X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Friend Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope30 wrote:
    Cieszę się że większość wyprawki mam już kupioną, doszłam do wniosku że teraz mniej mnie to cieszy więc dobrze że nakupowałam kiedy miałam na to ochotę i nie czekałam. Teraz kombinuję jak zająć czas żeby szybciej zleciał do porodu, zazdroszczę Wam dziewczyny że macie już tydzień dwa więcej.

oooooo....ale mam ochotę na śledzie! :-)

Penelope30 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja w piąteczek ruskie robię :) Dzisiaj zwykłego schabowego, miałam na noc schab w mleku i cebuli zanurzyć, ale sobie uświadomiłam, że nie mam mleka :/

Penelope ja pamiętam jak na suwaczki Dziewczyn z zazdrością lekką patrzyłam "Jestem w 9. tygodniu ciąży" a u mnie licha siódemeczka ;)

Kurczę u mnie t nie wiem jak będzie po porodzie z ciuchami, typowo do karmienia to mam 1 bluzkę, koszule na krótki rękaw rozpinane cieniutkie mam to sobie będę musiała radzić o ile w nie wejdę ;)

ja się nie dziwię, że Cię skurczę łapią skoro Ty w 32 tc jeszcze ruskie robisz! :D Ja jak ostatnio wałkowałam ciasto to już prawie szurałam po nim brzuchem. Pierogi zaplanowane są teraz po ciąży :D

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na gemini nie zamawiam. Spoko cenowo wychodzi w aptece doz.pl i dostawa do apteki darmowa mimo, że parę pierdółek tylko się zamawia.

paola89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    ja się nie dziwię, że Cię skurczę łapią skoro Ty w 32 tc jeszcze ruskie robisz! :D Ja jak ostatnio wałkowałam ciasto to już prawie szurałam po nim brzuchem. Pierogi zaplanowane są teraz po ciąży :D

No no, jeszcze nie robiłam ruskich ;) A skurcz to dopiero drugi raz w życiu mi się przytrafił, więc to nie ich wina ;)

Friend lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja moje sledzie juz tydzien kisze w lodowce, musze w koncu zrobic je w cebulke...

a dzisiaj robie botwinke, to bedzie moj debiut bo u mnie w domu nikt tego jesc nie chcial i mama nie gotowala a mojemu mezowi sie zachcialo

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, tak mniej wiecej zrobiłam i mam na piśmie pozwolenie na odstawienie insuliny. Ale uwierz mi, ze mega cieżko sie dostać do diabetologów, nawet w prywatnych placówkach...

Dziewczyny, czy Wy tez macie taki apetyt? Ja to bym ciagle jadła :) ponoć nie ma dużego wzrostu zapotrzebowania na kalorie, ale ja na serio czuje sie jakbym jadła za dwóch!

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:

Dziewczyny, czy Wy tez macie taki apetyt? Ja to bym ciagle jadła :) ponoć nie ma dużego wzrostu zapotrzebowania na kalorie, ale ja na serio czuje sie jakbym jadła za dwóch!

Bo jesz DLA dwóch :)
    Dawniej jakbym się obudziła głodna, to dalej bym poszła spać, teraz nie ma mowy ;) Zazwyczaj jakiś serek wciskam, żeby choć odrobinkę wapnia to dało ;)
    A w dzień to staram się zapychać jabłkami jak już mnie ciągnie na jedzenie, albo piję herbaty, żeby po prostu żołądek wypełnić.

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to powiem szczerze ze zdziwiona jestem bo ja zamowilam w poniedzielek i w srode byla do tego dostalam jakies probki kosmetykow emolium i cos tam jeszcze☺

Jak ja uwielbiam to ze mam jeszcze wplyw na mojego meza wczoraj pokazalam mu gdzie raki zimuja i odrazu napisal cv powysylal dzis lepszy nastroj ma bo juz jedna babka dzwonila oczywiscie pracuje dalej no i dzis remont zaczyna☺

sabanek, Friend, paola89 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my ;) też już po wizycie ;) Mikołaj waży już 2100 czyli jakieś 1,5tyg do przodu. Szyjka troszkę krótsza ale daje rade;) Lekarz zadowolony, że pomimo swojej aktywności "prowadze się w sposób racjonalny" :P no i na początku wizyty miałam ktg, kilka drobnych niezwiastujących kurczy i jeden większy ale mamy się nie martwić i w piątek mogę jechać w trasę :P Jeszcze mama powiedziała, że dla wnuka chce kupić dużą huśtawkę coś a`la bujaczek tylko większe i na prąd a nie na baterie.. Jak to moja położna powiedziała " z babciami się nie wygra" :P
    Dziś spać nie mogłam... chyba ze stresu przed wizzytyą a właścicie przed staniem na wadze :P głupia ja :P wstałam chyba o 6 w nocy ze 3 razy jeszcze wstawałam a jak się obudziłam to okazało się że ani net ani telewizja nie działa jak to powiedział dostawca "z uwagi na złe warunki pogodowe" great...

Ninka0111, makota, hella, kaarolaa, Domi793, Gilis, sabanek, pigułka, Aśka_gdańsk, paola89, Dagmara, Penelope30 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tej mojej Hanki to nie moge☺
    Wraca z przedszkola mowi do mnie obiadek mi daj ja sie jej pytam a co ty w przedszkolu nie dostajesz obiadku a ona mowi do mnie tak dostaje ale pani Magda(jej wychowawczyni)wyjada miesko dziecia z talerza hahha no myslalam ze padne z kad dzieci biora takie pomysly☺

Martynka30, Domi793, makota, sabanek, Gilis, pigułka, paola89 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że uwielbiam moją ciążową poduszkę. Trochę trwało zanim się przyzwyczaiłam a teraz nie mogę bez niej spać. Nawet zwykłe odpoczywanie bez niej to już nie to samo ;)

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika sluszna waga...ja tak porownuje te wagi to moj jakis taki maly jest jednak, tygodniowo przybiera troche ponad 100g wiec to malo jest...

• makota Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Kurczę, sabanek ja mam dosyć często kurcze łydek. Często tak, ze boli długo po kurczy. Nie musisz chyba końskiej maści stosować, u mnie w miarę pomaga mocny masaż zwykłym balsamem i rozchodzenie. Zauważyłam, ze pomaga mi magnez i wapń...jak chwilkę nie zażywam to problem powraca. Magnez zażywam w podwójnej dawcę.

ja też mam problemy ze skurczami prawie od początku - na początku brałam magnez, bo miałam silne bóle brzucha. Później ten magnez przestał mi pomagać - budziłam się w nocy i wyłam z bólu. Zmieniłam doktorka i dostałam nowe zalecenie - magnez apteczny produkowany jako lek, nie suplement diety z rossmana. Nazywa się to cudo magnesium Verla - na początek kupiłam 100 tabsów, teraz dokupiłam 200 i muszę przyznać, że działa i dobrze się wchłania. Ma mniejszą dawkę, dlatego bierze się 3xdziennie. Ja czuję, że moje zapotrzebowanie zwiększa się w sytuacjach stresowych, więc ostatnio brałam 3x dziennie po 3 tabletki - najważniejsze, żeby przed snem nie zapomnieć. Teraz nie muszę już rozmasowaywać łydek i kuśtykać, a znam ten ból...

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Przy okazji, to czemu tak często robicie USG? ja też miałam tylko 4 razy i dwa tygodnie temu było ostatnie.

Rudi, jak masz dzisiaj szkołę rodzenia to zdawaj relacje. Moja położna na szkole rodzenia jest beznadziejna i więcej się z neta dowiem; więc chętnie zbiorę informacje. Grupa też bardzo "wesoła". Jak zapytałam ostatnio o masaż krocza, to parka obok mnie zaczęła się tak śmiać, że myślałam, że z krzeseł pospadają. Ciekawe czy przy porodzie też się tak będzie idiotka śmiała. W ogóle atmosfera dość żenująca. 40-latkowie zadają położnej pytania w stylu - ale jak się będzie to łożysko rodziło (ha HA HA) to mogę wyjść prawda, bo słyszałem od kumpla, że to obrzydliwe.... ehhhh ci Germańcy... aż nam się chce tam w czwartek iść

paola89, Domi793 lubią tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    ja też mam problemy ze skurczami prawie od początku - na początku brałam magnez, bo miałam silne bóle brzucha. Później ten magnez przestał mi pomagać - budziłam się w nocy i wyłam z bólu. Zmieniłam doktorka i dostałam nowe zalecenie - magnez apteczny produkowany jako lek, nie suplement diety z rossmana. Nazywa się to cudo magnesium Verla - na początek kupiłam 100 tabsów, teraz dokupiłam 200 i muszę przyznać, że działa i dobrze się wchłania. Ma mniejszą dawkę, dlatego bierze się 3xdziennie. Ja czuję, że moje zapotrzebowanie zwiększa się w sytuacjach stresowych, więc ostatnio brałam 3x dziennie po 3 tabletki - najważniejsze, żeby przed snem nie zapomnieć. Teraz nie muszę już rozmasowaywać łydek i kuśtykać, a znam ten ból...

Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

Przy okazji, to czemu tak często robicie USG? ja też miałam tylko 4 razy i dwa tygodnie temu było ostatnie.

Rudi, jak masz dzisiaj szkołę rodzenia to zdawaj relacje. Moja położna na szkole rodzenia jest beznadziejna i więcej się z neta dowiem; więc chętnie zbiorę informacje. Grupa też bardzo "wesoła". Jak zapytałam ostatnio o masaż krocza, to parka obok mnie zaczęła się tak śmiać, że myślałam, że z krzeseł pospadają. Ciekawe czy przy porodzie też się tak będzie idiotka śmiała. W ogóle atmosfera dość żenująca. 40-latkowie zadają położnej pytania w stylu - ale jak się będzie to łożysko rodziło (ha HA HA) to mogę wyjść prawda, bo słyszałem od kumpla, że to obrzydliwe.... ehhhh ci Germańcy... aż nam się chce tam w czwartek iść

Ja biorę magnez 2 razy dziennie po 2 tabletki, a maksymalnie można w sumie 6 tabsów na dzień. Mi też się wydaje, że lepiej rano i wieczorem brać bo to wtedy "dłużej trzyma" niż raz dziennie końską dawkę. Ważne też w sumie, żeby dużą ilością wody popić, żeby się dobrze porozpuszczało i żeby nie była jedna duża dawka w jednym miejscu tylko.

No buraki z tych szwabów... W dupach nasrane mają.

A USG mam w cenie wizyty położniczej, czyli takiej co chodzę średnio co 4 tygodnie, nie ma innych opcji do wyboru nawet, tj. samego badania ginekologicznego.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota u nas wszyscy ładnie słuchają zadają w miarę logiczne pytania :)
    Wiadomo czasami ktoś coś palnie ( mojemu tez się nie raz zdarzyło ) , ale to bardziej w formie żartu :)
    Dziś mam 2 część o porodzie , bardziej praktyczną, bo ostatnio to typowo teorię nam opowiadała ( fazy porodu, jak smrodek się ustawia w środku, kiedy do szpitala jechać i takie tam . A jutro jadę na zwiedzanie porodówki.

Kurna wracam do prasowania

makota lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore 3x1 magnez, 2x1 zelazo i 3x1 luteine...oczywiscie eutyrox 50, acard i witaminki...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam odstawiony acard

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    monika sluszna waga...ja tak porownuje te wagi to moj jakis taki maly jest jednak, tygodniowo przybiera troche ponad 100g wiec to malo jest...
    Moja w 10 dni niby przybrała 165 gram. A wcześniej w 14 dni 600 gram. Ta waga to wyliczana jest orientacyjnie, więc myślę, że nie ma co się przejmować dopóki mieści się w normie dla danego tygodnia.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się słabo zrobiło...aż gwiazdki przed oczami zobaczyłam i krew z nosa poleciała. Znowu mój organizm daje znać : usiądź w końcu na dupie!!
    Także nie jadę na gimnastykę do SR czekam aż mój wróci z pracy i pojedziemy tylko na wykład.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
‹‹ 1492 1493 1494 1495 1496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ