Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
JRY1984 wrote:Martyna ty kiedyś pisałaś że jakieś emolienty dla Tymusia będziesz stosować ale nie pamiętam o jakie ci chodziło przypomnisz starej skleroźnicy?
ja wzięłam ten
http://www.aptekagemini.pl/cutishelp-mimi-emulsja-do-mycia-200ml.html
ponoć dobry jest też ten http://www.aptekagemini.pl/pharmaceris-e-emotopic-emulsja-do-codziennej-kapieli-400ml.html ale tam jest napisane że od 1 roku życia, więc nie brałam.
ale tak naprawdę może być każdy jeden z olejami wysoko w składzie
I po kąpieli nie trzeba już używać oliwki czy balsamuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:07
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
kata89 wrote:Ja tez poczekam do porodu. Może nie bedzie potrzeba sie nimi wspomagać. Ze starszym mialam nawal pokarmu i nie pamietam zebym cos piła na pobudzenie.
Ja się nie znam, dlatego się pytam bardziej doświadczonychMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Ja emolientów nie kupuje tylko Hippa-mleczko do mycia i jakieś smarowidło do ciałka.
Herbatek na zapas tez nie kupuje, mam 4 apteki w odległości 200m od domu to w razie W ojciec skoczy. W szkole rodzenia położna o tym Femaltikerze wspominała, ale też mówiła żeby zapasów nie robić.
Jejku pospałam 45 minut a wszystkie gnaty mnie bolą jakbym z 3 dni leżała w bezruchu. -
nick nieaktualnykata89 wrote:Ja tez poczekam do porodu. Może nie bedzie potrzeba sie nimi wspomagać. Ze starszym mialam nawal pokarmu i nie pamietam zebym cos piła na pobudzenie.
-
Ania_1986 wrote:Ja jak moja ma czkawkę to czuję ją za przeproszeniem w tyłku, pewnie dlatego że mała ułożona główką w dół , ale takie raczej nieprzyjemne uczucie, dobrze że rzadko, może max. 2 razy dziennie
To ja mam tak samo , głupie uczucieAnia_1986 lubi tę wiadomość
Nasze maleństwo :* Kinga21.08.2016r.
-
JRY1984 wrote:Dziewczyny a wiecie może coś o BOBINI tym płyniu do prania i płukania z rossmana????
Bo ja w nim piorę i mam nadzieję że będzie wszystko ok...
Ja też w nim prałamteraz jest promocji
JRY1984 lubi tę wiadomość
Dziewczyny...
porwałam się z tymi truskawkami jak z motyką na księżyc...
po prostu masakrajak przerobie je dzisiaj to chyba padnę i wstanę jutro wieczorem
pierwotnie miałam w planach tylko mrozić truskawki ale jest ich tyle, że już dżem wstawiłam i będę robić z wanilią a i chyba na kompot wystarczykaarolaa lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
JRY1984 wrote:Martyna a butelki do karmienia zamawiałaś jakieś?
Lovi małą, teraz zastanawiam się nad tym czy nie domówić dużej, słyszałam dobre opinie na temat butelek dr brown
Wróciłam od gina i spadł mi kamień z serca, bo z szyjką wszystko ok. Natomiast mam nowy problem, lekarz dał mi wybór czy chcę cc czy naturalny. Jestem po jednej cesarce i powiedział, że mam prawo nie zgodzić się na poród naturalny. Właściwie to nastawiałam się na naturalny. Poprzednio miałam dwa dni wywoływany, jeden dzień cewnik voleya, a drugi od rana oxytocyna i szyjka się nie rozwierała, a bolało jak cholera, noi pod wieczór cc, a na drugi dzień koszmar!! Tak zle zniosłam cesarkę i w moim szpitalu trzeba się samemu dzieckiem zajmować i rodzina nie może wchodzić na oddział, nie ma nikogo do pomocy, a dziecko płaczące, a ja ledwo żyłam. Boje się powtórki...ale z drugiej strony przy naturalnym porodzie boję się masakrycznie o dziecko! No i nie wiem co robić....
-
Na laktację podobno karmi jest dobre bo ten słód w składzie tak działa .
Napaliłam sie ze mój prawie 8 letni syn pojedzie na swój pierwszy obóz ze będzie spokój i sie usamodzielni ale teraz sie zaczynam martwić czy sobie poradzi przecież on jest jeszcze taki malutki .
Ja z gemini nie zamawiałam większość rzeczy kupiłam w rossmanie i trochę w aptece do pępka kupiłam jakieś gaziki nasączone spirytusem .
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]