X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dobre pytanie, sama się nad tym zastanawiam, mam ten sam problem, i nawet już poduszka nie pomaga...
    A u nas od rana leje :(
    Obudziłam się z bólem głowy, ja dziś znów sama bo mój ma służbę.

No wlasnie..u mnie poduszka rogal tez juz nie pomaga. I mam juz male problemy z przewracaniem sie z boku na bok, a wieczorem to juz jestem tak zmeczona ze nie mam na nic sily. Ciezko mi sie juz tez oddycha.
    No to sobie ponarzekalam..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze to super sprawa grunt to nauczyc sie bobrze wiazac☺

A tak wogole dzien dobry☺
    Trzymam kciuki za wizytujace ja sie nie moge doczekac 30.06 bo jiz 5 tyg malej nie widzialam ale bede miec ktg i usg wiec mi wszystko wynagrodzi☺ale golenie to dla mnie wyzwanie wczoraj malo nie fiklam takie pozycje ale sciana mnie postrzymywala dobrze ze jej nie przewrocilam hihi

Martynka30, kaarolaa, sabanek, JRY1984, Ania_1986 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana, ja dziś też bez męża bo jakieś ksiuty z pracy ma i to z nocowaniem więc wróci dopiero jutro i to późno.
    Ninka to dziwne że jeszcze nie masz ja miałam tydz po złożeniu jeszcze w kwietniu.
    Z tymi chustami to różnie, też mi się podobało na warsztatach jak pokazywali, ale koleżanka mówiła że jej małemu się strasznie nie podobało i nie dawał się w tym nosić więc pewnie też dużo zależy od dziecka.
    Ale miałam dziś sen, że było już po porodzie, miałam bliznę po cc, dzidziuś leżał taki mały w inkubatorku i nikt nie chciał mi pokazać jak go karmić, pielęgniarka powiedziała że to moja wina bo jest środa a w środy poradnia laktacyjna jest nie czynna i dopiero jutro mi pokarzą. Koszmar.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka ja swojego nie widziałam 8tyg i jeszcze muszę czekać 2.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi :( u mnie, teraz jak przychodzi noc to dla mnie tragedia :(

Ninka ja też mam problem z ogoleniem :(

Ninka, Penelope współczuje, że tak rzadko widzicie dzieciaczki, ja mam usg co 4 tyg a dla mnie to wieczność :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj z tymi lekarzami, wiecie, ze moj gin na nfz ani razu od 5tc nie zmierzyl/zwazyl dziecka :-O to jiz masakra, usg robi co 2-3 wizyte i trwa to ok. minuty, mowi jakie jest polozenie i pokazuje mi, ze bije serduszko i tyyyle. Jakbym miala tylko do niego chodzic to bym nic nie wiedziala !! Na prywatnej wizycie zawsze wszystko dokladnie pomierzone i posprawdzane. Plci u niego tez jeszcze nie poznalam bo nie widac a u mojej juz w 18tc chyba byla piekna muszelka. A ten dziad stary mowi mi, ze dziecko tak ulozone, ze raczej przy porodzie sie dowiem :-/ masakraaaa, chodze tam tylko po skierowania oczywiscie, ale moja kolezanka 3 lata temu tylko u niego prowadzila ciaze, wspolczuje jej. A w o gole to on tez prowadzil ciaze mojej mamy i tesciowej jak mnie i meza nosily i mowia ze juz wtedy wygladal jakby mial isc na emeryture a juz prawie 30 lat minelo...

Co do chusty nie pomoge, nie uzywalam i nie bede, dla mnie to zbyt skomplikowane, mam 155cm wzrostu i jak pomysle o motaniu na sobie 3 czy 4 metrow materialu to mnie to przeraza. Ale dziewczyny na lutowkach u mnie, ktore uzywaly to w wiekszoci chwalily ale warto isc na specjalne szkolenie :-)

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Słyszałyście że planowane cc teraz robią po skończonym 39tyg? Ja myślałam że po 38 już zrobią bez problemu.
    Ja słyszałam, że u mnie w okolicy wykonują cc na 7 dni przed terminem. Słyszałam też takie opinie, że jak jest wszystko ok to czasem czekają do 41 tc.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez zrobilyscie się takie niezdarne ??? Ja to czuje się jakbym miała drewniane ręce, wszystko mi wypada z rak, wszystko przewracam, tluke, wysypuje, potykam się o własne nogi a co mnie najbardziej wkurza to cokolwiek jem- ląduje na brzuchu !!! Nosz ku#wa jaka fleja ze mnie.
    Mam to samo.

Paulka123 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja słyszałam, że u mnie w okolicy wykonują cc na 7 dni przed terminem. Słyszałam też takie opinie, że jak jest wszystko ok to czasem czekają do 41 tc.
    o rety, dzięki za info. Wszędzie teraz tak jest podobno że czekają jak najbliżej terminu. Ale to można zawału dostać że dziecko zacznie się rodzić samo i nie zdążą zrobić cc.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

:( masakra :( do tego czasu można urodzić, a ja dziękuję za poród pośladkowy :(
    Mi gin mówił tylko, że z CC nie czekają do terminu porodu, robi się trochę wcześniej, ale ile to nie mówił.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, leje od rana, mialam isc po bulki z malym i dupa...jestem ciekawa jak ja z nim caly dzien w domu wytrzymam, juz mi pokazywal, ze na balkon chce a tam mokro jak diabli. milam tez pranie zrobic, ale nie zrobie bo mi nie wyschnie...

u nas dzisiaj srednia noc, bo Marceli z nami spal, cos sie wieczorem wybudzil i marudzil u siebie, wiec maz przyniosł go do nas, a ten oczywiscie cala noc spal w poprzek i zajmowal najwiecej lozka

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja planuję od 37+1 chodzić codziennie na ktg. Wybrałam dwa szpitale, jak będzie potrzeba to i trzeci znajdę.

Martynka30, Penelope30 lubią tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Co do chusty moja kuzynka miała przy 2 bardzo sobie chwaliła, jej to zawijanie błyskiem szło. I.dzieciak tez grzecznie w niej siedział.
    Mi jeszcze rogalik do spania pomaga, ale co będziesz 2 tyg to nie wiem.

Ja mam wizytę tez 30.06.
    Dwa tygodnie temu mały ważył to 1050 a szyjka miała 5 cm długości.
    Wwszystkie wymiary były zgodnie z terminem.

Co do lekarzy ja na NFZ chodziłam do 2 lekarzy, pierwsza ok ale musiała się zwolnić bo kierowniczką ośrodka zdrowia suszyła jej głowę ze kieruje na za dużo Badań. Druga co przyszła za nią dawała skierowania co 2 miesiące.

Teraz chodzę do tej pierwszej tylko prywatnie.
    Moje dzieciaki urodziły się o podobnej wadze 3950 i 3960 ciekawa jestem jak będzie z Nikim.

Ninka0111, JRY1984 lubią tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 9 maja a teraz mam 30 czerwca ale wytrzymam jakos tak ufam mojemu doktorkowi jak nie mam usg to badanie ginekologiczne ktore tez jest chyba dosyc wazne no i jak by cos sie dzialo to zawsze moge isc sie skonsultowac albo zadzwonic o porade i chodze tylko na nfz wiec jestem zadowolona moje usg zawsze jesc dosc szczegolowe bo ok 15 min z dokladnym opisem prowadzil mi tez pierwsza ciaze i jak dla mnie super nie jest ani wypalony zawodowo prywatnie drogi nie jest tez ale sam mi kazal zapisac sie na nfz slyszalam kiedys opinie ze jakies dzieciatko przez niego chore bylo ale ja sceptycznie podchodze do takich opini bo jest tylko czlowiekiem...ale ma tez bardzo duzo super opini☺
    Penelope grunt to ufac lekarzowi a jak sie nie ufa to powinno sie zmienic ja chodzilam prywatnie miedzy ciazami najlepszy lekarz w miescie jedna wizyta 180-230 zl i mialam podejzenie raka szyjki macicy a jak przyszly wyniki to nawet nikt mnie nie poinformowal a ze stresu schudlam w miesiac 5 kg naszczescie wyniki byly na moja korzysc wiec jezeli lekarz podejrzewa cos takiego to chyba pacjentce powinien przekazac informacje i dalam sobie spokoj☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 08:49

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam teraz usg co 2 tyg, sie zastanawiam jak z ktg bedzie, co ja bede z mlodym robila? sasiadom bede go sprzedawala

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja chodzę do gina na nfz, do którego chodzę już wiele lat. Dzisiaj umówiłam się na prywatną wizytę do gina, który prowadził moją pierwszą ciążę i jest prof. W szpitalu, w którym będę rodzić. Mam problem z twardniejącym brzuchem(jak tylko wstanę to mnie ściska) oraz dziecko naciska mi na szyjkę, co mocno boli. Jak powiedziałam o tym ginowi na nfz, to nawet mi nie zbadał szyjki!! Ale chciałabym go zachować na darmowe badania... Czy mogę chodzić do obydwu? I który wpisuje się w kartę kontroli? Mam też już umówione usg na nfz, więc szkoda mi to stracić

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a żadnej z babć nie możesz ściągnąć do siebie na miesiąc?
    Ninka współczuję takich przejść. Ja swojemu w miarę ufam, ale i tak zapisałam się już do drugiego na początku 36tyg,
    Do tego chodzę pryv i zrobi mi takie dokładne badanie tego 3trym 29czerwca, a potem mi umówił tylko kontrole na 13 lipca, więc idę jeszcze 20lipca do drugiego na kolejne USG żeby zobaczyć jak młody do porodu się układa.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojego lekarza mam zaufanie ale gdyby nie ta mała ilość wód i krótka szyjka to kazalby mi przyjść dopiero za miesiąc. Czyli jakieś 4 tyg przed terminem. Raczej należy do tych ludzi co nie popajada w przesadą jeśli wszystko idzie dobrze. Nie wiem czy to dobrze czy źle .... Tak czy inaczej po niedzieli ide na kontrole do szpitala.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W karte ciazy niech wpisuje ten na nfz i nigdy sie nie przyznawaj ze chodzisz prywatnie jeszcze niech z wizyty prywatnej da ci informacje dla siebie opis usg i zdjecie czy co tam bedzie robil☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedemna u mojego doktorka byla dziewczyna ktora miala zrobic jakies badania i nie zrobila w terminie a miala miesiac czasu ale byla afera powiedzial jej ze ma sie nie pokazywac bez badan a jak jest nadgorliwy to ma zmienic lakarza bo nosi w sobie dziecko a nie kukle ale byl wkurzony a tak to bardzo sympatyczny z niego czlowiek☺

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ