X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ninka a gdzie zamawiałaś?
    Na allegro

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Po kilku przerwach w nocy i porannych odwiedzinach lodówki ostatecznie pospałam do 9 :D
    Wciągam śniadanko i pączusia, którego mi K kupił jak z pracy wracał i spadam na zakupy.
    Kurczę cały czas rwie mnie łydka po tym skurczu :( Chyba sobie maść końską wsmaruję...

Co do śmiechu przy stresie, u mnie takie coś się objawia czasami, ale w dziwnych sytuacjach, np. kiedyś w lesie z kuzynką byłyśmy na grzybach i nagle coś za nami jakby mocno ciężko stąpnęło, my się patrzymy na siebie i momentalnie spieprzamy i ze śmiechu po drodze nie możemy wytrzymać ;)

My z K też często o Maleńkiej gadamy, ostatnio się odważniejszy zrobił i bajkę przeczyta, coś tam pogada do Niej, a ogólnie to Ona też w stosunku do niego się zmieniła- już śmiało kopie ojca jak rękę przyłoży i jak coś mówi to też daje pokazy, a on się śmieje jak widzi taki brzuch jak galareta ;)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Na allegro

:( może dziś coś podziałają w sprawie zamówienia?

Ninka0111 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dzień dobry :)
    Po kilku przerwach w nocy i porannych odwiedzinach lodówki ostatecznie pospałam do 9 :D
    Wciągam śniadanko i pączusia, którego mi K kupił jak z pracy wracał i spadam na zakupy.
    Kurczę cały czas rwie mnie łydka po tym skurczu :( Chyba sobie maść końską wsmaruję...

Co do śmiechu przy stresie, u mnie takie coś się objawia czasami, ale w dziwnych sytuacjach, np. kiedyś w lesie z kuzynką byłyśmy na grzybach i nagle coś za nami jakby mocno ciężko stąpnęło, my się patrzymy na siebie i momentalnie spieprzamy i ze śmiechu po drodze nie możemy wytrzymać ;)

My z K też często o Maleńkiej gadamy, ostatnio się odważniejszy zrobił i bajkę przeczyta, coś tam pogada do Niej, a ogólnie to Ona też w stosunku do niego się zmieniła- już śmiało kopie ojca jak rękę przyłoży i jak coś mówi to też daje pokazy, a on się śmieje jak widzi taki brzuch jak galareta ;)
    Kurczę, sabanek ja mam dosyć często kurcze łydek. Często tak, ze boli długo po kurczy. Nie musisz chyba końskiej maści stosować, u mnie w miarę pomaga mocny masaż zwykłym balsamem i rozchodzenie. Zauważyłam, ze pomaga mi magnez i wapń...jak chwilkę nie zażywam to problem powraca. Magnez zażywam w podwójnej dawcę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:59

sabanek lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Kurczę, sabanek ja mam dosyć często kurcze łydek. Często tak, ze boli długo po kurczy. Nie musisz chyba końskiej maści stosować, u mnie w miarę pomaga mocny masaż zwykłym balsamem i rozchodzenie. Zauważyłam, ze pomaga mi magnez i wapń...jak chwilkę nie zażywam to problem powraca. Magnez zażywam w podwójnej dawcę.

Ja właśnie cały czas magnez z potasem biorę na brzuch, a skurcz to dopiero drugi raz w życiu miałam :( Staram się właśnie "rehabilitować" tą łydkę, ale z miernym skutkiem. Wydaje mi się, że to przez to, że mnóstwo mleka na kolację spożyłam i ten wapń mi zablokował wchłanianie tego magnezu z tabletek, które chwilę później brałam, ale aż w takim stopniu?
    A maść końską chciałam bo chłodzi i rozgrzewa jednocześnie, a noga od brzucha daleko, więc chyba nie zaszkodzi. Spróbuję z masażem jak K wstanie po robocie :)

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    :( może dziś coś podziałają w sprawie zamówienia?

Pewnie tak czekam niecierpliwie☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:

Znam to jak się na coś czeka a tu ani widu ani słychu :/

Ninka0111 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:

A podawali przewidywany czas realizacji zamówienia?
    Jak wózek zamawiałam i przesłałam kasę od razu, ale allegro coś tam opóźniało, to gościu od wózka sam dzwonił następnego dnia, czy wszystko w porządku ;)
    A jaki materacyk wybrałaś?

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja właśnie cały czas magnez z potasem biorę na brzuch, a skurcz to dopiero drugi raz w życiu miałam :( Staram się właśnie "rehabilitować" tą łydkę, ale z miernym skutkiem. Wydaje mi się, że to przez to, że mnóstwo mleka na kolację spożyłam i ten wapń mi zablokował wchłanianie tego magnezu z tabletek, które chwilę później brałam, ale aż w takim stopniu?
    A maść końską chciałam bo chłodzi i rozgrzewa jednocześnie, a noga od brzucha daleko, więc chyba nie zaszkodzi. Spróbuję z masażem jak K wstanie po robocie :)
    Tak, ponoć nie można brać razem...uwierz mi ja sie z tym zmagam już od prawie dwóch miesięcy, były momenty ze codziennie... To jest mega masakra, jak przyjdzie duży skurcz. Mocny masaż bardzo pomocny, najlepiej w chwili skurczu od razu go wykonać.

relganliumoc9u3n.png
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na kołyskę tydzień czekałam w ogłoszeniu napisali ze dopłata 26 zł za inny kolor a w końcu wzięli normalnie .
    Kurczę mam katar i do tego jeszcze oddech mi sie skrócił i mam wrażenie ze sie uduszę , na pierwsze piętro ledwo wchodzę .

U mnie tez dzisiaj 31+0 jeszcze chociaż 6 tygodni i mogę rodzic .

A ja nie biorę wogole magnezu i nie mam skurczy łydek i mam nadzieje ze tak już zostanie .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 10:19

paola89, kaarolaa lubią tę wiadomość

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mam dziś pomysłu na obiad. Mąż by chciał pierogi, ale mi się nie chce cały dzień sterczeć w kuchni. Mówi że na mięso nie ma ochoty, a warzyw to on nie jada, to co ja mam ugotować :(

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A podawali przewidywany czas realizacji zamówienia?
    Jak wózek zamawiałam i przesłałam kasę od razu, ale allegro coś tam opóźniało, to gościu od wózka sam dzwonił następnego dnia, czy wszystko w porządku ;)
    A jaki materacyk wybrałaś?

Piankowy hipoalergicznyczas realizacji 48 godz ☺

Martynka30 lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalesniki☺
    Ja mam gulasz ogorek kiszony i ziemniaczki z koperkiem wiec ide na latwizne

Martynka30, Ania_1986 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Dziewczyny, nie mam dziś pomysłu na obiad. Mąż by chciał pierogi, ale mi się nie chce cały dzień sterczeć w kuchni. Mówi że na mięso nie ma ochoty, a warzyw to on nie jada, to co ja mam ugotować :(

Ja też już nie mam pomysłu :( mój zje wszystko co zrobię, ale tak naprawdę tylko mięcho by jadł, a mi się wszystko przejadło :/

Ania_1986 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Makaron wegetariański np z pesto i orzeszkami :):) albo penne w sosie pieczarkowym.

relganliumoc9u3n.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:

a Twoje wlasnorecznie robione pierozki sie juz skonczyly? Pamietsm jak mi wtedy smaka zrobilas oh ty :)
    Ja wlasnie na obiad dzisiaj serwuje pierozki ruskie (kupne niestety ale dobre) :)

Jade dzis po poludniu z mezem i corka do innej miejscowosci bo maz tam musi cos zalatwic, a tam sa bardzo fajne sklepy i juz sie ciezze ze wyskocze z corka na szybkie zakupy. Ostatnio tam kupilam b.fajne t-shirty na grubych ramiaczkach z odpinanymi guziczkami z przodu, do karmienia piersia czy w szpitalu czy w domu na upaly idealne:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad robię ziemniaki i do tego śledzie w śmietanie, bez mięsa bez warzyw :). Jeszcze pójdę na łatwiznę bo kupię taką sałatkę śledziową w dużym wiaderku więc do zrobienia tylko ziemniaki:).
    Przez te moje krwawiące dziąsło dziś też miałam rano skurcz łydki, zaraz biorę magnez.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że większość wyprawki mam już kupioną, doszłam do wniosku że teraz mniej mnie to cieszy więc dobrze że nakupowałam kiedy miałam na to ochotę i nie czekałam. Teraz kombinuję jak zająć czas żeby szybciej zleciał do porodu, zazdroszczę Wam dziewczyny że macie już tydzień dwa więcej.

• Friend Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia :-) Dzisiaj już wróciłam do formy. Nawet obiad kończę robić (może kogoś zainspirują zwykłe mielone, ziemniaki i buraczki :-) ).

Agusieńka - ja bym nie dała rady. Nie chce Cię dołować tak mówiąc. Bardziej podziwiam za silną wolę. Ja bym pewnie oblatała wszystkich lekarzy w mieście i znalazła takiego którego hipoteza by mi pasowała i go się trzymała ;-) Mój prowadzący (bardziej by teraz pasowało holujący) jest mega wyluzowany. Prawie nie robi mi usg (w całej ciaży miałam chyba 3, albo 4) - na początku mi to przeszkadzało. Bałam się, że może czegoś nie dopilnować. Ale sprawdził się kiedyś w jednym kryzysie więc stwierdziłam, że zostaje przy nim i mam zaufanie do końca ciąży. Teraz mam wrażenie, że to że jest taki luźny to zaleta :-) Wszystko oczywiście ma swoje wady i zalety.

Sabanek - ja dostałam na żylaki grażyny Cyclo3Fort. Od kiedy go biorę nie mam problemów ze skurczami. Może ma coś w sobie co pomaga? Tylko trzeba by się było z lekarzem skunsultować bo mi przypisano go na coś innego. A wcześniej miałam takie skurcze, ze cały dzień mnie później noga bolała...

I ja Wam powiem, że dostałam zamówienie z Gemini dość późno jak na zamówienie. Bo chyba po tygodniu. Jeszcze musiałam dzwonić się dopytywać bo status się nie zmieniał w systemie. I zrobiłam zakupy za prawie 400 zł i żadnych gratisów. W innych aptekach ja zamawiałam kremy Nuxe to zawsze coś dostawałam...

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w piąteczek ruskie robię :) Dzisiaj zwykłego schabowego, miałam na noc schab w mleku i cebuli zanurzyć, ale sobie uświadomiłam, że nie mam mleka :/

Penelope ja pamiętam jak na suwaczki Dziewczyn z zazdrością lekką patrzyłam "Jestem w 9. tygodniu ciąży" a u mnie licha siódemeczka ;)

Kurczę u mnie t nie wiem jak będzie po porodzie z ciuchami, typowo do karmienia to mam 1 bluzkę, koszule na krótki rękaw rozpinane cieniutkie mam to sobie będę musiała radzić o ile w nie wejdę ;)

‹‹ 1491 1492 1493 1494 1495 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ