Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Martynka, wiem co przeżyłaś. Zuzia się urodziła 20 sierpnia (38 tydzień) z nie zamkniętą jedną zastawką serca, nikt nie podejrzewał tego. I w pierwszej dobie zachłysnęła mi się wodami płodowymi które zalegały jej w płucach. Moment zrobiła się sina, potem pielęgniarka mnie odepchnęła, robiły reanimację, a ja stałam i patrzyłam. Nikomu nie życzę takiego przeżycia, nikomu!! I powiem Ci że mam bardzo spokojne dziecko, cała noc przesypiała od 20 do 10 rano, bez pobudek, przez 2 miechy nie mogłam spać, nie dlatego że mała płakała, tylko ten strach by się czymś nie zachłysnęła. Kupiliśmy monitor oddechu, byłam spokojniejsza, ale ciągle mam ten strach. Nie raz się zdarzyło, i nie raz się zdarzy jeszcze, że mała się czymś zakrztusi, a to wodę wypije za szybko, a to owocka zje szybko. A ja sie trzęsę nad nią i zaraz lecę ją ratować. Ciekawe czy mi kiedyś przejdzie.
Kochana współczuję, ja też zastanawiam się czy mi przejdzieMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Kochana współczuję, ja też zastanawiam się czy mi przejdzie
Moja 12-letnia córa miała reflux, o czym dopiero odowiedzieliśmy się później zwracała bardzo.dużo i ciągle wymiotowała, gdy miała miesiąc przestała.od.tego oddychać, tak że już cała leciała i była bardzo sina, dopiero.włożenie palca do przełyku sprawiło że.znów zaczęła oddychać. Później gdy byliśmy w szpitalu to lekarze powiedzieli że to na pewno reflux powiedzieli że.nie.ma na to lekarstwa ani badadaň. I żeby sobie kupić.monitor.oddechu aby się nie bać, następne tygodnie spaliśmy z mężem praktycznie na.zmianę aby małą pilnować, wszędzie ją brałam nawet do ubikacji.
Gdy miała 2,5 miesiąca zachłystanie znów się nasiliły
Pojechaliśmy juź wtedy do innego szpitala do prokocimia tam powiedzieli że urządzenie do badań będą mieć dopiero za miesiąc wolne mój mąż zrobił awanturę i przyjęli nas na oddział oczywiście znalazł się przyżąd rezerwowy do zrobienia pH-metrie. Natalia miała przez 24 godziny rurkę w nosie przyczepioną na szczęście do przenośnego urządzenia. I co znalazły się lekarstwa przez rok brała je i przeszła jej choroba, już jak mała brała tydzień lekarstwa przeszły dolegliwości i już mogliśmy odetchnąć, teraz monitor oddechu używało już 11 dzieci i dalej działa będzie miał je teraz Nikodem. -
ewi0808 wrote:Straszne te historie tyle że dobrze się zakończyły.
Zrobiłam ten test Gineintima i wyszedł żółty także pewnie wydzielina z pochwy się zmieniła na bardziej wodnistą, a może przez te upały "tyłek i się poci"
Tez go dzis robiłam bo sie wystraszyłam:-)marcianka86 -
ewi0808 wrote:Makota odchodzić czop może nawet kilka tygodni przed porodem. Oznacza że poród sie zbliża ale kiedy bedzie nie wiadomo
Ewi, dzięki za odpowiedź - już miałam nieśmiałą nadzieję, że jestem już tak blisko
Dobrze, że u Ciebie okazało się, że to nie wody się sączą. Jak już przy sączeniu jesteśmy to zauważyłam, że zostawiam plamy na pościeli - takie akurat na wysokości piersi... W dzień jeszcze nigdy mi się to nie przytrafiło. Wy też tak macie? -
nick nieaktualny
-
Penelope30 wrote:Chyba poród coraz bliżej bo skończyły się zaparcia, a zaczęły takie luźniejsze 2ki. To jeszcze nie biegunka, ale już mam tak że mnie ściśnie i idzie. Też tak macie??
-
Dziewczyny jak żółty to dobry, wody płodowe są koloru niebieskiego na teście.
Co do czyszczenia, mnie solidnie przeczyściło 1-2 dni przed porodem.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
jaskoleczka wrote:Przejdzie Wam dziewczyny.
Moja 12-letnia córa miała reflux, o czym dopiero odowiedzieliśmy się później zwracała bardzo.dużo i ciągle wymiotowała, gdy miała miesiąc przestała.od.tego oddychać, tak że już cała leciała i była bardzo sina, dopiero.włożenie palca do przełyku sprawiło że.znów zaczęła oddychać. Później gdy byliśmy w szpitalu to lekarze powiedzieli że to na pewno reflux powiedzieli że.nie.ma na to lekarstwa ani badadaň. I żeby sobie kupić.monitor.oddechu aby się nie bać, następne tygodnie spaliśmy z mężem praktycznie na.zmianę aby małą pilnować, wszędzie ją brałam nawet do ubikacji.
Gdy miała 2,5 miesiąca zachłystanie znów się nasiliły
Pojechaliśmy juź wtedy do innego szpitala do prokocimia tam powiedzieli że urządzenie do badań będą mieć dopiero za miesiąc wolne mój mąż zrobił awanturę i przyjęli nas na oddział oczywiście znalazł się przyżąd rezerwowy do zrobienia pH-metrie. Natalia miała przez 24 godziny rurkę w nosie przyczepioną na szczęście do przenośnego urządzenia. I co znalazły się lekarstwa przez rok brała je i przeszła jej choroba, już jak mała brała tydzień lekarstwa przeszły dolegliwości i już mogliśmy odetchnąć, teraz monitor oddechu używało już 11 dzieci i dalej działa będzie miał je teraz Nikodem.
Oj kochana to przeżyłaś kurcze dlaczego taka znieczulica panuje wśród personelu, zwłaszcza, że to nie czyjeś widzi mi sie, tylko coś się dziejeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
i znów ból żołądka, że się zwijam...
zjadłam kanapeczkę z miodem i mlekiem, max 30min i akcja skurczowa żołądka z nudnościami, wywołałam 4 x wymioty i zaczeło mnie powoli puszczać, ale ze 2h bólu było.
W apogeum się popłakałam z bólu, a nigdy nie płacze.
To nie do wytrzymania jest.
Zgaga niewyobrażalna a jak nie mam zgagi po posiłku to zaraz skurczowy ból żołądka z wymiotami.
Jutro powiem babce na NFZ że nie wytrzymam dłużej tej ciąży w bólu!
No i ciekawe jak mi wyjdzie ten GBS
I podczas takiej akcji mała strasznie szaleje, aż na brzuchu się góry i doły robią.
Tak to taka spokojna zawsze, a tu się wije jak mały wężyk.
Teraz jestem wykończona tym bólem!
A do południa pomimo słabego samopoczucia uszyłam mężowi wałek w kształcie I - taki jak mój 180cm wzrostu bo mi podkradał i ja spałam bez a biodra w nocy bolą okropnie.
Wypełniłam mu pierzem bo nie miałam tego wypełnienia i jest miękki ale ciężki, nie fajny.
-
Jestem po wizycie. Od 3 tygodni mam skróconą i rozwartą szyjkę. Dziś szyjka miała ok. 1 cm a rozwarcie na 1,5 palca, więc bez większych zmian, a doktor i tak cały czas twierdzi, że do terminu raczej nie wytrzymam. Twierdził też w trakcie badania, że dotyka główki, więc jest już bardzo nisko. Tosia to wciąż kruszyna wg. USG tylko 2800,a doktor wciąż mówi, że patrząc na mnie to 3 kg wystarczy. Jestem do przodu 14,5 kg.
kaarolaa, ewi0808 lubią tę wiadomość
http://dotsandlace.blogspot.com/