X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy post z listą zaktualizowany.
    Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam.

Pozdrawiam.

ewi0808, kata89, kaarolaa, aisza lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota:zdziwiłaś mnie. Myślałam źe na boku bezpieczniej bo jak uleje to wyleci a nie zachłyśnie się.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka tak tez robie i psikam octaniseptem ale jak juz ropieje.to mysle ze bez czyszczenia to i tak sie nie wygoi. Lekarz musi to zobaczyc.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota moja córa miała refluks jak była mała. Jak miała miesiąc to się prawie udusiła i musiałam ją kłaść albo na boku albo na specjalnym podwyższeniu, na wznak było dla niej najbardziej niebezpiecznie, a na brzuchu spać nie chciała.
    Także zależy z jakiego powodu dzieciaki miały się udusić. Bo jak z powodu ulewaniea lepiej żeby spały na boku, jeżeli z powodu zwykłego uduszenia to pewnie na pleckach.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak antybiotyk na zapalenie piersi.. :-( była dziś położna i ściągnęła mi mleko do końca włącznie z zalegającą już tam ropą. Brrr!! Jak tylko sobie to przypomnę to mam dreszcze.. Nie dość, że samo z siebie boli, to ten "zabieg" to jakaś masakra, chciałam się posr.. z bólu.
    Ale teraz mam nadzieję będzie tylko lepiej!

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa współczuję to musiałaś się nacierpieć.

Malika super lista widać ile mamuś urodziło, zostało już nie dużo.
    Jak urodzę mam nadzieję że mnie dodasz. Jabpóźniej dołączyłem i nie było mnie wcale na tej liście.

A ja jeszcze 9 dni.

malika89 lubi tę wiadomość

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki :)

Powiedzcie mi czy Wasze Maleństwa też robią takie luźne kupki z kawałkami niestrawionego pokarmu np. serka?

snoopy29 lubi tę wiadomość

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

No my tez nadal w dwupaku, ale od 15 zaczeły mi sie mocniejsze skurcze przepowiadające, takie jakich jeszcze nie mialam. W nocy ledwo spałam z wrażenia, i wczoraj z rana poszłam na ktg po raz pierwszy. Skurcze sie pisały, macica ćwiczy.

Postanowilam tez zapisac sie na usg bo ostatnie mialam w 31 tyg. Ide w piatek- myslicie ze jest sens jeszcze robic? Nawet nie wiem jaka waga dziecka jest szacowana, ilosc wód to chyba sie tego dowiem z usg prawda?

Dzis mam jakos wiecej energii wiec moze wezme sie za jakies grubsze sprzatanie aby pomóc Marcysi zblizyć sie do porodu ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!ja czym blizej porodu, tym wiekszego mam stracha :/ Do tego dzis maz wlasnie wyjechal na delegacje, wiec jestem w obstawie mamy, a termin 23.08. W Pt mam ostatnia akupunkture i na weekend moze uda sie urodzic? Julka ma juz 3200 i 54cm, wiec moglaby juz wyskakiwac.Obecnie stresuja mnie historie owinietych pepowin, bo mala czasem sie tak mocno rusza, to doslownie boli, i nieplanowanych cc. Czy mozna sobie z tym jakos poradzic?
    Aha..Malika milo byloby byc dodanym i do tej listy. Z gory dziekuje!

Domi793, Kasiaaaaa88 lubią tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny u nas wg usg i om jutro poród ;) oznaki hmm brzuch pobolewa czasem lekkie skurcze chociaż nie wiem czy to skurcze .. Czasem zgaga mi dokucza .. Wczoraj chyba zaczął sie organizm oczyszczać chociaż tez nie jestem pewna czy to nie po tym co zjadłam .. Dzis miałam chyba trochę czopu ale dalej kremowy bez krwi .. Jutro ide do mojej ginekolog chociaż mówiła ze nie musze juz przychodzić ale dla spokoju pójdę a w piatek ide na ktg .. A w sobote mam ważna imprezkę na której bardzo bym chciała byc .. Ale znając życie jak chciałam urodzić przed terminem to mała sie nie wybierała nigdzie a jak teraz chciałabym by została do soboty wieczor to pewno wyjdzie i to w sam piatek po tych wszystkich wizytach .. Cieżko mi juz budzę sie w nocy kilka razy .. Wszyscy pytają czy juz urodziłam .. Teściowa wydzwania z płaczem ze ona sie stresuje jak tk bedzie .. Ze mój M powiedział jej ze zobaczy mała dopiero po 3 dniach .. A ta chce juz do szpitala przyjechać .. I nie wiem co robic bardzo ja lubie j nie chce jej zranić ze moi rodzice przyjdą do szpitala a ona nie .. Wiec chyba poprostu wszystkim zabronię przychodzenia do szpitala .. No ale najpierw musze sie tam znaleść ;)

• paola89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Czesc Dziewczynki :)

No my tez nadal w dwupaku, ale od 15 zaczeły mi sie mocniejsze skurcze przepowiadające, takie jakich jeszcze nie mialam. W nocy ledwo spałam z wrażenia, i wczoraj z rana poszłam na ktg po raz pierwszy. Skurcze sie pisały, macica ćwiczy.

Postanowilam tez zapisac sie na usg bo ostatnie mialam w 31 tyg. Ide w piatek- myslicie ze jest sens jeszcze robic? Nawet nie wiem jaka waga dziecka jest szacowana, ilosc wód to chyba sie tego dowiem z usg prawda?

Dzis mam jakos wiecej energii wiec moze wezme sie za jakies grubsze sprzatanie aby pomóc Marcysi zblizyć sie do porodu ;)

Betty z usg na pewno gin powie jaki jest stan wód, wczoraj miałam wszystko sprawdzane, łącznie z łożyskiem, wodami, przepływami i tętnem małej :)
    sprawdzić nie zaszkodzi a może Cie uspokoić ;)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Nasze maleństwo :* Kinga <3 21.08.2016r.
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    U nas jednak antybiotyk na zapalenie piersi.. :-( była dziś położna i ściągnęła mi mleko do końca włącznie z zalegającą już tam ropą. Brrr!! Jak tylko sobie to przypomnę to mam dreszcze.. Nie dość, że samo z siebie boli, to ten "zabieg" to jakaś masakra, chciałam się posr.. z bólu.
    Ale teraz mam nadzieję będzie tylko lepiej!

Wiem co czujesz kochana, tez to przechodzilam jeszcze kilka dni temu.. straszny bol.. u mnie obeszlo sie bez antybiotyku, pomogl paracetamol i oklady z lisci kapusty. Pomoglo w dwa dni. Zycze Ci kochana szybkiego powrotu do zdrowka! Bedzie dobrze!

Rybaaaa lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    jestem po wizycie i tylko wrociłam wkurzona bo bylam na zastepstwie moja dr ma urlop.Stary dziadek mnie badal jak to mozna nazwac badaniem..ctg dobre lekkie skurcze sie pisaly..usg moze trwalo 1 min tylko przeplywy sprawdzil i usg szyjki moze 20sekund trwalo i twierdzi,ze pozamykane wszystko..gdzie wczoraj bylam na ip bo caly dzien meczyly mnie skurcze i bole to rozwarcie na palec i skurcze sie pisaly duzo wyzsze niz dzis..a najlepszy hit to taki,ze powinnam jesc na obiad i kolacje sam ryz bo za duzo przytylam ok 20kg gdzie teraz widze jaka jestem spuchnieta wiec sadze ze jest tez woda.moja dr nigy nie zwrocila mi na to uwagi a dzis tydz przed terminem mam sie glodzic i nie jesc czekolady gdzie ja czekolady nie pamietam kiedy jadlam i ogolnie malo slodkiego jem takze po wizycie tylko nerw nic wiecej ;/ chociaz wczoraj w tym szpitalu wszystko w miare pomierzyli chociaz maly tak nisko glowka,ze nie sa w stanie jej zmierzyc i nie wiem ile wazy ;/

74di3e5e00jw87wl.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JesCze mam pytanie odnośnie lewatywy .. Robiłyscie dziewczyny przed porodem ? I czy miała moze jakas ten wstrętny hemoroid ? Czy oni robią cos z nim ? Ja juz prawie sie go pozbyłam był bardzo mały a od wczoraj jak zaczął mi sie organizm czyścić jest taki duży ze nawet leżąc czuje go jak boli ..

• Myszkaaa83 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska ja mam hemoroid, zrobił mi się dwa tygodnie temu, mój lekarz zalecil smarować maścia procto hemolan ale nie kupiłam bo jak się nie wyprozniam to jest malutki i w ogóle go nie czuje, dopiero po dwójce napełnia się krwią i robi się duży ale po czasie znów maleje. Myślę że przed porodem nie ma co z nim walczyć bo w trakcie może się ich zrobić więcej ale nie musi. Będę się o to martwila później.

2nn3xzkrf1szo1ne.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tydzien od porodu. Maly jest grzeczny, glownie je i spi, może w sumie okolo dwoch godzin w ciagu dnia jest aktywny reszta to spanie i jedzenie :) mi to pasuje bo mam wiecej czasu dla siebie. Moge nawet spokojnie zrobic obiad,.

Waga 70 kg czyli 7 kg na minusie do zrzucenia jeszcze 10, no minimum 9,5 kg ;)

Betty Boop, Gilis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa brrrrrr jak sobie pomysle o ropie w piersiach. Oby teraz juz zapalenie odpuscilo bo wiem jak bola zatory, ale zapalenia jeszcze nie mialam.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Hej Kobietki :)

Powiedzcie mi czy Wasze Maleństwa też robią takie luźne kupki z kawałkami niestrawionego pokarmu np. serka?
    Tak, moj tak ma. Jak byłam w szpitalu, to mówili, ze to jest OK, podobnie polozna.

Dziewczyny, mam kolejny problem, mały ma jakaś wysypkę na buzi :( najgorsze, ze jest kilka grudek obok wewnętrznego kącika oczka :( jutro chyba lekarz.

relganliumoc9u3n.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos hemoroidów, mi sie zrobił w trakcie porodu. Masakra, nawet rana po nacięciu tak nie bolała...wiec współczuje!

relganliumoc9u3n.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska z tego co dziewczyny pisały to te co rodziły Sn miały robione lewatywy-ja tez chce. Wiekszosc tez ma hemoroidy-w tym i ja-choc nigdy nie mialam problemów z 2 to jak mi wyskoczył w 6 mies tak jest cały czas-raz lepiej raz gorzej. Wczoraj pytalam o to poloznej, mowila ze no norma, ze przy parciu moze sie pogorszyc ale potem wszystko powinno wracac do normy. Ja na wieczór smaruje proctoglywenol tak na wszelki wypadek choc bólu nie odczuwam.

kaarolaa chyba jestes jedna z nielicznych mam ktorej dziecko jest takie spokojne i grzeczne ;)Ciekawe jak bedzie u mnie ...

nuska_ lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
‹‹ 1737 1738 1739 1740 1741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ