X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tak dałam oszukać na olx, ale byłam na tyle głupia, że przelałam 300 zł. Sprawę zgłosiłam na policję, ale jak się okazuje są to na tyle wypracowane schematy działania, że policja nie jest w stanie sobie poradzić. Po roku czasu jedyne co zrobili to zawiesili moją sprawę z uwagi na brak wystarczających dowodów. Może w twoim wypadku oszustka nie jest specjalistką, spróbuj zgłosić na policję nic nie tracisz jedynie z godzinkę żeby spisali protokół przesłuchania. Ja już się nauczyłam, że na olx zamawia się tylko jak ma się możliwość odbioru osobistego.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napisalismy jej,ze wozka juz nie chcemy tylko ze do jutra wieczora maja byc pieniadze na koncie jak nie to idziemy na policje. Na szczescie mam wszystkie maile i smsy. Dobrze,ze tylko za tego kuriera wplacilam a nie za calosc... mam nauczkę na przyszlosc ale człowiek ufny i potem to wychodzi bokiem :-\

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ostatnio nie chciał mu zamówić dla małej opasek a tam by wyszło z 20 zl może bo właśnie nie bylo płatności przy odbiorze. On zawsze mówi że woli zapłacić więcej i miec pewność że go nikt nie oszuka.

makota lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mój nie pije piwa ale cydra i też mnie już wkurza bo w razie co, bym musiała brać taxi. Dobrze że w mieście mieszkamy.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. :)

Penelope, my właśnie mieszkamy na wsi. Ale jakoś delikatnie mu zasugerowałam i kłótni nie było.

W ogóle obudziłam się dziś i tak mnie cycki bolą że masakra.
    Zrobiłam sobie i mężowi śniadanie i ubrałam cycnik no chyba jednak bez to nie ma co spać.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny z rana ;)
    My już od jakiegoś czasu na nogach ;)
    Od dawna nie przespałam nocy (noc=5h) bez wstawania :P
    1 raz się przebudziłam na siusiu ale stwierdziłam, że nie ide i dalej poszłam spać :P
    Później po 5 pobudka i już nie zasnęliśmy z Mikim ;)
    W sumie mały stresik bo na 9:30 wizyta a 3 tygodnie Szkraba nie widziałam :P

Mój lubi piffko. Zwłaszcza Fortune czarną. Nie ma się co dziwić-pyszna jest. Jednakże ustaliliśmy, że lipiec i sierpień są miesiącem trzeźwości-mimo terminu nie wiadomo kiedy zaczniemy rodzić. Na początku ciąży też nie pił, nawet pół piwa, bo powiedziałam mu, że wszystko może się zdarzyć na tym etapie i żeby był zawsze w stanie gotowości. No i był. Sama mu pierwsze piwko po przerwie kupiłam :P

Jeśli chodzi o OLX. Uważam, że każde zdarzenie tego typu należy zgłaszać, bez względu jaka to nie była kwota. Jest to oszustwo internetowe i nie ma kwoty minimalnej aby to było przestępstwo. ZAWSZE JEST TO PRZESTĘPSTWEM! Wiadomo, na KP mogą marudzić, że krótki czas, że niska kwota ale MUSZĄ przyjąć i nie wolno dać się spławić. Ludzie robią się coraz bardziej bezczelni i nie wolno im na to pozwalać ;)

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja w sumie wstałam kilka minut po 7, w nocy spałam z przerwami, ale już 2 raz mi się zdarzyło, że wstałam po 7 a nie po 4 :)

Zaraz lecę do piekarni po bułeczki na śniadanko, i czekam na rozwój wydrzeń, a miamowicie wczoraj znaleźli niedaleko mnie w rzece 2 bomby z 2 wojny ( pociski moździerzowe czy coś), i w razie czego mają pobliskie ulice ewakuować :D w tym znalazła się moja... ale ja myślę, że to więcej jest rozdmuchane niż będzie. Napewno nie będzie można na miasto wejść bo most zamykają ale i tak się nie wybieram nigdzie.

Planuje dziś obejrzeć film ojcowie i córki... :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też już wstałam i zrobiłam sobie i mężowi śniadanko. W nocy wstawałam 3-4 razy i doszłam do wniosku że wcześniej wstawałam na siku a przy okazji piłam wodę, teraz wstaję bo mi się chce pić, a przy okazji sikam :) . Kciuki za wizyty.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Monia ja tez dzis wizytuje...
    Zgadzam sie zgłosic trzeba ...głupie babsko niech spada na drzewo a nie ludzi oszukuje.

marcianka86
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka ostra akcja, mam nadzieje że nie każą Ci się ewakuować. Jakby co masz gdzie? U Was jest w ogóle jakaś większa galeria z kinem?

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja się nigdzie nie ruszam ;) hehehhe żartuję, mąż( wojskowy) mówi, że oni tylko tak podkręcili ( bo by jeździli i ogłaszali) , ale jak pokazali te pociski co znaleźli to takiej siły rażenia nie będzie :)
    W razie czego do rodziców spacerkiem może się doczłapie :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry, u nas pobudka przed 6. Marceli wrocil koniec wylegiwania sie do 10 :) he he.

To ja Wam powiem jaki u mnie jest plan na czas porodu. W zwiazku z tym ze nie chce rodzic tam gdzie rodzice mieszkają bo pozniej musialabym u nich zostac z maluchem a tam niestety nie ma warunkow na to. To plan jest taki ze maz zabiera Marcela zostawia go u moich rodzicow on jedzie do swoich na zniwa a ja zostaje tutaj sama. Mysle ze nie wpadne w panike. Mam kolege gdyby coś, jesli nie on to sasiad z dolu i taxi takze zle nie bedzie. Wiem jak wyglada poród, ile mniej wiecej bede miala czasu. A jak trafie do szpitala to bede dzwonila po meza i niech schodzi z pola i jedzie 200 km

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2016, 12:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to zaczynamy 34 tydzien. Terax to juz moge rodzic w kazdej chwili. Granica osiagnieta

Martynka30, Domi793, Penelope30, aniab91, JRY1984, Jujka, Ania_1986, Betty Boop lubią tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana:)

Kciuki za dzisiejsze wizyty dziewczyny!
    Ja wizytuje jutro rano i jak zawsze radosc i stresik!

A wogole to spuchla mi jedna noga, w okolicach kostki. Boli jak cholera, obrzek bardzo duzy ze az ciezko chodzic. Hmmm dziwne ze tylko jedna spuchla. Myslalam ze przejdzie, ale dzis juz 4 dzien i dalej to samo. Upalow tu w de nie ma, nigdzie sie nie uderzylam, ogolnie czuje sie ok, wiec nie wiem co z ta noga.. ehh ta koncowka ciazy nie jest latwa..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny po przerwie w pisaniu. Musiałam na jakiś czas wrócić do pracy i na nic nie było czasu.
    Wczoraj byłam na lepszym usg i mały waży 2314,00 - wszystkie wymiary jak na 34 tydzień więc ok.Monika454 pamiętam że pisałyśmy o wadze naszych szkrabów bo jesteśmy w tym samym dniu ciąży :) jak to wygląda teraz u Ciebie?.
    A i wiecie że nadal nie chciał się pokazać :o złączył nóżki i koniec :)
    Także od 20 tyg. lekarz nie widział nic.
    Ostatnio była u mnie położna, którą wybrałam - fajna, młoda babeczka. Powiedziała mi więcej niż tamta podczas wszystkich wizyt :) Zrobię sobie śniadanko podjade po jakieś zakupy i napiszę o kilku rzeczach, o które mi przekazała :)
    Jak dobrze że jest chłodniej :)

makota lubi tę wiadomość

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola przerażasz mnie, ja bym się bała tak zrobić. U mnie też może wyjść że jak zacznę rodzić to mąż będzie 200km dalej bo codziennie jeździ na takie odległości z pracy, ale mam nadzieję że może jednak będę mieć planowane cc albo urodzę w weekend. Bliżej terminu porodu już zmuszę męża żeby brał wolne. Naprawdę Twój musi na te żniwa?? Nie ma rodzeństwa??

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi może do lekarza warto, bo może to być coś z krążeniem np zakrzepica :(
    Karolina pisała o tym na Fb że miała problem z łydką.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    33Karola33 wrote:
    Wczoraj byłam na lepszym usg i mały waży 2314,00 - wszystkie wymiary jak na 34 tydzień więc ok.Monika454 pamiętam że pisałyśmy o wadze naszych szkrabów bo jesteśmy w tym samym dniu ciąży :) jak to wygląda teraz u Ciebie?.
    Karola33 ja też w tym samym dniu, pewnie mój mały podobnie, tydzień temu na USG miał 2100.

33Karola33 lubi tę wiadomość

• Nelk Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry , ja nie śpię od 7 ale leżę cicho bo córeczka jeszcze śpi i tak podczytuje lipcowki i tam sie trochę dzieje.

Syn na obozie bardzo mu sie podoba tylko durna matka myśli i przezywa .

Wizyta w sobotę jutro muszę iść na badania ale coraz więcej mam dolegliwości . Nigdy nie miałam zgagi i nawet nie wiedziałam jak wyglada a teraz co wieczór i sadzać po zabobonach to ten mój zgagulec jak sie urodzi to będzie miał włosy po pachy .

Wszystko mam już przyszykowana muszę tylko dokupić maść na sutki i czekamy.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Dziewuszki na wizytach :)

Martynka, no w końcu pospałaś ;)

Karola plan gotowy, a torba kiedy ? ;)

Powiem Wam, że mi się jakoś dobrze nawet spało. Może dlatego, że całe łóżko dla siebie, a jak K wrócił w pracy, to chyba nieświadomie chce się tulić, bo coraz to bliżej leżał, więc już nie spałam ;) .Ja też zaraz lecę po bułki do piekarni, obiad wczoraj zrobiłam na 2dni i dziś nie mam co robić sama do 14, czyli do czasu, kiedy K wstanie :/

Martynka30 lubi tę wiadomość

‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ