X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie własnie zastanawialam jak z tym współżyciem. U nas odkad sie dowiedzialam o ciazy nie było nic. Ja nie mam ochoty ale maz o dziwo tez nie nalega.chyba troche inaczej na mnie patrzy;) Kiedys mi mowil ze jak bede miala juz widoczny brzuch to on chyba nie bedzie mógł bo dziecko w srodku jakos go inaczej nastawia ;)hehe pozyjemy, zobaczymy. A na razie jest dobrze tak jak jest.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz mielismy przytulanko:)

Jestem w Polsce i chce sobie zbadac tu tarczyce, bo u siebie badania bede miala dopiero 13 stycznia. Mam niedoczynnosc tarczycy, biore Lthyroksine 25. Moje ostatnie tsh 2,5 po ktorym zwiekszono mi troche dawke. Samo tsh wystarczy zrobic czy koniecznie z ft4?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    My juz mielismy przytulanko:)

Jestem w Polsce i chce sobie zbadac tu tarczyce, bo u siebie badania bede miala dopiero 13 stycznia. Mam niedoczynnosc tarczycy, biore Lthyroksine 25. Moje ostatnie tsh 2,5 po ktorym zwiekszono mi troche dawke. Samo tsh wystarczy zrobic czy koniecznie z ft4?
    koniecznie z ft4, samo tsh to za mało... tutaj co nie co jeszcze właśnie o zależności tsh i ft4:
    http://www.endokrynologia.net/tarczyca/hormony-tarczycy-tsh-ft4-ft3

Domi793 lubi tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 a widzisz! Dobrze wiedzieć :)

A ja mam zapisane tylko TSH, nie mam problemów z tarczycą, jestem po badaniach krwi i USG ale w ciąży mam jeszcze raz to TSH zrobić. Powinnam też FT4 na wszelki wypadek?

Ja właśnie leżę w łóżku i odpoczywam bo odkurzyłam i umyłam podłogę i jakoś mnie zmogło. Wcinam rybkę bo Wigilię mamy na 17 więc zgłodnieje do tej pory.
    A ja wczoraj chciałam sobie trochę sałatki spróbować ale jest z majonezem, a tam przecież surowe żółtka...więc wolałam nie ryzykować.

Dziewczyny życzę Wam pogodnych i zdrowych Świąt pełnych magii oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 15:38

s1985 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak majonez sklepowy to mozna jesc.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Sierpniowe Mamusie,
    życzę Wam magicznych Świąt, takich prawdziwie rodzinnych i radosnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Aby Dzieciątko Jezus, które się narodzi, błogosławiło Wam i Waszym Maleństwom każdego dnia. Wesołych Świąt :)

bobo_frut lubi tę wiadomość

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wygląda prezent dla rodziców :) już nie mogę się doczekać ich reakcji ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f24f5bab08f6.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/438c5f4b3c62.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e561825763f8.jpg

Pikcia, s1985, Betty Boop, Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    a tak wygląda prezent dla rodziców :) już nie mogę się doczekać ich reakcji ;)

Super :D
    My do prezentów tesciów dodaliśmy wydrukowane kartki z kalendarza z datą Dnia Babci i Dziadka i ciekawe czy od razu zrozumieją :D
    Moi rodzicom powiemy normalnie :-)

s1985, bobo_frut lubią tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas corka "tajemnice" powiedziala ze mama ma dzidzie w brzuszku. Wiec niespodzianek swiatecznych nie robilismy odnosnie ciazy ;)
    Czy wszystkie mamy mieszkaja w Polsce ? Sa jakies mamusie z zagranicy?

Wesolych Swiat!

s1985 lubi tę wiadomość

• Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My włożyliśmy tesciom do prezentu małe body , skarpetki i test ciążowy. Teściowa prezent rozpakowywala, daje test teściowi a on mówi "a co ja, pilniczek dostałem" :D

s1985, bobo_frut, Coconue, Betty Boop lubią tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt życzę wszystkim sierpniowym Mamusiom:-) u mnie wszyscy wiedza,babcie, ciocie i reszta, ale każdy ma świadomość zagrożenia i nikt nic nie mówi:-) taki układ mi pasuje. Nie chcę być w centrum uwagi, teraz potrzebuję spokoju:-)

s1985 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Wesołych Świąt życzę wszystkim sierpniowym Mamusiom:-) u mnie wszyscy wiedza,babcie, ciocie i reszta, ale każdy ma świadomość zagrożenia i nikt nic nie mówi:-) taki układ mi pasuje. Nie chcę być w centrum uwagi, teraz potrzebuję spokoju:-)
    Bardzo dobre podejście ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że mam rozsądną rodzinke. Tylko ciotka nie potrzebnie sie wygadała wszystkim. Ona jedna jest trochę szurnięta. Pozostali siedzą cicho i czekają na dobre wieści. A jak tam u Was? Najedzone? U mnie oczy by jadły ale apetytu nie mam. A tu tyle smakołyków....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Elza :) Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaG wrote:
    U nas corka "tajemnice" powiedziala ze mama ma dzidzie w brzuszku. Wiec niespodzianek swiatecznych nie robilismy odnosnie ciazy ;)

Wesolych Swiat!
    U nas niestety tak samo... syn dzisiaj powiedział dziadków że mama ma dzidzie w brzuszku... a małż miał ochotę wszystkim powiedzieć :)

Chciałabym Wam kochane przyszłe mamusie życzyć wszystkim i każdej z osobna wesołych spokojnych Świąt spełnienia marzeń i przedewszystkim zdrowych radosnych rozwiązań w sierpniu:)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Cieszę się że mam rozsądną rodzinke. Tylko ciotka nie potrzebnie sie wygadała wszystkim. Ona jedna jest trochę szurnięta. Pozostali siedzą cicho i czekają na dobre wieści. A jak tam u Was? Najedzone? U mnie oczy by jadły ale apetytu nie mam. A tu tyle smakołyków....

Ja obżarłam się pod korek. Jak zjadłam o 17 tak do teraz mnie trzyma. Nie ma tego złego przynajmniej nie mdli :)

Ja ze swej strony życzę Wam oczywiście Wesołych Świat ale także by wasze brzuszki szybko się powiększały a w nich rosły piękne i zdrowe maleństwa. Chyba nic więcej do szczęścia teraz nam nie trzeba :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w świąteczny poranek :)
    U mnie tez tajemnicy z ciąży nie było bo mamay wiedzialy ze jedziemy na IUI i czekały na info. U mnie spokój jesli chodzi o pytania itd bo wszyscy pamietamy jak było poprzednio. jedynie przy składaniu sobie zyczen dostalismy wszystkie takie same-zdrowego dzidziusia :)
    Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak troche zjecie to od razu taki dyskomfort ze ani espumisan ani nic nie pomoze? Ja sie w nocy meczylam jak nie wiem (brzuch wzdety i zagazowany) az do tej pory mnie trzyma.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    U mnie tez tajemnicy z ciąży nie było bo mamay wiedzialy ze jedziemy na IUI i czekały na info. U mnie spokój jesli chodzi o pytania itd bo wszyscy pamietamy jak było poprzednio. jedynie przy składaniu sobie zyczen dostalismy wszystkie takie same-zdrowego dzidziusia :)
    Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak troche zjecie to od razu taki dyskomfort ze ani espumisan ani nic nie pomoze? Ja sie w nocy meczylam jak nie wiem (brzuch wzdety i zagazowany) az do tej pory mnie trzyma.
    mnie wieczorem tak wzdęło że ledwo chodziłam w nocy tez spać nie mogłam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff czyli to normalne.
    Czy przez cała ciaze bedzie sie odczuwało taki dyskomfort czy to tylko na początku?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to w ogóle nie mogę spać, wcześniej mogłam wylegiwać się do 11, teraz 7 i oczy jak pięć złoży.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

Rany jest nas wiecej co za ulga. Ja mam tak co wieczor. Brzuch jak 7 miesiąc, bol i gazy. A i z toaleta kiepsko... Wczoraj tez sie tak meczylam, lyknelam espumisany ale dalej mnie rozwalalo. Dobrze ze po wigilii nocowalismy tylko my z mezem u moich rodziców to chociaż przebrałam sie w dres i wilam na kanapie :)

Czy jest jakies ograniczenie co do espumisanu? Ile na dobe mozna?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ