X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu 1986 jak nozki małej?

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam długo.te pępowiny trzymają, mojemu Kacprowi to po tygodniu odpadł, wydawało mi się za szybko ale był już dobrze wysuszony.

• pigułka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 6 dobie, jeszcze w szpitalu :) przynajmniej miałam problem z głowy :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas 14 dni i trzyma sie ledwo ledwo....juz by mogl odpasc.

• makota Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko, co do karmienia i zanikania pokarmu to słyszałaś o tym specyfiku? Może warto spróbować:

http://mataja.pl/2016/08/podsumowanie-akcji-testowej-rzucamy-wyzwanie-femaltikerowi-czyli-dodaj-sobie-laktacyjnej-mocy/

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas odpadl po 5 dniach

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pępek niestety przyczep nadal ma grubość prawie kredki jakby do czegoś porównać. Pępowina była bardzo gruba i nie wiem czy odpadnie do konca miesiąca. Nawet gaziki spirytusowe nie bardzo pomagają. U starszego synka odpadła po 10 dniach, a była cieniutka od początku.
    Byłam dziś zważyć małego i w 17 dni przybrał w sumie niecałe 600 g. Z czego połowa od czwartku mu doszła. Chociaż jak czytam ile Kornel przybrał u Karoli to aż takiego wrażenia nasza waga na mnie już nie robi. Ustaliłam dzisiaj termin szczepień, doktor obejrzał młodego i chyba dostarczył tym wszystkim za dużo wrażeń, bo resztę dnia spędził na piersi. Może noc będzie spokojna skoro mały bąk się objadł.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 00:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Aniu, 5 tygodni to u nas było tydzień temu. Wczoraj minęło 6 tygodni a pępolec nadal się trzyma... :-( 1 córce po 19 dniach odpadł to wydawało mi się dłuuugo. A tu już 43 dni! :-o
    Ale po przejściu na spirytus (nierozcieńczony) widzę ogromną różnicę i coraz cieńsza ta błonka. Za tydzień mamy wizytę u lekarza i szczepienia i mam nadzieję, że do tego czasu już odpadnie...

O masz! To jeszcze się trzyma?! Myślałam ze juz odpadło. No to faktycznie nie ciekawie. Tylko czemu to tak długo trwa. Dotąd myślałam ze po 5 dniach odpada a tu takie rzeczy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    Aniu 1986 jak nozki małej?

Powolutku chyba szybka reakcja przynosi efekty. Rehabilituję ją w domu a ogólnie to ma szyny z gipsu. Ściągamy jej w dzień na kilo godzin a na noc zakładamy. 5 września mamy kontrolę u ortopedy i zobaczymy co powie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    Truskaweczko, co do karmienia i zanikania pokarmu to słyszałaś o tym specyfiku? Może warto spróbować:

http://mataja.pl/2016/08/podsumowanie-akcji-testowej-rzucamy-wyzwanie- femaltikerowi-czyli-dodaj-sobie-laktacyjnej-mocy/

Tak mam femaltiker w sumie od porodu go stosuje ale mi nie pomaga. Pije tez herbatki od porodu i kawki typu bocianek inka itd.
    Niestety po sprawdzeniu przez personel i pania ordynator w lewej piersi mam od 5 do max 15ml pokarmu w 30minut a w prawej od 20 do max 45ml sciagane w 30-40minut.
    W sumie musze sciagac ok 60min zeby te 60ml dla dziecka miec.
    Przy karmieniu piersia ona nie daje rafy tyle wyciagnac bo na 1ml musi minute sciagac i wiecej spala niz przyswaja.
    Pol dnia przeplakalam.
    Tak mi zalezalo na karmieniu piersia.
    Dwa laktatory kupione. Nakladki silikonowe 2x herbatek i wspomagaczy za 100zl najmniej.
    Tetaz tez odciagam wlasnie.
    Pani ordynator mi mowila ze powinnam w 10-15ml odciagac to co robir w godzine.
    Bardzo powoli mi wyplywa pokarm. Co 4gdz daje rade sciagac wczesniej nie mam co odciagac nawet. Nie wiem czemu tak jest.
    Mala jest juz dokarmiana co 2 raz mm.
    Nie mozna dopuscic do wiekszego spadku wagi.
    Planowalam inaczej ale nie wyszlo :/

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pepek tez mocno trzyma.jutro chirurg go ma ogladac i wymaz juz pobrany z pepka.

Waszr dzieci po mm tez ciagle spia?
    Moja chyba oszczedza energie albo trawi bo po mm to trzeba na jedzenie ja budzic za 3-4 gdz nawet.

Mam wspollokatorke na sali.
    Wszystko ok tylko jej maly caly dzien placze az glowa peka bo chce byc noszony na rekach.
    I szumis musi chodzic na ful glos. Aplikacja w telefonie. Dzien i noc. A samej mi sie w sali nudzilo...

Ja chce do domu juz. Mam dosc juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:55

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko jak mojej w kryzysie w szpitalu podawalam mm to też spala bardzo długo, ponad 4h, polozne mówiły że tak ma być :-)
    Odciagaj Odciagaj może da się rozhustac laktacje u Ciebie ale pamiętaj że stan psychiczny tu też dużo daje. Trzymamy za Was kciuki.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko nie stresuj się może się jeszcze uda.
    Co do pokarmu to moje piersi były nie podatne na laktator i ten nie był w stanie wyciągnąć nic z moich piersi więcelej mogłam odciągnąć ręcznie. Dzieciaki karmiłam 10 i 6 miesięcy.
    Gdy Natalia miała miesiąc kończyłam studia zaocznie i co 2 tydzieň nie było mnie przez całą sobotę i całą niedzielę. Odciągałam mleko do ubikacji ręcznie inaczejsię nie dało a Natalia jadła w tym czasie mm, miała refluks i mało przybierała na wadze, a karmić udało mi się 10 miesięcy w sposób mieszany.
    Więc nie przejmuj się przystawiaj małą, tyle ile wyciągnie od Ciebie to jej a mm też krzywdy nie zrobi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 07:07

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze znow Tu jestem a nic sie nie dzieje....ide do lekarza dzis po skier do szpitala...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Waszymy Dzieciom też schodzi skórka na nadgarstkach i kostkach? :-( Smarujemy od dziś kremem bambino bo oliwka nic nie dała :-(

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeest!!!! Po 44 dniach nasz kikut ODPADŁ!!!
    Hurraaa!!! :-)))
    Jeszcze może by się trzymał, ale wymęczyłam go dziś kilkoma patyczkami i odpadł. Jest mała ranka co podkrwawia, więc dezynfekuję, ale mam nadzieję, że problemy z pępkiem już za nami ;-)
    Mąż stwierdził, że musi poprawić pępkowe.

kaarolaa, Agusienka1985, Ania_1986, malika89 lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dziewczyny, Waszymy Dzieciom też schodzi skórka na nadgarstkach i kostkach? :-( Smarujemy od dziś kremem bambino bo oliwka nic nie dała :-(

Schodzi schodzi, pani połozna mówiła, że można smarować to oliwką albo tłustym kremem ale generalnie to ma się złuszczyć, a naszym celem nie jest ratowanie tej skóry, więc nawet to smarowanie nie jest konieczne :) Mam uważać jedynie na brwi i na główkę, gdyby tam się coś łuszyczyło to oliwka i szczotka, aby nie było ciemieniuchy :)

sabanek, Agusienka1985 lubią tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez sie luszczy. Teraz juz jest lepiej ale ta skórka musi zejsc

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za odpowiedzi. Już myślałam że nie dbam o Nią tak jak powinnam :-(

• Benus Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dziękuję Wam za odpowiedzi. Już myślałam że nie dbam o Nią tak jak powinnam :-(

Dbasz o Nią tak dobrze, że nikt inny na całym świecie nie umiałby tego zrobić lepiej! :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ