X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mi na zaparcia pomogło kiwi - jedno zjadłam i miałam spokój dwa dni :)

s1985 lubi tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta to normalne. Mnie na poczatku bolalo calymi dniami, teraz juz rzadziej, ale czasem cos zakluje

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My od rana u rodzicow. Nikt Nic nie wie poki co I sie nie domyslaja. Jem jak glupia, brzuch wywalony I najlepiej wchodzi mi czekolada. Ciezko sie widze za 8 miesiecy. Jutro do tesciow,ciekawe czy tam uda mi sie utrzymac ciaze w tajemnicy? Zaraz tesc bedzie mnie do picia zmuszal...

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak z Waszymi przeczuciami odnośnie płci dziecka?

Ja mam przeczucie ze bedzie chlopiec:) Tak to jakos mocno czuje, podobnie jak to ze jestem w ciazy, czulam juz duzo wczesniej przed zrobieniem testu ciazowego:)
    Ciekawe jakie sa ,najbardziej sprawdzone, zabobony odnosnie plci dziecka w brzuszku.. znacie jakies?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 04:39

Marta_:) lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc za nami i kolejny dzien do przodu :) Brzuch zagazowany na maxa-a po nocy to az mnie wszystko boli i dluzej w łózku nie moge wylezec. Na szczescie nie wiem co to zaparcia bo mam diete bogata w błonnik wiec u mnie to raz, dwa ,trzy ;).
    Dzis jedziemy do rodzinki męża i bedzie tam zona jego brata ciotecznego która jest na podobnym etapie ciazy co ja ;) Bedzie o czym pogadac.
    Co do przeczuc to hmmm, nie mam ale pewnie chłopak bo po stronie meza same chłopaki sie rodziły. PS-jakbysmy juz mieli wybierac płec to oboje wolelibysmy dziewczynke ale "wezme co dadzą" haha aby wszystko było dobrze :) Oby nie blizniaki ;)
    Ostatnio czytalam ze po IVF i IUI przy stymulacji jest wieksza tendencja do dziewczynek-to kto wie bo ja mialam stymulacje.

Domi a Ty spac nie mozesz ;) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 07:52

Domi793 lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Mnie wciąż pobolewa jak na okres....
    I czasem takie parcie mam też okropne na pęcherz - nawet za wiele w nim nie ma a i tak boli tak jakby...
    Mnie caly czas pobolewa jak na okres, kluje jajnik czasami (ten od owulacji). A dzis wstalam to juz w ogole mnie boli...chyba ma za ciężko od ilości jedzenia hehe. Chociaz z racji pierwszej ciąży troche mnie to martwi...

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wasze mdłości? Ustępują? Bo u mnie tak jakby mniejsze i zaczynam schizować czy wszystko ok...

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj nic nie kłuje i nie boli, spałam 12 godzin i się w końcu wyspałam :). Stwierdziłam, że zamiast się martwić to będę się nastawiać pozytywnie :).

Ja póki co nie mam mdłości za to mam duży apetyt.
    SyHa85 zamiast się martwić to się ciesz, że dzisiaj jest ci lepiej :). Na pewno nic złego się nie dzieje, martwienie się na zapas nic dobrego nie przyniesie :). Będzie wszystko dobrze!

SyHa85 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa dobrze powiedziane :)
    Ja poki co tez nie mam mdłosci i oby tak zostało :)

Pewnie powinnam jeszcze poczekac ale nie wytrzymalam i zapislam sie na 1 usg w środę. Mam nadzieje ze zarodek bedzie widoczny i bedzie dobrze umiejscowiony. Przy poprzedniej ciazy nie było go widac bo bylo puste jajo i teraz tego sie najbardziej boje. Ale mysle pozytywnie i odliczam dni do srody.

aaniuskaa, SyHa85, Domi793 lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    aaniuskaa dobrze powiedziane :)
    Ja poki co tez nie mam mdłosci i oby tak zostało :)

Pewnie powinnam jeszcze poczekac ale nie wytrzymalam i zapislam sie na 1 usg w środę. Mam nadzieje ze zarodek bedzie widoczny i bedzie dobrze umiejscowiony. Przy poprzedniej ciazy nie było go widac bo bylo puste jajo i teraz tego sie najbardziej boje. Ale mysle pozytywnie i odliczam dni do srody.

Ja miałam w środę USG, byłam po receptę ale przy okazji chciała zobaczyć co i jak i póki co widoczny był tylko pęcherz płodowy w macicy, powiedziała mi, że z prawego jajnika była owulacja i fakt bo tam mnie kłuje :). Też dokładnie nie wiem, który to tydzień ciąży bo ja miałam różne cykle więc kiedy dokładnie nastąpiła owulacja to nie bardzo wiem :).
    Ja właśnie nie chce się martwić, to moja pierwsza ciąża, jak robiłam bHCG to już wtedy stresik miałam, a piękny przyrost był. U nas wszyscy już wiedzą, że jestem w ciąży i dzięki temu jestem bardziej pozytywnie nastawiona, wszyscy są szczęśliwi :). Wiem, że mam ich wsparcie co by się nie działo! :)

U mnie jedyny objawami jest to, że jestem bardziej senna, mam zaparcia i wzdęcia chociaż teraz mniejsze bo dbam o błonnik w diecie i mam wrażliwsze sutki...od czasu do czasu boli mnie głowa. I tyle póki co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 09:48

SyHa85 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeh mdlosci... Trudny temat;P w pierwszym dniu 6tc sie zaczelo...
    Pomagaja tylko migdaly, a przez swieta wyczailam ze jak jestem najedzona to tez puszczaja, ALE za to pojawiaja sie wzdecia gdy sie zje za duzo, mam nadzieje ze pusci w 13tc... Tak niby jest:P
    Najgorsze ze budze sie rano zadowolona ze jest ok, wychodze do toalety i jak wracam do lozka to juz z mdlosciami:/

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_:) wrote:
    Eeeh mdlosci... Trudny temat;P w pierwszym dniu 6tc sie zaczelo...
    Pomagaja tylko migdaly, a przez swieta wyczailam ze jak jestem najedzona to tez puszczaja, ALE za to pojawiaja sie wzdecia gdy sie zje za duzo, mam nadzieje ze pusci w 13tc... Tak niby jest:P
    Najgorsze ze budze sie rano zadowolona ze jest ok, wychodze do toalety i jak wracam do lozka to juz z mdlosciami:/

Słyszałam, że mdłości zwykle przychodzą wtedy gdy serduszko zaczyna bić? Nie wiem czy to prawda. Moja siostra mówiła, że ona też początkowo nie miała mdłości i się cieszyła, a potem jak ją wzięło to masakra. Zobaczymy, może mi się uda :)
    A nawet jak mało zjem to mam wzdęcia, od razu brzuch mi wywala :O

Marta_:) lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszka jeszcze nie widzialam, we wtorek mam wizyte i mam nadzieje ze zobacze:)
    Ja czytalam, ze mdlosci sa od wysokiego poziomu progesteronu ktory podtrzymuje ciaze:) wiec chyba dobrze ze sa:P tak sobie to tlumacze:)

aaniuskaa, Domi793 lubią tę wiadomość

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dalej żyjemy nadzieja i czekamy na wizyte w poniedzialek

JRY1984 lubi tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, u mnie mdłości też jakieś mniejsze. Też się zastanawiałam czy wszystko ok ale chyba to kolejny etap po prostu :-)
    Tyle ile zjadłam przez ostatnie dwa dni to przez cały tydzień nie zjadłam :-P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:

Trzeba mieć nadzieję. Będzie.dobrze! Inaczej być nie może!
    U mnie nikt nie wie o ciąży. Mówiłam że troszkę się pochorowalam, bo bardzo źle wyglądam. Blada,since pod oczami.. Nikt nie myśli nawet,że to ciąża daje mi tak popalić :-P
    Widzę, że przyszły tydzień bogaty w wizyty będzie, moja we wtorek a już chciałabym aby to jutro było. Serduszko, karta ciąży.. Ahh.. Z nadzieją do wtorku czekamy.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:

Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze:)

Julia, 10 latek
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie dziewczyny, wizyty juz w przyszlym tygodniu:) ja mam dopiero 4 stycznia i przebieram juz nozkami bo tak sie nie umiem doczekac, bede wtedy w 6 + 4 tc, mam nadzieje ze bedzie juz serduszko widoczne i ze wszystko bedzie ok! Teraz w poniedzialek ide zbadac tsh i ft4.
    Wieczorami tak mi brzuszek wywala, ze szok. Ponoc przy drugiej ciazy brzuszek pojawia sie duzo wczesniej niz w przypadku pierwszej ciazy. Ciesze sie juz na brzuszek i jestem taka szczesliwa, ze mam w brzuszku mala fasolke:) oby tylko wszystko bylo ok! Za rok o tej porze bedziemy juz z naszymi szkrabami 4 miesiecznymi w Swieta! Wow:)

Julia, 10 latek
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Syha, u mnie mdłości też jakieś mniejsze. Też się zastanawiałam czy wszystko ok ale chyba to kolejny etap po prostu :-)
    Tyle ile zjadłam przez ostatnie dwa dni to przez cały tydzień nie zjadłam :-P
    Dzieki, pocieszylas :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue wrote:
    Dołączam sie do trzymania kciuków!!!

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ