X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko podziwiam, mi się już nie chce szyć, za bardzo mi twardnieje brzuch.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dots&Lace wrote:
    Truskaweczko podziwiam, mi się już nie chce szyć, za bardzo mi twardnieje brzuch.

Gratuluje, taka waga małej będzie dobra do porodu :)
    Ja już bym chciała urodzić bo właśnie brzuch twardnieje coraz bardziej, mam wrażenie, że mi pęknie jak jest kilka godzin twardy!
    I czuje poprostu fizyczny ból.
    I też już szyć jednak nie dam rady :/
    A szybciej by czas zleciał.
    Więc czekamy na nasze maleństwa :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja twardnien ani skurczy nie mam, ale od dzisiaj boli mnie kosc lonowa, czuje taki napor jak chodze. Mam nadzieje ze jeszcze nie urodze. Ze do poniedziałku mały zaczeka.

A wlasnie sie dowiedzialam ze moja babcia zmarla. Mama juz tam jest, tata jedzie teraz a ja sie boje ze to taka wymiana, ze babcia odeszla a ja urodze.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola bardzo mi przykro :( tez ostatnio tak myslalam jak zmarl dziadek meza, ja juz wtedy donoszona bylam. Ciaze zaczelismy pogrzebem i balam sie ze tak samo ja skonczymy :(

Didi25 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj wszyscy byli przygotowani ze niedlugo odejdzie. Byla schorowana, potrzebowala ciaglej opieki. Dobrze ze odeszla, nie bedzie juz cierpiala, chociaż wiadomo dzieciom trudno sie pogodzic. Az sie boje jaka jutro będzie moja mama, nerwy, załatwianie wszystkiego z pogrzebem. Mi pewnie tez sie to udzieli, ta cala nerwowka a wiem ze nie powinnam.

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Dziewczyny!

Nie prowadze statystyk, spokojnie.
    Ale powiedzcie mi prosze, czy Wy sie decydujecie juz przed porodem na ZOO?
    Ja zaczyznam to jednak mocno brac pod uwage, patrzac na przebieg porodow na ipla :/

Makota jutro napisze co powiedzial mi anestezjolog o PDA

makota lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie decyduje

Asiasia lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co nie chce.

• Dots&Lace Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie chcę,zobaczę w trakcie jak sobie radzę. Chcę żeby poszło szybko i sprawnie, a podobno po zzo może trochę zwolnić akcja.

http://dotsandlace.blogspot.com/
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na pewno chcę, patrząc te porody na ipla to oni nie czytają tych planów porodów i trzeba się domagać tego co się chce i przypominać. Dziś oglądałam chyba odc 1 i tam kobieta chciała małą dopiero umytą i w ubranku,a i tak jej potem na siłę położyli i jak spytała czemu nie wykąpią to położna że noworodków nie kąpią. A jak wypełniała plan porodu z ratowniczką medyczną to tamta ją pytała, zaznacała i po co jak nawet tego nie czytają. I matka nie chciała przecinać pępowiny, a potem położna do niej czy przecina? Aż mi jej szkoda było.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce nie chca podawac pozniej znieczulenia bo faktycznie troche spowalnia akcje i musza dluzej siedziec wiec olewaja. Dlatego wole brac od razu.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję. U nas w poniedziałek babcia Łukasz zmarła, też bardzo schorowana.
    I z tym robieniem miejsca też mi wszyscy gadają a ja uważam, że by się z Kornelem spokojnie jeszcze na jakiś czas zmieścili.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myśle ze skoro z Marcelim dalam rade lezec w skurczach 20 godzin bez znieczulenia to teraz tez sobie poradze. Pod koniec moze byc ciezko ale dam rade.

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka przykro mi z powodu śmierci babci :( ja jak byłam w pierwszej ciąży to też zmarła moja babcia :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuje śmierci babci :/

Ja biore ZZO bezdyskusyjnie - jeśli mi dadzą, bo w "rzeźni" nie dają (wymigują się, że nie ma badań), że lekarza nie ma bo jest na operacji itd...
    Ale może uda się w Krk rodzić i po problemie będzie :)
    Mam nadzieję, że w Ujastku/Rydygierze czy Koperniku dadzą bez problemu - zależy gdzie trafię. No i te badania, nie robie ich wcześniej bo 3 dni to krótki czas, a cena ok 50zł. Wiec szpital musi je zrobić, a nie każdy robi...
    Od razu bede się domagać.

A jak to jest jak zajade na IP czy SOR ze skurczami i bólami do Krk to bede czekać w kolejce z pacjentami krzycząc w bólu 1-2gdz???
    Tyle się czeka normalnie czasem (wiem bo byłam)
    Jak byłam w Miechowie( z mężęm) to pół gdz w kolejce się stoi a w bólach/skurczach z odpływającymi wodami to nie takie proste.
    Poza tym nie zamierzam jechać ze skurczami co 15 min tylko co 3-5min, żeby tam krócej być - jak się uda...
    Nie wyobrażam sobie tego.
    Na SOR zawsze dużo ludzi jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:01

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które spodziewają się córeczek,mam dużo ubranek po córce,kurteczki,spodnie,sukienki,bluzeczki,w bardzo dobrym stanie,markowe,niezniszczone,chętnie zamienię na ubranka chłopięce. Chętnych zapraszam na priv :-) bądź [email protected]

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w pierwszej ciazy jak bylam w 7 miesiacu zmarla babcia meza i to nie caly miesiac przed naszym slubem dlatego tez wesela nie robilismy i tylko cywilny odbijemy sobie na koscielnym

Ja do ZZO odpadam ze wzgledu na maloplytkowosc a przy cc wchodzilo by w gre tylko ogolne kurcze dziewczyny jak mnoe wkurza ze kazdy mi wrozy druga cesarke szwagierka meza ciotka itd...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, ja nie wiem, czy powinnaś tak zwlekać, jesli chcesz jeszcze zdążyć z badaniami pod katem zzo. Mi polozna powiedziała, ze mi je zrobi przy przyjęciu. No ale w sumie tez mam przyjeżdzać jak skurcze bedą co 5 min...

Ja zobaczę jak to będzie, mi moja mama ostatnio powiedziała, ze nie jest aż tak zle jesli chodzi o ból porodowy. Ja mam trochę inna budowę ciała, ale wezmę znieczulenie, jak naprawdę będzie nie do zniesienia. Maz ma za zadanie pilnować, zeby przy rozwarcia 5-7 cm podjąć decyzje.

relganliumoc9u3n.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, właśnie wstałam,bo czułam,że coś mi jakoś mokrawo i jakaś woda ze mnie pociekła część na łóżko,a część po nogach na podłogę... przezroczyste i nie jest tego dużo więc się chyba nie zalicza pod wody płodowe? Co to może być? Macie takie doświadczenia? Może powinnam do położnej zadzwonic?

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Cześć dziewczyny, właśnie wstałam,bo czułam,że coś mi jakoś mokrawo i jakaś woda ze mnie pociekła część na łóżko,a część po nogach na podłogę... przezroczyste i nie jest tego dużo więc się chyba nie zalicza pod wody płodowe? Co to może być? Macie takie doświadczenia? Może powinnam do położnej zadzwonic?

Wody plodowe moga wyplywac intensywnie (ja tak mialam) albo saczyc sie powoli. Kochana lepiej zadzwon albo jedz do szpitala. Jesli to wody to porod wlasnie sie rozpoczal;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ