X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świętach. Byłam dzisiaj na wizycie i dzidzia ma 19mm :D Jestem bardzo szczęśliwa ,w święta powiedzieliśmy rodzinie,wszyscy się ucieszyli ale zauważyłam,że tym razem była inna radość bez takiej euforii jak przy poprzedniej,myślę że przez to poronienie wszyscy tym razem podeszli z lekkim dystansem.

Agsha, Dominique88, Rybaaaa, Betty Boop, Pikcia, malika89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:
    Na skurcze lekarka polecila mi brac magnez ale to byla internistka.cos w tym jest. Mi i tak wydaje sie ze nospa bedzie lepsza.

Ja w pierwszej ciazy tez bralam magnez, nospy ani zadnych takich nie bralam i jeszcze jakis lek na rozwiniecie/wyksztalcenie sie pluc u dziecka bo bylo zagrozenie ze urodze przed 30tc

512ee1ecf0.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola27 wrote:
    Witam po świętach. Byłam dzisiaj na wizycie i dzidzia ma 19mm :D Jestem bardzo szczęśliwa ,w święta powiedzieliśmy rodzinie,wszyscy się ucieszyli ale zauważyłam,że tym razem była inna radość bez takiej euforii jak przy poprzedniej,myślę że przez to poronienie wszyscy tym razem podeszli z lekkim dystansem.

Gratulacje:) to super ze jest dobrze:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Dere Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola super wiadomosci :)

512ee1ecf0.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis doslownie umieram na katar :-/ rano bylam zrobic badania, jutro wyniki. Najbardziej o tsh sie boje, bo nic nie biore a przed ciaza bylo 2.3. Podbrzusze boli ale nie skurczowo tylko tak jakby ciągle. No i mdlosci juz brak
    Zamiast sie cieszyc to zamartwiam. Mega zly dzien mam :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Dere Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja 7 lat bylam szprycowana lekami na wyregulowanie @, bo nikt sie nie poznal na prolaktynie i pcos. Po 7 latach brania tabletek trafilam przypadkiem do lekarza ze stażem chyba 100lat ktory jedno spojrzenie na usg i diagnoza, pozniej badania ktore to potwierdzili i 3 mc pozniej bylam w ciazy, teraz 9 mc leczenia i znowu ciaza, ale byly juz chwile zwatpienia i zalamania. 7 lat wierzylam slepo lekarzom, nic nie sprawdzalam, tylko wierzylam w te kity, dalam sie szprycowac talbetkami bez badan hormonalnych

512ee1ecf0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola27 wrote:

Swietne wiesci! Gratuluje!!!!

Apropos tarczycy - ja tez sie boje. Jak zachodzilam mialam 1.1 i w 4tc mi skoczylo na 3.8!!! Beta przyrastala tragicznie. Potem zwiekszylam dawki lekow i beta ruszyla. Ale zastanawiam sie czy ten poczatkowy skok tsh moze miec potem wplyw czy najgorsze za mna i jak nic sie nie stalo to raczej to nie bedzie mialo wplywu? Jak myslicie?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Swietne wiesci! Gratuluje!!!!

Apropos tarczycy - ja tez sie boje. Jak zachodzilam mialam 1.1 i w 4tc mi skoczylo na 3.8!!! Beta przyrastala tragicznie. Potem zwiekszylam dawki lekow i beta ruszyla. Ale zastanawiam sie czy ten poczatkowy skok tsh moze miec potem wplyw czy najgorsze za mna i jak nic sie nie stalo to raczej to nie bedzie mialo wplywu? Jak myslicie?

Przeprowadzono niewiele badań na temat podawania hormonów tarczycy kobietom w ciąży, u których wykryto „graniczne” stężenia TSH (2,5–4,5 mIU/l). Wyniki tych badań budzą kontrowersje, czasami są zaskakująco odmienne. Zasadniczo nie uzyskano pewnych dowodów, aby podawanie hormonów tarczycy w tych przypadkach znacząco zmniejszało liczbę powikłań położniczych czy też skutkowało lepszym stanem zdrowia dziecka po urodzeniu (na przykład poprawiało rozwój intelektualny). Dodatkowo potwierdzono obserwacje doświadczonych endokrynologów praktyków: u wielu pacjentek, których początkowe wyniki stężenia TSH wykraczały poza optymalny zakres, w kontrolnych badaniach (bez jakiegokolwiek leczenia) uzyskiwano wyniki optymalne. Taka jest właściwość układu dokrewnego – duża naturalna zmienność stężeń hormonów powoduje, że nie każdy nieprawidłowy wynik stanowi objaw choroby.

bobo_frut, SyHa85, Est lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam co tu piszecie o tsh to aż się boję tych moich wyników. Jutro idę po wyniki m.in. Tsh i toxo

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znaczy ja mam niedoczynność ogólnie i zawsze jestem na lekach. Tylko jakby moja dawka nie poradziła sobie z ciążą....

Odebrałam bete - 7870....

W środę było 1339...

Wyszło średni przyrost na 2 dni - 101%.... To chyba ok?

Czy beta od 6tys zwalnia?

Lulu83 lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kilka lat temu lekka niedoczynność. Ale badam tarczycę co jakiś czas i bylo ok tylko się boje ze w ciąży z racji hormonów coś się zmieni.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja miałam kilka lat temu lekka niedoczynność. Ale badam tarczycę co jakiś czas i bylo ok tylko się boje ze w ciąży z racji hormonów coś się zmieni.

Ania 1986 - a badalas ostatnio tarczyce? Jakie tsh mialas ostatnio?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, tak mnie straszycie, ja gdy zaszłam w ciąże TSH miałam 2,7.
    Ciekawe co będzie teraz. :o

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Kurcze, tak mnie straszycie, ja gdy zaszłam w ciąże TSH miałam 2,7.
    Ciekawe co będzie teraz. :o

A miałaś wcześniej niedoczynność? Bo może po prostu nic się nie zmieniło.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    No i stres tez bo atmosfera nademna wisi nie ciekawa, sama szefowa mówiła żebym zachodziła w ciążę bo mnie tu zjedzą. Wiec się posłucham :)
    Czy ja coś źle zrozumiałam ze to 3msc ciąży moga mnie zwolnić?

MiMK, 3 miesiąc ciąży ma znaczenie w przypadku, gdyby umowa kończyła się przed tym czasem. Bo wtedy normalnie by się skończyła. Stąd w takich sytuacjach kobiety nie mówią o ciąży, czekają na przedłużenie umowy. W innych przypadkach ciąża to ciąża, nie ważne na jakim etapie. Nie można wypowiedzieć umowy o pracę kobiecie będącej w ciąży, a nawet jak taki fakt nastąpi, to zaświadczenie od lekarza o ciąży powoduje, że wypowiedzenie staje się nieskuteczne.

Coconue, kciuki zaciśnięte i czekamy na dobre wieści :-*

Viola, super wiadomość :-) bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok.

Ja się już stresuję jutrzejszą wizytą.. :-/ oby czekały na mnie dobre informacje.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:**
    Strasznie dzisiaj sie mecze z myslami, czy z fasolka wszystko ok, objawy wszelkie dzisiaj duzo slabsze niz zwykle jutro mam wizyte i sie martwie zeby serduszko zobaczyc... Nie wiem czy to czasem przez hormony tak schizuje czy przeczucia zle:/ wy tez pewnie w strachu o malenstwa:((

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przepisów dot. warunków pracy kobiety w ciąży, to nie są wcale takie archaiczne. Owszem sam zapis o tym, że max. 4 godz przed komputerem już nie ma specjalnie znaczenia jeśli chodzi o to co pierwotnie czyli promieniowanie itp. Ale ciężko pracować przed komputerem nie siedząc. A siedzenia 8 godzin nie polecam. W I ciąży to była główna przyczyna pojawienia się u mnie przedwczesnych skurczy. Mimo, że nawet siedziałam przed komputerem krócej. Później po pół godzinie siedzenia musiałam godzinę leżeć, żeby skurcze się uspokoiły. I i tak ostatecznie w 32 tc mojej szyjki już nie było , a na dodatek było 2 cm rozwarcie.
    Tym razem nie zamierzam być bohaterką i pracować nie wiadomo ile. Wtedy na szczęśnie nam się udało i ciążę donosiłam, ale różnie się to mogło skończyć, a pracodawca zdrowia lub co gorsza życia dziecka nam nie zwróci...

Domi793, SyHa85 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • M o n i q u e Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!
    przywitam się i tu :-) termin z OM mam na 24 lipca ale dzidzia jest mniejsza i termin z USG mam dopiero na 9 sierpnia.
    Tak czy inaczej będzie małe lwiątko :-D mamy dzisiaj 7tc i 6 dni.
    Mam 26 lat, to moja pierwsza ciąża i to wielka niespodzianka, bo chorowałam na policystyczne jajniki i lekarze zawsze dawali mi małe szanse na zajście w ciążę bez wspomagania a tu natura zadecydowała inaczej :-)
    Mdłości miałam tylko 2 tygodnie, nawet piersi mnie nie bolą tylko urosły i są wrażliwe przy dotyku. Smaki mam różne ale NIE na słodkie :-) jedyne co mnie cały czas męczy to senność i zmęczenie....
    Pozdrawiam Was serdecznie!

bobo_frut, Dominique88, SyHa85, malika89, monirek lubią tę wiadomość

0d1ys65g7vvehpr7.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat stoję przy komputerze w pracy. Ale też mam takie samo podejście, że w tym stanie najważniejsze jest dziecko, a nie to, żeby pokazać, że się jest super ciężarną. Nikt nam brawa nie będzie bił za to, że przepracowałyśmy do porodu. Jak chodziłam do pracy to brzuch mnie bolał dzień w dzień przez cały czas. Jedynie rano, po nocy nic mi nie dolegało, a odkąd poszłam na zwolnienie nie boli mnie praktycznie wcale.

SyHa85, MiMK lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie rozpisałyscie od rana ;)
    To teraz przynajmniej wiem dlaczego mam takie suche policzki ;)Po nałozeniu podkładu wszystko wychodzi i jest bardziej widoczne.

Ja mam nadzieje pracowac jak najdłuzej ;) a to dlatego, ze mam wlasny biznes i jak nie pracuje to nie zarabiam. Baza stałych klientów jest do obsłuzenia wiec jak zaniemoge to niestety ich strace.Przynajmniej na jakis czas az znowu wróce do pracy. I to mnie najbardziej stresuje bo 4 lata pracowalam na to.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ