Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magroz wrote:Nie jest dobrze.
Jestem w 8 tygodniu (7tc + 2 dni) i na USG nie było widać nawet zarodka. Był pęcherzyk i nic poza tym. Lekarz powiedział, że on nawet nie może uznać, że jestem w ciąży bo ciążę uznaje się i rozpoznaje gdy jest serce, a u mnie nie ma nawet zarodka.
W poprzedniej ciąży tydzień wcześniej już słyszałam serce.
A może ciąża jest młodsza? Nic lekarz nie mówił? -
nick nieaktualnyTeoretycznie ciąża może być młodsza, ale nawet gdyby tak było to zarodek powinien być już widoczny, prawda? Od kiedy widać zarodek? Przy synu w 7 tygodniu słyszałam serce. Ehhh
No albo rozwiązanie nr 2: puste jajo.
Na 100% pęcherzyk jest na swoim miejscu w macicy, więc ciąża pozamaciczna na pewno odpada. -
pigułka no właśnie, tak myślałam, że ona wiedząc co i jak bez powodu mi tej lutki nie przepisuje. Ale jak ta nowa mnie zapytała przez telefon dlaczego to nie wiedziałam co mam odpowiedzieć ale kazała brać dalej skoro już zaczęłam.
A powiedzcie mi kochane czy ja maluszkowi nie zaszkodzę robiąc w tak krótkim odstępie czasu dwa badania USG (8 i 14 stycznia) bo też mnie to trochę martwi, nie chciałabym szkodzić sama sobie.
Magroz a gdy lekarz mówił Ci wcześniej, że ciąża może być młodsza to mówił o ile?Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnypigułka wrote:A wg bety w którym powinnaś być tygodniu? Jakiej wielkości był teraz pęcherzyk?
Nie wiem ile mm ma pęcherzyk bo nie zapytałam <głupiaja>, a lekarz nie powiedział. Szukał na tym USG zarodka, szukał i znaleźć nie umiał. -
Magroz wrote:Bete robilam ostatni raz 20.12 i wyszło 830. Dziś to powiedziałam lekarzowi i uznał, że to mało.
Nie wiem ile mm ma pęcherzyk bo nie zapytałam <głupiaja>, a lekarz nie powiedział. Szukał na tym USG zarodka, szukał i znaleźć nie umiał. -
nick nieaktualny
-
SyHa85 wrote:Ocipieje dziewczyny chora....na szczescie goraczki nie mam ale zawalona góra ze szokLuteina 100mg x 2
-
nick nieaktualny
-
aaniuskaa wrote:Dzwoniłam do ginekolog polecanej przez koleżankę i wizyta dopiero 14 stycznia. Bardzo się dziwiła, że dostałam luteinę. Pytała czy plamiłam czy może wcześniej poroniłam ale nic z tych rzeczy, to moja pierwsza ciąża i nie mam żadnych plamień. Pytała czy ciąża jest potwierdzona itd...no karty nie mam jeszcze bo na serduszko było za wcześnie. Nie wiem czy jechać do tej mojej 8 stycznia czy od razu do tamtej 14...no nie wiem co mam robić. Do mojej do końca ciąży jeździć nie będę bo mam do niej 100km . Poradźcie mi coś...
Kochane mój wynik TSH to 1,871 ulU/ml i nie wiem czy to ok czy nie?
Zaraz znajdę mój poprzedni bo badałam półtora miesiąca temu.
Ja też nie plamiłam ani nic z tych rzeczy a w pierwszej ciąży dostałam duphaston a teraz luteinę. Lekarz jest zdania, że nie zaszkodzi a może pomóc. -
nick nieaktualnyaaniuskaa wrote:pigułka no właśnie, tak myślałam, że ona wiedząc co i jak bez powodu mi tej lutki nie przepisuje. Ale jak ta nowa mnie zapytała przez telefon dlaczego to nie wiedziałam co mam odpowiedzieć ale kazała brać dalej skoro już zaczęłam.
A powiedzcie mi kochane czy ja maluszkowi nie zaszkodzę robiąc w tak krótkim odstępie czasu dwa badania USG (8 i 14 stycznia) bo też mnie to trochę martwi, nie chciałabym szkodzić sama sobie.
Magroz a gdy lekarz mówił Ci wcześniej, że ciąża może być młodsza to mówił o ile?
też mnie ciekawi, jak to jest w końcu z tym USG... -
Rybaaaa wrote:Ja też nie plamiłam ani nic z tych rzeczy a w pierwszej ciąży dostałam duphaston a teraz luteinę. Lekarz jest zdania, że nie zaszkodzi a może pomóc.
Ja pewnie dostałam dlatego, że mam taką historie z tym zanikiem okresu więc moja ginekolog woli dmuchać na zimne. Ona jest też endokrynologiem, pracuje na co dzień w szpitalu gdzie ma kontakt z różnymi przypadkami więc na pewno ma doświadczenie i bez powodu bym nic nie dostała. Początkowo przez telefon chciała mi dać Duphaston ale jak przyjechałam to po badaniu zdecydowała się na luteinę
Luteina 100mg x 2
-
sylwiaśta159 wrote:Coconue powiedz mi po co robisz bete przy tak duzych wartosciach? Potem wlasnie dziewczyny rwa wlosy z glowy bo przyrost nie taki.
DZIEWCZYNY!!
Bete robi sie max 3 razy dla sprawdzenia przyrostu! Max do wartosci 1000. Potem wyznacznikiem rozwoju ciazy jest USG i jego pomiary
Robiłam betę na polecenie lekarza!!!!Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
Zmierzyłam właśnie ciśnienie bo przed ciążą miałam dość niskie, u mnie to normalne, moja mama też tak ma. Nigdy z tego powodu nie byłam zmęczona, ot taka moja natura. Dzisiaj 95/54 i odczuwam skutki bo będąc w ciąży jestem zmęczona...ciągle ;-/Luteina 100mg x 2