Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelk nic mu nie będzie ty pewnie będziesz bardziej tęsknić niż on.
A ja dziś byłam ze świeżo upieczonym 9 latkim u dentysty i pierwszy raz dał sobie dentyście zrobić coś w buzi aż mi ulzylo, bo zmieniliśmy dentystę już 5 razy.
My też kupiliśmy butelkę i smoczek lovi.
Goslim ciężki wybór masz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 21:13
Nelk lubi tę wiadomość
-
Goslim79 wrote:Wróciłam od gina i spadł mi kamień z serca, bo z szyjką wszystko ok. Natomiast mam nowy problem, lekarz dał mi wybór czy chcę cc czy naturalny. Jestem po jednej cesarce i powiedział, że mam prawo nie zgodzić się na poród naturalny. Właściwie to nastawiałam się na naturalny. Poprzednio miałam dwa dni wywoływany, jeden dzień cewnik voleya, a drugi od rana oxytocyna i szyjka się nie rozwierała, a bolało jak cholera, noi pod wieczór cc, a na drugi dzień koszmar!! Tak zle zniosłam cesarkę i w moim szpitalu trzeba się samemu dzieckiem zajmować i rodzina nie może wchodzić na oddział, nie ma nikogo do pomocy, a dziecko płaczące, a ja ledwo żyłam. Boje się powtórki...ale z drugiej strony przy naturalnym porodzie boję się masakrycznie o dziecko! No i nie wiem co robić....
A ile dokładnie minęło od cc?
-
Co do czkawki to u nas jest baaardzo często. M czasem położy rękę na brzuchu a tu się małej czka
Ja herbatki laktacyjne piłam i teraz też zakupiłam. Oczywiście bez przesady z zapasami. Ale ja bardziej dla urozmaicenia płynów, bo zawsze miałam problem z piciem (tylko nie dzwońcie od razu do opieki społecznej, bo wiem jak to brzmi), a tak to w planie dnia zawsze te 300-350 ml dodatkowego płynu było
No i z laktacją miałyśmy z małą trochę problemów, więc na psychikę to też działało, bo już przy kolejnym kryzysie laktacyjnym różne myśli chodziły po głowie. -
Nelk o Karmi też słyszałam żeby szklaneczke wieczorem wypić
Nie martw się o syna ja na pierwszy obóz pojechałam 2 dni przed 7 urodzinami i dałam radępotem już co rok jeździłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 21:40
Nelk lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, poradźcie...
W związku z dniem ojca zbliżającym się nieubłaganie.. W końcu zdecydowałam, że kupię mężowi jakąś koszulkę. Tylko u nas tata jest tatą od 1.5 roku, no i właśnie mam problem... Bo zdecydowałam się w końcu mniej więcej na napis no i nie wiem... "Dumny ze swojej córki" czy może "Dumny ze swoich córek" ?
Jak myślicie? Wypada już wyskoczyć z 2 wersją? -
Rybaaaa wrote:Dziewczyny, poradźcie...
W związku z dniem ojca zbliżającym się nieubłaganie.. W końcu zdecydowałam, że kupię mężowi jakąś koszulkę. Tylko u nas tata jest tatą od 1.5 roku, no i właśnie mam problem... Bo zdecydowałam się w końcu mniej więcej na napis no i nie wiem... "Dumny ze swojej córki" czy może "Dumny ze swoich córek" ?
Jak myślicie? Wypada już wyskoczyć z 2 wersją?
Swietny pomysl:) jabym dala juz w wersji "Dumny ze swoich corek"Rybaaaa lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Rybaaaa wrote:A ile dokładnie minęło od cc?
-
nick nieaktualny
-
No ja juz czuje sie dzis jak kupa g...tak sie narobilam jak pomysle ze w sobote maz bedzie szlifowal sciany i pelno bedzie tego bialego pylku to juz mnie wszystko boli ojjoj ale coz potem bedzie pieknie-chyba
Co do cesarki ja jestem tez 4 lata po ale u nas na bank wyboru nie bedzie chodz nie narzekam na swoj szpital to wiem ze do cc planowanej podejscie sceptyczne maja jak przy cisnieniu 210/110 kazali rodzic naturalnie ale byl ordynator czub teraz jest jakas swiezynka ale na wizycie podpytam mojego doktorka ide spac chodz nie mam sily nawet sie polozyc co ta ciaza z nami robi☺ -
Domi793 wrote:Temat zylakowy cd..
Odebralam dzisiaj te specjalne rajstopy kompresowe na zylaki co mi gin przepisal. Ale ubrac to ustrojstwo to hardcore niesamowity! Poddalam sie, nie umiemw instrukcji jest pokazane zeby zakladac z gumowymi rekawicami, wiec zakupie takie rekawice i sprobuje raz jeszcze wrrrr...
Domi, to jaką klasę kompresji dostałaś? stawiam na II i łączę się w bólu...
masz zamiar nosić codziennie? -
Ja karmi przy synu piłam. Mąż mi chętnie kupował. Mleko miałam nie wiem czy dzięki niemu
Co do porodu SN to jak rodziłam córkę to tak miałam wszystko paskudnie rozciete potem zaszyte že 4 noce nie mogłam spać tak mnie wszystko piekło, potem przez miesiąc się nie mogłam wyprostować. Miałam tam ciągle stan zapalny itd.
Drugi poród też SN to już inna bajka od razu biegać mogłam, siedzieć normalnie. Także poród porodowi się nie równy i szpital szpitalowi. -
U mnie ciężka noc, nie śpię od 2 z przerwami, chyba mój syn powoli zaczyna mnie przygotowywać do bezsennych nocy, teraz też już po spaniu
Rybo ja też bym wzięłam napis Dumny ze swoich córekRybaaaa lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Cześć dziewczyny
Ja juz oddelegowałam męża do pracy.
Martynka łącze się z Tobą w bólu, moja noc tez dziś ciężka z jednej strony Maja , z drugiej zgaga. W zasadzie to jedno wiąże się z drugim bo Maja jak się rozpycha to pewnie naciska na żołądek. Kiedy to dziecko śpi? Teraz znów dokazuje mała wiercipiętą. No i jeszcze mąż chrapał na dokładkę. -
makota wrote:Domi, to jaką klasę kompresji dostałaś? stawiam na II i łączę się w bólu...
masz zamiar nosić codziennie?
Mi udało sie nabyć rajty przed wyjazdem, dawno nie zaglądałam na belly z powodu wyjazdu nad morze, jeszcze poki co tu jestem, dzis wracamy. Moje pończochy (stopień ucisku nr 1) pierwszego dnia to był koszmar, nie mogłam ich założyć, uciskaly mnie itp. ale następnego dnia było juz lepiej, chyba ciutkę sie rozeszły i dopasowałyJa nosze raczej tylko w domu, po kilka h, teraz na wyjezdzie w ogole nie, ale oczywiscie miałam je na nogach cała podróż (około 7h) i zamierzam w nich tez wracać i podróżować w nich w krótszych trasach np. 2h. Powiem Wam ze na poczatku to nawet mnie po nich nogi bolały, bo miałam wrażenie ze całe mnie ciągną, ale juz po kilku dniach zauwazylam, ze nóżki sa super gładkie i delikatne, bardzo smukłe po ich noszeniu, wiec cos to chyba jednak daje
Nawet ta moja zylakowa koleczka na udzie sie po nich chowa i jest płaska
Wyczytałam ze powinno sie je zakładać rano, jeszcze przed wstaniem z łóżka i śmiać mi sie chciało, bo niby jak miałabym sie w nich wykapać?ja nosze tylko z doskoku narazie.. a jaka macie firmę dziewczyny? Mi lekarz przepisał Sigvaris, pończochy bez palców
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 07:06