WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek jeszcze przede mna jest Marysia bo trojka wakacyjna sie urodzi. takze bedzie Nadia, Marysia i Kornel :)

sabanek lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dokladnie. Zdaje sobie z tego sprawe, tym bardziej, ze szyjka dluga, wszystko trzyma. Jakos nie odczuwam lekow i niepokoju, ze to juz, chociaz wczoraj mowila mi koleżanka, ze drobne kobiety czesto szybciej rodza z tego wzgledu, ze po prostu nie urodzilyby wiekszego dziecka. Bedzie co ma byc, a ja zaciskam zrby, widze juz swiatelko w tunelu wiec mi latwiej to zaakceptowac :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie jak tam sie nic nie skraca to moze to jeszcze troche potrwac. ale juz bliziutko konca jestes :) ja to odliczam teraz dni do 5 lipca, wtedy beda 34 tyg i juz taki w pelni spokoj, ale niech mlody czeka do poczatku sierpnia jak moj gin z urlopu wroci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masakra Karola, tyle szczęścia dla Dziadków na raz :D Moja mama pierwszy raz babcią będzie jak się moja Wika urodzi i teraz ledwo wyrabia z emocjami ;) W grudniu jej powiedziałam o ciąży i żeby nie mówiła nikomu, to co chwilę od siostry się dowiadywałam, że a to tej powiedział, a to tamtej, a to cały zakład już wiedział u niej:)

Dziewczyny, Wam też śnią się Dzieciaczki? Moja mi dość regularnie, albo że karmię, albo że wózek składam czy coś i na spacer. Nie wiem skąd mi się jej obraz przed oczami pokazuje, jakoś tak mam czuja, że będzie wyglądać tak a nie inaczej. Nie mówię o buźce, bo tego to nie wiem, ale że czarne włoski będzie miała już jak się urodzi, że ciemna karnacja będzie, ciemne oczka. Ale równie dobrze może być blond, bo K był blondas jak się urodził a teraz ciemny brąz, moja mama i siostry też blond a teraz czarne... Nie wiem, może to z egoizmu wynika albo coś, bo ja taka czarna zawsze byłam i wyobrażam sobie ją bardzo podobnie ;)

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek moi tescie to juz w sumie 8 wnukow beda mieli a moi rodzice 3 :) takze spora gromatka, mamie teraz wnuczka sie marzy bo to bedzie 3 wnuczek, teraz musi poczekac na reszte mojego rodzenstwa bo ja z mezem juz sie nie piszemy chociaz jeszcze kiedys moze pomyslimy o trzecim dziecku.

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie mnie tez mowia ze w sumie dziecie juz wyksztalcone teraz tylko mase zbiera. Wiec chocby o to nie musosz sie martwic pigulka :)

A jak z waszym apetytem dziewczyny? Staram sie hamowac ale od kilku dni wiecznie jestem glodna. Chyba nakupuje sobie marchewek papryki i innych pierdolek i bede podjadac w kryzysowych chwilach :P a do nabialu to tak mnie ciagnie... kakao, zupy mleczne, nalesniki z serem pochlanialabym cale dnie... :/
    A podobno kp apetyt jeszcze wzrasta wiec juz w ogole sobie nie wyobrazam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 13:00

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek mi tez sie czasem dzidzia urodzona sni, ale co lepsze to mojemu mezowi tez. Dzisiaj mu sie snilo, ze urodzilam i ze malutka spala, a potem otworzyla oczy i powiedziała tata. Mowie mu, ze ma za duze oczekiwania :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz tyle jesz bo dziecko sporo ciagnie, na mase idzie wiec twoje kalorie zabiera a ze nabial to akurat dobrze bo i kosci dziecka sie wzmacniaja...ja przez te upaly to jem niewiele, dzisiaj zjadlam bulke, kilka wafelkow i jogurt ze zbozami....

na mnie upaly dzialaja odchudzajaco, w jedne wakacje przez prawie nic nie jedzenie schudlam 5 kg...a teraz moge zwolnic z waga, niech dziecko rosnie, ja tyle nie musze

Martynka30 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś skromny obiadek: fasolka szparagowa z bułeczką. Mój poszedł na popołudniu do pracy, to zjadł duze śniadanie a potem przyszła ciocia z kuzynką obejrzeć pokoik małego to ciastem się dopchał :P Pewnie w pracy coś sobie z kolegą zamówią, bo z reguły tak jest :)

U mnie dziś nadal ciepło, ale jakis ruch w powietrzu chociaz jest i chmurek troszkę na niebie :) zobaczymy co tam wieczorem będzie, bo tez podobno mają być burze. A od jutra około 25-26 st.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zupe grzybowa odgrzewam, a na kolacje mam pizze :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    A mi się dzidziuś nie śni. :(

U nas po burzy i z 33 na zewnątrz zrobiło się 19. Wszystkie okna otwarte i chłodzimy domek

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przez te upały niewiele jem, nie mam ostatnio apetytu u mnie waga 60kg rano :)

Karola pizza własnej roboty?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane ;)
    u mnie dziś chłodniej :D
    aż chce się żyć mimo że deszczyk pada :D
    niesamowita różnica patrząc jak było w tych upałach.
    Jeśli, któraś ma blisko Tesco to teraz arbuz jest w cenie 1,29zł i jest rabat 23% na art. gospodarstwa domowego (wyłączając elektronikę). Ja dziś kupiłam patelnię TEFAL 32cm za 38,49zł!!! sama była w promocji a jeszcze ten rabat... jak nie kupić. 23% rabatu jest do 29 czerwca.
    Wczoraj miałam dziwne odczucia w dole brzucha.. takie mega nieprzyjemne i dość mocne kłucia niby jak na okres ale jakieś inne. Troszkę się przestraszyłam ale wzięłam nospę i po jakimś czasie przeszło. Dziś czuje jakby Mały uciskał troszkę bardziej i jego samego jakoś niżej niż zwykle czuje.

Betty Boop lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Cześć
    A mi się dzidziuś nie śni. :(

U nas po burzy i z 33 na zewnątrz zrobiło się 19. Wszystkie okna otwarte i chłodzimy domek

zazdroszczę u nas 35 stopni w cieniu :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna az tak dobrze nie mam, pizza z biedronki niestety...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Martyna az tak dobrze nie mam, pizza z biedronki niestety...

Z biedry też jest dobra :)

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Z biedry też jest dobra :)
    nom ta z lodowek zwlaszcza, za cieplo jest zeby samemu gniesc pizze

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    nom ta z lodowek zwlaszcza, za cieplo jest zeby samemu gniesc pizze

oj masz rację, mi się obiadów nie chce robić w taki upał :(

Mam nadzieję, że jutro będzie chłodniej...

Dziś mąż mnie wpienił, miałam ochotę na pastę na kanapki z oliwkami a mąż na to, że ja jeść tego nie będę... bo czytał te broszulki od położnej i tam było napisane, że takich rzeczy nie wolno...

Pierwszy raz mam zabronione :(

I tak obeszłam się smakiem :/

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj sie tylko drze jak za duzo slodyczy jem...a tak ogolnie to mi uwagi nie zwraca...gorszy byl jak bylam w poprzedniej ciazy a teraz juz na moje zachcianki tak nie patrzy

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    moj sie tylko drze jak za duzo slodyczy jem...a tak ogolnie to mi uwagi nie zwraca...gorszy byl jak bylam w poprzedniej ciazy a teraz juz na moje zachcianki tak nie patrzy

Mi od początku niczego nie zabraniał :/ aż do teraz...
    Dobrze, że mi pepsi kupił...

Czasami tylko mówił, żebym tyle nie jadła bo mnie brzuch będzie bolał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 14:44

f2wl3e5eai92376u.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ