X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko co z wami, mam nadzieje, że już pomogli malutkiej.

JRY co u Was?

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko:trzymaj się. Będzie dobrze. Zbadają małą i będzie wiadomo od czego. Nie myśl który szpital ważne że nie jesteście już sami. Może ma np wrodzoną nietolerancje laktozy. Podasz inne mleczko i będzie ok. Nie mogą się wbić bo jak wymiotuje to się odwadnie i nie ma widocznych żył. Mam nadzieję że już po kroplówce i jest lepiej.
    Doprowadzają mnie tacy lekarze jak byłaś do szału. I nie ma odpowiedzialności za decyzję przez nich podejmowane. Przecież byłaś i niej. A jak reakcja była błędem. Życzę Ci żeby szybko padła dobra diagnoza. Mi zajęło 4 lata zdiagnozowanie córki. A teraz walczę za błędy lekarzy Przy leczeniu ojca.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Truskaweczka jak dzis Nikola?

Jejku jak czytam jakie wszystkie macie problemy z dzieciaczkami, z baby blusem to mnie to przeraza....serio.

U mnie póki co nic nowego, czekamy. Termin z miesiaczki mam na czwartek. Teraz rodzimy Panny :)
    Mam nadzieje że chłopcy panny są lepsze od dziewczynek bo moja najstarszą jest panną artystką-indywidualistką.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusią :) widzę, że w tym roku :) się żadne dzieciątko nie zdecydowało na 20 sierpnia :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) my się witamy w podlym nastroju wczoraj w nocy przywieźli Nathanka do kliniki dziecięcej bo dostał zoltaczki bardzo wysoki poziom jak na pierwszą dobę życia leży biedaczek pod lampami i dostaje kroplowke. Całe szczęście że znaleźli mi miejsce w szpitalu i mogłam jechać od razu z nim. I tak mam doła strasznego ciągły płacz jest to silniejsze ode mnie hormony robią swoje. Musi być dobrze mój mały robaczek :*

74di3e5e00jw87wl.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz jestem 5 dni po terminie i nic... mialam nadzieje że mała bedzie Lwicą... ale chyba przejdzie w Pannę( no dziś ma ostatnia szansę;))... byłam w niedziele na ktg szyjka na 1cm rozwarcie róznież.. skurcze na ktg sie piszą ale ja je średnio odczuwałam bardziej myslalam ze to mała sie rusza.. łożysko mam jak nowe i duzo wód płodowych.. wazy 3600 .. wczoraj myslalam że cos juz sie ruszy bo zaczelam na spacerze miec z 3 skurcze co 15 min .. tylko ze byly one bardziej takie pulsacyjne wiec nie wiem czy to nie mala gdzies tam grzebała ;) ale jak sie polozyłam bolal mnie brzuch ale zasnęłam i nic z tego..widziałam tylko ze znowu odchodzil ten czop wiec chyba jeszcze calkiem nie odszedł... dziś kolejne ktg zobaczymy ... Zamierzam dzis okno umyć i isć na spacer.. W czwartek juz 41 tyg nie wiem czy bedą juz wywolywać musze podpytać polożna..

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko jak tam u Was ?
    Jak mala Nikola?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia dobrze że z małym jesteś, wszystko będzie dobrze.

Nuśka może zobaczymy się w szpitalu :) Ja na piątek mam termin ale nie obraziła bym się jakbym np dziś urodziła.

nuska_ lubi tę wiadomość

• pigułka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko my byłyśmy prawie tydzień w Narutowiczu i z opieki byłam zadowolona. Na pewno nie wypuszcza Cie poki wszystko nie bedzie dobrze, nie tak jak w innych szpitalach, że szybko do domu. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :*

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo - dobrze, że jesteś pod dobrą opieką

Kasiaaa - na baby blues chyba nie ma rady, ale ważne, że to przejdzie. Dobrze, że mały jest pod lampami, ani się obejrzysz jak poziom bilurubiny spadnie

Trzymajcie się dziewczyny :)

Agusienka dzięki za linki - poczytałam i raczej skłaniam się do kupienia tych rurek. Zapytam jeszcze dzisiaj położnej, ale taka opcja odpowietrzenia mojego pierdzioszka brzmi zachęcająco

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nuśka może zobaczymy się w szpitalu :) Ja na piątek mam termin ale nie obraziła bym się jakbym np dziś urodziła.[/QUOTE]

Jaskoleczko a robiłaś już jakies ktg? odczuwasz cos ? hehe śmiesznie by było jeszcze jakbyśmy na tej samej sali leżały po porodzie..Ja nie zdziwie sie jak urodze dopiero pod koniec tyg albo w przyszlym tyg;).. moja położna ne jeost za tym by od razu przy 41 tyg wywoływać poród skoro nic sie nie dzieje..

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wcielo mi posta i nie pamietam covja w nim napisalam.
    Dzieki dziewczyny :)

Nikoli lepiej.
    Tzn nie wymiotuje juz. Troche ulewa jedynie.
    Pobrali mocz. Wymaz z pepka i wszystko sprawdza przed wypisem.
    Mam karmic i slyszec przelykanie.
    Mila pani studentka byla mi pomoc w przystawieniu do piersi ale moj maly len usypia po 5przelknieciach i nie da sie dobudzic. Spi przy cycu. Takie karmienie nic nie daje bo dziecko glodne

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko moj Alex tez pomimo ze ladnie ciagnal to po chwili zasypial przy cycu i tez go nie szlo dobudzic, dlatego stracil na wadze i trzeba bylo wprowadzic mm, teraz powoli przybiera na wadze i osiagnal juz wage urodzeniowa.
    Dobrze ze u Was juz lepiej:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jaskoleczko a robiłaś już jakies ktg? odczuwasz cos ? hehe śmiesznie by było jeszcze jakbyśmy na tej samej sali leżały po porodzie..Ja nie zdziwie sie jak urodze dopiero pod koniec tyg albo w przyszlym tyg;).. moja położna ne jeost za tym by od razu przy 41 tyg wywoływać poród skoro nic sie nie dzieje..[/QUOTE]

Miałam tylko 3 tyg temu, ale ja mam już 2 i u mnie się szybko rozwija akcja w pół dnia zaczynają skórcze wszystko się rozwija więc teraz może być podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:36

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjechal maz i corka z obiadem. W szpit nie ma nic do jedzenia dla matek z dziecmi. A ja sie nie przygotowalam do tego i nic nie zabralam sobie.
    Przywiezli mi jedzenie i dodatkowo skoczylam do zabki dokupic sobie co mi trzeba jest kolo szputala.

Mam karmic w odstepach czasowych wiec przetrzymuje glodne dziecko placzace az zasypia z placzu i glodu a mi serce peka.
    Potem karmie z 20min ale polyka 5x a reszte tylko doi jak smoczek.
    Nie sadze zeby przybrala w ten sposob.
    Bede musiala dokarmiac mm. Tylko innym niz bebilon bo po nim wymiotuje.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka bedzie dobrze:-0

marcianka86
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza:) CÓRCIA <3
    Emma1985 SYNUŚ <3
    Kokosanka synuś ***** <3
    nuska_ CÓRCIA <3
    letty synuś Kacper <3
    Musik córcia Alusia <3

Dziewczyny, co u Was?
    Właśnie uzupełniłam listę i nie mam żadnego info od Was.

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malika wpisz mnie prosze na liste 244.08.2016..corka Zosia ...mam nadzieje ze wyjdzie

Asiasia, malika89 lubią tę wiadomość

marcianka86
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pusto sie zrobilo na liscie.
    Wydaje mi sie, ze Kokosanka jakis czas temu pisala, ze urodzila ale nie jestem pewna a mam dostep tylko w telefonie wiec nie znajde niestety.
    Gratulacje dla wszystkich mamus, trzymajcie kciuki zeby moja cora tez juz postanowila wyjsc z brzuszka.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WIDZE ZE 2 DZIEWCZYNY URODZIŁY PRAWIE 2 TYG PO TERMINIE MASAKRA....NIE CHCE BYC WRZESNIOWA

marcianka86
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ