X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis wrote:
    Daj znać za jakiś czas czy utrzyma podobne tempo. Bo przyrost super u małego żarłoka :)
    Teraz dopiero mamy na wazenie 12 wrzesnia chyba ze cos mnie zaniepokoi to mam przyjsc szybciej.

Dzisiaj maly sie prezy, widac ze kupy zrobuc nie moze, ostatnia byla w nocy gdzies kolo 2 a teraz tyle co lekko pobrudzi pampers przy bakach. Spi w miate spokojnie ale widac ze mu to przeszkadza.
    Ogolnie moje dziecko jest naprawde super spokojne, je 20 minut, beknie i spi 1,5 do 3 h. Przebieram go, znow poje 20 minut i spi, takie swoje pory aktywnosci ma okolo 16 i nad ranem. Ja moge zjesc spokojnie, pospac, umyc się, ogarnac. Naprawde zlote dziecko. Czssem sie zastanawiam czy on nie za duzo spi, chociaz noworodki tego potrzebuja.

Domi793 lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Teraz dopiero mamy na wazenie 12 wrzesnia chyba ze cos mnie zaniepokoi to mam przyjsc szybciej.

Dzisiaj maly sie prezy, widac ze kupy zrobuc nie moze, ostatnia byla w nocy gdzies kolo 2 a teraz tyle co lekko pobrudzi pampers przy bakach. Spi w miate spokojnie ale widac ze mu to przeszkadza.
    Ogolnie moje dziecko jest naprawde super spokojne, je 20 minut, beknie i spi 1,5 do 3 h. Przebieram go, znow poje 20 minut i spi, takie swoje pory aktywnosci ma okolo 16 i nad ranem. Ja moge zjesc spokojnie, pospac, umyc się, ogarnac. Naprawde zlote dziecko. Czssem sie zastanawiam czy on nie za duzo spi, chociaz noworodki tego potrzebuja.

Super:)
    Moj Alex tez jest spokojniutki i naprawde grzeczny:) je i spi, faze aktywnosci ma ok 19 i nad ranem. Nie placze prawie wogole, czasem steka na baki i robi grymasy, usmiecha sie podczas snu, nawet na spacerku w wozku. Oby tak dalej:) Mam czas ugotowac obiad, spedzic troche czasu z corka, posprzatac mieszkanie. Maz robi wszystkie zakupy i formalnosci urzedowe, bankowe itp. Jest ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 12:42

kaarolaa, makota lubią tę wiadomość

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Super:)
    Moj Alex tez jest spokojniutki i naprawde grzeczny:) je i spi, faze aktywnosci ma ok 19 i nad ranem. Nie placze prawie wogole, czasem steka na baki i robi grymasy, usmiecha sie podczas snu, nawet na spacerku w wozku. Oby tak dalej:) Mam czas ugotowac obiad, spedzic troche czasu z corka, posprzatac mieszkanie. Maz robi wszystkie zakupy i formalnosci urzedowe, bankowe itp. Jest ok:)
    Oby tak bylo jak najdluzej. Mnie troche przeraza wizja kolek ale mam nadzieję ze nas omina. U Marcelka kolki byly tylko tydzien, mam nadzieje ze jesli teraz beda to mina szybko i nie beda takie mocne.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ostatnim mam nadzieje tygodniu.
    Widzę dziewczyny że różnie macie ze spadkiem wagi w przed ciąży. Agusieńko ile ty przytyłaś że już masz na - wagę.

A do mnie dziś wszyscy wydzwaniają czy czasem nie radzę, a wcześniej nikt nie pytał. Chyba dlatego że chcą żebym na urodziny swoje urodziła. A tu nic.

Ja mam imprezowy tydzień same urodziny rocznicę i niespodziewanie goście. Już u mnie dziś siostra była ze swoją malutką i wypóbowaliśmy łóżeczko, całkiem wygodnie małej było :)

• Kajka86 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki,

My dzisiaj byliśmy na wizycie u pediatry.

No i powiedziała nam że dzidzi za bardzo się ręce trzęsą... :( Jak będzie się to nasilac to szpital :(
    A jak to jest u Waszych maluszków?

• niki640 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka86 wrote:
    Hej Kobietki,

My dzisiaj byliśmy na wizycie u pediatry.

No i powiedziała nam że dzidzi za bardzo się ręce trzęsą... :( Jak będzie się to nasilac to szpital :(
    A jak to jest u Waszych maluszków?

U mojego synka ręce się nie trzęsą, nawet piąstek nie zaciska, czasem podczas snu gwałtownie unosi rączki do góry jakby spadał.

Też nie mogę na niego narzekać, jest spokojnym dzieckiem, raczej nie marudzi i nie placze bez powodu, chyba że kupki zrobić nie może wtedy kopie, pręży się i popłakuje. Je i śpi na zmianę i też rano i wieczorem ma pory aktywności.
    A i często męczy go czkawka.

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Witam się i ja w ostatnim mam nadzieje tygodniu.
    Widzę dziewczyny że różnie macie ze spadkiem wagi w przed ciąży. Agusieńko ile ty przytyłaś że już masz na - wagę.

A do mnie dziś wszyscy wydzwaniają czy czasem nie radzę, a wcześniej nikt nie pytał. Chyba dlatego że chcą żebym na urodziny swoje urodziła. A tu nic.

Ja mam imprezowy tydzień same urodziny rocznicę i niespodziewanie goście. Już u mnie dziś siostra była ze swoją malutką i wypóbowaliśmy łóżeczko, całkiem wygodnie małej było :)
    Ja przytyłam 11 kg, ale z pewnością wiele z tego to była zatrzymana woda. W moim przypadku kp chyba tez sie przyczynia. Najbardziej mnie zaskakuje, ze brzuch dobrze wyglada, bo wszędzie sie naczytałam, ze brzuch po ciazy juz nigdy nie będzie taki sam.
    Moj synek raczej słabo śpi, nie bardzo jest szansa na drzemkę w dzień dla mnie, bo zanim coś zjem, wezmę prysznic, to zaraz sie budzi...niestety chyba robienie kupki niezbyt mu sie podoba :(

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze 8,5 kg zostalo wiec sporo, ale powoli waga spada

• Benus Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam wagi i święty spokój z kilogramami po ciąży :D

Rybaaaa lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dawno sie ni udzielałam, bo i czasu mało było. Uczymy się z małą siebie na wzajem. Też jest raczej spokojna. Ma kilka por aktywności, ale też mało płacze. U mnie na wadze -9 kg. Zostało jeszcze 8, ale ponieważ miałam niedowagę to nie obrażę się jakby ze mną trochę zostało. Brzuch fajnie się wciągnął, tylko jeszcze jest galaretką, ale na ćwiczenia przyjdzie czas niebawem :)

makota lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:
    Ja stwierdzam, ze po odstawieniu d (k jeszcze nie dawałam) był wczoraj spokojniejszy, w sobotę dostaniemy receptę na witaminę d w kroplach i mam nadzieje, ze będzie lepiej niż po tej w oleju, mam nadzieje, ze witaminę k tez można jakoś w kroplach dostać.

Agusienka, ja też nie daję już 4 dzień witaminy D - dawałam bez olejów i jakoś większej poprawy nie widzę... Jak tak będzie dalej, to w przyszłym tygodniu połoźna poleciła kupić dobre kultury bakterii na jelita - zobaczymy. Po masażu jest chwilowa poprawa - wtedy walnie kupona, a później się dalej męczy. Po taśmie też była poprawa, ale tylko jednodniowa

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodze na karmienie mieszane, tzn czasem piers czasem butelka. Maly na samej piersi za malo przybieral.
    Z czasem przejde na sama butelke.
    Przy piersi ladnie ciagnal, ale szybko zasypial i nie szlo go dobudzic. Poza tym niedlugo zacznie sie szkola corce i musze ja rano i popoludniu zaprowadzac i odbierac ze szkoly i to razem z malym Alexem, wiec zeby to jakos zgrac bedzie butelka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 05:08

Julia, 10 latek
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia i jak tam kochana u Ciebie? Rozkrecilo sie cos?

Julia, 10 latek
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety narazie cisza :/ Tak bardzo bym chciala,aby sie juz cos zaczelo dziac.Jutro po przyjezdzie meza z delegacji, chyba po prostu musi byc przez 2 dni przytulanko, bo to jedyne czego nie probowalam. Pytanie co mezus na to powie...

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 03:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia trzymamy z Małą kciuki żeby coś ruszyło :-)

Karola mi raz cieklo z piersi wszędzie jak zaczęłam Wiki przebierać a cyca na wierzchu miałam. Co mnie zdziwiło. Wiem że mam dużo pokarmu, mega dojki ale mega twarde. Wiki nie chce chwytać, po odciagnieciu laktatorem nadal brodawki napięte, i nadal lipa . W domu będę kombinować z zinnymi okladami. W szpitalu nie ma warunków na to... Mam nadzieję że dziś wyjdziemy... Crp ładnie spada chociaż i tak ten wynik był niski no ale... Nie pomaga mi w niczym pobyt tutaj... Psychicznie ciężko bo mała nie ssie i czuję się z tym okropnie... Odciagam swoje; żeby miala zdrowe. I jeśli w domu na spokojnie nie uda się z kp to będę jechać z laktatorem. Spróbuje usnac. W dzień nie umiem a w nocy wiadomo. Karmienie i odciaganie zabiera trochę czasy. Nie odpoczywam wcale. Ja nie wiem jak ja urodziłam... W niedzielę rano była pibudka. Około północy na ip, czyli prawie doba bez snu, potem 1;5h snu i znów cały dzień bez spania i jazda na porodowke. Potem 2,5h snu i już Mała cały czas ze mną. Mam nadzieję że w domu odpoczne.

Asiasia lubi tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Niestety narazie cisza :/ Tak bardzo bym chciala,aby sie juz cos zaczelo dziac.Jutro po przyjezdzie meza z delegacji, chyba po prostu musi byc przez 2 dni przytulanko, bo to jedyne czego nie probowalam. Pytanie co mezus na to powie...

Maz napewno bedzie "za" :) tez tego probowalam, chociaz moj pod koniec to juz mial obawy czy cos nie zrobi malemu
    Probuj probuj moze akurat na Ciebie to szybciutko zadziala:)

Julia, 10 latek
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    Asia wiem co czujesz.
    Ja w ostatnie dni podprzątałam więcej niż przez cały rok, chodziłam więcej niż przez.całą ciążę, nadludzka się siła we.mnie wstąpiła więc najlepiej teraz rodzić, a tu zupełna cisza.
    Mały mi się mało rusza co chwilę muszę nasłuchiwać, ale zauważyłam że.to.dziecko już tak ma że jak ja dużo się ruszam on sobie lubi pospać, lubi to kołysanie.

Sebanek współczuję tego braku snu i zmęczenia.

Domi a co ty tak nie śpisz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 07:25

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja ostatnia na liscie do porodu jestem i poza skurczami przepowiadajacymi to nic jeszcze porodu nie zwiastuje. Wczoraj na badaniu fotelowym szyjka sie długa wydawała. Robila to moja połozna. Po południu bylam na usg u doktorka. Wody juz mi zgestniały wiec czekamy do terminu a potem mam sie zgłosic do szpitala jakby cos-mam nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby.
    Mała wazyła wczoraj 3353g.
    Najgorzej ze moja połozna po badaniu powiedziala, ze jakas infekcja mi sie przyplatała. Nie planowalam juz wizyty u doktorka a tylko on moze wypisac recepte na jakies globulki. Ide dzis do apteki prosic aby mi bez recepty sprzedały cos-moze sie uda ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny u nas ez nic sie nie dzieje:-)wczoraj wyszlismy po 4 dniach z patologii ciazy.Miałam podejrzenie hipotrofii płodu,mała bedzie mała niecałe 3 kilogramy,ale mam nadzieje ze przynajmniej 3200bedzie miała.pierwszy termin z Usg mam na dzis ale nic sie nie zapowiada. kolejny na srode.Ostatnio lepiej spie co jest baaardzo dziwne.
    Boje sie tych problemów poporodowo-noworodkowych...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez maly a nikt o hipotrofi nie mowil. Lekarze czasem strasza niepotrzebnie.

Dziewczyny naprawde polecam sex. U mnie jak sie zaczely skurcze a pozniej ucichlo i myslslam ze to tylko straszaki byly to jeszcze z mezem raz skorzystalismy. Moze dla mnie to zbyt przyjemne nie bylo ale tez nie bolalo. A po godzinie skurcze wrocily i to juz bolowo mocniej nasilone i czestrze. Takze kochajcie sie bo to moze pomoc.

‹‹ 1741 1742 1743 1744 1745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ