X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to lepiej rodzić w sobotę bo nie ma wtedy planowanych cc. No zobaczymy.

Marcinkowa ja i Nuska chcemy rodzić w tym samym szpitalu. Dlatego pytałam.

Ale jak byłam 3 tyg temu też narzekali że tłok ale tylko jedna dziewczyna rodziła reszta to były cc umówione i dziewczyny które jeszcze nie rodziły ale były po terminie więc były w kolejce do.przyjęcia. Jedna jak przyjechała z silnymi skórczami to ją przyjęli poza kolejką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 19:38

• Elcia89 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka moze popros o zm8ane sali. W koncu musisz miec dobre warunki zeby poprawic laktacje

34bw3e3k9p7xsrt2.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze taki epytanie.. jak zaczynały Wam sie skurcze to czy były one nawet jak leżałyście ? ja teraz odczuwam jaies mocniejszy skurcz ale nie wiem czy powinnam dalej chodzic czy jak sie poloze to moze ucichnie ...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie dostałam kasę z ZUSu jutro robię zakupy dla Maji :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska ja czułam jak lezalam też, ale wolalam chodzic żeby rozhulac to. Myślę że jeśli to już to, to nie powinny przechodzić gdy się leży- ja się zwijałam z bólu.

A u nas kryzys... Karmilam tak sobie Córeczkę aż tu mleka zabrakło... Mała puszczala cyca bo pusto .... Wracam do laktatora... Nawet poloznej zaufać nie można, na kogo w takim razie liczyć, jak jedyny autorytet daje dupy :-( K poleciał taxi do tesco po mm awaryjnie ale udało mi się małą uśpić... Coś tam po tych trzech godzinach męki wyleciało .. Czuję że kupkę zrobiła i jęczy więc jak mi się teraz obudzi to znów będzie klapa ... :-( Załamuje się powoli

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wyladowalam na sor polprzytomna z dreszczami.
    Musialam dziecko samo zostawic na sali i isc czekac. Dostalam lekkiego wstrzadu od goraczki i w tedy mnie wzieli od razu. Ginekolog badal i mam ostre zapalenie sluzowki macicy.
    Dal mi doumox i kroplowke z paracetamolu.
    Niestety znow mam 39 goraczki po 2 apapach co 4gdz nie pomaga antybiotyk.
    Co mam zrobic?

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile dziewczyn tak jak ja jest na dzien dzisiejszy po terminie i nadal nie ma maluszka? :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Nuska ja czułam jak lezalam też, ale wolalam chodzic żeby rozhulac to. Myślę że jeśli to już to, to nie powinny przechodzić gdy się leży- ja się zwijałam z bólu.

A u nas kryzys... Karmilam tak sobie Córeczkę aż tu mleka zabrakło... Mała puszczala cyca bo pusto .... Wracam do laktatora... Nawet poloznej zaufać nie można, na kogo w takim razie liczyć, jak jedyny autorytet daje dupy :-( K poleciał taxi do tesco po mm awaryjnie ale udało mi się małą uśpić... Coś tam po tych trzech godzinach męki wyleciało .. Czuję że kupkę zrobiła i jęczy więc jak mi się teraz obudzi to znów będzie klapa ... :-( Załamuje się powoli

Nie łam się. U mnie mleka co kot napłakał. Mała raz pociągnie a raz nie wiec głównie laktatorem ściągam. Ile razy juz myślałam że sobie odpuszczę to karmienie cycem bo to tyle poświęceń ale jak karmie Maje mm to mam wyrzuty sumienia że ją truje.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiasia wrote:
    ile dziewczyn tak jak ja jest na dzien dzisiejszy po terminie i nadal nie ma maluszka? :/

Asia na dziś termin mam i jakoś słabo mi się coś zapowiada.
    Przynajmniej 2 dziewczyny oprócz tego po terminie.

A ja kolejną noc nie śpię szlag mnie trafia.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja tez po terminie jutro szpital,ale mam nadzieje ze na patologii nie bedzie miejsca to pojade w pon...Jaskóleczka ja tez 2 noc nie spie nie wiem czemu miałąm tydzien ze było ok ale tez wtedy bardzo duzo odpoczywałąm w szpitalu i spałam w nocy i popołudniu.Moze zrób sobie 2 dni odpoczynku tzn jedzenie lezenie spanie...
    Truskaweczka biedna Ty wszystko pod górke...

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcienka nie dam rady odpoczywać mam teraz za dużo Energi. W nocy byłam 3 razy 2 w ubikacji teraz mi jest niedobrze može organizm się oczyszcza tylko ile tak może.
    Jak na złość moja gin ma teraz urlop więc nie byłam u lekarza 2 tyg. A będzie dopiero w następny czwartek. Myślałam źe urodzę w terminie i będzie ok.

A Ty Marcienka dlaczego masz więcej tp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 07:00

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo miesiaczki nieregularne jedna data z mojego wyliczenia tj 24, a 20 z usg genetycznego.
    Najbardziej mnie rozsmieszyło wczoraj u lekarza ze małą ma niby 3400 a najprawdopodonie wiecej około 3700 a tydzien temu byłam na potologii bo ponoc hipotrof...zobaczcie jak te machiny zakłamuja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 07:10

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA i mi tez niedobrze dosc czesto ostatnio i łatwiej z 2 ale i tak nic sie nie dzieje szyjka długa zamknieta...Moja mała probowała wczoraj znow sie odwrócic ale nie dałą (mam nadzieje)rady

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ten gbs i ostatni mój poród trwał z wszystkim trochę ponad 4 godziny, w tym 1 godzinę w szpitalu. Bo się zastanawiałam czy to juž czy jeszcze i teraz się stresuje że jakby się coś zaczęło to nie zdążę na antybiotyk. A urodziłam dzieciaki 1 dzień i 2 dni po wyznaczonym tp.

Co do wagi to ja byłam na IP 3 tyg temu mały ważył 3100 a później 2 tyg temu u swojej i wg niej ważył 3080, i bądź tu człowieku mądry a starsze dzieciaczki jak się rodziłyśmy miały 3950 i 3960.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 07:35

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo niezle ...przynajmniej wiesz jakie masz predyspozycje... u mnie pierwsze wiec nawet nie wiem kiedy zechce wyjsc...boje sie ze ta szyjka bedzie trzymała bardzo i skonczy sie cc

marcianka86
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie dalej nic ... Wczoraj przy wypróżnieniu znowu miałam pełno wydzieliny glutowatej zabarwionej i to tak dość duzo .. Mam nadzieje ze to czop a nie nic innego .. Zreszta za każdym razem jak sie podcieram to mam jakies małe faflojki brunatne .. No ale wczoraj to było sporo tego od ciemnobrunatnego do gdzieniegdzie jaśniutkie jak krew .. Moze to przez ten masaz .. Nie wiem juz głupieje ;) jutro rowniez ide na ktg i pewno juz zostanę ..

Jaskółeczka a Ty masz wkoncu swoją położna ? Ja zastanawiam sie dość poważnie czy nie zmienić na ujastek ..

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam położnej, na ktg idę dziś na Kopernika bo tam moja lekarka pracuje, a w Rydygierze jak się w końcu dodzwoniłam były terminy na koniec następnego tygodnia.
    Tylko jak by się coś jednak działo to nie chce rodzić na Kopernika i nie wiem czy nie jechać tam po prostu na Rydygiera i powiedzieć tylko co aby mnie zbadali.
    Mi jest od rana niedobrze i słabo i czuje brzuch ale to na skórcze chyba za słabe.

Co do Ujastka znajomą rodziła tam miesiąc temu i nie poleca po cc wpisała się na własne życzenie po 2 dniach bo nie mogła dojść do porozumienia z personelem. A cc jej robił lekarz do którego chodziła w ciąży.

Od nas chyba Truskaweczka i Benuś tam rodziły.

A ty dlaczego zastanawiasz się nad zmianą.

Kasiaaaaa88 lubi tę wiadomość

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba przez warunki .. Nie wiem jakos brak łazienek i te sale porodowe trochę mnie przerażają ;) jak dojdzie jeszcze średnie jedzenie to nie wiem ..;)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez leżałam w szpitalu gdzie w pokojach nie było łazienek.
    Byly na korytarzu . Wc tez nie bylo i dalam rade. Na Malo tego prysznic byl nie zamykalny. Ale jak człowiek przeżyje poród to juz mu wszystko jedno.

Po porodzie juz tak często siku sie nie lata o 2 juz nie wspomnę bo ja poszłam dopiero w dni wypisu tj 4 dnia. A na prysznic to raz poszłam w nocy to dziecko na te 10 min porzuciłam położnym a tak to szlam jak mąż mnie odwiedzal.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) meldujemy się jeszcze ze szpitala ale mam cicha nadzieje,ze juz dziś nas puszcza. Ja jestem po cc całkiem fit jestem w szoku, że tak sprawnie to poszło wiadomo,ze mnie boli ale da się znieść. Nasz malutki od przed wczoraj ze mną w pokoju zoltaczka nie postępuje tylko czekamy na wynik z TK główki bo nie podobał im się jakiś przepływ krwi i wczoraj było badanie nawet nie wiecie co za stres i niemoc :( ale nie oficjalnie nam powiedzieli,ze wynik dobry teraz musi być potwierdzony więc czekamy. Zaczynam mieć coraz więcej mleka więc cyc po 10 min na jednej stronie tylko len nie chce ciągnąć potem podaje butle z tym co odciagnelam i jeszcze mm.ale już widzę mm mniej wypija bo najada się moim mam nadzieje,ze ładnie ruszy i zostanie tylko na moim ;) a dziś piersi zaczynają na maxa boleć mysle,ze to minie czy nie mam na co liczyć? Dziewczyny nie rozpakowane 3 mam kciuki :)

Asiasia lubi tę wiadomość

74di3e5e00jw87wl.png
‹‹ 1754 1755 1756 1757 1758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ