X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko, to teraz pilnuj antybiotyku w szpitalu i nie zwlekaj z dojazdem. Moj synek miał piękne crp.

Karola, wow :) niezłe z ta reakcja na płacz, chyba faktycznie mleko robi sie w głowie :)

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przed chwila mialam znow akcje, maly sie przebudzil i zaczal stekac a piersi jak na zawolanie zaczely bolec i patrze a wkladki juz mokre...jestem ciekawa jak dlugo tak bedzie, bo pozniej juz tak mleko nie wycieka, poczatki sa najgorsze

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Jaskółeczko, to teraz pilnuj antybiotyku w szpitalu i nie zwlekaj z dojazdem. Moj synek miał piękne crp.

Karola, wow :) niezłe z ta reakcja na płacz, chyba faktycznie mleko robi sie w głowie :)

No boje się właśnie że nie zdążę bo przy ostatnim porodzie od pierwszych skórczy do pojawienia się na świecie Kacpra minęło 4,5 godziny. W szpitalu byłam zaledwie godzinę.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola U mnie też wystarczy że mały zaplacze i już czuję jak piersi 'pracują'. To chyba psychika. :-)
    W nocy jest najgorzej. Przerwy między karmieniami są dłuższe niż za dnia i pokarmu mi się więcej gromadzi. Ciężki się śpi z pełnymi piersiami. Niby mały daje się wyspać, bo potrafi po tych nawet 4,5 h spać. Kurczę tak źle a tak niedobrze. Ale na początku tak bywa. Potem będą inne problemy.

Dziewczyny rozpakowywac się. :-) bo coś dawno nie słychać żeby któraś urodziła. Brać chłopów w obroty i do dzieła :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

a55a0765ad.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola z tą reakcją mleka na płacz to przy pierwszym dziecku zdarzało mi się jeszcze po kilku miesiącach. Teraz też piersi wrażliwe i najlepiej mi bez wkładek, ale wystarczy że mały zastęka i zanim go przystawię to jest potop.

Dziś zważony w przychodni, w dwanaście dni przybrał 300 g. Wydaje mi się, że to sporo.

Pytałam czy wit D+K ma wpływ na prężenie sie i niby nie ma. Niby bardziej to co zjem. Ale głośne bąki idą od 8 doby właśnie.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jujaka:miałam problem z zatwardzeniem ale podejrzewam że od diety. Wszystko gotowane. Zaczęłam pomału jeść więcej bo nawet zajady mi się robią. Nawet z 6 malin zjadłam dziś. Przy wcześniejszych jadłam wszystko. Uważam że większość płaczu to niemożność wyciszenia dziecka-dużo zmian,dużo bodźców. Najgorzej było między 4-6 tygodniem. Nie dajmy się zwariować że każdy płacz to od naszego jedzenia.

Jujka, makota lubią tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Karola z tą reakcją mleka na płacz to przy pierwszym dziecku zdarzało mi się jeszcze po kilku miesiącach. Teraz też piersi wrażliwe i najlepiej mi bez wkładek, ale wystarczy że mały zastęka i zanim go przystawię to jest potop.

Dziś zważony w przychodni, w dwanaście dni przybrał 300 g. Wydaje mi się, że to sporo.

Pytałam czy wit D+K ma wpływ na prężenie sie i niby nie ma. Niby bardziej to co zjem. Ale głośne bąki idą od 8 doby właśnie.
    Ja stwierdzam, ze po odstawieniu d (k jeszcze nie dawałam) był wczoraj spokojniejszy, w sobotę dostaniemy receptę na witaminę d w kroplach i mam nadzieje, ze będzie lepiej niż po tej w oleju, mam nadzieje, ze witaminę k tez można jakoś w kroplach dostać.

relganliumoc9u3n.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie gorączka wywołana jednak przez ostre zapalenie dróg moczowych, rana ropieje ale nie od tego temperatura;
    ech zawsze cos ;)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis moj w 4 dni przybrak 350g

Gilis lubi tę wiadomość

• Asiasia Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamusie!U mnie 4dni do porodu, a ja nie czuje nic, zadnych objawow :/ zaczynam sie powoli martwic.Moze naprawde tak byc ze cisza przerodzi sie w burze?

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przy wyjsciu ze szpitala 3580 a dwa dni później 3880 :)

Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi ;)
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Hejka mamusie!U mnie 4dni do porodu, a ja nie czuje nic, zadnych objawow :/ zaczynam sie powoli martwic.Moze naprawde tak byc ze cisza przerodzi sie w burze?

moze tak byc..:)
    Zycze szczesliwego rozwiazania kochana!

Asiasia lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze malemu podawac na noc butelke bo przez trzy dni nic nie przybral.. wypil cala w ekspresowym tempie. Polozna mowi ze jak przybierze na wadze to wtedy odstawimy wieczorna butle.
    W kolysce zrobilismy mu lekki skos i teraz spi ladnie na pleckach i nie ulewa:) ciesze sie bardzo, bo tak caly czas spal raz na jednym boczku raz na drugim i sie martwilam ze wogole nie spal na pleckach. Jest taki fajniutki ze bym go schrupala:)
    Dzis po poludniu musze troche sie zdrzemnac, normalnie to przy malym moglambym robic drzemki kiedy on spi, ale jak sie ma drugie dziecko w domu to musze tez czas poswiecic corce, wiec albo z nia w cos gram albo cos razem z nia robie choc najchetniej to bym sie polozyla..ale corka jest kochana, pomaga mi duzo, zerka co chwile do malego, podaje mi rozne rzeczy i jest zakochana po uszy w braciszku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 08:52

kaarolaa, Truskaweczka83, Kasiaaaaa88, Asiasia lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus a piecze lub boli Cie przy siku?
    To moze od cewnika?
    Antybiotyk na pewno pomoze.

U nas oprocz codziennych gosci :/
    Byla wczoraj polozna i malej pepek sie nie goi za bardzo. Mi rana tez nie specjalnie.
    No i mam gazikami ze spirytusem przemywac 3x dziennie pepek a jak sie nie poprawi to szpital...
    Dzis noc nieprzespana przez pelnie. Mala tez slabo spala.
    Od 6.00 sie karmimy i przewijamy z malutkimi przerwami juz 3h.
    O 10.00 znow gosci bede miec.
    A ja nie umyta. Nie pojedzona od wczoraj od 15.00 bo nie mam kiedy jesc...
    Waga stoi w miejscu od tygodnia nadal 12+ kg to niedobrze. Malo bardzo jem. Karmie chyba z 8-10gdz dziennie a nie chudne.
    Nie spie w nocy albo bardzo malo spie.
    Jestem przemeczona.
    I co dzien mama lub brat po ok 3h sa i nie da sie w dzien przespac nawet.
    Wczoraj do Mops pojechalam zlozyc o 500+ i spytac co do becikowego i prawie dostalabym rodzinny bo dochod mamy 640.63gr i o te 63 gr za duzo i nie dostaniemy.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko poszukaj w necie ale z tego co wiem to do rodzinnego jest prog 675zl a nie 640. No i teraz jest zlotowka za zlotowke czyli jak przekraczasz np. o 10zl to po prostu o tyle mniej sie dostaje co miesiac rodzinnego. Nie wiem z kom tam rozmawialas w mops ale sprawdz to bo szkoda by bylo zebys nie dostala jak sie nalezy.

O tu masz jakies info np:
    http://www.rp.pl/Praca-emerytury-renty/303179949-Zasilek-rodzinny-2016-wysokosc-swiadczenia-po-przekroczeniu-progu-dochodowego.html#ap-3

A ja dzis 40+0 i nic :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 09:36

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, ja tez jestem bardzo przemęczona, w końcu wczoraj dopadł,mnie taki mega ból głowy, ze płakałam z bólu i musiałam żarzyć paracetamol, mam nadzieje, ze nie zaszkodził małemu,

Domi, Ty tak często ważysz Alexa? My dopiero oficjalnie zważymy sie w enel jedzie pierwszy raz. Chyba tez mu tempo przyrostu nieco opadło, na początku było bardziej widoczne...

Asia, oby sie rozkręciło u Ciebie!

Benus, pocieszam! Życzę szybkiego załatwienia choroby.

Oj dziewczyny, padam ze zmęczenia...

Asiasia lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Gilis moj w 4 dni przybrak 350g
    Daj znać za jakiś czas czy utrzyma podobne tempo. Bo przyrost super u małego żarłoka :)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi takie wiadomości super się czyta ;) mam cicha nadzieje,ze Nathan też będzie współpracował ładnie ;) ale jak na tą chwilę to bawi się z nami i mi nie spieszno :/ wczoraj po przytulaniu z M chyba wkońcu odszedł mi czop nie był zabarwiony więc pewnie jeszcze poczekamy :) teraz to już chyba sex nie wchodzi w grę co?? Jak czopa już nie ma?? Asia oby coś się zadzialo 3mam kciuki za nas :) bo ja już chce mieć to za sobą..

Domi793, Asiasia lubią tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie przychodzi do nas przesympatyczna polozna, niezwykle ciepla kobieta, wazy malego, oglada pepuszek, bada mi pietsi, myjemy malego, rozmawiamy. Stad wiem ze od trzech dni maly nic nie przytyl i dlatego musze przrz kilka dni podac mu wieczorem butelke i bedziemy obserwowac czy przybiera na wadze.

Truskaweczko znajdz koniecznie czas na posilek bo padniesz kochana..
    my jeszcze nie zapraszamy odwiedzajacych, dopiero byc moze w przyszlym tygodniu..

Julia, 10 latek

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, fajnie, ze masz na codzień polozna i to z waga!

A propos jedzenia to tez dosłownie wykradlam kanapkę w trakcie płaczu małego...moja waga spadła do minus pół kg w stosunku do sprzed ciazy.

Moj brzuch tez wyglada lepiej niż przed...chyba dieta cukrzycowa zdziałała swoje..

Domi793 lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
‹‹ 1740 1741 1742 1743 1744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ