X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja na gemini nie zamawiam. Spoko cenowo wychodzi w aptece doz.pl i dostawa do apteki darmowa mimo, że parę pierdółek tylko się zamawia.

też jestem z doza zadowolona , ostatnio zamawiałam w piątek gdzie czwartek był wolny a paczkę miałam do odbioru już w pon . A z gemini to rzeczywiście raz czekalam prawie dwa tygodnie na zamówienie , i szkoda że nie ma ani darmowej wysyłki ani nic nie dorzucą od siebie - poza ulotkami oczywiście.

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi odpoczywaj bo sie wykonczysz a do konca jeszcze troche zostalo...

paola89 lubi tę wiadomość

• Friend Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola89 wrote:
    też jestem z doza zadowolona , ostatnio zamawiałam w piątek gdzie czwartek był wolny a paczkę miałam do odbioru już w pon . A z gemini to rzeczywiście raz czekalam prawie dwa tygodnie na zamówienie , i szkoda że nie ma ani darmowej wysyłki ani nic nie dorzucą od siebie - poza ulotkami oczywiście.

U mnie też tylko ulotki ;/

8p3ogov3mui4evm6.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja

Przed chwilą byliśmy z synem męża na pociąg odwieść. Wraca dopiero w piątek. A syn dziś kończy 9 lat i bardzo przykro mu że tata wyjeżdża właśnie dziś. No cóż taka praca.

I kupiłam też butle i smoczek, lovi. Smoczek był gratis do butli.

Ja tez zamówiłam materacyk na allegro, dopiero wczoraj przyszedł, a ponad tydzień wcześniej zamówiłam.

Truskaweczko współczuję uzależnienia męża, życzę Ci aby się opamiętał.

Ja zamówiłam wózek roan bass, czekam już na niego ponad 2 tygodnie, mam nadzieję że będzie dobrze służył. Kupuje fotelik recaro priva z adapterem do wózka i z isofixem.

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    ja też mam problemy ze skurczami prawie od początku - na początku brałam magnez, bo miałam silne bóle brzucha. Później ten magnez przestał mi pomagać - budziłam się w nocy i wyłam z bólu. Zmieniłam doktorka i dostałam nowe zalecenie - magnez apteczny produkowany jako lek, nie suplement diety z rossmana. Nazywa się to cudo magnesium Verla - na początek kupiłam 100 tabsów, teraz dokupiłam 200 i muszę przyznać, że działa i dobrze się wchłania. Ma mniejszą dawkę, dlatego bierze się 3xdziennie. Ja czuję, że moje zapotrzebowanie zwiększa się w sytuacjach stresowych, więc ostatnio brałam 3x dziennie po 3 tabletki - najważniejsze, żeby przed snem nie zapomnieć. Teraz nie muszę już rozmasowaywać łydek i kuśtykać, a znam ten ból...

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Przy okazji, to czemu tak często robicie USG? ja też miałam tylko 4 razy i dwa tygodnie temu było ostatnie.

Rudi, jak masz dzisiaj szkołę rodzenia to zdawaj relacje. Moja położna na szkole rodzenia jest beznadziejna i więcej się z neta dowiem; więc chętnie zbiorę informacje. Grupa też bardzo "wesoła". Jak zapytałam ostatnio o masaż krocza, to parka obok mnie zaczęła się tak śmiać, że myślałam, że z krzeseł pospadają. Ciekawe czy przy porodzie też się tak będzie idiotka śmiała. W ogóle atmosfera dość żenująca. 40-latkowie zadają położnej pytania w stylu - ale jak się będzie to łożysko rodziło (ha HA HA) to mogę wyjść prawda, bo słyszałem od kumpla, że to obrzydliwe.... ehhhh ci Germańcy... aż nam się chce tam w czwartek iść
    Dzięki za radę, zapytam w aptece o ten magnez :)

relganliumoc9u3n.png
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Z Dębek B-) ...ostatni urlop we czworo, trochę podróż z duszą na ramieniu i wiecej leżę niż łażę,ale zawsze coś. Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:38

Ninka0111, Domi793, kaarolaa lubią tę wiadomość

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa,Staś 2100 w zeszłym tygodniu-3 tyg do przodu

Penelope30, paola89, sabanek, pigułka, kaarolaa lubią tę wiadomość

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie stwierdziłam, że mój syn lubi owoce i warzywa. Znaczy to wiedziałam już wcześniej ale chyba sobie to dobrze uświadomiłam dopiero dzisiaj. Poszłam do lodówki po mleko na zgagę i patrzę...mam nektarynki, brzoskwinie, brzoskwinie paraguyo, melona, arbuza, mango, truskawki, czereśnie, jabłka, cytryny, pomarancze, zielony groszek, fasolke żółtą, pomidory, ogórki, bób i jeszcze coś by się znalazło.. a chleb? wędliny..? po co... i po takiej dawce owoców ja się dziwię, że tak tyję...

sabanek, pigułka, Friend lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj od proktologa dostałam taki lek calcium dobesulate hasco w składzie głównie dobezylan wapnia jednowodny 1 tab zawiera 250mg, myślicie że mogę brać? Wizyta u gina za 2tyg a wolałabym nie dzwonić do niego tylko na wizycie zapytać. Na zaparcia to dostałam, podobno uszczelnia naczynia krwionośne to może i na krwawiące dziąsło pomoże.

• monika454 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Wczoraj od proktologa dostałam taki lek calcium dobesulate hasco w składzie głównie dobezylan wapnia jednowodny 1 tab zawiera 250mg, myślicie że mogę brać? Wizyta u gina za 2tyg a wolałabym nie dzwonić do niego tylko na wizycie zapytać. Na zaparcia to dostałam, podobno uszczelnia naczynia krwionośne to może i na krwawiące dziąsło pomoże.
    a to nie jest jakiś rodzaj wapna? Calcium to wapno. Jak nie masz pewności a nie chcesz dzwonić to może dla pewności wyślij eskę. Po za tym masz prawo się dowiedzieć-On Cię prowadzi więc powinien odpowiedzieć na wiadomość.

Penelope30 lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzizas umarlam i trafiłam do jakiegoś piep# piekła zwanego PRASOWANIE NIEMOWLECYCH UBRANEK.
    Uporalam się z jedna pralka z wielkim bólem, a tu dochodzi druga.
    Litości.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota odwołali nam zajęcia, bo położne nie zdążyły z jakiegoś szkolenia dojechać. Także dziś nic mądrego nie napisze

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac przyszedl☺

Domi793, Martynka30, Penelope30 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    O dzizas umarlam i trafiłam do jakiegoś piep# piekła zwanego PRASOWANIE NIEMOWLECYCH UBRANEK.
    Uporalam się z jedna pralka z wielkim bólem, a tu dochodzi druga.
    Litości.

Kochana ja już naprasowałam 4 pralki ( w tym pościele i ręczniki ) dzis podczas prasowania zakręciło mi się w głowie i krew z nosa poleciała, także podziel sobie to na mniejsze części, bo nie jest łatwo.

Paulka123, Martynka30 lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kochana ja już naprasowałam 4 pralki ( w tym pościele i ręczniki ) dzis podczas prasowania zakręciło mi się w głowie i krew z nosa poleciała, także podziel sobie to na mniejsze części, bo nie jest łatwo.
    O Boziu to ile Ty masz ciuszkow? Ja dwie pralki i koniec. I cale szczęście...

• hella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od 11 mocno deszczowo, po 14:00 położyłam się na chwilę i obudziłam dopiero po 17:00 :o

Rano byłam na targu, kupiłam truskawki i czereśnie. Tych drugich zjadłam na raz 0,5 kg... Ale mi było dobrze :)

Teraz marzę o miętówkach. Chyba męża wyślę jak mecz się skończy ;)

Penelope30 lubi tę wiadomość

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Aśka_gdańsk Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś nie mogłam dziś dodać posta z telefonu a dopiero wróciłam do domu więc My po wizycie, szyjka całe szczescie prawie taka jak była 2,4cm. Mała waży już 1930g wiec nie taka mała jak na ten tydzien(29+5). Z pomiarów wychodzi na 32+4 ale niestety nie oznacza to ze wyjdzie szybciej, chociaz ja nie miałabym nic przeciwko jesli poczuje taka potrzebę i bedzie wszystko ok zeby wyszła na początku sierpnia :) Jedyne co to muszę ciśnienie kontrolować bo jest na pograniczu.

Domi793, monika454, pigułka, sabanek, kaarolaa, Gilis, Nelk, paola89, Penelope30 lubią tę wiadomość

gannyx8d18v6v8ew.png

2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Ja mialam piec pelnych pralek ciuszkow i pieluszek. Dzis dostalam znow reklamowke ciuszkow od tej kolezanki, ktora zorganizowala mi Baby Shower:) az powiem szczerze, ze mam tych ciuszkow za duzo i pewnie polowy nie zdaze mu zalozyc.. ogromnie sie ciesze ze mam taka kolezanke, na ktora zawsze mozna liczyc i ktora jest taką dobrą duszą!
    I znow musze prac i pradowac hihi, ale mi to akurat sprawia ogromna przyjemnosc takie maluskie ciuszki:) aaaaa i jeszcze dzis ta kolezanka wyslala meza z koszem mojzesza dla nas:)

Jujka lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

No ciuszkow też 2 pralki ( jeszcze mi jedną została do wstawienia z białymi). W następnej były: kocyki, pościel, rożek, ręczniczki i kolejna z pieluszkami ( tetra, flanelowe, bambusowe i muślinowe )

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    No ciuszkow też 2 pralki ( jeszcze mi jedną została do wstawienia z białymi). W następnej były: kocyki, pościel, rożek, ręczniczki i kolejna z pieluszkami ( tetra, flanelowe, bambusowe i muślinowe )
    No to u mnie dwie pralki ubranej plus jedna pralka pościeli. Malo tego jest ale jakoś nie wydaje mi się żeby czegoś brakowało. Rzeczy do szpitala naszykowane ale nie mam torby dla dziecka wiec póki co w torbie na prezenty :)

‹‹ 1493 1494 1495 1496 1497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ