Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witamy sie i my
weekend jak zawsze szybko i intensywnie zleciał i dzis znow brak checi i sił na wszystko, pogoda chyba jeszcze dokłada swoje bo ponuro jest...
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!
My jutro mamy wizytę i jakos wyjątkowo mam obawy czy szyjka sie znow nie skróciłaale do jutra musze wytrzymać w niepewności.
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Dzień dobry !
Ja dzis nie mogam usnąć a jak juz usnelam to mialam częste pobudki. Chyba organizm sie przestawia na mniejszą ilość snu, bo spalam mało a jestem wyspana.
U mnie zaczyna sie dzis malowanie pokoju maluszka i bede musiala na kilka dni z domu wybyc.
Karola trzymam kciuki za wizyte. Z malym napewno wszystko w porządku. -
opóźniona wrote:Karola kciuki
Brała może któraś z Was Gynalgin dopochwowo? Bo ginka mi zapisała po cytologii grupy 2, ale trochę się boję go brać.
No i Dzień Dobry Dziewczyny;)
My już na nogach od godzinki na nogach ale to za moją sprawą bo się zaa moim stęskniłam a od nie wiem kiedy był przy mnie gdy się przebudziłam.
Zaraz śniadanko i zaczynamy działaś.
Pogoda dziś brzydka, "chłodno" się zrobiło a chciałam pranie robić...
Dziś w Lidlu są spódnice długie za 30zł. OStatnio taką nabyłam w Tesco i świetna sprawa do śmigania w ciąży i pewnie w połogu się przyda.
Karola powodzenia. Kciuki mocno trzymamy.
Asiu_Gdańsk, my też jutro wizytujemy i to już na 9:30 o_O
opóźniona, Aśka_gdańsk, Penelope30 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Penelope30 wrote:ja mam z rozmiaru 50 śpiochy z wywijanymi łapkami, body kr rękaw i spodenki ogrodniczki, to biorę na pewno bo już jak mi się trafiły w promocji to wezmę choć takie to malutkie że pewnie się nie przyda.
56 mam:
3x body kr.rękaw
1x body dł.rękaw
2xśpiochy
skarpetki, czapeczki
więcej w tych rozmiarach nic nie mam więc chyba wszystko biorę do szpitala
potem mam:
2xrampers 62
4xbody dł.rękaw 62
2xciepłe śpiochy 62
2xspodenki 62/68
4Xkaftanik 68
body 68
kapciuchy
Myślicie że co jeszcze powinnam dokupić, nie do szpitala tylko tak ogólnie?
Te z wywijanymi łapkami to jakiej firmy? Zastanawiałam sie czy nie kupić takie do szpitala, ale wydają mi się wielkie nawet w rozm 50. Zwykle łapki spadały i było to denerwujące, a taki patent na stałe pewnie fajnie by sie sprawdził.
Mój mały w pajacach rozm 50, (polskich producentów wiec raczej małych) pływał ze swoimi 50 cm długości. Pasowały jeszcze długo. Przyłożyłam pajaca next do Ewy-klucze i pomiędzy tymi producentami jest 7 cm różnicy!
Przyznaje, że teraz póki wiem, że czeka mnie cesarka to chciałabym by drugi synek urodził się duży i pulchniutki, nawet kosztem nieubrania szuflady najmniejszych ubranek. A ja nadal od połówkowych nie wiem czego sie spodziewać. Mam nadzieje,że w piątek w końcu się dowiem.
-
Dzień dobry
Karola kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści o Kornelku!
U nas dzisiaj noc pod znakiem skopanego , bolącego żebra. Ale najlepsze jest to,że zasnęłam na brzucho-boku ( nawet młody nie protestował ). O 8 obudzili mnie panowie przycinający drzewka pod blokiem.
Martyna mi się przypomniało ze szkoły rodzenia,że dziecko ma problem z obróceniem się jak mamusia dużo leży. Ja latam non-stop to mój już 2 miesiące lezy łepetynką do dołu. Ale jak Ty musisz odpoczywać to Tymek ma trudniej żeby się przekręcić.
Ja jeszcze nie myślałam co zabrać smrodkowi do szpitala. Przyszykuje sobie kilka opcji a potem poczekam na to jaka pogoda się zrobi i jaki duzy będzie Klusek na USG w 37tyg. -
Rudi można powiedzieć, że ja do 3 trymestru miałam zalecony przez lekarza jak najwięcej leżeć, dopiero teraz zaczynam się więcej ruszać.
Jak mnie złapie ból brzucha i krzyża znów muszę leżeć, ale też staram się w miarę ruszać.
Coraz ciężej mi się oddycha...
Rudi dzięki za infoMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Witamy się i my
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
My mamy też jutro wizytę , także chyba jesteśmy we trzy.
Co do pakowania torby do szpitala to mam napisane wszystko na stronie i nic o cieplejszych pajacach nie piszą, w piątek tam pojedziemy, popytamy jeszcze położnej o wszystko , zobaczymy co powie .
Miłego dniaNasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Witam dziewczęta
kciuki dla wizytujących
Mam pytanie, czy zastanawiałyście się już nad zakupem butelki? Chcę jakąś zamówić ale ile forum i rankingów tyle opinii. My używaliśmy u starszego synka firmy avent i były ok. Nie miał kolek ale może warto od razu zainwestować w takie antykolkowe ..dr. Brown czy Tommee Tippee ... sama nie wiem. Co myślicie?
Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
-
33Karola33 wrote:Witam dziewczęta
kciuki dla wizytujących
Mam pytanie, czy zastanawiałyście się już nad zakupem butelki? Chcę jakąś zamówić ale ile forum i rankingów tyle opinii. My używaliśmy u starszego synka firmy avent i były ok. Nie miał kolek ale może warto od razu zainwestować w takie antykolkowe ..dr. Brown czy Tommee Tippee ... sama nie wiem. Co myślicie?
Ja kupilam antykolkowe firmy MAM. Przy corce mialam antykolkowe Avent i tez byly ok. Teraz kupilam te z firmy MAM, bo bardzo polecaly kolezanki i co fajne, to maja odkrecane dno wiec mozna fajnie dokladnie umyc dno buteleczki.. kupilam dwie takie butelki, jedna 260 ml, jedna mniejsza 160 mlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:59
33Karola33, Asiasia lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Martyna no wiadomo,że jak są zalecenia doktorka to się nie dyskutuje
Ja miałam do południa w domu siedziec a tu koleżanka z pracy dzwoni, że po mnie jedzie i bez gadania jadę do niej na kawę
Potem jak Ł wstanie po nocce to ruszamy na poszukiwania weselnych butów ( i moich i dla tego mojego ) trzymajcie kciuki żeby nam się udało
Karola my kupiliśmy zestaw Aventa anty-kolkowy na Allegro w super cenie (89zł na 3 butelki ). Chcę tez dokupić dr. Browna
Domi własnie ostatnio Pani w aptece rozdawała ulotki na temat firmy MAM i dostałam od niej smoczekTylko u nas jeszcze sa słabo dostępne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:01
-
33Karola33 wrote:Witam dziewczęta
kciuki dla wizytujących
Ja czytałam dobre opinie o butalkach antykolkowych z Lovi i dr Brown, z Lovi małą mam i myślę czy nie dokupić większej z dr Brown.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Moja mama mnei uprzedziła z zakupem butelki i podarowała młodej m.in. Tommee Tippee , większość znajomych dookoła korzystali z tej firmy i byli zadowoleni , a szczerze to ja sie nie znam i dopóki nie wyjdzie w praniu to ciężko coś powiedziec.
Asiasia lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
33Karola33 wrote:No dokładnie ..wyjdzie w praniu. Jest tego tyle że można oszaleć
a co do tych butli MAM to piszą że są dość ciężkie. Jak myślisz Domi są?
Ja mam z plastiku bez szkodliwego BPF i sa leciutkie.33Karola33 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Cześć dziewczyny , ja myślałam o butelce Medel calma( słyszałam ze sa dobre pod względem jak ktos chce karmic i piersia i czasem butelka.. maja jakos wyprofilowany smoczek który szybko nie odrzuca dziecka od piersi.. jezeli dobrze zrozumiałam
) Na początek jaka wielkość wystarczy ?
Chciałabym co jakis czas odciągnąć mleko i zostawić mała z M .. niech tez sie uczaale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie..
Ja również trzymam kciuki za wszystkie wizytujące .. My w piątek mamy ( niby byłam w zeszłym tyg na badaniu trzeciego trymestru ale juz sie doczekac nie moge).
Mi moja mowiła ze po 30 tyg bedzie co 3tyg wizyta a pozniej od 36 co 2 tyg. -
Witajcie, mnie w butelki zopatrzyla tesciowa i mamy zestaw tomme tippee antykolkowy i drugi z Nuk. Moze sie cos nada
A ja wlasnie dostalam sms z warsztatów na ktorych bylam" Mamo to ja" ze u nas w wknd beda robic darmowe usg 3 i 4 d. No pójde choc mam obawy czy sie zalapie bo pewnie bedzie duzo chetnych a nie mozna sie zapisywac. Ale spróbujeMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI