X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Nie jest dobrze.
    Jestem w 8 tygodniu (7tc + 2 dni) i na USG nie było widać nawet zarodka. Był pęcherzyk i nic poza tym. Lekarz powiedział, że on nawet nie może uznać, że jestem w ciąży bo ciążę uznaje się i rozpoznaje gdy jest serce, a u mnie nie ma nawet zarodka.
    W poprzedniej ciąży tydzień wcześniej już słyszałam serce.

A może ciąża jest młodsza? Nic lekarz nie mówił?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie ciąża może być młodsza, ale nawet gdyby tak było to zarodek powinien być już widoczny, prawda? Od kiedy widać zarodek? Przy synu w 7 tygodniu słyszałam serce. Ehhh
    No albo rozwiązanie nr 2: puste jajo.
    Na 100% pęcherzyk jest na swoim miejscu w macicy, więc ciąża pozamaciczna na pewno odpada.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wg bety w którym powinnaś być tygodniu? Jakiej wielkości był teraz pęcherzyk?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka no właśnie, tak myślałam, że ona wiedząc co i jak bez powodu mi tej lutki nie przepisuje. Ale jak ta nowa mnie zapytała przez telefon dlaczego to nie wiedziałam co mam odpowiedzieć ;-) ale kazała brać dalej skoro już zaczęłam.
    A powiedzcie mi kochane czy ja maluszkowi nie zaszkodzę robiąc w tak krótkim odstępie czasu dwa badania USG (8 i 14 stycznia) bo też mnie to trochę martwi, nie chciałabym szkodzić sama sobie.

Magroz a gdy lekarz mówił Ci wcześniej, że ciąża może być młodsza to mówił o ile?

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    A wg bety w którym powinnaś być tygodniu? Jakiej wielkości był teraz pęcherzyk?
    Bete robilam ostatni raz 20.12 i wyszło 830. Dziś to powiedziałam lekarzowi i uznał, że to mało.
    Nie wiem ile mm ma pęcherzyk bo nie zapytałam <głupiaja>, a lekarz nie powiedział. Szukał na tym USG zarodka, szukał i znaleźć nie umiał.

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) jestem tu nowa, więc będę musiała się rozkręcić ;) termin mam na sierpień, ale jeszcze nie wiem na który dokładnie, ponieważ z miesiączki wypada 13, ale ciąża jest młodsza

Dominique88 lubi tę wiadomość

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka_92 witaj :)

Dziewczyny mogę prosić o wpisanie mnie na pierwszej stronie na 24 sierpnia :)?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 18:01

malika89 lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz wrote:
    Bete robilam ostatni raz 20.12 i wyszło 830. Dziś to powiedziałam lekarzowi i uznał, że to mało.
    Nie wiem ile mm ma pęcherzyk bo nie zapytałam <głupiaja>, a lekarz nie powiedział. Szukał na tym USG zarodka, szukał i znaleźć nie umiał.
    To w takim razie ciąża może być młodsza i może jeszcze nie być nic widać. A kiedy Ci kazał przyjść na następną wizytę?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocipieje dziewczyny :-( chora....na szczescie goraczki nie mam ale zawalona góra ze szok :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    To w takim razie ciąża może być młodsza i może jeszcze nie być nic widać. A kiedy Ci kazał przyjść na następną wizytę?
    Po nowym roku. Jeśli cokolwiek się będzie działo plamienie, krwawienie, ból brzucha to od razu do szpitala.

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ocipieje dziewczyny :-( chora....na szczescie goraczki nie mam ale zawalona góra ze szok :-(
    Biedna, wygrzewaj się w łóżku i oby gorączka nie przyszła! Ja leżę sama w pokoju bo mąż przeziębiony, wszyscy kaszlą i prychają...a ja się boję jak cholera teraz zachorować, więc wcinam chleb z czosnkiem i lezę w łóżku.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bądź dobrej myśli. Na pewno miałaś późną owulację, bo tak wychodzi z bety, więc póki co myśl pozytywnie. Trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Bądź dobrej myśli. Na pewno miałaś późną owulację, bo tak wychodzi z bety, więc póki co myśl pozytywnie. Trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę :*
    Dziękuję!!

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Dzwoniłam do ginekolog polecanej przez koleżankę i wizyta dopiero 14 stycznia. Bardzo się dziwiła, że dostałam luteinę. Pytała czy plamiłam czy może wcześniej poroniłam ale nic z tych rzeczy, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnych plamień. Pytała czy ciąża jest potwierdzona itd...no karty nie mam jeszcze bo na serduszko było za wcześnie. Nie wiem czy jechać do tej mojej 8 stycznia czy od razu do tamtej 14...no nie wiem co mam robić. Do mojej do końca ciąży jeździć nie będę bo mam do niej 100km :(. Poradźcie mi coś...
    Kochane mój wynik TSH to 1,871 ulU/ml i nie wiem czy to ok czy nie?
    Zaraz znajdę mój poprzedni bo badałam półtora miesiąca temu.

Ja też nie plamiłam ani nic z tych rzeczy a w pierwszej ciąży dostałam duphaston a teraz luteinę. Lekarz jest zdania, że nie zaszkodzi a może pomóc.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od razu dostałam potrójną dawkę duphastonu, a nie plamiłam a ni nic tylko że wyniki przed ciążą na progesteron były złe

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magroz trzymamy kciuki.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    pigułka no właśnie, tak myślałam, że ona wiedząc co i jak bez powodu mi tej lutki nie przepisuje. Ale jak ta nowa mnie zapytała przez telefon dlaczego to nie wiedziałam co mam odpowiedzieć ;-) ale kazała brać dalej skoro już zaczęłam.
    A powiedzcie mi kochane czy ja maluszkowi nie zaszkodzę robiąc w tak krótkim odstępie czasu dwa badania USG (8 i 14 stycznia) bo też mnie to trochę martwi, nie chciałabym szkodzić sama sobie.

Magroz a gdy lekarz mówił Ci wcześniej, że ciąża może być młodsza to mówił o ile?

też mnie ciekawi, jak to jest w końcu z tym USG...

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja też nie plamiłam ani nic z tych rzeczy a w pierwszej ciąży dostałam duphaston a teraz luteinę. Lekarz jest zdania, że nie zaszkodzi a może pomóc.

Ja pewnie dostałam dlatego, że mam taką historie z tym zanikiem okresu więc moja ginekolog woli dmuchać na zimne. Ona jest też endokrynologiem, pracuje na co dzień w szpitalu gdzie ma kontakt z różnymi przypadkami więc na pewno ma doświadczenie i bez powodu bym nic nie dostała. Początkowo przez telefon chciała mi dać Duphaston ale jak przyjechałam to po badaniu zdecydowała się na luteinę :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Coconue powiedz mi po co robisz bete przy tak duzych wartosciach? Potem wlasnie dziewczyny rwa wlosy z glowy bo przyrost nie taki.

DZIEWCZYNY!!

Bete robi sie max 3 razy dla sprawdzenia przyrostu! Max do wartosci 1000. Potem wyznacznikiem rozwoju ciazy jest USG i jego pomiary :)

Robiłam betę na polecenie lekarza!!!!

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam właśnie ciśnienie bo przed ciążą miałam dość niskie, u mnie to normalne, moja mama też tak ma. Nigdy z tego powodu nie byłam zmęczona, ot taka moja natura. Dzisiaj 95/54 i odczuwam skutki bo będąc w ciąży jestem zmęczona...ciągle ;-/

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ