Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie z bolesnością nic się niezmieniło, a jak już to niewiele, ale miałam zawsze mega nieregularne i długie średnio 40 dni, a 4 ostatnie (a w sumie było ich 6
) przed 2 ciążą 30-32 dni, więc cykl się wyregulował i skrócił znacznie.
Mam takiego wkur..a na nowych sąsiadów.. Rodzinka wprowadziła się 1.06 i rozumiem urządzanie, parapetówka czy inne tam (choć tam 3 dzieci jest w tym najmłodsze ok. 2 letnie), ale dzień w dzień COŚ - a to tłuczenie garami po nocy, a to wyzwiska i krzyki na dzieci i krzyki dzieci, a to głosne rozmowy na balkonie (a pokój mamy właśnie od tej strony) i mała (nie mówiąc o nas) już niejednokrotnie się przez to obudziła, no i kur.... jaranie... Zimą co roku mamy wieczny problem z sąsiadem co obok bloku w domku jednorodzinnym mieszka bo pali w piecu dosłownie wszystkim, śmierdzi strasznie, a zdałoby się czasem pokój przewietrzyć.. A teraz to.. Okna nie zamknę, bo zdechnąć można teraz w tym skwarze i duchocie, no ale tak to chyba zdechnę od smrodu.. A dodatkowo w ciąży to fajek nie zdzierżę, grrr.. A ostatnio pranie to też tylko na balkonie wywieszam i będzie jeb..ć...
I co tu zrobić z taką chołotą!? Przecież żyć się normalnie nie da...
I zamiast w nagrodę po dłuugim prasowaniu (to co wyschło jednej i drugiej córy już poprasowane) walnąć się w chłodnej relaksującej kąpieli to się wkur..iam..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 01:46
-
U mnie jak chodzi o miesiączkę to zawsze miałam regularne co 27-28 dni, odkąd pamiętam mogłam co do dnia powiedzieć kiedy dostanę
mam nadzieję że po porodzie to się nie zmieni. Co do bólu miesiączkowego to tylko pierwszego dnia " umieram " ale nie na tyle by brać tabletkę, normalnie funkcjonuje
Ogólnie to witam się w 35 tc (34+0)
Spać nie mogę, bo duszno strasznie, mimo że całą noc chodzi wiatrak w pokoju. Kiedyś lubiłam lato takie upalne po 30 stopni albo i więcej, teraz bym chciała żeby cały czas było 22-23 stopnie, nie więcej, normalnie żyć się nie da.
Ogólnie to mam dziś urodziny ale jakoś nie specjalnie je czuje
No może to ze mąż mi przypomniał przed chwilą jak wstawał do pracy że " stara dupa " jestem
Oczywiście życzenia złożyłmasakra to już 30 - stka, kiedy to zlecialo
Truskaweczka83, kaarolaa, JRY1984, sabanek lubią tę wiadomość
-
Blondynka wszystkiego najlepszego
My już nie śpimy ( sąsiad zaczął ciąć drzewo 5.30- przegiął pałę), kiepska noc, krzyż boli, nie mogę się wogóle położyć bo ból jest duży, i pewnie jak piszecie to ból uciskowy, ale jak ja mam spać? :"(
Wczoraj znów dzień zakończył się łzami, jestem zmęczona bardzo tym bólem
Dobrze, że wizyta we wtorek, ale jak uciskowe to lekarz i tak nic nie poradzi, bo mały tak leży. Nie wiem jak mam funkcjonować :"(
Pigułka a może te twardnienie to ułożenie dzidzi? Ja mam twardy, przynajmniej tak mi się wydaje jak Tymek się wypina czy przekręca.
Ja już mam torbę spakowaną, Tymka prawie też.blondyna5555 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Ania_1986 wrote:Cześć dziewczyny.
Ja juz na miejscu. Jest morze , jest pogoda i są spuchnięte nogi, kostek nie widać.
Aniu udanego wypoczynku, dbajcie i uważajcie na siebieAnia_1986 lubi tę wiadomość
Blondynka wszystkiego najlepszego! :*
Ania udanego wypoczynku, w taką pogodę zazdroszczę
Ja właśnie jadę do fryzjera przed tym weselem, ale żadne koki i inne taki, tylko ciebiowanie i końcówki żeby były lżejszeMąż miał mnie podrzucić autem ale wczoraj trochę zasiedział się z kolegą i wolałam nie ryzykować...
blondyna5555, Betty Boop, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
Blondyna 100 lat .
Ania zazdroszczę my w tym roku tylko dzialking .
Ja okresy zawsze miałam nie regularne i żadna ciąża nie pomogła dopiero proszki na tarczyce mi wyregulowaly a ból tylko pierwsze dwa dni , długość z 8 dni masakra na dodatek cycki poprostu jakby miały eksplodować i straszny ból . Moja pierwsza ginekolog to mi powiedziała ze mam macice w tylozgieciu i ze cieżko mi będzie zajść w ciąże a tu taka niespodzianka
Wczoraj w nocy kot mi wypadł za balkon dobrze ze akurat byłam tam i zobaczyłam bo jakbym spała to pewnie poszła by w sina dal , dobrze ze nic jej sie nie stało bo to pierwsze piętro ale tak sie zjeżyła ze wygladała jak Pers)
blondyna5555 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Blondyna wszystkiego najlepszego - młodziutka jeszcze jesteś!
Nelk moja kotka wyskoczyła z tarasu z 2 piętra i nie było jej 2 dni - ja już płakałam, ale wróciła, potem jeszcze 2 takie epizody, a teraz musze ją dobrowolnie wypuszczać na noc, albo dzień - jak zdecyduje, żeby polatała po placu bo mi dom roznosi
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9dafee86a56b.jpg
takiego arbuza dostałam od brata: 15kg
i moje śniadanie - bułka panierowana- mniam
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c35fbe9067de.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/42c24691e6cf.jpg
Rano wstaje bardziej zmęczona niż wieczorem się kładę...kaarolaa, Martynka30, JRY1984, blondyna5555, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry. Ja niedawno wstalam. Jak fajnie wstawić post o 9 a nie o 6
Blondynka sto lat
Ania nawet zazdroszcze morza bo tam pewnie troche chlodniej jest.
A moj mlody znow lata mi po brzuchu. Ze on tam ma jeszcze tyle miejsca? Ale co sie dziwic jak jest jednym z mniejszych na forum. Musze wstac i pralke wywiesic bo sie juz wyprala. Zjesc cos bo mi burczy niemilosiernie i zostanie lezenie bo jest tak goraco ze nie ma czym oddycha. Nawet z nocy mialam dzisiaj problem zeby spac.blondyna5555, Ania_1986 lubią tę wiadomość
-
Blondyna wszystkiego najlepszego:)
Martynko to, ze sie Mala wypina to inna historia. Ona juz od 20 tygodnia lubila mi krzywizny na brzuchu robic, ale wtedy brzuch jest twardy w jednym miejscu, ewentualnie w 2 i to nie jest jakis straszny bol, moze czasem nieprzyjemnie, ale do przezycia. Jak mi brzuch twardnieje, to sie robi taki kwadratowy jskby, twardy jest w kazdym miejscu i wtedy faktycznie boli. Dzisiaj na szczescie troche lepiej, oby sie to utrzymalo
Współczuję sasiadow, my tez mamy patologie za ścianą, nie usłyszysz innych slow niz js pie****le i ku**ablondyna5555 lubi tę wiadomość
-
Blondynka wszystkiego co najlepsze.
Dzbanek u mnie o pierwszym porodzie z okresami było dużo lepiej. A wcześniej bez leków ani rusz a jak wzięłam za późno to potrafiłam mdleć z bólu. Więc jest nadzieja.blondyna5555 lubi tę wiadomość
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry
My spaliśmy znowu do 9
Myślałam,żę wczorajszy wieczorny spacer uśpi trochę moje dziecię a tu guzik! do przed 1 latał wierciek jeden.
U mnie miesiączki co do dnia i godziny, ale ja 7 lat jadłam tabletki.
Dzisiaj przyjaciółka do mnie na mecz przychodzi, ale znając zycie to w tle będzie jęczał telewizor a my będziemy biadolić o małym i o jej ślubie we wrześniu -
pigułka wrote:Blondyna wszystkiego najlepszego:)
Martynko to, ze sie Mala wypina to inna historia. Ona juz od 20 tygodnia lubila mi krzywizny na brzuchu robic, ale wtedy brzuch jest twardy w jednym miejscu, ewentualnie w 2 i to nie jest jakis straszny bol, moze czasem nieprzyjemnie, ale do przezycia. Jak mi brzuch twardnieje, to sie robi taki kwadratowy jskby, twardy jest w kazdym miejscu i wtedy faktycznie boli. Dzisiaj na szczescie troche lepiej, oby sie to utrzymalo
Współczuję sasiadow, my tez mamy patologie za ścianą, nie usłyszysz innych slow niz js pie****le i ku**a
To i może mi twardnieje a ja zwalam to na małego? nie umiem tego poznać, wiem, ze mi się w nocy robi twardy i muszę wtedy siku.
Dobrze, że jest lepiej oby się tak utrzymało
Mnie z kolei częściej zaczyna pobolewać brzuch jak na @, ale położna mówiła, że teraz tak może już być...
Pigułka to ja też współczuje sąsiadówWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:05
Hej, witam w ten potworny upał. Ja już nie mam siły biegać za moim synem, chętnie bym poleżała gdzieś nad wodą ale nie mogę nawet w domu odpocząć bo dziecko chce się bawić.
Wczoraj miałam wizytę i o dziwo noszę już całkiem sporego bąbelka bo waży 2460g ale kość udowa odpowiada wiekowi ciąży czyli synek będzie krótki ale pulchniutki tak jak pierwszy i do terminu raczej nie wytrwam.
sabanek, Domi793 lubią tę wiadomość
-
JRY pytałaś wcześniej o te zielone ala komary, u mnie też tego pełno było w Płocku jest tego całe mnóstwo a lecą znad Wisły, całe szczęście że to nie gryzie.
Ale duchota, raniutko byłam z małym na spacerze bo później to już się wyjść nie da i kupiłam torbę bobu więc mam na kolację a na obiad pulpeciki w pomidorowym sosie zrobione wcześniej. -
nick nieaktualnyNiki czemu nie wytrwasz? Gratulacje dużej Dzidzi
Blondyneczko wszystkiego co najlepsze!
Martynka, a anonimowy tel na policje, że debil ciszę nocną zakłóca?
Ja po 8 na nogach już, w domu parówa, mieszkanie na 3piętrze robi swoje... Wstawiłam pranie, to może trochę chociaż ochłodzi. Z jednej strony pozamykałabym szczelnie okna i zasłoniła, żeby powietrza ciepłego nie wpuszczać, a z drugiej strony kurdę chociaż przeciąg jest jak mam pootwieraneTrzeba się wybrać gdzieś po wentylator...
Oglądałam wczoraj na necie krótkie filmiki na temat pielęgnacji i opieki nad noworodkiem. W sumie to nic nowego się nie dowiedziałam
Powodzenia dziś Wam życzę wszystkim, te upały są okropne, ale musimy dać radęWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2016, 10:52
Martynka30, blondyna5555 lubią tę wiadomość