Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc kochane,
U nas wieczorem brzeszła burza i temp spadła do cudownych 22 stopni. Pootwieralam okna aby jak najszybciek wychłodzic dom. Dzieki temu bardzo dobrze mi sie spało i dzis od rana wspaniały chłodek.
My wczoraj prawie skonczylismy pokój, zostala półka do powieszenia ale nie moge sie zdecydowac na ktorej ścianie. Dzis zanosze firanki do skrócenia bo maja ze 3 m. Kupilam tez czarne kropki-naklejki na allegro, jak przyjda to nakleje na jedna sciane
No i w koncu wczoraj zamowilam łózeczko z materacem. Co prawda Młoda i tak bedzie na poczatku w koszu spała ale chcialam miec juz w pokoju złozone i urządzone. Zobaczymy kiedy przyjdzie. Kupiłam firmy Mokee bo jest eko farbami malowane i bezpieczne nawet jak Mała postanowi ćwiczyc na nim swoje ząbkiW komplecie z materacem zapłacilam niecałe 500zł (bo znizka na materaz ponad 100zł).
Domi793, Agusienka1985, hella lubią tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Cześć
Dziś juz przyjemnie
A moje starsze dzieciaki od dziś już do szkoły nie chodzą i muszę zmienić organizacje dnia, już po 6 nie muszę wstawać. Mimo to dziś wstałam, do tego w nocy co godzinę siku chodziłam, chyba mi się mały w brzuchu poprzestawiał.
W nocy dziś 2 szklanki mleka wypiłam, tak mi się chciało.
Betty super że pokoik już jest.
Nasz maluch przynajmniej rok będzie z nami spać, kącik dla niego już jest i fotel do karmienia kupiłam sobie.
Później będzie reorganizacja domku tylko nie wiem jeszcze jak bo mamy. 3 pokoje na górze i 1 na dole. Na górze wszystkie zajęte został 1 na dole, ale malucha samego na dół nie damy, a dzieciaki mają swoje pokoje urządzone pod siebie. Damy rade.Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Mnie od dwoch dni lapia skurcze..mam nadzieje ze to tylko te Braxtona-Hicksa. Twardnieje mi brzuch, taki stozek jakby sie robi, brzuch boli jak na okres i krzyz boli, trwa to ok 1-2 minuty i przechodzi i za jakis czas znowu. Dzis w nocy lapalo mnie to bardzo czesto i bylam 7 razy siku, choc wieczorem duzo nie pilam.. kurcze mam nadzieje ze to tylko macica sobie cwiczy skurcze.. Wizytuje dopiero w przyszlym tygodniu 6.07.Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi, u mnie tez jakieś dziwne boleści brzucha, nie mam pojęcia, czy to skurcze, czy nie. Na samym dole, ale przypominały taki ból kolkowy raczej, wiec moze to jelita raczej.... W każdym razie nie dawałam rady sie przewrócić z boku na bok. Dzisiaj tez multum razy toalecie byłam. Generalnie, mimo ze chłodniej, to noc do d... Czy u Ciebie podobnie? A moze inna dziewczyna miała takie kłujące...
Betty, dzięki za zwrócenie uwagi na te eko farby. Ja na razie do 6 mca będę miała to łóżeczko next to me, wykonane z materiału, ale pózniej trzeba będzie zmienić.
Ja nie zamierzam kupować pościeli na razie, nie wiem, jak Wy dziewczyny? Czytałam, ze dla noworodków nie ma za bardzo sensu.
Wczoraj wreszcie wybrałam sie po wyprawkę artykułów higieniczni kosmetycznychw Auchan jest sporo organicznych ekologicznych kosmetyków. Mam hopla na tym punkcie :p:p
Wyczytałam, ze w pierwszych miesiącach w ogole płyn do kąpieli nie jest potrzebny, ewentualnie trzeba umyć przybrudzone miejsca, a także dobrze jest dodać kilka kropel oleju np lnianego, zeby ograniczyć chemię. Kupowaliście coś do kąpieli w ogole?
A w czym prałyscie ubranka? Bo już chyba wszystkie macie to za sobą :pBetty Boop lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj miałam ciężką noc, mój mnie tak wkur***żył że masakra.
Umyłam wieczorem głowę i powiedziałam żeby nie włączał wiatraka bo rano będę chora a tez nie było jakos gorąco. To nie! Mało się nie zasapał, potem wyszedł przed domek i obcesowo tam siedział. Oczywiście u mnie juz po spaniu. Potem wrócił otworzył okna i drzwi na oścież i ten wiatrak też włączył. No i musiałam się poowijać bo hrabiemu strasznie gorąco.
Oj biedny będzie niech no sie tylko obudzi. -
Witam i ja
Wczoraj wyjątkowo miałam problem z zaśnięciem dopiero jak Ł się położył to 2 minutki i spałam
Agusienka ja pralam w Jelpie i dodatkowe płukanie. Kosmetyki dla Kluska Hipp + olej migdałowy ( ja też się nim smaruje ). Mam 2 komplety pościeli " na potem " bo teściowie sponsorowaliAgusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Witam i ja
Wczoraj wyjątkowo miałam problem z zaśnięciem dopiero jak Ł się położył to 2 minutki i spałam
Agusienka ja pralam w Jelpie i dodatkowe płukanie. Kosmetyki dla Kluska Hipp + olej migdałowy ( ja też się nim smaruje ). Mam 2 komplety pościeli " na potem " bo teściowie sponsorowali -
Ania_1986 wrote:Cześć dziewczyny
Ja dzisiaj miałam ciężką noc, mój mnie tak wkur***żył że masakra.
Umyłam wieczorem głowę i powiedziałam żeby nie włączał wiatraka bo rano będę chora a tez nie było jakos gorąco. To nie! Mało się nie zasapał, potem wyszedł przed domek i obcesowo tam siedział. Oczywiście u mnie juz po spaniu. Potem wrócił otworzył okna i drzwi na oścież i ten wiatrak też włączył. No i musiałam się poowijać bo hrabiemu strasznie gorąco.
Oj biedny będzie niech no sie tylko obudzi. -
nick nieaktualnyJa do kąpieli mam mydełko tylko (bambino i babydream).
Prałam w proszku Lovela.
Obudziłam się po 3, ogólnie często się budziłam przez plecy. Zjadłam jogurt i kanapkę i poszłam spać, jak K poszedł do pracy, to zabrałam jego 2 poduchy i już wygodniej mi było
Dojem sniadanie i muszę iść po piekarni i na pocztę. Dobrze, że chłodnawo już, bo nie mam praktycznie bluzek na lato, w których się bym zmieściłaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:29
Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Ja prałam w płynie lovela i bombini, do kąpieli emolienty CutisHelp.
Dziewczyny kupiłam 3 opakowania tych podkładów poporodowych, nie wiem, czy to dużo, czy mało. Pamietam po poronieniu w domu, strasznie dużo tego mi poszło w początkowych godzinach zmiana co chwile - kupiłam, już zaraz po, bo nie spodziewałam sie aż takiego krwawieniaNie wiem, czy ktoś tu ma doświadczenie, jak można porównać to krwawienie po poronieniu do tego po porodzie.
Bardziej doświadczone Dziewczyny, ile potrzebowalyscie do szpitala i ile jeszcze po wyjściu z niego? Chce zaoszczędzić mężowi przyjemności dokupywania ich :p -
Agusienka1985 wrote:Wlasnie zastanawiałam sie nad tymi emoloentami, ale ponoć nie jest to aż tak niezbędne. Daj znać pózniej, jak sie sprawują, ja tez zdam relacje z moich sposobów
Dziewczyny kupiłam 3 opakowania tych podkładów poporodowych, nie wiem, czy to dużo, czy mało. Pamietam po poronieniu w domu, strasznie dużo tego mi poszło w początkowych godzinach zmiana co chwile - kupiłam, już zaraz po, bo nie spodziewałam sie aż takiego krwawieniaNie wiem, czy ktoś tu ma doświadczenie, jak można porównać to krwawienie po poronieniu do tego po porodzie.
Bardziej doświadczone Dziewczyny, ile potrzebowalyscie do szpitala i ile jeszcze po wyjściu z niego? Chce zaoszczędzić mężowi przyjemności dokupywania ich :p
Oczywiście dam znać
Ja mam 2 opakowania podkładów, 5 prześcieradeł i 4 pantsy, będę ich używała na wieczór...
Ja się boję, że ze mnie się będzie lało, bo rozmawiałam z koleżanką z dawnej pracy, to mówiła, że z niej się lało maskarycznie po CC i jeszcze po clexane.
Zajęło mi to sporo miejscanie wiem czy Wam też to wszytsko tyle zajmuje? ja się przepakowałam do walizki
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dzieki dziewczyny za odzewy w sprawie twardnienia brzucha.. poczekam jeszcze dzis jak bedzie i jak sie to bedzie powtarzac to chyba faktycznie wybiore sie wczesniej do lekarza skontrolowac to..Julia, 10 latek
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:
Zajęło mi to sporo miejscanie wiem czy Wam też to wszytsko tyle zajmuje? ja się przepakowałam do walizki
Swoje i Tymka rzeczy masz w jednej walizce?
Ja mam dla siebie sporą torbę sportową, a dla Wiki taką małą sportową i mi się wydaje, że to dużoMówią, żeby nie brać dużo, bo później ktoś dowiezie, ale w torbie mam wszystko co mi potrzebne od razu przecież, ręczniki dużo zajmują, szlafrok, koszule też muszę mieć od razu, bo nie wiadomo kiedy się ubrudzi, kapcie, skarpetki też i ja nie wiem co miałabym zostawić w domu żeby mi ktoś później dowiózł
-
Agusienka1985 wrote:Domi, u mnie tez jakieś dziwne boleści brzucha, nie mam pojęcia, czy to skurcze, czy nie. Na samym dole, ale przypominały taki ból kolkowy raczej, wiec moze to jelita raczej.... W każdym razie nie dawałam rady sie przewrócić z boku na bok. Dzisiaj tez multum razy toalecie byłam. Generalnie, mimo ze chłodniej, to noc do d... Czy u Ciebie podobnie? A moze inna dziewczyna miała takie kłujące...
Ja mialam takie bole lekkie, jak na okres, nie bolalo bardzo ale tak troche jakby okres mial sie zaczynac, nic klujacego. I te lekkie bole promieniowaly mi lekko na krzyz. Zobacze jeszcze jak dzisiaj bedzie:/
U Ciebie byly bole klujace?Julia, 10 latek
sabanek wrote:Swoje i Tymka rzeczy masz w jednej walizce?
Ja mam dla siebie sporą torbę sportową, a dla Wiki taką małą sportową i mi się wydaje, że to dużoMówią, żeby nie brać dużo, bo później ktoś dowiezie, ale w torbie mam wszystko co mi potrzebne od razu przecież, ręczniki dużo zajmują, szlafrok, koszule też muszę mieć od razu, bo nie wiadomo kiedy się ubrudzi, kapcie, skarpetki też i ja nie wiem co miałabym zostawić w domu żeby mi ktoś później dowiózł
Nie tylko swoje, bo jak piszesz to wszystko: ręczniki, szlafrok, koszule zajmują sporo miejsca to tego podkłady, prześcieradła, pantsy, kapcie, klapki, kosmetyczka, papier, sztućce, kubek i nie mogłam torby zapiąć... rzeczy Tymka mam w małej torbie.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
U nas w szpitalu dają podkłady i te w galoty i te na łóżko. Dlatego ja wezmę tylko po 2-3 sztuki, bo jak w nocy będę chciała zmienić, to nie będę do położnych lecieć. A kupuje dla siebie te zwykłe z Belli i na noc z Campola. A na łóżko chyba Seni.
Agusienka tylko ten olej to organiczny, bez żadnych syfow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 09:44