X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja zostalam oszukana na olx :'( nie wiem jak tak można... ugadalam sie z dziewczyna na zakup wózka i ze wplace jej pieniądze na kuriera (na szczescie tylko za to wplacilam 70zl) i po wplacie miala wyslac za pobraniem. Kase przelalam i chce sie skontaktowac to sie włącza poczta automatycznie a smsy dochodza czyli mnie zablokowala. Nie chodzi mi o.to 70 zl ale samo to jakk tak mozna... no normalnie plakac mi się chce :'(

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Dziewczyny a ja zostalam oszukana na olx :'( nie wiem jak tak można... ugadalam sie z dziewczyna na zakup wózka i ze wplace jej pieniądze na kuriera (na szczescie tylko za to wplacilam 70zl) i po wplacie miala wyslac za pobraniem. Kase przelalam i chce sie skontaktowac to sie włącza poczta automatycznie a smsy dochodza czyli mnie zablokowala. Nie chodzi mi o.to 70 zl ale samo to jakk tak mozna... no normalnie plakac mi się chce :'(

Ojej współczuję :( a dlaczego chciała pieniedzy na kuriera? ja nie zamawiałam jeszcze niczego z olx

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wlasnie mówiła,ze ludZie teraz oszukują i zeby miec pewnosc, ze wózek weźmiemy. To mial byc moj pierwszy zakup na olx :-\

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na olx kupuje tylko ze swojego miasta i wtedy kiedy wiem ze moge sama odebrac..

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Bo wlasnie mówiła,ze ludZie teraz oszukują i zeby miec pewnosc, ze wózek weźmiemy. To mial byc moj pierwszy zakup na olx :-\

A może spróbuj z innego nr tel, np męża? postrasz ją, policją... dowód wpłaty masz prawda?

f2wl3e5eai92376u.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Eh z facetami :/ zawsze zostawiają wszystko na ostatnią chwilę...

Niestety. Ja do mojego mówię że skoro teraz nie ma czasu to kiedy będzie miał czas dla dziecka.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    kurczę ale zleciał ten czas, już niedługo będziemy się rozpakowywać ;) Ja coś czuję, że nie dotrwam terminu, choć to tylko moje przeczucie. Ciągle mam twardnienia brzucha, który mi opadł. Magnez zupełnie nie pomaga.
    Chciałam Was podpytać o co chodzi z tą grupą na fb? Jest jakaś utworzona, można dołączyć? :)
    Ja dziś odświeżyłam wózek, bo kupiliśmy używany. Najgorsze, bo od dziś spółdzielnia wymyśliła remont balkonów w moim pionie i postawili właśnie rusztowania, mam ciemniej w mieszkaniu, huk i kurz no i nic nie mogę powiesić na balkonie ;/
    Dobrze, że całą wyprawkę już poprałam, bo nawet nie miałabym gdzie tego suszyć. Z tego co panowie mówili remont potrwa miesiąc, a mi do porodu zostało troszkę mniej. Mam nadzieję, że się szybciej uwiną, bo nie wyobrażam sobie takiego huku jak wrócimy z małym ze szpitala :(
    Oglądałam dziś odcinek "Moje 6oo gramów szczęścia" kręcone na Ujastku i jak zobaczyłam te maleństwa to wyłam jak bóbr. Boże, już się nie mogę doczekać, aż wezmę naszego Franka w ramiona. Coś czuję, że po porodzie będę wyła ze szczęścia cały dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 19:20

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka mam nadzieje, że nic poważnego i bąble się nie pojawią.

Też jakoś z tym brzuchem bardziej niegramotna jestem - przebiłam stope gwoździem, zagoiło się już, w sob pies pchnął bramkę mam przerysowany brzuch do krwi - to zadrapanie raczej przez pępek przechodzi - nic poważnego, ale bolało troche, miałam strasznie zdrapane nogi zmega siniakami - moja suczka skoczyła na mnie z radości a ja się na murek przewróciłam rozciełąm noge i mam blizne na piszczelu już miesiąc, albo rozkojarzona jestem, albo nie wiem co ?

Jujka nie rozumiem jak można tak oszukać?
    Mi na allegro zdarzyło się wysłać rzecz jeszcze przed wpłatą kupującej bo pomyliłam się a kasę mi wpłaciła, ja też wiele oddałam rzeczy, albo mi je oddawali i zwracałam kasę! Raz nawet poza allegro zwracałam kasę choć nie z mojej winy, ale oddałam.
    Jeszcze kobietę w ciąży? Nie żal jej było? Co to za babsko? Napisz jej dane może z mojej miejscowości - to ją znajdę!!

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż się dodzwonil powiedział w jakiej sprawie to c*pa go rozlaczyla. Napisala smsa ze wysle wozek za tydzien bo niej niby kurier wtedy pezyjedzie. Odpisalismy,ze pieniądze maja wrocic na konto do jutra do wieczora albo zglaszamy sprawę na policję. A i numer meza tez zablokowała bo od razu włącza się poczta. Wygadalam sie i juz mi jakos lepiej. Dzieki dziewczyny:-*

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujka wrote:
    Mąż się dodzwonil powiedział w jakiej sprawie to c*pa go rozlaczyla. Napisala smsa ze wysle wozek za tydzien bo niej niby kurier wtedy pezyjedzie. Odpisalismy,ze pieniądze maja wrocic na konto do jutra do wieczora albo zglaszamy sprawę na policję. A i numer meza tez zablokowała bo od razu włącza się poczta. Wygadalam sie i juz mi jakos lepiej. Dzieki dziewczyny:-*

ciekawe ile ludzi już tak oszukała :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka :( oj biedna Ty, musisz uważać.

Nie, jest delikatnie czerwone.

f2wl3e5eai92376u.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Jujka zgłoś to mi że gdzieś.

A mi dziś hormony skaczą jesteśmy na wyjeździe, na kolacji się na męża zezłościłam sama nie wiem o co, chyba o całokształt, że się poryczałam przy ludziach, później przyszliśmy do pokoju ja spakowałam torebkę wzięłam telefon i sobie łaże, a jestem cała zapłakana, ludzie się na mnie dziwnie gapią, nawet się uspokoić nie mogę.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx nie ma żadnego programu ochronnego tak jak na allegro dlatego przez ten portal tylko transakcję ręka w rękę albo przesyłki płatne przy odbiorze. Moją znajomą też tak oszukali. Ale jak jej robiłaś przelew to masz jej dane takie jak adres i nazwisko. Ja bym na policję się przeszła jak przez tydzień nie odda.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Penelope, takich ludzi jak ona trzeba tępić...

Penelope30 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jujka, trzeba to zgłosić. Dużo teraz oszustw w internecie, u nas ktoś sie nawet kiedyś podszył pod nasze IP. Sprawa na policji była i moj maz był świadkiem.
    Jaskółeczko, ja to jak wychodzę zdenerwowana z domu przez kłótnie to nawet telefon Zostawiam. Ale w ciazy lepiej mieć przy sobie. Będzie dobrze, pogodzicie sie i bedą miłe chwile :):)

relganliumoc9u3n.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co? Ja juz mam coś z głową chyba bo coś czuję że lada dzień sie zacznie poród. Niby jest jeszcze miesiąc czasu a nawet więcej do terminu a ja juz mam stresiora tak mi to w głowie siedzi. Tez tak macie czy jestem jedyna?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, byle to coś z głową, a nie intuicja, Maleństwo niech jeszcze posiedzi ;) Ja zauważyłam u siebie tylko że intensywnie szukam w necie, np. co jeśli wody odejdą w takim a takim tygodniu, dziś kolejna osoba mi powiedziała, że mam brzuch nisko :/ Bardziej w sumie mój K panikować zaczyna, dziś sprawdzał ile ma gotówki w portfelu w razie jakbym w nocy zadzwoniła, to żeby miał na taxi, bo na nocki pracuje. Dziś w nocy jak krzyczałam przez skurcz łydki, to on przerażony na mnie patrzył, rano mi powiedział, że myślał że rodzę. Ale on bardziej się boi wizyty mojej mamy niż samego porodu chyba :D

Jujka, a może zadzwonić z innego nr że jesteś zainteresowana, ale odbiór osobisty bo mieszkasz niedaleko? Nie odpuszczaj tylko, ona tego wózka pewnie nie wyśle, co miałoby na celu niby blokowanie numerów? ... Jak ludzie mogą tak się zachowywać, oszuści, masakra...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2016, 21:04

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zglosila na policje a kupuje czesto na olx ale zawsze za pobraniem inaczej nie ewntualnie jak ktos bardzo nie chce to prosze o wystawienie na allegro i wtedy mam pewnosc☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek tez bym wolała zeby trochę jeszcze posiedziała ale ten niepokój jest. Właśnie spakowalam torbę. Teraz niech się dzieje co chce ja juz spakowana.
    Najgorsze jest to ze mój mąż sobie piwka nie odmówił a wie ze mam takie przeczucie bo mu ostatnio mówiłam to krzyczał na mnie ze kraczę. Koleżanki mąż na tym etapie to juz kropelki nie wypil. Nie wiem może mój yak radź sobie ze stresem, nie mniej jednak przykro mi i płakać się chce. A nic mu nie powiem bo zaraz będzie kłótnia.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Ja bym zglosila na policje a kupuje czesto na olx ale zawsze za pobraniem inaczej nie ewntualnie jak ktos bardzo nie chce to prosze o wystawienie na allegro i wtedy mam pewnosc☺

Ja też bym zgłosiła na policję . Cos mi się wierzyć nie chce ze laska wyśle ten wózek.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ