Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja sie własnie zastanawialam jak z tym współżyciem. U nas odkad sie dowiedzialam o ciazy nie było nic. Ja nie mam ochoty ale maz o dziwo tez nie nalega.chyba troche inaczej na mnie patrzy;) Kiedys mi mowil ze jak bede miala juz widoczny brzuch to on chyba nie bedzie mógł bo dziecko w srodku jakos go inaczej nastawia ;)hehe pozyjemy, zobaczymy. A na razie jest dobrze tak jak jest.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
My juz mielismy przytulanko:)
Jestem w Polsce i chce sobie zbadac tu tarczyce, bo u siebie badania bede miala dopiero 13 stycznia. Mam niedoczynnosc tarczycy, biore Lthyroksine 25. Moje ostatnie tsh 2,5 po ktorym zwiekszono mi troche dawke. Samo tsh wystarczy zrobic czy koniecznie z ft4?Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
nick nieaktualnyDomi793 wrote:My juz mielismy przytulanko:)
Jestem w Polsce i chce sobie zbadac tu tarczyce, bo u siebie badania bede miala dopiero 13 stycznia. Mam niedoczynnosc tarczycy, biore Lthyroksine 25. Moje ostatnie tsh 2,5 po ktorym zwiekszono mi troche dawke. Samo tsh wystarczy zrobic czy koniecznie z ft4?
http://www.endokrynologia.net/tarczyca/hormony-tarczycy-tsh-ft4-ft3Domi793 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka83 a widzisz! Dobrze wiedzieć
A ja mam zapisane tylko TSH, nie mam problemów z tarczycą, jestem po badaniach krwi i USG ale w ciąży mam jeszcze raz to TSH zrobić. Powinnam też FT4 na wszelki wypadek?
Ja właśnie leżę w łóżku i odpoczywam bo odkurzyłam i umyłam podłogę i jakoś mnie zmogło. Wcinam rybkę bo Wigilię mamy na 17 więc zgłodnieje do tej pory.
A ja wczoraj chciałam sobie trochę sałatki spróbować ale jest z majonezem, a tam przecież surowe żółtka...więc wolałam nie ryzykować.
Dziewczyny życzę Wam pogodnych i zdrowych Świąt pełnych magii oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 15:38
s1985 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Drogie Sierpniowe Mamusie,
życzę Wam magicznych Świąt, takich prawdziwie rodzinnych i radosnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Aby Dzieciątko Jezus, które się narodzi, błogosławiło Wam i Waszym Maleństwom każdego dnia. Wesołych Świątbobo_frut lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnya tak wygląda prezent dla rodziców już nie mogę się doczekać ich reakcji
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f24f5bab08f6.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/438c5f4b3c62.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e561825763f8.jpgPikcia, s1985, Betty Boop, Domi793, malika89 lubią tę wiadomość
-
bobo_frut wrote:a tak wygląda prezent dla rodziców już nie mogę się doczekać ich reakcji
Super
My do prezentów tesciów dodaliśmy wydrukowane kartki z kalendarza z datą Dnia Babci i Dziadka i ciekawe czy od razu zrozumieją
Moi rodzicom powiemy normalnies1985, bobo_frut lubią tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualny
-
Wesołych Świąt życzę wszystkim sierpniowym Mamusiom:-) u mnie wszyscy wiedza,babcie, ciocie i reszta, ale każdy ma świadomość zagrożenia i nikt nic nie mówi:-) taki układ mi pasuje. Nie chcę być w centrum uwagi, teraz potrzebuję spokoju:-)
s1985 lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Paulka123 wrote:Wesołych Świąt życzę wszystkim sierpniowym Mamusiom:-) u mnie wszyscy wiedza,babcie, ciocie i reszta, ale każdy ma świadomość zagrożenia i nikt nic nie mówi:-) taki układ mi pasuje. Nie chcę być w centrum uwagi, teraz potrzebuję spokoju:-)2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Cieszę się że mam rozsądną rodzinke. Tylko ciotka nie potrzebnie sie wygadała wszystkim. Ona jedna jest trochę szurnięta. Pozostali siedzą cicho i czekają na dobre wieści. A jak tam u Was? Najedzone? U mnie oczy by jadły ale apetytu nie mam. A tu tyle smakołyków....Alicja- nasza księżniczka ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
GosiaG wrote:U nas corka "tajemnice" powiedziala ze mama ma dzidzie w brzuszku. Wiec niespodzianek swiatecznych nie robilismy odnosnie ciazy
Wesolych Swiat!
Chciałabym Wam kochane przyszłe mamusie życzyć wszystkim i każdej z osobna wesołych spokojnych Świąt spełnienia marzeń i przedewszystkim zdrowych radosnych rozwiązań w sierpniu:)
-
Paulka123 wrote:Cieszę się że mam rozsądną rodzinke. Tylko ciotka nie potrzebnie sie wygadała wszystkim. Ona jedna jest trochę szurnięta. Pozostali siedzą cicho i czekają na dobre wieści. A jak tam u Was? Najedzone? U mnie oczy by jadły ale apetytu nie mam. A tu tyle smakołyków....
Ja obżarłam się pod korek. Jak zjadłam o 17 tak do teraz mnie trzyma. Nie ma tego złego przynajmniej nie mdli
Ja ze swej strony życzę Wam oczywiście Wesołych Świat ale także by wasze brzuszki szybko się powiększały a w nich rosły piękne i zdrowe maleństwa. Chyba nic więcej do szczęścia teraz nam nie trzeba -
Witajcie w świąteczny poranek
U mnie tez tajemnicy z ciąży nie było bo mamay wiedzialy ze jedziemy na IUI i czekały na info. U mnie spokój jesli chodzi o pytania itd bo wszyscy pamietamy jak było poprzednio. jedynie przy składaniu sobie zyczen dostalismy wszystkie takie same-zdrowego dzidziusia
Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak troche zjecie to od razu taki dyskomfort ze ani espumisan ani nic nie pomoze? Ja sie w nocy meczylam jak nie wiem (brzuch wzdety i zagazowany) az do tej pory mnie trzyma.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty Boop wrote:Witajcie w świąteczny poranek
U mnie tez tajemnicy z ciąży nie było bo mamay wiedzialy ze jedziemy na IUI i czekały na info. U mnie spokój jesli chodzi o pytania itd bo wszyscy pamietamy jak było poprzednio. jedynie przy składaniu sobie zyczen dostalismy wszystkie takie same-zdrowego dzidziusia
Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak troche zjecie to od razu taki dyskomfort ze ani espumisan ani nic nie pomoze? Ja sie w nocy meczylam jak nie wiem (brzuch wzdety i zagazowany) az do tej pory mnie trzyma.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Betty Boop wrote:Witajcie w świąteczny poranek
Dziewczyny czy Wy tez tak macie, ze jak troche zjecie to od razu taki dyskomfort ze ani espumisan ani nic nie pomoze? Ja sie w nocy meczylam jak nie wiem (brzuch wzdety i zagazowany) az do tej pory mnie trzyma.
Rany jest nas wiecej co za ulga. Ja mam tak co wieczor. Brzuch jak 7 miesiąc, bol i gazy. A i z toaleta kiepsko... Wczoraj tez sie tak meczylam, lyknelam espumisany ale dalej mnie rozwalalo. Dobrze ze po wigilii nocowalismy tylko my z mezem u moich rodziców to chociaż przebrałam sie w dres i wilam na kanapie
Czy jest jakies ograniczenie co do espumisanu? Ile na dobe mozna?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!