X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odpadł nam kikut z pępuszka :) hurra!!

malika89 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie spi a jak go odkladam to sie budzi i placze. Siedze na kanapie w bieliznie i nie mogę sie ubrac.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Ja tex dzisiaj miala. Kiepska noc. Maly ma problemu z brzuszkiem nie spal cztery godziny, do tego sapka go meczy. Sol fizjologiczna pomogla na chwile i teraz znow swiszczy. A ze dopiero co zjadl to nie moge mu zakroplic znow noska. Najgorsze jest to ze monitor oddechow dwa razy sie wlaczyl i sie zastanawiam czy mlody nie ma bezdechow. Kiedy nie ma sapki jest ok, a dzisiaj dwa razy pipczal.

Ja mam ten detektor ale niepodłączony chyba go podlacze bo dzis mnie Maja wystraszyla w nocy a poprostu smacznie spała i twardo.

A o co chodź z tą sapką?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja mam ten detektor ale niepodłączony chyba go podlacze bo dzis mnie Maja wystraszyla w nocy a poprostu smacznie spała i twardo.

A o co chodź z tą sapką?
    Ja to tak nie wytlumacze, byc musiala sobie wyguglowac. U nas to ewidentnie wina suchego powietrza.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra zywot matki najpier boi sie o nienarodzone...utrzymam ciaże nie utrzymam...donosze nie donosze...urodze czy nie urodze...potem pytania...kolka czy nie kolka głody czy nie głody:P

Asiasia lubi tę wiadomość

marcianka86
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my jako matki wszystko będziemy przeżywać. Co innego mężczyźni.

Karola skąd ja to znam. Magiczne te dzieciaczki. Tylko odlozysz a się budzi. Najgorzej jak w nocy się to zdarza i trzeba po kilka razy odkładać. Ale to tylko pierwsze miesiące życia. Pocieszać się że dopiero za rok porządnie się wyspie. A o napiciu się winka też można pomarzyć. Choć bardzo nie ciągnie do tego to czasem mam na to ochotę.

a55a0765ad.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka to ja jeszcze w ciaze zajsc nie moglam prawie 5 lat...
    A teraz znow waga malej...
    Waze ja przed i po jedzeniu zeby sprawdzic ile zjada.
    Do pt tu bedziemy na pewno. Ja juz jajo znosze.
    Dopiero tu 1.5dnia jestem a jeszcze 2.5
    Brak tv. Tyle co net z telefonu. Ale zasieg slaby i srednio to idzie.
    Ktos znaczy maz przyjedzie to 2h jest i potem siedze sama dzien i noc.
    Ale chociaz pod kontrola lekarzy jestem z mala.
    Nie lubie szpitali.
    Co innego isc rodzic to jest ok :)
    To misja jest do wypelnienia :)
    Karola to bardzo ladnie przybiera malutki :)
    A mi chyba zanika pokarm w lewej piersi.
    Z prawej to je a z lewej kicha miekka jest i nie je za bardzo z niej.
    Musze cos zrobic.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka ja w tej ciazy w szpitalu spedziłam łacznie juz 20dni a porodu jeszcze nie było...teraz znow byłam 4 dni i myslałam ze oszaleje mimo ze miałam z lokatorki maz przychodził i kolezanka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 12:31

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Ja dziś kolejny dzień aktywnie próbuje Przyspieszyć poród. Skórcze co chwila jakieś mnie nawiedzają ale to pewnie te przepowiadające bolesne troszkę.
    Dziś już wysprzątałam u Kacpra pokój od a do z. On niby sobie sprząta ale nie co jakiś czas muszę mu ogarnąć pokój sama. Na kolanach pomyłam wszystkie podłogi, i jak wcześniej nie padne zamierzam wieczorem wykorzystać męża. Przyniosłam wanienkę od mamy ze strychu jeszcze po dzieciqkach ze stojakiem i muszę ją wyszorować.

Domi ja mam 2 starszych dzieciaków i dużo się bawią razem więc myślę że po urodzeniu małego od czasu do czasu zdrzemnąć mi się uda, jeszcze dzieciaki za chwilę do szkoły się wybierają.

I już chcę urodzić bo mój mąż od 12 ma tydzień delegację i wtedy prosto po porodzie trudno by mi było wszystko ogarnąć. Więc mam nadzieję nie urodzić 2 tyg po terminie.

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola :) tak sie obawiałam, ze Twoj maluszek długo niezostanie taki spokojny jak mówiłaś na początku ;) z moim było to samo.
    Moj tez ładnie przybiera! 2 tyg od wyjścia ze szpitala 670 gramów :) Bardzo mnie to cieszy, bo z kolei ma bóle brzuszka i dużo śluzu w kupce ostatnio i wszędzie piszą, ze ten śluz to nic strasznego, jesli przybiera. 2 idę do lekarza znowu, to bardziej o ten śluz podpytam. Powiedz, czy Ty odciągacz coś przed karmieniem? Czasem sobie myśle ze ten duży przyrost wagi to moze za dużo cukru z tego pierwszego mleczka...

Mariciamka, jjaskółeczka i inne oczekujące dziewczyny :) juz niedługo Wam zostało! Cieszcie sie z plusów :p wiecej czasu dla siebie itd.

Truskaweczko, najważniejsze, ze jesteście pod opieka :) cieszę sie, ze sytuacja opanowana. Nadal karmisz w tych kapturkach? Moze skorzystaj z obecności w szpitalu i niech Ci tam podpowiedzą, moze będzie sie dało bez??? Moze wtedy lepiej ssanie pobudzi laktację.

Moj teraz śpi, w takich momentach człowiek nabiera oddechu i jakoś idzie wytrzymać ten trudny czas. Moje ulubione momenty to jak patrzę na jego słodka, śpiąca buzie :) karmić tez lubię, chyba ze akurat wierzga :p

Domi, ostatnio zauważyłam, ze chyba najlepsza metoda na dłuższy sen w nocy, to zeby naprawdę porządnie possał jedna pierś (zeby tych tłuszczy dostał), ale nie zawsze sie tak da... Mimo ze chyba dobrze go przystawiaj, to na koniec dnia juz mnie czasem boli brodawka, jak ja tak do białości wyssie No i muszę zmienić.
    Najgorsze jest to, ze pod koniec dnia zaczynam juz mieć miękkie piersi. Niby ssie, ale nie słuchać aż tak intensywnie tego gulgul, jak przy twardych. Ne wiem czy dobrze rozumiem to co piszą, ale ponoć jak laktacja sie normuje to piersi sa wlasnie miękkie, nie wiem czy on będzie wtedy sie najadła przyzwyczajony do pełnych...ale moze sie przystosuje.

Aniu, faktycznie długo odpadał pępuszek córeczce :) gratulacje, jak to mówiła moja polozna, najgorszy problem za Wami :p oczywiście najgorszy jak na dziecko tuż przy powrocie ze szpitala, jak jeszcze nie ma kołek :p

relganliumoc9u3n.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka ja tez sprztam ale bez nadmiernego szalenstwa bo po chwili bola mnie plecy...wiec musze odpoczywac...moj maz bardzo chciał by mała urodziła sie w sobote wiec moze go posłucha

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka oby posłuchał taty :-)
    Moja miala wyjść jak tatuś miał urlop a wyszła 5min pp północy dnia kiedy miał już wracać do pracy ;-)
    W którym szpitalu masz zamiar rodzic?

• krisi Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko:super wieści. Skup się na pozytywach u poczytaj o wszystko.

A u nas pępusze dalej siedzi na miejscu a to już 20 dzień. Ale faktycznie bardzo gruba była. W szpitalu słyzsłam do sąsiadki jak położna mówiła duże dziecko to duża pępowina. A Natuś mały-3020g. Syn miał 3800 i połowę mniejszą.

Odciągi się pierwsze mleko tylko w podejrzeniu nietolerancji laktozy. No tak jest jej najwięcej. Ale to przy wzmożonych bazach,wymiotach itp.

Karola:mam to od 3 tygodni.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Marcianka oby posłuchał taty :-)
    Moja miala wyjść jak tatuś miał urlop a wyszła 5min pp północy dnia kiedy miał już wracać do pracy ;-)
    W którym szpitalu masz zamiar rodzic?

Kaminskiego szpital,Ty tez DWR?

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Kaminskiego szpital,Ty tez DWR?
    Tak i rodziłam na Kamieńskiego :)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Tak i rodziłam na Kamieńskiego :)

heheh jestes zadowolona?

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    heheh jestes zadowolona?
    Szczerze w miarę, ale to zależy pewnie jak się trafi... Ja położną przy porodzie miałam tylko dla siebie, bo akurat byłam jedyną rodzącą wtedy, mimo że szpital zapchany. Położne wszystkie praktycznie w porządku, jedna piczka na patologii mnie wkurzyła tylko co mówiła, że to co ja mam to pobolewania, a nie skurcze, a niedługo potem szłam na porodówkę, bo inna babeczka mnie zbadała i piękne 3cm rozwarcia i "widać włoski" ;)

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabenek w tym samych czasie co byłas w szpitalu ja tez byłam na patologii

marcianka86
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusienka1985 wrote:

Aniu, faktycznie długo odpadał pępuszek córeczce :) gratulacje, jak to mówiła moja polozna, najgorszy problem za Wami :p oczywiście najgorszy jak na dziecko tuż przy powrocie ze szpitala, jak jeszcze nie ma kołek :p

Czy ja wiem czy tak długo? Jedna z dziewczyn pisała ze u niej 5 tygodni. No chociaż faktycznie mógł szybciej odpaść.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, 5 tygodni to u nas było tydzień temu. Wczoraj minęło 6 tygodni a pępolec nadal się trzyma... :-( 1 córce po 19 dniach odpadł to wydawało mi się dłuuugo. A tu już 43 dni! :-o
    Ale po przejściu na spirytus (nierozcieńczony) widzę ogromną różnicę i coraz cieńsza ta błonka. Za tydzień mamy wizytę u lekarza i szczepienia i mam nadzieję, że do tego czasu już odpadnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 18:20

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
‹‹ 1751 1752 1753 1754 1755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ