X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu 1986 jak nozki małej?

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam długo.te pępowiny trzymają, mojemu Kacprowi to po tygodniu odpadł, wydawało mi się za szybko ale był już dobrze wysuszony.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 6 dobie, jeszcze w szpitalu :) przynajmniej miałam problem z głowy :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 14 dni i trzyma sie ledwo ledwo....juz by mogl odpasc.

• makota Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, co do karmienia i zanikania pokarmu to słyszałaś o tym specyfiku? Może warto spróbować:

http://mataja.pl/2016/08/podsumowanie-akcji-testowej-rzucamy-wyzwanie-femaltikerowi-czyli-dodaj-sobie-laktacyjnej-mocy/

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpadl po 5 dniach

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek niestety przyczep nadal ma grubość prawie kredki jakby do czegoś porównać. Pępowina była bardzo gruba i nie wiem czy odpadnie do konca miesiąca. Nawet gaziki spirytusowe nie bardzo pomagają. U starszego synka odpadła po 10 dniach, a była cieniutka od początku.
    Byłam dziś zważyć małego i w 17 dni przybrał w sumie niecałe 600 g. Z czego połowa od czwartku mu doszła. Chociaż jak czytam ile Kornel przybrał u Karoli to aż takiego wrażenia nasza waga na mnie już nie robi. Ustaliłam dzisiaj termin szczepień, doktor obejrzał młodego i chyba dostarczył tym wszystkim za dużo wrażeń, bo resztę dnia spędził na piersi. Może noc będzie spokojna skoro mały bąk się objadł.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Aniu, 5 tygodni to u nas było tydzień temu. Wczoraj minęło 6 tygodni a pępolec nadal się trzyma... :-( 1 córce po 19 dniach odpadł to wydawało mi się dłuuugo. A tu już 43 dni! :-o
    Ale po przejściu na spirytus (nierozcieńczony) widzę ogromną różnicę i coraz cieńsza ta błonka. Za tydzień mamy wizytę u lekarza i szczepienia i mam nadzieję, że do tego czasu już odpadnie...

O masz! To jeszcze się trzyma?! Myślałam ze juz odpadło. No to faktycznie nie ciekawie. Tylko czemu to tak długo trwa. Dotąd myślałam ze po 5 dniach odpada a tu takie rzeczy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Aniu 1986 jak nozki małej?

Powolutku chyba szybka reakcja przynosi efekty. Rehabilituję ją w domu a ogólnie to ma szyny z gipsu. Ściągamy jej w dzień na kilo godzin a na noc zakładamy. 5 września mamy kontrolę u ortopedy i zobaczymy co powie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Truskaweczko, co do karmienia i zanikania pokarmu to słyszałaś o tym specyfiku? Może warto spróbować:

http://mataja.pl/2016/08/podsumowanie-akcji-testowej-rzucamy-wyzwanie- femaltikerowi-czyli-dodaj-sobie-laktacyjnej-mocy/

Tak mam femaltiker w sumie od porodu go stosuje ale mi nie pomaga. Pije tez herbatki od porodu i kawki typu bocianek inka itd.
    Niestety po sprawdzeniu przez personel i pania ordynator w lewej piersi mam od 5 do max 15ml pokarmu w 30minut a w prawej od 20 do max 45ml sciagane w 30-40minut.
    W sumie musze sciagac ok 60min zeby te 60ml dla dziecka miec.
    Przy karmieniu piersia ona nie daje rafy tyle wyciagnac bo na 1ml musi minute sciagac i wiecej spala niz przyswaja.
    Pol dnia przeplakalam.
    Tak mi zalezalo na karmieniu piersia.
    Dwa laktatory kupione. Nakladki silikonowe 2x herbatek i wspomagaczy za 100zl najmniej.
    Tetaz tez odciagam wlasnie.
    Pani ordynator mi mowila ze powinnam w 10-15ml odciagac to co robir w godzine.
    Bardzo powoli mi wyplywa pokarm. Co 4gdz daje rade sciagac wczesniej nie mam co odciagac nawet. Nie wiem czemu tak jest.
    Mala jest juz dokarmiana co 2 raz mm.
    Nie mozna dopuscic do wiekszego spadku wagi.
    Planowalam inaczej ale nie wyszlo :/

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pepek tez mocno trzyma.jutro chirurg go ma ogladac i wymaz juz pobrany z pepka.

Waszr dzieci po mm tez ciagle spia?
    Moja chyba oszczedza energie albo trawi bo po mm to trzeba na jedzenie ja budzic za 3-4 gdz nawet.

Mam wspollokatorke na sali.
    Wszystko ok tylko jej maly caly dzien placze az glowa peka bo chce byc noszony na rekach.
    I szumis musi chodzic na ful glos. Aplikacja w telefonie. Dzien i noc. A samej mi sie w sali nudzilo...

Ja chce do domu juz. Mam dosc juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:55

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko jak mojej w kryzysie w szpitalu podawalam mm to też spala bardzo długo, ponad 4h, polozne mówiły że tak ma być :-)
    Odciagaj Odciagaj może da się rozhustac laktacje u Ciebie ale pamiętaj że stan psychiczny tu też dużo daje. Trzymamy za Was kciuki.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko nie stresuj się może się jeszcze uda.
    Co do pokarmu to moje piersi były nie podatne na laktator i ten nie był w stanie wyciągnąć nic z moich piersi więcelej mogłam odciągnąć ręcznie. Dzieciaki karmiłam 10 i 6 miesięcy.
    Gdy Natalia miała miesiąc kończyłam studia zaocznie i co 2 tydzieň nie było mnie przez całą sobotę i całą niedzielę. Odciągałam mleko do ubikacji ręcznie inaczejsię nie dało a Natalia jadła w tym czasie mm, miała refluks i mało przybierała na wadze, a karmić udało mi się 10 miesięcy w sposób mieszany.
    Więc nie przejmuj się przystawiaj małą, tyle ile wyciągnie od Ciebie to jej a mm też krzywdy nie zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 07:07

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze znow Tu jestem a nic sie nie dzieje....ide do lekarza dzis po skier do szpitala...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Waszymy Dzieciom też schodzi skórka na nadgarstkach i kostkach? :-( Smarujemy od dziś kremem bambino bo oliwka nic nie dała :-(

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeest!!!! Po 44 dniach nasz kikut ODPADŁ!!!
    Hurraaa!!! :-)))
    Jeszcze może by się trzymał, ale wymęczyłam go dziś kilkoma patyczkami i odpadł. Jest mała ranka co podkrwawia, więc dezynfekuję, ale mam nadzieję, że problemy z pępkiem już za nami ;-)
    Mąż stwierdził, że musi poprawić pępkowe.

kaarolaa, Agusienka1985, Ania_1986, malika89 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dziewczyny, Waszymy Dzieciom też schodzi skórka na nadgarstkach i kostkach? :-( Smarujemy od dziś kremem bambino bo oliwka nic nie dała :-(

Schodzi schodzi, pani połozna mówiła, że można smarować to oliwką albo tłustym kremem ale generalnie to ma się złuszczyć, a naszym celem nie jest ratowanie tej skóry, więc nawet to smarowanie nie jest konieczne :) Mam uważać jedynie na brwi i na główkę, gdyby tam się coś łuszyczyło to oliwka i szczotka, aby nie było ciemieniuchy :)

sabanek, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie luszczy. Teraz juz jest lepiej ale ta skórka musi zejsc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi. Już myślałam że nie dbam o Nią tak jak powinnam :-(

• Benus Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dziękuję Wam za odpowiedzi. Już myślałam że nie dbam o Nią tak jak powinnam :-(

Dbasz o Nią tak dobrze, że nikt inny na całym świecie nie umiałby tego zrobić lepiej! :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ