Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
laven81 wrote:Dziewczyny z Monachium, jesteście całe?
Tak ja się trzymam bo siędzę w domu ale strach jest nieziemski ja chcę do Polski ;(
Makota mój sposób na hemoglobinę to jedna szklanka dziennie soku z Hohes C z Eisen. Piję od początku ciązy bo miałam niską 11,8 a teraz wynik ze środy 13.1 i cały czas jest na poziomie 12-13 odkąd piję więc myślę,ze efekt jest. -
Kasiaaaaa88 wrote:Tak ja się trzymam bo siędzę w domu ale strach jest nieziemski ja chcę do Polski ;(
Makota mój sposób na hemoglobinę to jedna szklanka dziennie soku z Hohes C z Eisen. Piję od początku ciązy bo miałam niską 11,8 a teraz wynik ze środy 13.1 i cały czas jest na poziomie 12-13 odkąd piję więc myślę,ze efekt jest.
Trzymajcie się dziewczyny... aż strach się bać...jak słyszę takie rzeczy to też mi się chce do polski wracać...
Dziewczyny z Monachium meldować sìę po kolei,że żyjecie!
Co do tych soków,to gdzie kupujesz,bo w rewe tylko te zwykłe pomarańczowe widuję,ale bez żelaza? -
Jezuu..co sie dzieje w tym kraju.. strach tu zyc. Jak czytam takie wiadomosci jak ta o strzelaninie w centrum to az sie boje tu mieszkac. Jednak w tej Polsce to przynajmniej bezpieczniej..
A tak wogole to dzisiaj nic nie spalam. Goraco mi strasznie (ahh te upaly), niedobrze mi zbiera mnie na wymioty, potezna zgaga i co chwile chodze siku, od wieczora juz chyba z 20 razy.. i wez tu zasnij.. wrrr...
Wogole to jakas deprecha mnie zlapala.. plakac mi sie chce i wogole wszystko do d...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 03:41
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Nie mogę spać, miałam okropny koszmar, śniło mi się że coś się stało dziecku przy porodzie i wypisywali mnie samą ze szpitala. To było tak straszne że boję się teraz znowu zasnąć.
Do tego boli mnie serce. Już przed zaśnięciem trochę bolało a teraz to już ciągle.
Dlaczego my kobiety musimy przeżywać takie rzeczy, a mężczyźni nie, mój sobie obok spokojnie chrapie. -
Witam z rana.
Mnie jak zwykle biodra/miednica bolą i nie da się spać na bokach, na plecach mowy nie ma bo się dusze, a na brzuchu to już szans nie ma
Jedziemy do ortodonty, eh, głowa boli.
Wspóczuje Wam tej strzelaniny - tego stresu, ja się boje co będzie w dni młodzieży jak bede rodzić w Krk?
Chyba w tym tyg zrezygnuje z Krk poprostu.
Zobaczymy kiedy będe rodzic, chciałabym już, ale nie wiem czy męza do mnie by wpuścili co dzień w odwiedziny w dni młodzieży, bo co że przepustke ma wypisaną ręcznie - jak on to im potwierdzi?
-
Penelope30 wrote:to chyba od kręgosłupa mnie jednak boli a nie serce bo teraz tak bardziej z tyłu
Truskaweczko, ja tez wolałaby, w dni młodzieży nie rodzic! Ale wtedy zostaje mi mało czasu do terminu, a z kolei wywoływać nie chce inaczej niż w sposoby naturalneWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2016, 08:03
-
Hej dziewczyny , ja tez juz z niecierpliwoscia wyczekuje porodu .. Oczywiście bardzo sie boje termin mam na 18 wiec jeszcze czasu jest .. W piatek byłam u lekarza mała w 36 tyg wazy 2850g szyjka na 4cm zamknięta kolejna wizyta 4 .08 i moja lekarka mowi ze to juz ostatnia bedzie ..no chyba ze nie urodzę to wtedy kolejna 18 .. Jutro jestem umówiona z polozna z ktora chciałabym rodzic pierwsze spotkanie i mam pytanie do Agusienka1985 powiedz mi ty Chcesz rodzic w rydygierze i z tego co czytałam tez pisałaś o jakies położnej .. Mogłabyś mi napisać prywatna wiadomość jej dane ?
-
makota wrote:a co masz w brzuszku?
ja się bardzo cieszę, że dołączysz, bo szybciutko opiszesz nam jak Twój poród przebiegał
dziewczyny, obejrzałam kilka odcinków porodów na ipli i właściwie tylko w jednym babka nie leżała plackiem przez cały czas... jestem rozczarowana, bo chciałam sobie pozycje porodowe w praktyce pooglądać ale ten poród własnie bardzo mi się podobał (jeśli można tak powiedzieć) kameralny szpital, tylko położna przy porodzie, bez tresury przy parciu - laska na początku parła tak jak czuła, dopiero gdy rodziła się główka, położna instruowała ją kiedy nie przeć. Bardzo kameralna atmosfera i w ogóle jestem wzruszona - pięknie rodziła
powiedzcie mi jeszcze proszę jak to jest z tym pda, bo jak oglądałam wczoraj porody to wszystkie babki, które się na to zdecydowały były praktycznie niesione na to łoże boleści i cała akcja porodowa odbywała się poza ich świadomością. A w tym kameralnym szpitalu, dziewczyna też wzięła pda, ale kiedy doszło do fazy parcia normalnie czuła skurcze i urodziła sama. Czy w takim razie to zależy od dawki? Czy to się da tak wymierzyć? jak to jest?
oczywiście dalej najbardziej boję się igły w kręgosłupie, ale wolę zapytać jakby co
A pamietasz moze ktory to byl odcinek? -
Hej Kochane!
Nam tez nic nie jest ufff.Doigrali sie Niemcy.To cale multikulti i promowanie Eurabi wyjdzie wszystkim bokiem.Ja do miasta nie mam juz zamiaru jezdzic, bo normalnie strach nawet wsiadac do sbahna.
Tak pozatym to i ja mam koszmarna noc za soba:/Od 02:00 do 05:00 czytalam net na komorce, bo o snie nie bylo mowy, a teraz jestem zmeczona.Na bank czeka mnie drzemka po obiedzie!Asiasia
-
Ja dzis zaczynam 37 tc:)
Mam strasznie spuchniete nogi i palce u rak, o zdjeciu obraczki nie ma mowy, jestem strasznie slaba, gdyby teraz zaczal mi sie porod to bym chyba umarla albo od razu prosila o cc bo nie mam sily nawet wstac.Zielona88 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Makota a propo ipla..Mi tez sie strasznie podobal ten odcinek - to ten gdzie urodzil sie Ivo.Porod rodzinny, w polswietle, bez tresury..
Mnie rowniez zastanowilo to zzo.Gdybym chciala PDA to chce tak jak ta dziewczyna moc sie ruszac a nie lezec.Zapytam w sr anestezjologa od czego to zalezy i jak to sie robi i dam znacmakota lubi tę wiadomość
Asiasia
-
Domi mam to samo, nie mam siły nawet chodzić, wiec jak bede rodzić?
Jeszcze jak mnie umęczą skurcze 12h to nie dam rady za nic w świecie
Nie wyobrażam sobie tego, chyba że nadprzyrodzone moce dostane...
Asia który to odcinek z tym Ivo?
Ja ostatnio oglądałam o 16 letniej dziewczynie z 20 letnim chłopakiem i 21 letniej z 35 letnim to 17 odcinek i sobie przypomniałam, że tak samo cierpiałam - tak mnie bolało, eh, boje się... po 14 latach nie wiadomo jak będzie. -
Domi793 wrote:Ja dzis zaczynam 37 tc:)
Mam strasznie spuchniete nogi i palce u rak, o zdjeciu obraczki nie ma mowy, jestem strasznie slaba, gdyby teraz zaczal mi sie porod to bym chyba umarla albo od razu prosila o cc bo nie mam sily nawet wstac.
Podobno adrenalina sprawia ze najwiejsze zmeczenie wtedy przechodzi[/url] -
Truskaweczka83 wrote:Domi mam to samo, nie mam siły nawet chodzić, wiec jak bede rodzić?
Jeszcze jak mnie umęczą skurcze 12h to nie dam rady za nic w świecie
Nie wyobrażam sobie tego, chyba że nadprzyrodzone moce dostane...
Asia który to odcinek z tym Ivo?
Ja ostatnio oglądałam o 16 letniej dziewczynie z 20 letnim chłopakiem i 21 letniej z 35 letnim to 17 odcinek i sobie przypomniałam, że tak samo cierpiałam - tak mnie bolało, eh, boje się... po 14 latach nie wiadomo jak będzie.
Oby nam przeszlo to oslabienie i wstapily w nas poklady energii! HeheJulia, 10 latek
SyHa85 wrote:Podobno adrenalina sprawia ze najwiejsze zmeczenie wtedy przechodzi
Mam nadzieje..
Czuje sie jak stara baba, totalny brak sil, opuchlizna, problemy z oddychaniem, spaniem, poce sie strasznie itp...
A jeszcze kilka tygodni temu myslalam ze pod koniec lipca to jeszcze sobie okna pomyje itp. Aha to sie przeliczylamJulia, 10 latek
Asiasia wrote:Makota a propo ipla..Mi tez sie strasznie podobal ten odcinek - to ten gdzie urodzil sie Ivo.Porod rodzinny, w polswietle, bez tresury..
Mnie rowniez zastanowilo to zzo.Gdybym chciala PDA to chce tak jak ta dziewczyna moc sie ruszac a nie lezec.Zapytam w sr anestezjologa od czego to zalezy i jak to sie robi i dam znacJulia, 10 latek
Hej mamuśki
Ja się dziś czuje jak kupa w proszku. Niewyspana, głowa boli, i jakby mnie jakaś choroba brała. Muszę się ogarnąć, bo jedziemy dziś na grilla
Chciałam zacząć panikować, że mały się słabo rusza, ale po sniadanku dostałam taką serię kopniakow, że ja pierdziele