Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykaarolaa wrote:podobno mozna przez bank zalatwic dlatego ide sie tam spytac, to znaczy maz mnie wysyla bo ja myslalam ze to gdzies w urzedzie trzeba sie dopytywac...spytac sie zawsze mozna, w twarz za to nie dostane...
Ciekawa jestem jak ta sprawa wygląda w bankach, daj znać koniecznie. -
nick nieaktualnysabanek wrote:A takie sprawy przez internet nie wymgają jakiegoś tzw. bezpiecznego podpisu? Chciałam formularz do ZUS przesłać kiedyś, tyle się napracowałam, żeby się to w ogóle uruchomiło, a tam na koniec psikus- nie mam elektronicznego podpisu
Ciekawa jestem jak ta sprawa wygląda w bankach, daj znać koniecznie. -
Cześć
U mnie w szpitalu można plan porodu uzupełnić w czasie przyjęcia do szpitala pod warunkiem że będzie na to czas.
Co do kołderki nie mam najpierw będę zawijała w rożek później w śpiworek. Dla najstarszej córy miałam ale ciągle się rozkopywała a mieliśmy dosyć zimno i ciągle była zmarznięta, co chwilę musiałam wstawać i ją przykrywac.Agusienka1985 lubi tę wiadomość
-
Co do 500 plus ja już dostałam ale nie starałam się na 1 dziecko tylko na 2, wniosek wysłałam przez bank nie trzeba było żadnego dodatkowego podpisu, standardowo tylko potwierdzenie jak do przelewów. Później z gminy tylko zadzwonili abym sobie decyzję odebrała.
-
nick nieaktualnyjaskoleczka wrote:Co do 500 plus ja już dostałam ale nie starałam się na 1 dziecko tylko na 2, wniosek wysłałam przez bank nie trzeba było żadnego dodatkowego podpisu, standardowo tylko potwierdzenie jak do przelewów. Później z gminy tylko zadzwonili abym sobie decyzję odebrała.
-
Hey
Dziś pospałam do 10.30Chyba odsypiałam ciężki weekend. Fatalnie się czułam też bardzo często miałam bóle takie miesiączkowe do tego jakbym czuła pieczenie pęcherza po prostu dramat.. Na szczęscie nie czułam żadnych twardnień brzucha. Wczoraj praktycznie cały dzień przeleżałam nic nie robiłam i o wiele lepiej jest. Ale dziś pierwsze pranie wstawione i zacznie się akcja prasowanie ale wezmę sobie to na spokojnie codziennie po trochę, żeby się nie wysilać za bardzo. My w sobotę też skręciliśmy łożeczko, komoda też już skręcona także kącik dla maluszka prawie gotowy
Ja piorę w płynie z persila i do płukania mam płyn dla dzieci mam dwie siostry, które w tamtym roku rodziły obie tak prały i dzieciaczkom nic nie było a przynajmniej póżniej można prać jego rzeczy z naszymi a nie wszystko osobno także zobaczymy jak to się sprawdzi u nas. A co do pościeli ja mam kupiony zestaw do łóżeczka i mniejszą do wózka chociaż na pewno nie będę jej używać na początku. Na początek rożek, kocyk lub śpiworek wyjdzie w praniu. Pościel jak trochę podrośnie
-
Agusienka1985 wrote:Kurczę, Ci faceci to straszni egoiści i nieprzewidujące istoty. My kobiety, to widzimy, ze okno otwarte, to moze być przeziębienie, co ofc nie jest dobre dla dziecka. Gorzej jak nie słuchają. Mojego męża musiałam oduczyć otwierania okien w upały. A wczoraj to faktycznie już nie było tak gorąco. Moze poleć mężowi, zeby sobie hamak kupił :p
Zrypałam go dziś po całości a za kare nie poszłam z nim na plażę. Będzie sobie sam siedział. I jeszcze mi gada ze on pojedzie do domu. A ja do niego zeby się nie fatygował, ja pojadę do domu rodziców pociągiem, to juz strach w oczach. -
kaarolaa wrote:Benus ja planu porodu nie pisze, nawet nie wiem jakbym miala zaczac i co bym chciala tam umiescic. ide na zywiol i to mi wystarczy...
Karola jest taka strona "rodzić po ludzku" i tam jest cos na wzór ankiety, zaznaczasz sobie co uważasz i drukujesz. Fajna sprawa. Są gotowe odpowiedzi ale możesz też swoje warianty dopisać.kaarolaa lubi tę wiadomość
-
JRY1984 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was miała może kiedyś zakładany mostek na jednego zęba albo ktoś znajomy? Chodzi mi o koszta.
3 tysiące ja płaciłam.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
JRY1984 wrote:Ile???
No niestety
Ogólnie most masz zaczepiany na 2 sąsiednie zęby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 14:38
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:No niestety
Ogólnie most masz zaczepiany na 2 sąsiednie zęby.
A nie implant tyle kosztuje, mosty chyba tańsze.
Najlepiej sprawdzić sobie w cenniku.
Ja właśnie wróciłam od dentysty z moim młodszym elegancko.sobie.dał.wszystko.zrobić, nie ma jak lekarz który jest tylko od dzieci. Następnym razem idziemy do chirurga podpiąć wędzidełko.wargi górnej już nie będzie tak gładko.
A ja lecę sprzątać tym razem moją szafę bo się misz masz ostatnio zrobił.
-
jaskoleczka wrote:A nie implant tyle kosztuje, mosty chyba tańsze.
Najlepiej sprawdzić sobie w cenniku.
Ja właśnie wróciłam od dentysty z moim młodszym elegancko.sobie.dał.wszystko.zrobić, nie ma jak lekarz który jest tylko od dzieci. Następnym razem idziemy do chirurga podpiąć wędzidełko.wargi górnej już nie będzie tak gładko.
A ja lecę sprzątać tym razem moją szafę bo się misz masz ostatnio zrobił.
Nie, ja płaciłam tyle za most, ogólnie implant masz wkręcany w miejsce wyrwanego zęba, a most masz nakładany na 2 sąsiednie zęby...i zależny też jest od rodzaju materiału.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2016, 15:17
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz