Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Nie jest dobrze.
    Jestem w 8 tygodniu (7tc + 2 dni) i na USG nie było widać nawet zarodka. Był pęcherzyk i nic poza tym. Lekarz powiedział, że on nawet nie może uznać, że jestem w ciąży bo ciążę uznaje się i rozpoznaje gdy jest serce, a u mnie nie ma nawet zarodka.
    W poprzedniej ciąży tydzień wcześniej już słyszałam serce.

A może ciąża jest młodsza? Nic lekarz nie mówił?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie ciąża może być młodsza, ale nawet gdyby tak było to zarodek powinien być już widoczny, prawda? Od kiedy widać zarodek? Przy synu w 7 tygodniu słyszałam serce. Ehhh
    No albo rozwiązanie nr 2: puste jajo.
    Na 100% pęcherzyk jest na swoim miejscu w macicy, więc ciąża pozamaciczna na pewno odpada.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg bety w którym powinnaś być tygodniu? Jakiej wielkości był teraz pęcherzyk?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka no właśnie, tak myślałam, że ona wiedząc co i jak bez powodu mi tej lutki nie przepisuje. Ale jak ta nowa mnie zapytała przez telefon dlaczego to nie wiedziałam co mam odpowiedzieć ;-) ale kazała brać dalej skoro już zaczęłam.
    A powiedzcie mi kochane czy ja maluszkowi nie zaszkodzę robiąc w tak krótkim odstępie czasu dwa badania USG (8 i 14 stycznia) bo też mnie to trochę martwi, nie chciałabym szkodzić sama sobie.

Magroz a gdy lekarz mówił Ci wcześniej, że ciąża może być młodsza to mówił o ile?

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    A wg bety w którym powinnaś być tygodniu? Jakiej wielkości był teraz pęcherzyk?
    Bete robilam ostatni raz 20.12 i wyszło 830. Dziś to powiedziałam lekarzowi i uznał, że to mało.
    Nie wiem ile mm ma pęcherzyk bo nie zapytałam <głupiaja>, a lekarz nie powiedział. Szukał na tym USG zarodka, szukał i znaleźć nie umiał.

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) jestem tu nowa, więc będę musiała się rozkręcić ;) termin mam na sierpień, ale jeszcze nie wiem na który dokładnie, ponieważ z miesiączki wypada 13, ale ciąża jest młodsza

Dominique88 lubi tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 witaj :)

Dziewczyny mogę prosić o wpisanie mnie na pierwszej stronie na 24 sierpnia :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:01

malika89 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Bete robilam ostatni raz 20.12 i wyszło 830. Dziś to powiedziałam lekarzowi i uznał, że to mało.
    Nie wiem ile mm ma pęcherzyk bo nie zapytałam <głupiaja>, a lekarz nie powiedział. Szukał na tym USG zarodka, szukał i znaleźć nie umiał.
    To w takim razie ciąża może być młodsza i może jeszcze nie być nic widać. A kiedy Ci kazał przyjść na następną wizytę?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocipieje dziewczyny :-( chora....na szczescie goraczki nie mam ale zawalona góra ze szok :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    To w takim razie ciąża może być młodsza i może jeszcze nie być nic widać. A kiedy Ci kazał przyjść na następną wizytę?
    Po nowym roku. Jeśli cokolwiek się będzie działo plamienie, krwawienie, ból brzucha to od razu do szpitala.

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ocipieje dziewczyny :-( chora....na szczescie goraczki nie mam ale zawalona góra ze szok :-(
    Biedna, wygrzewaj się w łóżku i oby gorączka nie przyszła! Ja leżę sama w pokoju bo mąż przeziębiony, wszyscy kaszlą i prychają...a ja się boję jak cholera teraz zachorować, więc wcinam chleb z czosnkiem i lezę w łóżku.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dobrej myśli. Na pewno miałaś późną owulację, bo tak wychodzi z bety, więc póki co myśl pozytywnie. Trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Bądź dobrej myśli. Na pewno miałaś późną owulację, bo tak wychodzi z bety, więc póki co myśl pozytywnie. Trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę :*
    Dziękuję!!

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Dzwoniłam do ginekolog polecanej przez koleżankę i wizyta dopiero 14 stycznia. Bardzo się dziwiła, że dostałam luteinę. Pytała czy plamiłam czy może wcześniej poroniłam ale nic z tych rzeczy, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnych plamień. Pytała czy ciąża jest potwierdzona itd...no karty nie mam jeszcze bo na serduszko było za wcześnie. Nie wiem czy jechać do tej mojej 8 stycznia czy od razu do tamtej 14...no nie wiem co mam robić. Do mojej do końca ciąży jeździć nie będę bo mam do niej 100km :(. Poradźcie mi coś...
    Kochane mój wynik TSH to 1,871 ulU/ml i nie wiem czy to ok czy nie?
    Zaraz znajdę mój poprzedni bo badałam półtora miesiąca temu.

Ja też nie plamiłam ani nic z tych rzeczy a w pierwszej ciąży dostałam duphaston a teraz luteinę. Lekarz jest zdania, że nie zaszkodzi a może pomóc.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od razu dostałam potrójną dawkę duphastonu, a nie plamiłam a ni nic tylko że wyniki przed ciążą na progesteron były złe

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz trzymamy kciuki.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    pigułka no właśnie, tak myślałam, że ona wiedząc co i jak bez powodu mi tej lutki nie przepisuje. Ale jak ta nowa mnie zapytała przez telefon dlaczego to nie wiedziałam co mam odpowiedzieć ;-) ale kazała brać dalej skoro już zaczęłam.
    A powiedzcie mi kochane czy ja maluszkowi nie zaszkodzę robiąc w tak krótkim odstępie czasu dwa badania USG (8 i 14 stycznia) bo też mnie to trochę martwi, nie chciałabym szkodzić sama sobie.

Magroz a gdy lekarz mówił Ci wcześniej, że ciąża może być młodsza to mówił o ile?

też mnie ciekawi, jak to jest w końcu z tym USG...

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja też nie plamiłam ani nic z tych rzeczy a w pierwszej ciąży dostałam duphaston a teraz luteinę. Lekarz jest zdania, że nie zaszkodzi a może pomóc.

Ja pewnie dostałam dlatego, że mam taką historie z tym zanikiem okresu więc moja ginekolog woli dmuchać na zimne. Ona jest też endokrynologiem, pracuje na co dzień w szpitalu gdzie ma kontakt z różnymi przypadkami więc na pewno ma doświadczenie i bez powodu bym nic nie dostała. Początkowo przez telefon chciała mi dać Duphaston ale jak przyjechałam to po badaniu zdecydowała się na luteinę :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Coconue powiedz mi po co robisz bete przy tak duzych wartosciach? Potem wlasnie dziewczyny rwa wlosy z glowy bo przyrost nie taki.

DZIEWCZYNY!!

Bete robi sie max 3 razy dla sprawdzenia przyrostu! Max do wartosci 1000. Potem wyznacznikiem rozwoju ciazy jest USG i jego pomiary :)

Robiłam betę na polecenie lekarza!!!!

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam właśnie ciśnienie bo przed ciążą miałam dość niskie, u mnie to normalne, moja mama też tak ma. Nigdy z tego powodu nie byłam zmęczona, ot taka moja natura. Dzisiaj 95/54 i odczuwam skutki bo będąc w ciąży jestem zmęczona...ciągle ;-/

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ