Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sabanek wrote:Ja na gemini nie zamawiam. Spoko cenowo wychodzi w aptece doz.pl i dostawa do apteki darmowa mimo, że parę pierdółek tylko się zamawia.
też jestem z doza zadowolona , ostatnio zamawiałam w piątek gdzie czwartek był wolny a paczkę miałam do odbioru już w pon . A z gemini to rzeczywiście raz czekalam prawie dwa tygodnie na zamówienie , i szkoda że nie ma ani darmowej wysyłki ani nic nie dorzucą od siebie - poza ulotkami oczywiście.Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
nick nieaktualny
-
paola89 wrote:też jestem z doza zadowolona , ostatnio zamawiałam w piątek gdzie czwartek był wolny a paczkę miałam do odbioru już w pon . A z gemini to rzeczywiście raz czekalam prawie dwa tygodnie na zamówienie , i szkoda że nie ma ani darmowej wysyłki ani nic nie dorzucą od siebie - poza ulotkami oczywiście.
U mnie też tylko ulotki ;/ -
Witam się i ja
Przed chwilą byliśmy z synem męża na pociąg odwieść. Wraca dopiero w piątek. A syn dziś kończy 9 lat i bardzo przykro mu że tata wyjeżdża właśnie dziś. No cóż taka praca.
I kupiłam też butle i smoczek, lovi. Smoczek był gratis do butli.
Ja tez zamówiłam materacyk na allegro, dopiero wczoraj przyszedł, a ponad tydzień wcześniej zamówiłam.
Truskaweczko współczuję uzależnienia męża, życzę Ci aby się opamiętał.
Ja zamówiłam wózek roan bass, czekam już na niego ponad 2 tygodnie, mam nadzieję że będzie dobrze służył. Kupuje fotelik recaro priva z adapterem do wózka i z isofixem.
Truskaweczka83 lubi tę wiadomość
-
makota wrote:ja też mam problemy ze skurczami prawie od początku - na początku brałam magnez, bo miałam silne bóle brzucha. Później ten magnez przestał mi pomagać - budziłam się w nocy i wyłam z bólu. Zmieniłam doktorka i dostałam nowe zalecenie - magnez apteczny produkowany jako lek, nie suplement diety z rossmana. Nazywa się to cudo magnesium Verla - na początek kupiłam 100 tabsów, teraz dokupiłam 200 i muszę przyznać, że działa i dobrze się wchłania. Ma mniejszą dawkę, dlatego bierze się 3xdziennie. Ja czuję, że moje zapotrzebowanie zwiększa się w sytuacjach stresowych, więc ostatnio brałam 3x dziennie po 3 tabletki - najważniejsze, żeby przed snem nie zapomnieć. Teraz nie muszę już rozmasowaywać łydek i kuśtykać, a znam ten ból...
Gratuluję wszystkim udanych wizyt
Przy okazji, to czemu tak często robicie USG? ja też miałam tylko 4 razy i dwa tygodnie temu było ostatnie.
Rudi, jak masz dzisiaj szkołę rodzenia to zdawaj relacje. Moja położna na szkole rodzenia jest beznadziejna i więcej się z neta dowiem; więc chętnie zbiorę informacje. Grupa też bardzo "wesoła". Jak zapytałam ostatnio o masaż krocza, to parka obok mnie zaczęła się tak śmiać, że myślałam, że z krzeseł pospadają. Ciekawe czy przy porodzie też się tak będzie idiotka śmiała. W ogóle atmosfera dość żenująca. 40-latkowie zadają położnej pytania w stylu - ale jak się będzie to łożysko rodziło (ha HA HA) to mogę wyjść prawda, bo słyszałem od kumpla, że to obrzydliwe.... ehhhh ci Germańcy... aż nam się chce tam w czwartek iść -
Witam Z Dębek
...ostatni urlop we czworo, trochę podróż z duszą na ramieniu i wiecej leżę niż łażę,ale zawsze coś. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:38
Ninka0111, Domi793, kaarolaa lubią tę wiadomość
Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
Aaa,Staś 2100 w zeszłym tygodniu-3 tyg do przodu
Penelope30, paola89, sabanek, pigułka, kaarolaa lubią tę wiadomość
Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
KRS 0000037904
Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
-
Właśnie stwierdziłam, że mój syn lubi owoce i warzywa. Znaczy to wiedziałam już wcześniej ale chyba sobie to dobrze uświadomiłam dopiero dzisiaj. Poszłam do lodówki po mleko na zgagę i patrzę...mam nektarynki, brzoskwinie, brzoskwinie paraguyo, melona, arbuza, mango, truskawki, czereśnie, jabłka, cytryny, pomarancze, zielony groszek, fasolke żółtą, pomidory, ogórki, bób i jeszcze coś by się znalazło.. a chleb? wędliny..? po co... i po takiej dawce owoców ja się dziwię, że tak tyję...
sabanek, pigułka, Friend lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Wczoraj od proktologa dostałam taki lek calcium dobesulate hasco w składzie głównie dobezylan wapnia jednowodny 1 tab zawiera 250mg, myślicie że mogę brać? Wizyta u gina za 2tyg a wolałabym nie dzwonić do niego tylko na wizycie zapytać. Na zaparcia to dostałam, podobno uszczelnia naczynia krwionośne to może i na krwawiące dziąsło pomoże.
-
Penelope30 wrote:Wczoraj od proktologa dostałam taki lek calcium dobesulate hasco w składzie głównie dobezylan wapnia jednowodny 1 tab zawiera 250mg, myślicie że mogę brać? Wizyta u gina za 2tyg a wolałabym nie dzwonić do niego tylko na wizycie zapytać. Na zaparcia to dostałam, podobno uszczelnia naczynia krwionośne to może i na krwawiące dziąsło pomoże.
Penelope30 lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Paulka123 wrote:O dzizas umarlam i trafiłam do jakiegoś piep# piekła zwanego PRASOWANIE NIEMOWLECYCH UBRANEK.
Uporalam się z jedna pralka z wielkim bólem, a tu dochodzi druga.
Litości.
Kochana ja już naprasowałam 4 pralki ( w tym pościele i ręczniki ) dzis podczas prasowania zakręciło mi się w głowie i krew z nosa poleciała, także podziel sobie to na mniejsze części, bo nie jest łatwo.Paulka123, Martynka30 lubią tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Kochana ja już naprasowałam 4 pralki ( w tym pościele i ręczniki ) dzis podczas prasowania zakręciło mi się w głowie i krew z nosa poleciała, także podziel sobie to na mniejsze części, bo nie jest łatwo.Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
U mnie od 11 mocno deszczowo, po 14:00 położyłam się na chwilę i obudziłam dopiero po 17:00 :o
Rano byłam na targu, kupiłam truskawki i czereśnie. Tych drugich zjadłam na raz 0,5 kg... Ale mi było dobrze
Teraz marzę o miętówkach. Chyba męża wyślę jak mecz się skończyPenelope30 lubi tę wiadomość
-
Coś nie mogłam dziś dodać posta z telefonu a dopiero wróciłam do domu więc My po wizycie, szyjka całe szczescie prawie taka jak była 2,4cm. Mała waży już 1930g wiec nie taka mała jak na ten tydzien(29+5). Z pomiarów wychodzi na 32+4 ale niestety nie oznacza to ze wyjdzie szybciej, chociaz ja nie miałabym nic przeciwko jesli poczuje taka potrzebę i bedzie wszystko ok zeby wyszła na początku sierpnia
Jedyne co to muszę ciśnienie kontrolować bo jest na pograniczu.
Domi793, monika454, pigułka, sabanek, kaarolaa, Gilis, Nelk, paola89, Penelope30 lubią tę wiadomość
2 poronienia( 2009 8tyg.[*], 2015 8tyg.[*] )
-
Paulka123 wrote:O Boziu to ile Ty masz ciuszkow? Ja dwie pralki i koniec. I cale szczęście...
Ja mialam piec pelnych pralek ciuszkow i pieluszek. Dzis dostalam znow reklamowke ciuszkow od tej kolezanki, ktora zorganizowala mi Baby Shower:) az powiem szczerze, ze mam tych ciuszkow za duzo i pewnie polowy nie zdaze mu zalozyc.. ogromnie sie ciesze ze mam taka kolezanke, na ktora zawsze mozna liczyc i ktora jest taką dobrą duszą!
I znow musze prac i pradowac hihi, ale mi to akurat sprawia ogromna przyjemnosc takie maluskie ciuszki:) aaaaa i jeszcze dzis ta kolezanka wyslala meza z koszem mojzesza dla nas:)Jujka lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Paulka123 wrote:O Boziu to ile Ty masz ciuszkow? Ja dwie pralki i koniec. I cale szczęście...
No ciuszkow też 2 pralki ( jeszcze mi jedną została do wstawienia z białymi). W następnej były: kocyki, pościel, rożek, ręczniczki i kolejna z pieluszkami ( tetra, flanelowe, bambusowe i muślinowe ) -
Rudi88 wrote:No ciuszkow też 2 pralki ( jeszcze mi jedną została do wstawienia z białymi). W następnej były: kocyki, pościel, rożek, ręczniczki i kolejna z pieluszkami ( tetra, flanelowe, bambusowe i muślinowe )Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017