiadomo,że jak są zalecenia doktorka to się nie dyskutuje :)
    Ja miałam do południa w domu siedziec a tu koleżanka z pracy dzwoni, że po mnie jedzie i bez gadania jadę do niej na kawę :P

Potem jak Ł wstanie po nocce to ruszamy na poszukiwania weselnych butów ( i moich i dla tego mojego ) trzymajcie kciuki żeby nam się udało :)

Karola my kupiliśmy zestaw Aventa anty-kolkowy na Allegro w super cenie (89zł na 3 butelki ). Chcę tez dokupić dr. Browna :)

Domi własnie ostatnio Pani w aptece rozdawała ulotki na temat firmy MAM i dostałam od niej smoczek :) Tylko u nas jeszcze sa słabo dostępne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:01

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:

Ja czytałam dobre opinie o butalkach antykolkowych z Lovi i dr Brown, z Lovi małą mam i myślę czy nie dokupić większej z dr Brown.

f2wl3e5eai92376u.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mnei uprzedziła z zakupem butelki i podarowała młodej m.in. Tommee Tippee , większość znajomych dookoła korzystali z tej firmy i byli zadowoleni , a szczerze to ja sie nie znam i dopóki nie wyjdzie w praniu to ciężko coś powiedziec.

Asiasia lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete za wszystkie dzis wizytujace! Z niecierpliwoscia czekam na Wasze relacje kochane :)

Julia, 10 latek
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie ..wyjdzie w praniu. Jest tego tyle że można oszaleć :/ a co do tych butli MAM to piszą że są dość ciężkie. Jak myślisz Domi są?

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    No dokładnie ..wyjdzie w praniu. Jest tego tyle że można oszaleć :/ a co do tych butli MAM to piszą że są dość ciężkie. Jak myślisz Domi są?

Ja mam z plastiku bez szkodliwego BPF i sa leciutkie.

33Karola33 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , ja myślałam o butelce Medel calma( słyszałam ze sa dobre pod względem jak ktos chce karmic i piersia i czasem butelka.. maja jakos wyprofilowany smoczek który szybko nie odrzuca dziecka od piersi.. jezeli dobrze zrozumiałam :)) Na początek jaka wielkość wystarczy ?

Chciałabym co jakis czas odciągnąć mleko i zostawić mała z M .. niech tez sie ucza ;) ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie..

Ja również trzymam kciuki za wszystkie wizytujące .. My w piątek mamy ( niby byłam w zeszłym tyg na badaniu trzeciego trymestru ale juz sie doczekac nie moge).

Mi moja mowiła ze po 30 tyg bedzie co 3tyg wizyta a pozniej od 36 co 2 tyg.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mnie w butelki zopatrzyla tesciowa i mamy zestaw tomme tippee antykolkowy i drugi z Nuk. Moze sie cos nada ;)

A ja wlasnie dostalam sms z warsztatów na ktorych bylam" Mamo to ja" ze u nas w wknd beda robic darmowe usg 3 i 4 d. No pójde choc mam obawy czy sie zalapie bo pewnie bedzie duzo chetnych a nie mozna sie zapisywac. Ale spróbuje :P

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ