Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka83 wrote:dziewczyny wyladowalam na sor polprzytomna z dreszczami.
Musialam dziecko samo zostawic na sali i isc czekac. Dostalam lekkiego wstrzadu od goraczki i w tedy mnie wzieli od razu. Ginekolog badal i mam ostre zapalenie sluzowki macicy.
Dal mi doumox i kroplowke z paracetamolu.
Niestety znow mam 39 goraczki po 2 apapach co 4gdz nie pomaga antybiotyk.
Co mam zrobic?
Biedna, kurde wyglada na to ze czyms nas zarazili w szpitalu. Mialam to samo - albo zakazenie sluzowki macicy albo drog moczowych, ten sam antybiotyk dostalam. Na goraczke paracetamol nie pomagał, tylko ibuprofen 400; to sie prosi o jakąś skarge[/url] -
Benus wrote:Biedna, kurde wyglada na to ze czyms nas zarazili w szpitalu. Mialam to samo - albo zakazenie sluzowki macicy albo drog moczowych, ten sam antybiotyk dostalam. Na goraczke paracetamol nie pomagał, tylko ibuprofen 400; to sie prosi o jakąś skarge
Ale ibuprofen wolno przy karmieniu?
Ja odciagam juz co 5gdz roznie raz w nocy 80ml a w dzien czasem 30 tylko.
I nan mamy podawac.
Chyba skonczy sie z czasem na samym nan.
Trudno. Walczylam do konca.
A przeszlo Ci zapalenie drog moczowych?
To pewne ze ze szpitala to przynioslam.
Kuzwa nie wiadomo czy na lyzeczkowaniu w narkozie sie nie skonczy.
Co tam za bakteria jest?
Niby wypas wifi tv a potem leczenie antybiotykiem goraczka i odchorowanie wszystkiego. -
Nuśka widzisz Teruskaweczka i Benuś mówią o jakiejś bakterii na Ujastku.
A ja po moim doświadczeniu wiem że najważniejszy jest personel a nie warunki.
Ja idę jednak na tego Kopernika na ktg, jak się okaże że będę rodzić to zostane. Idę dopiero później jak mój mąż wróci nie w godzinach ktg.
W Rydygierze za każdym razem pytają do którego lekarza chodzę, jakby to było ważne przy tym ktg. I jak dzwoniłam to się dziwiło że chcę do nich przyjść skoro mój lekarz tam nie pracuje. -
Hej dziewczyny. ja termin z usg mialam na wczoraj, z bbf na dzis ale po porannym badaniu szyjka długa i zamknieta. Masakra. A juz mialam nadzieje, ze moze w wknd Mała sie urodzi ale chyba nici. Ja juz zaczynam dostawac depresji przedporodowej heheh Męczy mnie wszystko, siedzenie w domu,nuda. Przynajmniej dzisiejsze wyjscie na ktg było "rozrywką" Czekamy do środy a potem trzeba bedzie podjąc jakąs decyzje.
Asiasia lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Truskaweczka83 wrote:Ale ibuprofen wolno przy karmieniu?
I nan mamy podawac.
Co tam za bakteria jest?
Niby wypas wifi tv a potem leczenie antybiotykiem goraczka i odchorowanie wszystkiego.
A widzisz nie zwróciłam uwagi na to czy wolno przy karmieniu, bo my od początku na mm jesteśmy; Nie wiem co za bakteria, bo najpierw wzięłam antybiotyk przepisany w ciemno przez młodziutką panią dr z soru z kopernika, a dopiero potem robiłam wymazy i posiewy, więc wyszły czyste. Jeśli to to samo ( a pewnie tak) to pomoże Ci ten antybiotyk; Trzymam kciuki, wiem jak się meczysz - ja półtora tygodnia miałam z życia wyjęte.[/url] -
Truskaweczka83 wrote:Ale ibuprofen wolno przy karmieniu?
I nan mamy podawac.
Co tam za bakteria jest?
Niby wypas wifi tv a potem leczenie antybiotykiem goraczka i odchorowanie wszystkiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 11:40
-
jaskoleczka wrote:Betty Bob nie sugeruj się że dziś wszystko pozamykane, ja też tak miałam z dzieciakami i w parę godzin mi się wszystko pootwierało także jeszcze na weekend możesz się załapać.
-
Mi tez polozna powiedziała, ze można ibuprom. Najlepiej odczekać miedzy podaniem a karmieniem/ ściągnięciem pokarmu.
Uff ale gorąco. Chyba nawet za duży upał, Zeby wyjsć na spacer z dzieckiem,...
Ja moge rydygiera polecić pod katem lekarzy tam pracujących. mysle, ze po remoncie, na który czekają będzie tam naprawdę super. Okropne, co mówicie z tym gronkowcem na ujasrku.
Moj synek dzisiaj ulał dużo swojego śniadanka...pózniej nie chciał juz jesc teraz śpi. Jak sie wasze dZieciaczki żachowuja w okresach aktywności? Bo moj albo stęka, albo taka obojętna mina, albo płacz...juz łapie sie na tym, E jestem. jbardIej zadowolona jak śpi. Czy wasze dzieci patrzą juz na Wasze buzie? Moj kończy 4 tyg w pon i nie jest zainteresowany moja buzia, raczej woli patRzec w okna"... -
nick nieaktualnyAgusieńka, moja Mała patrzy w oczka mi
Ja chyba rezygnuję z KP... Mała ciamkała od rana, spała po 0,5h, więc dałam jej mm i śpi, zjadła jakoś 65ml, zobaczymy na jak długo... laktator nie zasysa prawie nic, nie wiem co się stało, miałam przecież taki nawał... Miałam dziś odpoczywać z Małą w łóżku w celach regeneracji, ale ona praktycznie nie spała, a ja musiałam a to śniadanie na raty zrobić, a to coś wyparzyć...
Współczuję Wam z tymi zakażeniami... Ja mam nadzieję, że mnie nic nie złapie
Ania, u nas w szpitalu też łazienki bez zamków, pewnie dla bezpieczeństwa, jakby któraś padła... I też ani razu nie trafiłam na salę z wc...
Wasze Dzieciaczki też mają problem z odbijaniem? Moja mruczy, widzę, że się denerwuje, ale beknięcie ledwo ledwo -
Nie wiem gdzie rodziła JRY, ale na wątku 30-stek pisała, że znów ją wzięli pod nóż A ostatnio tak o niej myślałam i malutkiej jak się czją po cc. Ja po cc skończyłam z bakterią w pęcherzu. Czekam na posiew i chyba antybiotyk. Nawet nie wiem co brać do tego czasu oprócz żurawiny, mam żurawit junior to też biorę i probiotyk. Najlepsze, że na wypisie w wynikach widać infekcję, ale nikt mnie nie poinformował o tym. Sama dojrzałam a dr na bilansie małego potwierdził. A objawów zapalenia nie odczuwam.
U mnie mały sporo aktywny w dzień. Je bardzo dużo i potem zwraca mleko w kilku ratach. Oczywiście odbić go cieżko wiec mleko sie cofa. Dokładnie Sabanek tak jak u ciebie mruczą jak młode lewki W oczy patrzy i robi przy tym śmieszne minki lubi okna, ciemne obrazy i brata. Wykręca sie bardzo za jego głosem jak mu wisi nad głową, nawet bardziej reaguje na niego jak na nas. Ale co sie dziwić też bym chciała wiedzieć kto mi hałasował 9 miesięcy koło domku.
Idę spać, może się uda z godzinkę nadrobić nocy. -
Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamusiek, chwilę tu już nie zaglądałam.
No i trzymam kciuki za oczekujące :-* w końcu weszło i kiedyś wyjść musi powodzenia!
A ja mamusie mam pytanie odnośnie wózka rok po roku...
Zastanawiałam się nad zakupem jeszcze w ciąży, ale stwierdziłam, że kupię dla starszej parasolkę, będą 2 wózki i będzie git. Otóż - nie jest!
Jakiekolwiek wyjście to tylko z jednym dzieckiem, bądź w dwie osoby na dwa wózki, bo za starszą na nóżkach nie nadążę prowadząc wózek z młodszą (przetestowałam RAZ i wystarczy!)
Więc temat powrócił, ALE...
- wybór wózków bliźniaczych czy rok po roku - ogromny! i jaki najlepiej wybrać: jeden za drugim (czyli typ spacerówka z rozkładanym 1 siedziskiem dla noworodka), jeden obok drugiego? Jeszcze opcja jeden pod drugim, ale to już zdecydowanie nie na moją kieszeń..
- no właśnie.. - cena w grę wchodzi oczywiście tylko używka.
- gabaryty... z przechowywaniem nie będzie problemu, bo schowam w piwnicy w wózkowni. Wózek raczej nie na wyjazdy, więc czy wejdzie do bagażnika to raczej mnie nie interesuje. No ale, żeby zmieścił się między półkami w sklepie, bo to raczej byłoby jego główne przeznaczenie, no i żeby w miarę się prowadził (te jeden za drugim podobno ciężko przy krawężnikach, podjazdach itp.)
Rozpisałam się, ale może same zastanawiacie się nad zakupem (albo jeszcze lepiej posiadacie takowy ), albo macie jakieś przemyślenia na ten temat bądź ktoś ze znajomych posiada taki wózek... Może jakieś propozycje..
Każda rada mile widziana -
Czekamy na:
01.08.2016 - Elza:) CÓRCIA
11.08.2016 - Emma1985 SYNUŚ
13.08.2016 - Kokosanka synuś *****
18.08.2016 - nuska_ CÓRCIA
20.08.2016 - letty synuś Kacper
22.08.2016 - MiMK synuś Maxymilian
23.08.2016 - Asiasia
24.08.2016 - marcianka1 córcia Zosia
26.08.2016 - Betty Boop córcia Blanka oraz jaskoleczka synuś Nikodem
29.08.2016 - Musik córcia AlusiaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 14:03
Asiasia lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
U nas maly Alex patrzy prosto w oczy, czasem sie usmiechnie, czasem marszczy groznie brwi, czasem sie spina a to akurat jak robi kupke lub puszcza gazy. A najbardziej reaguje na corke, polozna mowila ze dzieci tak maja ze ciagnie dziecko do dziecka:) tylko jak sie zjawi corka i cos do niego powie to od razu sie obkreca i na nia patrzy hehe:)
Maly spi a my wlaczylismy sobie z mezem filmik, corka na basenie z kolezankami z klasy.
Kupilam nowe mleczko Bebivita HaPre i daje mu od dzis stopniowo, ciekawa jestem jak bedzie reagowal, mam nadzieje ze super i bys.y juz zostali przy tym mleczku:)
Do piersi go jeszcze dostawiam ale pociamcia chwile i zasypia, robie butelke i cala wypija nawet w polsnie. Jeszcze kilka dni mysle i przestane calkowicie karmic piersia.Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm