X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    O 14:55 sn urodzil sie Kornel. Waga 3 kg i 54 cm. Porod w sumie bardzo szybki. Jak dojde do siebie to opiszę wszystko. Dobranoc kochane. Ania gratki a Penelope za Ciebie trzymam kciuki ;)

Karola czyli jednak to wywrozylam! :) mialysmy termin na ten sam dzien i urodziliśmy obydwie innego, ale tego samego dnia! Nawet godzinowo blisko :) gratuluje!

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny znalazłam plus tego, że jeszcze chodze w pakiecie!
    Jedzenie! Tagiatelle z kurkami! Mega było! Na kolejne pewnie dopiero za rok będę mogła sobie pozwolić :P

Monika czemu za rok? Ja jadłam w sobotę tagiatelle z kurkami, a dzisiaj tartę z kurkami - w końcu sezon jest :) a mój mężuś przyrządza nam same pyszności, więc korzystam ;)

Agusienka ja też tak mam - ostatnio jak miałam mocno stresową sytuację to się przejmowałam, że Leo "złe mleko" dostaje. Teraz przejmuję się, że miewa pobolewania brzuszka - podobno to od wit D, bo to nowość dla niego ;) a o jakich witaminkach mówisz? Ja daję wit D codziennie - tutaj są w tabletkach, trzeba rozpuszczać w mleku i podawać - dużo roboty i nie wiesz ile wypije docelowo, więc mama mi z pl przywiezie te kapsułki twist off - mam nadzieję, że nie to masz na myśli. Twoje dziecię już podnosi głowę leżąc na brzuchu? Mój ostatnio jak się przekulał na brzuch to tak się zdenerwował, że nie może zmienić pozycji, że rozdarł japkę na cały regulator ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 22:40

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Ania bebe 88 Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak powiecie mi jak wstawić foto na forum to dodam :)
    Moja malutka śpi grzecznie, ale ciezko u mnie narazie z pokarmem, zreszta jak po poprzedniej CC, ale mała chociaz chętniej sie przystawia do piersi niz pierworodny ktory odrazu sie zniechęcał :)
    Co do samej CC, to dzis pionizacja była rano dosc ciężka, helikopter plus mdłości, ale po kąpieli sie poprawiło i teraz jest juz super, tak jak po poprzedniej, chodzę, siedze, jem juz w miare normalnie od południa, tylko troszke mnie jelita zaczęły bolec.. Chyba ta bułka z szynka na kolacje to była zbyt duza rozpusta :) haha
    Moj synek był dzis w odwiedzinach i wycałował mała, przepiękny widok, taki starszy dumny brat!
    Gratuluje wszystkim nowo rozpakowanym mamusiom! To wspaniale byc juz po i cieszyc sie dzidzia :) I trzymam kciuki za kolejne! :)

n59y3e5e3teizl1g.png

thgf9n73i7pl6tmf.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Monika czemu za rok? Ja jadłam w sobotę tagiatelle z kurkami, a dzisiaj tartę z kurkami - w końcu sezon jest :) a mój mężuś przyrządza nam same pyszności, więc korzystam ;)

Agusienka ja też tak mam - ostatnio jak miałam mocno stresową sytuację to się przejmowałam, że Leo "złe mleko" dostaje. Teraz przejmuję się, że miewa pobolewania brzuszka - podobno to od wit D, bo to nowość dla niego ;) a o jakich witaminkach mówisz? Ja daję wit D codziennie - tutaj są w tabletkach, trzeba rozpuszczać w mleku i podawać - dużo roboty i nie wiesz ile wypije docelowo, więc mama mi z pl przywiezie te kapsułki twist off - mam nadzieję, że nie to masz na myśli. Twoje dziecię już podnosi głowę leżąc na brzuchu? Mój ostatnio jak się przekulał na brzuch to tak się zdenerwował, że nie może zmienić pozycji, że rozdarł japkę na cały regulator ;)
    Ja daje witaminę d w kapsułkach twist off. Ponoć wlasnie dzieci nienajlepiejznosza dlatego kazała nam dawać z rana, zeby na wieczór był spokojniejszy.

Tak! Podnosi główkę, oczywiście to dla mnie tez powód do rozmyślań typu wzmożone napięcie mięśniowe, bo ogólnie sie pręży. Ale polozna nie mówiła, zeby to było coś złego...

makota lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Superaśnie nowe mamuśki :) i pomyśleć, że ja rok temu też o tej porze jeszcze byłam w ciąży :3

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka nasza tak chlusta i rzyga na wszystkie strony, że "ulewanie" to pikuś. Heh, widać ten typ tak ma, bo przybiera ładnie, więc lekarka kazała się na razie nie martwić.

I nasza już nie noworodek, a niemowlak :-) Jutro skończy miesiąc, jak to zleciało :-o
    I siłaczka też od samego początku podnosiła główkę, i jak ją zaczęłam po kilku dniach kłaść na brzuszku to przewróciła ją sobie na drugą stronę.
    Jedno co mnie martwi to że pępek nie chce odpaść. Niby nic się nie dzieje, no ale to już miesiąc.. Starszej po 2.5 tyg. odpadł, a ten się uparcie trzyma.
    No i brzuszkowe dolegliwości nie są nam obce.. :-/ ciężki czas ale trzeba jakoś przetrwać..

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 02:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu w głównym poscie na pierwszej stronie jest instrukcja jak wstawiac zdjęcia :-)

Kurcze ja spać nie mogę. Chyba początki zgagi bo na żołądku nieciekawie, może za dużo pizzy wczoraj ;-) i jakoś pachwiny lekko bolą jakbym niewiadomo ile czasu nogi rozkladala.
    Dziś ktg i zaraz potem wizyta. Ciekawe jak tam wszystko wygląda :-(

• Wrocławianka Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    I ja dołączam do Waszego zacnego grona dzielnych Mamusiek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 05:23

Goslim79, Lady Savage, Dots&Lace, sabanek, Kasiaaaaa88, Dagmara, Gilis lubią tę wiadomość

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dziewczyny znalazłam plus tego, że jeszcze chodze w pakiecie!
    Jedzenie! Tagiatelle z kurkami! Mega było! Na kolejne pewnie dopiero za rok będę mogła sobie pozwolić :P
    Ja też korzystałam na ostatnie dni z tego co raczej teraz unikam. Chociaż i tak sporo rzeczy próbuję za które położna by sie krzywiła ;) mały póki co puszcza głośne bączki i przesypia noc budząc się co 3 do 5 godzin.
    A tak wogole to trzymam za Ciebie kciuki bo miałam praktycznie identyczny termin i do dnia cc żadnych objawów porodu więc trochę identyfikuję sie z Twoim brzuszkiem :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytajcie o wit. D na receptę. Kropelki starczą na pół roku a kosztują grosze w porównaniu do tych w jednorazowych porcjach. Ja niestety muszę poczekać aż pediatra skończy urlop by móc się pokazać na patronażowej i teraz dajemy twist off i mały zanim połknie ma dzioba całego w oleju.

Czy wasze dzieci też się łuszczą? U nas skóra zaczyna pękać na całym ciałku.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocławianka gratulacje.

Agusieńko martwić się będziesz o dzieciątko całe życie jednak teraz to jest inny rodzaj zmartwienia. Ja przynajmniej tak miałam.

Ja dziś się biorę za mycie okien, co prawda mąż mi nie pozwolił ale są takie brudne że nie będę na niego czekać bo ręką mnie zastanie. A mam kerchera do mycia okien więc nie będę długo rąk podnosiła. Może córa mi trochę pomoże.

Dziewczyny ile tatusiowie Wam w domu po porodzie byli potrzebni. Bo mąż się zastanawia czy brać ojcowskiego tydzień czy 2 tygodnie. Oprócz 2 dni okolicznościowe.

A u mnie następny tydzień 38+0.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 07:33

Agusienka1985 lubi tę wiadomość

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja wczoraj 39+0 .. Zostało 6 dni do terminu porodu a ja nic nie odczuwam .. Niby mała miała byc spokojniejsza a mi sie wydaje ze jest najbardziej ruchliwa ;) dzis idziemy na pierwsze ktg .. Bardzo bym chciała przez weekend urodzić .. Powiedzcie mi czy do porodu potrzebny był Wam ręcznik ? I czy korzystalyscie z prysznicu bądź wanny ?

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocławianka gratki gdzie rodziłas?

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis a takie kropelki właśnie to nie mają jakiejś krótkiej daty trzymania po otwarciu? Kojarze że siostra młodsza miala i że trzeba było nowe kupować zanim się skończył ppjemniczek. Ale może to nie to.

No ja to też jestem ciekawa jak wygląda sytuacja we wrocławiu. Już w poniedziałek otwierają tą ostatnia i się dowiedzialam że moja gin tam pracuje :-D i kurcze szczerze powiem że pobolewa mnieiednica coraz bardziej, może Maleńka coś kombinuje.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    lekarka mi wczoraj powiedziała że mam 3 stopień łożyska ale.przepływy i wszystko ok. Nie ma jej teraz 2 tygodnie. A wyczytałam że przy takim łożysko trzebq chodzić częściej na kontrolę. Czy którąś też miała wcześniej takie łożysko oprócz Truskaweczki.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska moja cała ciaze była spokojna a teraz wypina sie,przelewa i kopie...troche to boli wczoraj w nocy znow probowała fiknac...ale bez powodzenia na szczescie.

Wrocławianka gratulacje:-)

Jaskółeczka ja mam takie od 34tygodnia, ale przepływy sa ok i dziecko sie rozwija wiec spokojnie

Sabenek no ponoc otwieraja od 16 porodowke bedzie troche luzniej

marcianka86
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze jeszcze raz bo wczesniejszego posta usunelo po aktualizacji..
    9.08 urodzil sie Alex. 3600, 54 cm. Porod silami natury. Skurcze o 2 w nocy a o 4.06 rano juz byl na swiecie, takze porod ekspresem dwie godzinki. Nie moglam skorzystac z zzo bo rozwarcie juz mialam 8 cm, darlam sie jak w horrorze. Popekalam. Ale maly jest cudny:)
    Od wczoraj jestesmy juz w domku.
    Niestety dostalam zapalenia piersi, boli jak cholera i sa twarde jak kamien.
    Dzis po poludniu odwiedza nas polozna.

ewi0808, sabanek, monika454, paola89, Kasiaaaaa88, Gilis, Agusienka1985, Dots&Lace, Asiasia, Goslim79, makota, malika89 lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Wrocławianka gratulacje.

Dziewczyny ile tatusiowie Wam w domu po porodzie byli potrzebni. Bo mąż się zastanawia czy brać ojcowskiego tydzień czy 2 tygodnie. Oprócz 2 dni okolicznościowe.

A u mnie następny tydzień 38+0.

Mój ginekolog wypisal zwolnienie mężowi w opiece nade mną żeby nie tracić tacierzynskiego. I 2 tygodnie siedzi ze mną w domu :-) może twój też Ci wpisze.

a55a0765ad.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze wlasnie miałam robione ktg mam czekac jeszcze na lekarza co on bedzie robic badać mnie czy tylko ten wykres sprawdzać ? Hehe bo nie przygotowałam sie na badanie na fotelu i sie stresuje ;)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kata89 wrote:
    Mój ginekolog wypisal zwolnienie mężowi w opiece nade mną żeby nie tracić tacierzynskiego. I 2 tygodnie siedzi ze mną w domu :-) może twój też Ci wpisze.
    Tak tylko opieka jest płatna 80% a urlop ojcowski 100 a u nas jest to duża różnica, a i tak mąż ma jeszcze dużo.urlopu wypoczynkowego. Urlop ojcowski to co innego niż tacierzyński.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 11:07

‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ