SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie własnie zastanawialam jak z tym współżyciem. U nas odkad sie dowiedzialam o ciazy nie było nic. Ja nie mam ochoty ale maz o dziwo tez nie nalega.chyba troche inaczej na mnie patrzy;) Kiedys mi mowil ze jak bede miala juz widoczny brzuch to on chyba nie bedzie mógł bo dziecko w srodku jakos go inaczej nastawia ;)hehe pozyjemy, zobaczymy. A na razie jest dobrze tak jak jest.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mielismy przytulanko:)

Jestem w Polsce i chce sobie zbadac tu tarczyce, bo u siebie badania bede miala dopiero 13 stycznia. Mam niedoczynnosc tarczycy, biore Lthyroksine 25. Moje ostatnie tsh 2,5 po ktorym zwiekszono mi troche dawke. Samo tsh wystarczy zrobic czy koniecznie z ft4?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    My juz mielismy przytulanko:)

Jestem w Polsce i chce sobie zbadac tu tarczyce, bo u siebie badania bede miala dopiero 13 stycznia. Mam niedoczynnosc tarczycy, biore Lthyroksine 25. Moje ostatnie tsh 2,5 po ktorym zwiekszono mi troche dawke. Samo tsh wystarczy zrobic czy koniecznie z ft4?
    koniecznie z ft4, samo tsh to za mało... tutaj co nie co jeszcze właśnie o zależności tsh i ft4:
    http://www.endokrynologia.net/tarczyca/hormony-tarczycy-tsh-ft4-ft3

Domi793 lubi tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 a widzisz! Dobrze wiedzieć :)

A ja mam zapisane tylko TSH, nie mam problemów z tarczycą, jestem po badaniach krwi i USG ale w ciąży mam jeszcze raz to TSH zrobić. Powinnam też FT4 na wszelki wypadek?

Ja właśnie leżę w łóżku i odpoczywam bo odkurzyłam i umyłam podłogę i jakoś mnie zmogło. Wcinam rybkę bo Wigilię mamy na 17 więc zgłodnieje do tej pory.
    A ja wczoraj chciałam sobie trochę sałatki spróbować ale jest z majonezem, a tam przecież surowe żółtka...więc wolałam nie ryzykować.

Dziewczyny życzę Wam pogodnych i zdrowych Świąt pełnych magii oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 15:38

s1985 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak majonez sklepowy to mozna jesc.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Sierpniowe Mamusie,
    życzę Wam magicznych Świąt, takich prawdziwie rodzinnych i radosnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Aby Dzieciątko Jezus, które się narodzi, błogosławiło Wam i Waszym Maleństwom każdego dnia. Wesołych Świąt :)

bobo_frut lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wygląda prezent dla rodziców :) już nie mogę się doczekać ich reakcji ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f24f5bab08f6.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/438c5f4b3c62.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e561825763f8.jpg

Pikcia, s1985, Betty Boop, Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    a tak wygląda prezent dla rodziców :) już nie mogę się doczekać ich reakcji ;)

Super :D
    My do prezentów tesciów dodaliśmy wydrukowane kartki z kalendarza z datą Dnia Babci i Dziadka i ciekawe czy od razu zrozumieją :D
    Moi rodzicom powiemy normalnie :-)

s1985, bobo_frut lubią tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas corka "tajemnice" powiedziala ze mama ma dzidzie w brzuszku. Wiec niespodzianek swiatecznych nie robilismy odnosnie ciazy ;)
    Czy wszystkie mamy mieszkaja w Polsce ? Sa jakies mamusie z zagranicy?

Wesolych Swiat!

s1985 lubi tę wiadomość

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My włożyliśmy tesciom do prezentu małe body , skarpetki i test ciążowy. Teściowa prezent rozpakowywala, daje test teściowi a on mówi "a co ja, pilniczek dostałem" :D

s1985, bobo_frut, Coconue, Betty Boop lubią tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt życzę wszystkim sierpniowym Mamusiom:-) u mnie wszyscy wiedza,babcie, ciocie i reszta, ale każdy ma świadomość zagrożenia i nikt nic nie mówi:-) taki układ mi pasuje. Nie chcę być w centrum uwagi, teraz potrzebuję spokoju:-)

s1985 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Wesołych Świąt życzę wszystkim sierpniowym Mamusiom:-) u mnie wszyscy wiedza,babcie, ciocie i reszta, ale każdy ma świadomość zagrożenia i nikt nic nie mówi:-) taki układ mi pasuje. Nie chcę być w centrum uwagi, teraz potrzebuję spokoju:-)
    Bardzo dobre podejście ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że mam rozsądną rodzinke. Tylko ciotka nie potrzebnie sie wygadała wszystkim. Ona jedna jest trochę szurnięta. Pozostali siedzą cicho i czekają na dobre wieści. A jak tam u Was? Najedzone? U mnie oczy by jadły ale apetytu nie mam. A tu tyle smakołyków....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaG wrote:
    U nas corka "tajemnice" powiedziala ze mama ma dzidzie w brzuszku. Wiec niespodzianek swiatecznych nie robilismy odnosnie ciazy ;)

Wesolych Swiat!
    U nas niestety tak samo... syn dzisiaj powiedział dziadków że mama ma dzidzie w brzuszku... a małż miał ochotę wszystkim powiedzieć :)

Chciałabym Wam kochane przyszłe mamusie życzyć wszystkim i każdej z osobna wesołych spokojnych Świąt spełnienia marzeń i przedewszystkim zdrowych radosnych rozwiązań w sierpniu:)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Cieszę się że mam rozsądną rodzinke. Tylko ciotka nie potrzebnie sie wygadała wszystkim. Ona jedna jest trochę szurnięta. Pozostali siedzą cicho i czekają na dobre wieści. A jak tam u Was? Najedzone? U mnie oczy by jadły ale apetytu nie mam. A tu tyle smakołyków....

Ja obżarłam się pod korek. Jak zjadłam o 17 tak do teraz mnie trzyma. Nie ma tego złego przynajmniej nie mdli :)

Ja ze swej strony życzę Wam oczywiście Wesołych Świat ale także by wasze brzuszki szybko się powiększały a w nich rosły piękne i zdrowe maleństwa. Chyba nic więcej do szczęścia teraz nam nie trzeba :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w świąteczny poranek :)
    U mnie tez tajemnicy z ciąży nie było bo mamay wiedzialy ze jedziemy na IUI i czekały na info. U mnie spokój jesli chodzi o pytania itd bo wszyscy pamietamy jak było poprzednio. jedynie przy składaniu sobie zyczen dostalismy wszystkie takie same-zdrowego dzidziusia :)
    Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak troche zjecie to od razu taki dyskomfort ze ani espumisan ani nic nie pomoze? Ja sie w nocy meczylam jak nie wiem (brzuch wzdety i zagazowany) az do tej pory mnie trzyma.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    U mnie tez tajemnicy z ciąży nie było bo mamay wiedzialy ze jedziemy na IUI i czekały na info. U mnie spokój jesli chodzi o pytania itd bo wszyscy pamietamy jak było poprzednio. jedynie przy składaniu sobie zyczen dostalismy wszystkie takie same-zdrowego dzidziusia :)
    Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak troche zjecie to od razu taki dyskomfort ze ani espumisan ani nic nie pomoze? Ja sie w nocy meczylam jak nie wiem (brzuch wzdety i zagazowany) az do tej pory mnie trzyma.
    mnie wieczorem tak wzdęło że ledwo chodziłam w nocy tez spać nie mogłam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff czyli to normalne.
    Czy przez cała ciaze bedzie sie odczuwało taki dyskomfort czy to tylko na początku?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to w ogóle nie mogę spać, wcześniej mogłam wylegiwać się do 11, teraz 7 i oczy jak pięć złoży.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

Rany jest nas wiecej co za ulga. Ja mam tak co wieczor. Brzuch jak 7 miesiąc, bol i gazy. A i z toaleta kiepsko... Wczoraj tez sie tak meczylam, lyknelam espumisany ale dalej mnie rozwalalo. Dobrze ze po wigilii nocowalismy tylko my z mezem u moich rodziców to chociaż przebrałam sie w dres i wilam na kanapie :)

Czy jest jakies ograniczenie co do espumisanu? Ile na dobe mozna?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ