X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :) weekend jak zawsze szybko i intensywnie zleciał i dzis znow brak checi i sił na wszystko, pogoda chyba jeszcze dokłada swoje bo ponuro jest...

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze! :)
    My jutro mamy wizytę i jakos wyjątkowo mam obawy czy szyjka sie znow nie skróciła :/ ale do jutra musze wytrzymać w niepewności.

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry !

Ja dzis nie mogam usnąć a jak juz usnelam to mialam częste pobudki. Chyba organizm sie przestawia na mniejszą ilość snu, bo spalam mało a jestem wyspana.

U mnie zaczyna sie dzis malowanie pokoju maluszka i bede musiala na kilka dni z domu wybyc.

Karola trzymam kciuki za wizyte. Z malym napewno wszystko w porządku. :)

a55a0765ad.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mi się dziś nic nie chce :(
    Co zrobić, żeby mi się chciało? :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola kciuki <3

Brała może któraś z Was Gynalgin dopochwowo? Bo ginka mi zapisała po cytologii grupy 2, ale trochę się boję go brać.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• monika454 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Karola kciuki <3

Brała może któraś z Was Gynalgin dopochwowo? Bo ginka mi zapisała po cytologii grupy 2, ale trochę się boję go brać.
    Ja brałam. 2 razy mi przepisał.
    No i Dzień Dobry Dziewczyny;)
    My już na nogach od godzinki na nogach ale to za moją sprawą bo się zaa moim stęskniłam a od nie wiem kiedy był przy mnie gdy się przebudziłam.
    Zaraz śniadanko i zaczynamy działaś.
    Pogoda dziś brzydka, "chłodno" się zrobiło a chciałam pranie robić...
    Dziś w Lidlu są spódnice długie za 30zł. OStatnio taką nabyłam w Tesco i świetna sprawa do śmigania w ciąży i pewnie w połogu się przyda.
    Karola powodzenia. Kciuki mocno trzymamy.
    Asiu_Gdańsk, my też jutro wizytujemy i to już na 9:30 o_O

opóźniona, Aśka_gdańsk, Penelope30 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    ja mam z rozmiaru 50 śpiochy z wywijanymi łapkami, body kr rękaw i spodenki ogrodniczki, to biorę na pewno bo już jak mi się trafiły w promocji to wezmę choć takie to malutkie że pewnie się nie przyda.
    56 mam:
    3x body kr.rękaw
    1x body dł.rękaw
    2xśpiochy
    skarpetki, czapeczki
    więcej w tych rozmiarach nic nie mam więc chyba wszystko biorę do szpitala
    potem mam:
    2xrampers 62
    4xbody dł.rękaw 62
    2xciepłe śpiochy 62
    2xspodenki 62/68
    4Xkaftanik 68
    body 68
    kapciuchy
    Myślicie że co jeszcze powinnam dokupić, nie do szpitala tylko tak ogólnie?
    Dzień dobry :)
    Te z wywijanymi łapkami to jakiej firmy? Zastanawiałam sie czy nie kupić takie do szpitala, ale wydają mi się wielkie nawet w rozm 50. Zwykle łapki spadały i było to denerwujące, a taki patent na stałe pewnie fajnie by sie sprawdził.

Mój mały w pajacach rozm 50, (polskich producentów wiec raczej małych) pływał ze swoimi 50 cm długości. Pasowały jeszcze długo. Przyłożyłam pajaca next do Ewy-klucze i pomiędzy tymi producentami jest 7 cm różnicy! :/

Przyznaje, że teraz póki wiem, że czeka mnie cesarka to chciałabym by drugi synek urodził się duży i pulchniutki, nawet kosztem nieubrania szuflady najmniejszych ubranek. A ja nadal od połówkowych nie wiem czego sie spodziewać. Mam nadzieje,że w piątek w końcu się dowiem. :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karola kciuki zaciśnięte, czekamy na wieści o Kornelku!

U nas dzisiaj noc pod znakiem skopanego , bolącego żebra. Ale najlepsze jest to,że zasnęłam na brzucho-boku ( nawet młody nie protestował ). O 8 obudzili mnie panowie przycinający drzewka pod blokiem.

Martyna mi się przypomniało ze szkoły rodzenia,że dziecko ma problem z obróceniem się jak mamusia dużo leży. Ja latam non-stop to mój już 2 miesiące lezy łepetynką do dołu. Ale jak Ty musisz odpoczywać to Tymek ma trudniej żeby się przekręcić.

Ja jeszcze nie myślałam co zabrać smrodkowi do szpitala. Przyszykuje sobie kilka opcji a potem poczekam na to jaka pogoda się zrobi i jaki duzy będzie Klusek na USG w 37tyg.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi można powiedzieć, że ja do 3 trymestru miałam zalecony przez lekarza jak najwięcej leżeć, dopiero teraz zaczynam się więcej ruszać.
    Jak mnie złapie ból brzucha i krzyża znów muszę leżeć, ale też staram się w miarę ruszać.
    Coraz ciężej mi się oddycha...

Rudi dzięki za info :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maliczko kochana, przepraszam, ze zawracam tyłek ale mąż dał sie przekonać i proszę o zmiane imienia córunina Alicja :-)
    jeszcze suwaczek musze ogarnac ale z telefonu ciezko wiec pozniej moze ogarne :-)

pigułka lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my :)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    My mamy też jutro wizytę , także chyba jesteśmy we trzy.
    Co do pakowania torby do szpitala to mam napisane wszystko na stronie i nic o cieplejszych pajacach nie piszą, w piątek tam pojedziemy, popytamy jeszcze położnej o wszystko , zobaczymy co powie .
    Miłego dnia :)

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczęta :) kciuki dla wizytujących :)
    Mam pytanie, czy zastanawiałyście się już nad zakupem butelki? Chcę jakąś zamówić ale ile forum i rankingów tyle opinii. My używaliśmy u starszego synka firmy avent i były ok. Nie miał kolek ale może warto od razu zainwestować w takie antykolkowe .. :/ dr. Brown czy Tommee Tippee ... sama nie wiem. Co myślicie?

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    Mam pytanie, czy zastanawiałyście się już nad zakupem butelki? Chcę jakąś zamówić ale ile forum i rankingów tyle opinii. My używaliśmy u starszego synka firmy avent i były ok. Nie miał kolek ale może warto od razu zainwestować w takie antykolkowe .. :/ dr. Brown czy Tommee Tippee ... sama nie wiem. Co myślicie?

Ja kupilam antykolkowe firmy MAM. Przy corce mialam antykolkowe Avent i tez byly ok. Teraz kupilam te z firmy MAM, bo bardzo polecaly kolezanki i co fajne, to maja odkrecane dno wiec mozna fajnie dokladnie umyc dno buteleczki.. kupilam dwie takie butelki, jedna 260 ml, jedna mniejsza 160 ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:59

33Karola33, Asiasia lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna no wiadomo,że jak są zalecenia doktorka to się nie dyskutuje :)
    Ja miałam do południa w domu siedziec a tu koleżanka z pracy dzwoni, że po mnie jedzie i bez gadania jadę do niej na kawę :P

Potem jak Ł wstanie po nocce to ruszamy na poszukiwania weselnych butów ( i moich i dla tego mojego ) trzymajcie kciuki żeby nam się udało :)

Karola my kupiliśmy zestaw Aventa anty-kolkowy na Allegro w super cenie (89zł na 3 butelki ). Chcę tez dokupić dr. Browna :)

Domi własnie ostatnio Pani w aptece rozdawała ulotki na temat firmy MAM i dostałam od niej smoczek :) Tylko u nas jeszcze sa słabo dostępne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 10:01

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:

Ja czytałam dobre opinie o butalkach antykolkowych z Lovi i dr Brown, z Lovi małą mam i myślę czy nie dokupić większej z dr Brown.

f2wl3e5eai92376u.png
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama mnei uprzedziła z zakupem butelki i podarowała młodej m.in. Tommee Tippee , większość znajomych dookoła korzystali z tej firmy i byli zadowoleni , a szczerze to ja sie nie znam i dopóki nie wyjdzie w praniu to ciężko coś powiedziec.

Asiasia lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki zacisniete za wszystkie dzis wizytujace! Z niecierpliwoscia czekam na Wasze relacje kochane :)

Julia, 10 latek
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie ..wyjdzie w praniu. Jest tego tyle że można oszaleć :/ a co do tych butli MAM to piszą że są dość ciężkie. Jak myślisz Domi są?

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    No dokładnie ..wyjdzie w praniu. Jest tego tyle że można oszaleć :/ a co do tych butli MAM to piszą że są dość ciężkie. Jak myślisz Domi są?

Ja mam z plastiku bez szkodliwego BPF i sa leciutkie.

33Karola33 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , ja myślałam o butelce Medel calma( słyszałam ze sa dobre pod względem jak ktos chce karmic i piersia i czasem butelka.. maja jakos wyprofilowany smoczek który szybko nie odrzuca dziecka od piersi.. jezeli dobrze zrozumiałam :)) Na początek jaka wielkość wystarczy ?

Chciałabym co jakis czas odciągnąć mleko i zostawić mała z M .. niech tez sie ucza ;) ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie..

Ja również trzymam kciuki za wszystkie wizytujące .. My w piątek mamy ( niby byłam w zeszłym tyg na badaniu trzeciego trymestru ale juz sie doczekac nie moge).

Mi moja mowiła ze po 30 tyg bedzie co 3tyg wizyta a pozniej od 36 co 2 tyg.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, mnie w butelki zopatrzyla tesciowa i mamy zestaw tomme tippee antykolkowy i drugi z Nuk. Moze sie cos nada ;)

A ja wlasnie dostalam sms z warsztatów na ktorych bylam" Mamo to ja" ze u nas w wknd beda robic darmowe usg 3 i 4 d. No pójde choc mam obawy czy sie zalapie bo pewnie bedzie duzo chetnych a nie mozna sie zapisywac. Ale spróbuje :P

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ