Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
sabanek wrote:No tylko czy taki taksówkarz nie zwieje jak zobaczy, że grubas z torbą zmierza w jego stronę
heheehe
Penelope30 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
sabanek wrote:No tylko czy taki taksówkarz nie zwieje jak zobaczy, że grubas z torbą zmierza w jego stronę
Spokojnie, ja z siostrą do jej pierwszego porodu jechałam taksówką ( mąż był 1800km od domu ) Myślę,że to nie będzie jego pierwszy taki kursPenelope30 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:Yry ja mam z gemini - seni i jeszcze z allegro jakieś nawet nie wiem w sumie 10 szt na razie.
Martynka mi wody odeszły o 04.00 a urodziłam po 16.00 dopiero, a bóle od 9.00 takie już mocniejsze były to 5h bym dotarła nawet 200km, ale stres robi swoje
Sabanek gdzie Ty rodzisz? Ja chyba Narutowicz Kraków, albo Żeromski/Rydygier nie wiem jeszcze ale gdzieś w krk chce, Ty chyba też krk??
Penelope ja taka jestem zła na męża a i tak mu wszystko kupie i za niego zrobie - głupia poprostu
Jaskółeczko, a Ty kiedy w Rydygierze rodziłas? I z jaka położna? -
Agusieńko ja w Rydygiera rodziłam 9 lat temu ale moja siostra rodziła 7 i 6 lat temu, obie byłyśmy zadowolone. A rodziłyśmy z położną Jolantą Janus nie wiem czy dalej tam pracuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 18:46
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Kw14tuszek wrote:Martynko nam mówili żeby wziąć pieluchy ze 3 szt najlepiej we wzorki bo szpitalne są białe i żeby się nie pomieszały później..
We wzorki mam flenerowe, tetrowe mam białeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
_cherryLady wrote:Ja mam zamiar od skonczonego 37 tc zaczac pic herbaye z lisci malin, lazic duzo po schodach i pic olej z wiesiolka, to moze uda sie nie przenosic
to jeszcze masaż krocza, dużo zjedzonego ananasa i siła mocy mężczyznysabanek, _cherryLady, Ania_1986, paola89 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
opóźniona wrote:A u mnie nie umawiasz się na cc tylko pojawiasz się w 37+1 na ktg i oni sami decydują kiedy Cię zostawiają na oddziale.
U mnie nie wiem na jakiej zasadzie robią ktg. Czy płatne czy nie i czy jak pojadę to mnie nie zatrzymają na te trzy dni na oddziale. -
monika454 wrote:to jeszcze masaż krocza, dużo zjedzonego ananasa i siła mocy mężczyzny
I szorowanie podłóg na kolanachja oblece całą klatkę (11 pięter ) hehehe
Ania_1986, sabanek lubią tę wiadomość
-
sabanek wrote:Martynko ja wzięłam 3 pieluszki tetrowe, żeby po karmieniu na ramię zakładać, by Malutkiej się odbiło.
Po karmieniu piersią rzadko się dzieciakom odbija jak są dobrze przystawianetak nam mówili na szkole rodzenia.
-
Jaskółeczka jakbym czytała opis mojego pierwszego porodu!
Doskonale Cie rozumiem, wszystko to przeżyłam - ledwo, byłam taka słaba - też krwotok z ran 2h szycia bez znieczulenia, że nie mogłam chodzić, oddychać - bolało w klatce piersiowej jakbym miała żebra połamane!
A ból krocza, brzucha nawet mówić nie mogłam i też mi się na brzuch rzucały aby wypchnąć pierworodną!
Też nie chce powtórki z rozrywki, i rodzić w Olkuszu już NIE CHCĘ!!!
Ale moge nie mieć wyjścia
Ja mam bliżej do Narutowicza, chyba Pigułka go chwaliła.
Aga to by było super się spotkać na porodówce
-
Pytanie do dziewczyn które stosowały Clotrimazolum.
Sprawa wygląda tak: od czwartku stosuję Clotrimazolum ponieważ złapał mnie jeszcze jakiś grzybek... Czy w trakcie stosowania zauważyłyście u siebie zwiększone, wodniste upławy? Odkąd go stosuje zalewa mniejuż zaczynam mieć schizy czy to nie przypadkiem jakieś sączące się wody, do tego czasem pobolewa mnie brzuch jak na miesiączkę, i mam wrażenie momentami "zdrętwiałego" brzucha. Być może to wszystko to niefortunny zbieg okoliczności ale zaczynam się przerażać ;p
-
monika454 wrote:Kochana, tylko o umyciu okien nie zapomnij!
Biere wszystko , bo na czynnik męski nie mam co liczyć to chyba, że do sąsiada pójde jak już ta podłogę na klatce będę szorowacWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2016, 20:00