WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez upały ale kupiliśmy przenośny klimatyzator do domu i mamy fajnie.
    Na obiadek ugotowałam zupę koperkową spaghetti i bob na deser :)
    Rozłozylismy basen dzieciakom koło domu i już czuję wakacje na całego.
    Betty super zdjęcia

A i dzwonili ze sklepu ze wózek do odbioru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 19:27

Martynka30, Betty Boop lubią tę wiadomość

• _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... naszla mnie pewna refleksja.
    WSZYSTKIE JESTESMY PRÓŻNE. Strasznie...

Przeczytalam na jednej z grup posta dziewczyny, ktora jest w 33 tc i wlasnie dowiedziala sie, ze ma raka zlosliwego jelita grubego... teraz czeka na diagnoze czy sa przerzuty...

My sie smucimy TOTALNYMI PIERDOLAMI! A bo przytylysmy za duzo a bo puchniemy a bo cos boli a to ktos spac nie moze, bo upaly... a ludzie maja takie problemy... zmartwienia... cieszmy sie tym co mamy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 21:02

paola89 lubi tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
  • paola89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    Wiecie co... naszla mnie pewna refleksja.
    WSZYSTKIE JESTESMY PRÓŻNE. Strasznie...

Przeczytalam na jednej z grup posta dziewczyny, ktora jest w 33 tc i wlasnie dowiedziala sie, ze ma raka zlosliwego jelita grubego... teraz czeka na diagnoze czy sa przerzuty...

My sie smucimy TOTALNYMI PIERDOLAMI! A bo przytylysmy za duzo a bo puchniemy a bo cos boli a to ktos spac nie moze, bo upaly... a ludzie maja takie problemy... zmartwienia... cieszmy sie tym co mamy!

jej straszne ;/ ..
    dlatego też czasami pomarudzę ale ogólnie myślę pozytywnie więc rzeczywiście cieszmy się że jest jak jest bo te nasze "problemy" to nic w porównaniu co ta dziewczyna musi przechodzić ;/

_cherryLady lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas popadło i jest teraz super :D
    Przyjaciólka u mnie była od 15 prawie do teraz, także super czas minął :)
    Kupiła dla Kornelka tabliczkę do pokoju z napisem" Tutaj mieszka mały książe " XD

kaarolaa, Betty Boop lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra przyznajcie sie co szamacie jutro na obiad bo koncepcji brak... :)

bobas.gif
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _cherryLady wrote:
    dobra przyznajcie sie co szamacie jutro na obiad bo koncepcji brak... :)
    jak będzie chłodniej i będzie dało się gotować to kotlety z brokuła

_cherryLady lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    jak będzie chłodniej i będzie dało się gotować to kotlety z brokuła
    wow, nigdy nie jadłam :)

bobas.gif
  • hella Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z wesela. Śpimy u rodziców bo do nich było bliżej ;) Jako że jutro niedziela to pewnie standardowo będzie rosol ;)

Idę spać bo mi stopy tak spuchły że masakra :D

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Ja juz nie śpię. Obudziły mnie jakieś trzaski, jak się później okazało to na zewnątrz rolety sie tak tłukły.

Dziś pogoda nie zapowiada się na słoneczną ale dla mnie to dobrze.
    Po południu na pewno pójdziemy na jakiś obiadek. Jak ja lubię wakacje nad morzem, nie trzeba gotować cały dzień w kuchni a jest sie najedzonym :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już nie śpię, ale to przez wstawanie na siusiu a wstaje coraz częściej no i duszno w pokoju mimo włączonego wiatraka. Masakra, chociaż ma być chłodniej niż wczoraj, oby. Jak mąż wstanie jedziemy do rodziców na obiad. Niewiem co będzie, ale trzeba jechać, bo nie byłam ostatnio a było " dzień ojca " trzeba jakiś prezent dać ;-)
    Ogólnie przy wierceniu się z boku na bok czuje coraz większy ból w okolicach pachwin, do tego jak malutka wypycha się główką i smyra mnie rączkami tam na dole, czuje dziwne uczucie, czasami jakby chciała juz wyjść. A robi to coraz częściej :-/
    No zobaczymy, póki co jakoś żyjemy sobie, staramy się nie narzekać, mimo że lekko nie jest. Co ma być to będzie, na tym etapie ciąży juz takiego stracha o maleństwo nie mam :-)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za miłe słowa onośnie zdjec małej. Faktycznie na tym profilowym zdjeciu wyglada jakby hawajski kwiatek miała za uchem ;)

Ja dzis w nocy obudzilam sie zlana potem, masakra, myslalam ze nie zasne. Ale u nas w Lublinie ma byc dzis jak u karooli, po południu burze, troszke sie ochłodzi i temp ok 24. Ściagnelam posciel aby wyprac i wywietrzyc. MOje piesy tez w nocy dysza i im źle.

Mój mąz w koncu skonczył malowac pokój Młodej-jupiiii. Dzis powiesimy półke, karnisz, nowa lampe i zaczynam wić gniazdko ;)

hella, kaarolaa lubią tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 28 w cieniu :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna ja tez mam takie bóle w pachwinach więc wiem co czujesz.

Betty no właśnie o taki hawajski kwiat mi chodziło. :) tylko patrzeć aż sie malutka z brzuszka wykluje raka ukwiecona ;)

Betty Boop lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja pospalam do 10, ale w nocy chyba 3 razy wstawalam siku bo tak sie wody opilam przed snem. okno w sypialni bylo otwarte na szeroko a i tak jakos marnie te powietrze wpadalo do srodka...maz mi mowil ze w nocy maly mocno sie wiercil w brzuchu, szczerze to ja nawet na to uwagi nie zwracam, budze sie tylko jak musze siusiu...

no i chce dzisiaj burze bo siedze zamknieta w tych czterech scianach sama, niech sie ochlodzi to moze pojde na miasto bo maz ma sluzbe i jestem sama...

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szwagierka dzisiaj na 18 ma wstawic sie do szpitala, bedzie miala porod wywolywany, tylko jeszcze nie wie czy dzisiaj zaczna dzialac czy od jutra rana...oby szybko poszlo bo i tak cale 38 tyg sie meczyla z wymiotami i pobytami w szpitalu

pigułka lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola palec mi zjechal z tym polubieniem, ale oczywiscie kciuki za szwagierke :)
    U mnie znowu ciezka noc z twardnieniami brzucha od 3 w nocy i tym razem juz typowo skurczowo lapaly. Straszny u nas gorac, ze tylko leze i sie topie. Tez czekam na burze/deszcz zeby w koncu dalo sie oddychac...

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Karola palec mi zjechal z tym polubieniem, ale oczywiscie kciuki za szwagierke :)
    U mnie znowu ciezka noc z twardnieniami brzucha od 3 w nocy i tym razem juz typowo skurczowo lapaly. Straszny u nas gorac, ze tylko leze i sie topie. Tez czekam na burze/deszcz zeby w koncu dalo sie oddychac...
    Kurcze niepokojace te bole sa... z drugiej strony zaczynasz 36 tc ...

bobas.gif
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam sie domeczyc do przyszlej niedzieli i bedzie git. Nie wiem od czego to zalezy ale jak widac leki malo tu maja do powiedzenia, jedynie zmniejszaja tylko bol. Widac taka moja uroda. Wczoraj rozmawialam z kolezanka lekarka i tez mowila ze nawet jak sie teraz urodzi to bez tragedii, ze to juz praktycznie zaden wczesniak. Trzeba jakos dac rade, na szczęście juz niedlugo :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś chłodniej, nieba nie widać, chmury same i widzę, że zaczęło padać :)
    Wczoraj katastrofa z tą pogodą, musimy kupić sobie wentylator jakiś, bo miałam 32 stopnie na termometrze w pokoju... Materac z antresoli znieśliśmy na podłogę i spaliśmy na dole, mniejsza duchota.
    Ja nad ranem też twardy brzuch zauważyłam, poza tym kłucia/ciągnięcia tam na dole :/ W piątek na wizycie było ok.
    Coraz bardziej bolą mnie w nocy plecy na wysokości łopatek, ciężko się obrócić na bok bez jęczenia :(
    Cherry Lady ja mam zamiar kotlety jajeczne zrobić.
    Kurde Dziewczyny mam taką ochotę na jakiś zarąbisty tort czekoladowy, z masą czekoladową itp. Jak będę miała siły to zrobię na weekend, akurat ojciec K ma urodziny, to podzielę się kawałeczkiem może ;)
    Karola, jak dobrze pójdzie, to już zaraz rodzinka się powiększy, a jeszcze później Kornel się urodzi- takie combo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2016, 12:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigula byc moze taki urok Twojej macicy i az tak mocno cwiczy przed porodem. a to nie musi oznaczac ze szybciej urodzisz...

‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ