X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • monirek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze jest nas wiecej z zaparciami, wzdeciami itp :)

Wesolych Swiat Dziewczyny!

Mikołajkowa66 lubi tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczynki!

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry świątecznie :) ufff u mnie tez ciężka nocka spać nie mogłam brzuszek tak jak u was a wcale tak dużo nie zjadłam ..:)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Rany jest nas wiecej co za ulga. Ja mam tak co wieczor. Brzuch jak 7 miesiąc, bol i gazy. A i z toaleta kiepsko... Wczoraj tez sie tak meczylam, lyknelam espumisany ale dalej mnie rozwalalo. Dobrze ze po wigilii nocowalismy tylko my z mezem u moich rodziców to chociaż przebrałam sie w dres i wilam na kanapie :)

Czy jest jakies ograniczenie co do espumisanu? Ile na dobe mozna?

Ja mam to samo...Na samym początku jak się dowiedziała, że jestem ciąży to mogłam przez trzy dni nie robić i brzuch miałam tak wzdęty, że mąż się śmiał, że już widać ciążę... ;-)
    Ja wczoraj również specjalnie dużo nie zjadłam, powiedziałabym, że tak normalnie, a brzuch mi wywaliło od razu i tak jest po każdym jedzeniu, od razu mam wzdęcie. Często mam gazy i często też nad ranem się budzę i mnie skręca w jelitach... i nie wiem czemu zwykle budzę się głodna jak wilk.
    Tak jak wcześniej nie wstawałam w nocy siusiu tak teraz muszę bo nie wytrzymuję. Co prawda pije o wiele więcej wody ale przed snem staram się do końca opróżnić pęcherz a i tak się budzę z pełnym :). A najgorsze jest to, że często mam problem z zaśnięciem natomiast rano nie mogę wstać, chyba przez moje dziwne sny się nie wysypiam.

Nasi rodzice czyli teściowie i moi się bardzo cieszyli. Moi już mają wnuki więc inaczej to przyjęli, spokojniej, mama miała łzy szczęścia w oczach :). A teściowie pierwszy raz zostaną dziadkami, reakcja była super, naprawdę się cieszą :D.
    Moja jedna siostra tez już wiem i męża siostra również :)
    Powiem Wam, że od razu raźniej mi się zrobiło i przestałam odczuwać taki stres w sobie, wiem, że mam wsparcie i to jest dla mnie najważniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 09:59

bobo_frut, monirek lubią tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaG wrote:
    U nas corka "tajemnice" powiedziala ze mama ma dzidzie w brzuszku. Wiec niespodzianek swiatecznych nie robilismy odnosnie ciazy ;)
    Czy wszystkie mamy mieszkaja w Polsce ? Sa jakies mamusie z zagranicy?

ja mieszkam od ponad roku w Niemczech, teraz jestesmy w pl u rodzinki:) a Ty gdzie mieszkasz?

Wesolych Swiat!

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w Wigilie wcale duzo nie zjadlam, a tak mnie wydelo ze szok:)

Julia, 10 latek
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec to chyba taka przypadłosc ciążowa bo juz myslalam, ze mi cos w brzuchu narosło hahahah

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj ponosilam sobie malego 1,5 miesiecznego szkraba, urodzil sie w naszej rodzinie. Wiecie jaki slodziak, tak spokojne dziecko ze szok, tylko spi i je, wogole nie placze, zero kolek itp. Dziecko aniol normalnie:) tez bym chciala tak grzecznego dzieciaczka:)

s1985 lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak dobrze, ze piszecie o wzdeciach, juz myslalam, ze jestem jakims ufoludem! Ja tez mam brzuch wydety jak w 5 miesiacu, ze az mi glupio, bo wyglada to tak jakbym go specjalnie wypinala, zeby bylo cos widac :|

Domi793, Karo Em lubią tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych swiat dziewczyny!

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych świąt Kochane!
    Dużo spokoju,rosnących serduszek u Maluszków. Aby każdy dzień był pełen radości ze stanu w jakim teraz jesteście, bez trosk i smutkow. Życzę Wam aby cały rok a w szczególności sierpień był dla Was i Waszych Rodzin czasem wyjątkowym. Pięknego i zdrowego roku Dziewczęta!

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    O jak dobrze, ze piszecie o wzdeciach, juz myslalam, ze jestem jakims ufoludem! Ja tez mam brzuch wydety jak w 5 miesiacu, ze az mi glupio, bo wyglada to tak jakbym go specjalnie wypinala, zeby bylo cos widac :|

Nie martw się ja również tak mam, nieważne ile zjem tzn. nawet jak mało zjem to mam wzdęcie :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, ja się przyznam bez bicia, że sporo pojadłam, byłam tak najedzona, że szok :D więc się nie dziwiłam, że mi brzuch wzdęło :D hihi

s1985 lubi tę wiadomość

• Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pomozcie! Nie jestem zwolenniczka "dobrych porad" w internecie, ale chcialam zapytac czy tez macie czasem delikatne klocia w podbrzuszu gdzie mieszka fasolka? Nie mowie tu o wzdeciach:P ktore w moim przypadku sprawiaja ze wygladam na co najmniej 5ty miesiac, ale odkad fasolka sie zagniezdzila to wiem ktore to miejsce:) no i czasem jedt tak szczegolnie w tym tygodniu ze czasem kluje, troche sie martwie... Bbf podpowiedzialo, ze fasolka rosnie i macica w tym tygodniu moze zaczac sie powiekszac, jednak na swieta troszke sie napracowalam, mniej niz zwykle, ale jednak no i niepokoj sie pojawil, czy tez mialyscie takie odczucia? 29.12 mam gina wiec porozmawiam z nim, ale chcialabym wiedziec czy to normalne.
    Pozdrawiam:*

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio też pobolewa podbrzusze, jakoś nie mocno, ale czuje takie kłucie, rozpieranie.
    Staram się odpoczywać i tyle. I tak wiecej zrobić nie możemy.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nic nie odczuwam ale pamietam ze w pierwszej ciazy mnie tak klolo chyba do 9 tygodnia i pobolewal jajnik az promieniowalo czasem do uda

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie raz po raz kłuje w prawym jajniku z którego była owulacja, akurat dzisiaj w ogóle nic nie kłuje :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wciąż pobolewa jak na okres....
    I czasem takie parcie mam też okropne na pęcherz - nawet za wiele w nim nie ma a i tak boli tak jakby...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wzdeta jestem od wigilii. Brzuch jak w zaawansowanej ciąży. Zaparcia straszne bez gazetki nie ma co iść bo to trwa.

A co do bólu w podbrzuszu tudzież kłuciu to tez to mam. Przez te święta mniej leżę niż zwykle dużo siedzę wiec uciskam brzuch no i tez dużo na nogach więc nie dziwię się ze takie bóle występują.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też zauważyłam że wiecej chodze, poznosiłam ze stołu, postałam z gośćmi i się gorzej zrobiło.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ