X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    No to faktycznie nie ciekawie, ja będę mieć ten sam problem w przyszłości bo sami z mężem w mieście, rodziny daleko.
    no wlasnie, ale dam sobie rade, zawsze jakas sasiadka godzine sie nim zajmie, a podejrzewam ze od 34 tc bede miala skieroweanie na ktg, ale pogadam w poniedzialek z ginem o tym.

jak u nas leje, nic sie nie przejasnia, takie chmury szare dookola

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

U nas jest to samo

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na KTG najprawdopodobniej będę od 37tyg chodzić, bo mój doktor idzie na urlop i nie może mnie tak zostawić samopas hehehe
    Chodzę do niego 8 lat i jestem zadowolona, bo ja z tych panikujących a on potrafi do rozumu przemówić.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A u mnie słonko, nie pamiętam kiedy ostatnio padało. Jak w całym kraju zapowiadają burze i ulewy to u nas sucho.... Aż muszę warzywna podlewać tak jest sucho. Nawet trawa przysycha

.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    U nas jest to samo
    w koncu to tylko 60 km

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wITAM I POZDRAWIAM ze słonecznego zachodniopomorskiego:-)ostatnie wakacje we dwoje:-)Witam sie z wami w 31 tyg i 8 miesiacu ale to brzmi...

Widze ze mam duzo do nadrabiania z czytaniem...na forum..

pozdrawiam Was słonecznie i ciepło

JRY1984, pigułka lubią tę wiadomość

marcianka86
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktg bede miec 35 tydz a pogoda dzis slonko chyba pierwszy raz od piatku ☺

Ale moj maz zapierdziela z tymi scianami moze w sobote niedziele juz bedzie mozna malowac☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    A u mnie słonko, nie pamiętam kiedy ostatnio padało. Jak w całym kraju zapowiadają burze i ulewy to u nas sucho.... Aż muszę warzywna podlewać tak jest sucho. Nawet trawa przysycha

.
    u nas to dwa tyg nie padalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    wITAM I POZDRAWIAM ze słonecznego zachodniopomorskiego:-)ostatnie wakacje we dwoje:-)Witam sie z wami w 31 tyg i 8 miesiacu ale to brzmi...

Widze ze mam duzo do nadrabiania z czytaniem...na forum..

pozdrawiam Was słonecznie i ciepło

A gdzie Cię konkretnie wywiało? Bo to moje rodzinne strony :)

Musik wrote:

A tak sie prezentujemy w 30 tc :)
    Ale zgrabniutki! Ile masz wzrostu? Wygląda jakby Dzieciaczek się rozłożył wzdłuż Ciebie równiutko :)

• Benus Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam u okulisty i faktycznie mówiła, że wada wzroku nie jest przeciwwskazaniem do sn, jedynie gdyby były problemy z siatkówką lub dnem oka to wtedy. Wypisała zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie i to tyle z mojej 10 minutowej wizyty :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo dzisiaj o cesarke nie jest tak latwo niby po pierwszej mozna wybrac ale w praktyce wyglada inaczej ja jestem ciekawa jak u nas to wyglada po zmianie ordynatora nastawilam sie co ma byc to bedzie bardzo bym chciala zeby naturalnie sie wszystko potoczylo nie przez wywolanie chyba ze serduszkowaniem☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja mysle ze to super sprawa grunt to nauczyc sie bobrze wiazac☺

Dziewczyny, jak już załapiesz jak się wiąże - a nie jest to trudne - to nie ma w tym nic czasochłonnego. Z tym, że chusta musi być dobra -elastyczna i odpowiednio długa do wzrostu noszącego. Takie na zapinanie, o ktorych któraś z Was pisała nie są wskazane (o ile myślimy o tych samych), bo dziecko nie jest w pozycji fizjologicznej.
    W necie jest masa filmów instruktażowych jak wiązać, na forach można poczytać o rodzajach chust, materiałach. Można też znaleźć w swojej okolicy certyfikowanego doradcę. Wystarczy pogrzebać

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej oto i ja w 32+2
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ff3cfc3ed27.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab4798652bd3.jpg

Dziś znów męczący dzień, organizuje komers dla córki klasy w jej szkole połączony z dyskoteką dla całej szkoły, poczęstunek dla nauczycieli itd, kasa miała być a tu nagle jej nie ma i 500zł mam z du*y wytrzasnąć a tyle nie dołoże, mam nerwa, na 12 idę ogarniać wszystko, bo nic nie zrobione a komers jutro o 16 o.O

makota, sabanek, Domi793, pigułka, Martynka30, Penelope30, paola89, kaarolaa, 33Karola33, JRY1984, Musik, hella lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JRY1984 wrote:
    Dziewczyny które robiły zakupy w gemini - mam ogromną prośbę: Czy podeślecie mi ściągawkę do kupiłyście dla siebie i dla niuniek waszych w Gemini? A jak z witaminami jakie kupujecie?
    To moje pierwsze i drugie zamówienie z gemini:
    CANPOL, aspirator do nosa + etui, od urodzenia
    Alugastrin, zawiesina o smaku miętowym, 250ml
    podklady_higieniczne_seni_soft_90cmx60cm_5_sztuk
    Podkłady higieniczne, SENI SOFT, 90cmx60cm, 5 sztuk
    pampers_newbaby-dry_pieluchy_rozmiar_2_mini_3-6kg_43_sztuki
    Tommee Tippee, silikonowe osłonki na piersi, 2 sztuki
    canpol_laktator_reczny_basic CANPOL, laktator ręczny, Basic
    wkladki_laktacyjne_bella_mamma_z_przylepcem_30_sztuk
    maalox_zawiesina_doustna_20_saszetek_po_43ml Maalox, zawiesina doustna, 20 saszetek po 4,3ml
    Maalox, 20 tabletek
    Pregna PLUS, 30 kapsułek
    Magne-B6 Max, 50 tabletek
    Maltan, maść, 10ml
    CANPOL, podkłady poporodowe, ultrachłonne, oddychające, na noc, 10 sztuk
    Pregnavit, 30 kapsułek OKAZJA
    Mase rzeczy mam jeszcze z allegro, z cerfura takich do porodu, dla małej i nie tylko :)

Hej dziewczyny mamy 1500 stron już XD

JRY1984 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi robi lekarz ktg od 30 tc i mowi ze bedzie mi robil teraz co wizyte czyli co dwa tygodnie. Oprocz tego na kazdej wizycie jak zawsze: usg, badanie na fotelu szyjki, badanie moczu i krwi na zawartosc zelaza. Na usg zawsze wszystko mierzy, sprawdza serduszko, mozg, narzady w brzuszku, pepowine i nie wiem co tam jeszcze..
    Teraz wizytuje we wtorek 21.06 :)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    No to faktycznie nie ciekawie, ja będę mieć ten sam problem w przyszłości bo sami z mężem w mieście, rodziny daleko.

Ja tez sama z mezem i corka i Alexikiem bede. Mieszkamy w de, do pl mamy prawie 1000 km, cala rodzina w pl wiec z malym bede ciagle sama. Na szczescie mamy tu znajomych i mam b.dobra kolezanke na ktora zawsze mozna liczyc:) bedzie dobrze:)

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • makota Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Mi robi lekarz ktg od 30 tc i mowi ze bedzie mi robil teraz co wizyte czyli co dwa tygodnie. Oprocz tego na kazdej wizycie jak zawsze: usg, badanie na fotelu szyjki, badanie moczu i krwi na zawartosc zelaza. Na usg zawsze wszystko mierzy, sprawdza serduszko, mozg, narzady w brzuszku, pepowine i nie wiem co tam jeszcze..
    Teraz wizytuje we wtorek 21.06 :)

Domi, w Niemczech jest inaczej. Ja miałam KTG już w 28 tygodniu. Tutaj dostają za to dodatkową kasę, więc robią ile wlezie - czy jest potrzeba, czy nie. Nie informują tylko pacjentek jakie to odczucie dla dziecka - podobno straszny huk i bardzo nieprzyjemnie. Mój Lew za każdym razem walczy rozpaczliwie rapciami, aby się tego pozbyć - oczywiście bezskutecznie... Widziałam, że u mojej lekarki, ciężarne często grzecznie dziękują za to badanie, jeśli wszystko jest w porządku. Tak to już jest jedne chcą badania i się się skarżą, że nie mają. Ja marudzę, że tutaj to tak często bez potrzeby robią i pani pielęgniarka patrzy na mnie jak na głupią, kiedy mówię, że nie chcę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:18

Asiasia lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka bardzo ładnie wyglądasz :) super brzuszek :)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos spania. Ja śpię na lewym boku, czasami jak biodro już boli to na chwilę na plecy i znów na lewy i nie boli. A jak leżę na plechach, to czuję dokładnie jak Wiktoria tam pływa heh ;) Na plecach wygodniej mi jest jak włożę sobie pod kolana poduszki, wtedy krzyż nie boli i brzuch nie jest napięty.

Ja będę z Wiki tu, reszta rodziny 300km stąd. Mam kuzynkę tu w mieście, ale ona ze swoim synkiem w kółko coś do roboty ma, więc mam nadzieję, że nie będę miała takiej sytuacji, że będę musiała gdzieś Córcię sprzedać.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko kategorycznie odmawia zasypiania na lewym boku, bo tam dokładnie sobie leży. Każda próba kończy się walką z materacem i skopaniem mnie do granic możliwości. Jak się w nocy przewrócę, to jest lepiej, więc biorę ją czasem podstępem. Ja śpię na obu bokach i na plecach z uniesionymi nogami. Z resztą ja się mocno w nocy wiercę, więc nawet jak zasnę w jednej pozycji to budzę się w innej.

3i49io4pwtvv3zn2.png
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ