Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope to po prostu wapno.
Monika u nas jest to samo, jak idziemy do marketu to głownie na dział owoce/ warzywa no i coś tam się jeszcze wrzuci, ale głównie tym się żywimy, a pomału już mama tez dowozi od siebie z działkiPenelope30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj najadlam się makaronem z piersią z kurczaka w sosie smietanowo szpinakowaym. A jak juz najadlam się tak ze myslalam ze pekne to teściu mi przyniósł miseczkę bobu. Jak ja uwielbiam Bob!!Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ło matko, na same ciuszki wyjdzie jedna pralka, piorę tylko nowe, bo od znajomej co dostałam to są poprane i jeszcze pachną więc bez sensu prać kolejny raz. I dwie pralki wyjda na pościel, koce, śpiworki, pieluchy tetrowe i flanelowe .. Ale ja też piorę tylko do rozmiaru 62 , 0-3 m.
Asiasia lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
Ja liczyłam że mi tylko jedna pralka się nazbiera ale rożek sporo zajmuję i jeszcze pieluchy domówiłam więc wyjdą dwie ale to już max, ja będę mieć bez pościeli dla młodego. Ale tak myślę że chyba naszą pościel z sypialni będę też musiała wyprać w tym dziecięcym proszku jak mam zamiar brać małego do nas na sypialnię.
Słyszałyście że planowane cc teraz robią po skończonym 39tyg? Ja myślałam że po 38 już zrobią bez problemu. -
Dziewczyny czy wy tez zrobilyscie się takie niezdarne ??? Ja to czuje się jakbym miała drewniane ręce, wszystko mi wypada z rak, wszystko przewracam, tluke, wysypuje, potykam się o własne nogi a co mnie najbardziej wkurza to cokolwiek jem- ląduje na brzuchu !!! Nosz ku#wa jaka fleja ze mnie.Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Penelope30 wrote:Ja liczyłam że mi tylko jedna pralka się nazbiera ale rożek sporo zajmuję i jeszcze pieluchy domówiłam więc wyjdą dwie ale to już max, ja będę mieć bez pościeli dla młodego. Ale tak myślę że chyba naszą pościel z sypialni będę też musiała wyprać w tym dziecięcym proszku jak mam zamiar brać małego do nas na sypialnię.
Słyszałyście że planowane cc teraz robią po skończonym 39tyg? Ja myślałam że po 38 już zrobią bez problemu.
A to pewnie zależy od sytuacji, stanu zdrowia itp.
Ja też byłam przekonana, że robią po skończonym 37 czyli w 38. Nie wiem, nie miałam jeszcze :)pod koniec czerwca dowiem się jak widzi to wszystko mój lekarzPenelope30 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Paulka123 wrote:Dziewczyny czy wy tez zrobilyscie się takie niezdarne ??? Ja to czuje się jakbym miała drewniane ręce, wszystko mi wypada z rak, wszystko przewracam, tluke, wysypuje, potykam się o własne nogi a co mnie najbardziej wkurza to cokolwiek jem- ląduje na brzuchu !!! Nosz ku#wa jaka fleja ze mnie.
Jakbym siebie czytała
Paulka123 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Benus, Ninka dziekuje za pamięć
o dzisiejsze ktg - dostałam opieprz od lekarza na dyżurze - tego samego co w 15 tyg byłam z krwawieniem, że niepotrzebnie przyjechałam do szpitala, że w 32 tc się nie robi jeszcze, że mam prawo nie czuć albo słabo czuć ruchy ?!?, a jak mi nie pasuje to mam zostać na obserwacji 3 dni.
Co za gościu!
Zastępca ordynatora, cham nieprzeciętny i jeden z najlepszych lekarzy w "rzeźni"
Ale dobrze, że mnie namówiłyście i pojechałam, bo uspokoiło mnie, że zapis ktg był prawidłowy, skurczów brak, ruchów 9 przez te 20 minut
Jedynie martwi mnie, że maleństwo o prawie 2 tyg mniejsza wiec z terminu na początek sierpnia - bede rodzić po 20 sierpnia lub z niską wagą urodzeniową 2800, a Wiki miała 4250gr.
Nie wiem jak w końcu będzie, ale ledwo na 10 centylu się utrzymujemy... Ale jeszcze na 10 - nie niżej bo to by była hipotrofia płodu jak u matek alkoholiczek, palaczek, ćpunek.
A ja nic z tych rzeczy!!
Nawet uważam na to co jem, jedynie pije na zgagę wszystkie dostępne specyfiki bo UMIERAM od niej, dziś np poszło z 7 tabletek do ssania bo prawie cały dzień byłam w "drodze" , ale to by powodowało niską wagę??? Nic w ulotce nie jest napisane.
Eh!!! Nerwa mam, po co mi głowe łamać!
Już umówiłam się prywatnie na pt 24 czerwca pierwszy wolny termin, żeby sprawdzić. -
Penelope30 wrote:truskaweczka napisała na fb że ją opieprzyli że w 32tyg to za wcześnie na KTG może coś więcej nam zaraz napisze
Pewnie znowu jakaś "mądra położna"...jak byłam w szpitalu w 26, to mój lekarz tez poprosił o kto i oczywiście był komentarz jednej z położnych "kto to widział kto w 26 tyg". No ale jakoś wyszło i mam nawet ten wydruk. -
Truskaweczko! ten lekarz co Tobie tak powiedział to jakiś idiota! KTG robi się od 30tc chuyba że dziecko jest duże to robi się nawet szybciej! Bardzo dobrze, że pojechałaś na to ktg, uspokoiłaś się chociaż.
Kurcze, moze jakoś usg Twojego lekarza źle mierzy wagę córuni i trzeba by było się z kimś innym skonsultować? Co 2 opinie to nie jedna.Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.