Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka30 wrote:Dziewczyny ja miałam mega tragiczną noc, spałam może 2 godz z przerwami, zaczął mnie bardzo boleć krzyż, ale to tak dziwnie niby to ucisk niby na okres, bolalo bardzo mocno, zwłaszcza jak leżałam na lewym boku, i mały leżał cały wypięty po skosie... myślałam, że już się zaczęło :"( nie wiedziałam co robić 2 w nocy, męża nie budziłam... ledwo żyję, teraz boli mnie mniej ale boli, nie wiem co będzie za godzinę, jestem wyczerpana psychicznie
Ojej Martynko to nie ciekawie się dzieje.
Ja dziś też prawie nie spałam, mała szalała całą noc , myślałam że mi przez pępek wyskoczy, teraz dalej kopie, a mówią że dziecko ma teraz mało miejsca -
Betty Boop wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci tez miały na "moim etapie" lub maja nadal czkawke? Moja ma ze 2 razy dziennie. czesto czuje rano jak sie przebudzam i po połudnoiu lub wieczorem. Chyba nie zaszkodzi to jej co?
Moja ma wciąż czkawki, nawet 2-3 razy dziennieBetty Boop lubi tę wiadomość
-
Betty Boop wrote:Dziewczyny czy wasze dzieci tez miały na "moim etapie" lub maja nadal czkawke? Moja ma ze 2 razy dziennie. czesto czuje rano jak sie przebudzam i po połudnoiu lub wieczorem. Chyba nie zaszkodzi to jej co?
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf4a6dc09091.jpg
Witam w prawie 33 tc
Na wadze +16 kg!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 09:52
33Karola33, Kasiaaaaa88, paola89, sabanek, JRY1984, Rudi88, Penelope30, Asiasia, malika89, makota, Ninka0111 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Dzień dobry dziewuszki
Dzis u mnie upalny dzień. Odstawilam pierworodnego do przedszkola i pojechalam na uczelnię oddawac pracę inżynierską. Obrona w środę. Dobrze ze udalo mi się to załatwić przed porodem.
Mnie czkawka malego dopada rano jak sie budzę i wieczorem jak zasypiam zazwyczaj. Ma kawaler wyczucie.
-
Moja bywa ze ma czkawke wiecej niz 5 razy dziennie wiec to chyba norma
Widzialam temat wagi... U mnie dziewczyny +14 z czego ostatnie 2 kg to mam wrazenie ze przybyly z minuty na minute. Ale tez puchna mi nogi i dlonie okrpnie. Jak nacisne to zostaje na kilka minut wglebienie
A jak wasze brzuszki? Macie rozstepy? U mnie mama wypatrzyla jednego pare dni temu dosc nisko ale o dziwo jest blady. Dopiero jak ta skore tak zlapie zeby nie byla naciagnieta tak jakbym urodzila, to faktycznie widac go bardziej pod swoatlo lekko ciemniejszy tak na 1,5 cm wiec pewnie jak brzuchol sie opusci to pojda nastepne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2016, 10:01
Nasza Marcysia jest już z nami
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny a mi sie dobrze spalo. Sama byłam, bez dziecka bez meza. Rano mnie tylko upierdliwe muchy wzbudziły, ale zasnelam. Tak dobrze sie spalo to maz znow mnie tel obudzil ze wraca z pracy i czy sniadanie bedzie. Wysmialam go. Dziecka nie, moge sobie pokorzystac i pospac dluzej a ten do mnie z pyraniem o sniadanie.
Wczoraj sie zasiedzialam u sąsiadki, wrocilam przed 23, ale paznokcie mi u stop zrobiła. Teraz mam spokoj przynajmniej na dwa tyg i sliczny mietowy kolorPenelope30, JRY1984, paola89, Friend lubią tę wiadomość
-
Koszmarna noc, parę ładnych godzin się meczyłam, żeby zasnąć. Wstałam pogryziona przez komary- na razie 9 ugryzień naliczyłam, czemu one mnie tak lubią france?
Co do brzucha mój też jakiś dziwny, Mała wariowała jak nigdy, krzyż bolał a brzuch twardy. Zobaczymy jak będzie dzis.[/url]
-
nick nieaktualny
-
Martynka biedaku, jak sytuacja teraz?
Mnie obudził straszny ból w łydce, najgorszy skurcz od początku ciąży, wcześniej miałam może ze dwa razy w stopie mniejsze i szybciej przechodziło. Wzięłam magnez, ale kawę tęż muszę dziś wypić bo przy moim niskim ciśnieniu będę chodzić jak zombi. -
nick nieaktualny
-
Ale upalnie dzisiaj... Wykąpałam się w chłodnej wodzie, ale niewiele to pomogło
Niby się wyspałam, wstałam tylko 2 razy do łazienki, ale raz przy podnoszeniu złapał mnie taki ból pod prawą piersią, że myślałam że padne. Troche to rozmasowałam i przeszło. Rano za to ból w prawej pachwinie... Mała ostatnio bardzo spokojna. Chyba upał ją dobija -
JRY1984 wrote:Dziewczyny a ja nie wiem czy moja kiedykolwiek miała czkawkę... Jak to rozpoznać?
takie delikatne, rytmiczne ruchy (uderzeniami bym tego nie nazwala), zależy jak dziecko jest ułożone u mnie czasem widac jak brzuch rytmicznie delikatnie pulsuje, a czasem nie widac i czuje to tylko w srodku... nie wiem jak to opisac inaczejw kazdym razie takie rytmiczne trwajace dobre kilka minut delikatne "pukniecia"
JRY1984 lubi tę wiadomość
-
Heloł
Ja dziś spałam do 9.15 z pójściem na siku ok 3 i mini pobódką po 5 jak Ł się szykował do pracy. Potem poleciałam do sklepu żeby uchronić się przed największym skwarem. Bo wczoraj jak łaziłam około 12-13 to skończyło się to 2 krwotokami z nosa
I jak stałam w mięsnym to Pani mnie do przodu poprosiła żebym w kolejce nie stała to kobity ( same 50+ ) myślałam,ze mnie zeżrą co za ludzie.
Jeszcze do Biedronki miałam iść, ale jak zobaczyłam ile jest ludzi to mi się odechciało. Wieczorkiem sie pokulam
Aaaaa i kąpałam się już dzisiaj 2 razy: po wstaniu i po wróceniu ze sklepu.JRY1984 lubi tę wiadomość