X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Benus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    dziewczyny wyladowalam na sor polprzytomna z dreszczami.
    Musialam dziecko samo zostawic na sali i isc czekac. Dostalam lekkiego wstrzadu od goraczki i w tedy mnie wzieli od razu. Ginekolog badal i mam ostre zapalenie sluzowki macicy.
    Dal mi doumox i kroplowke z paracetamolu.
    Niestety znow mam 39 goraczki po 2 apapach co 4gdz nie pomaga antybiotyk.
    Co mam zrobic?

Biedna, kurde wyglada na to ze czyms nas zarazili w szpitalu. Mialam to samo - albo zakazenie sluzowki macicy albo drog moczowych, ten sam antybiotyk dostalam. Na goraczke paracetamol nie pomagał, tylko ibuprofen 400; to sie prosi o jakąś skarge

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    Biedna, kurde wyglada na to ze czyms nas zarazili w szpitalu. Mialam to samo - albo zakazenie sluzowki macicy albo drog moczowych, ten sam antybiotyk dostalam. Na goraczke paracetamol nie pomagał, tylko ibuprofen 400; to sie prosi o jakąś skarge

Ale ibuprofen wolno przy karmieniu?
    Ja odciagam juz co 5gdz roznie raz w nocy 80ml a w dzien czasem 30 tylko.
    I nan mamy podawac.
    Chyba skonczy sie z czasem na samym nan.
    Trudno. Walczylam do konca.
    A przeszlo Ci zapalenie drog moczowych?
    To pewne ze ze szpitala to przynioslam.
    Kuzwa nie wiadomo czy na lyzeczkowaniu w narkozie sie nie skonczy.
    Co tam za bakteria jest?
    Niby wypas wifi tv a potem leczenie antybiotykiem goraczka i odchorowanie wszystkiego.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka widzisz Teruskaweczka i Benuś mówią o jakiejś bakterii na Ujastku.
    A ja po moim doświadczeniu wiem że najważniejszy jest personel a nie warunki.
    Ja idę jednak na tego Kopernika na ktg, jak się okaże że będę rodzić to zostane. Idę dopiero później jak mój mąż wróci nie w godzinach ktg.
    W Rydygierze za każdym razem pytają do którego lekarza chodzę, jakby to było ważne przy tym ktg. I jak dzwoniłam to się dziwiło że chcę do nich przyjść skoro mój lekarz tam nie pracuje.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy poza mną któraś miała poród z użyciem próżnociągu?? Makota Ty chyba miałaś? Planujesz robić jakieś dodatkowe badania USG główki dziecka?? Ja się o to zamartwiam.

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. ja termin z usg mialam na wczoraj, z bbf na dzis ale po porannym badaniu szyjka długa i zamknieta. Masakra. A juz mialam nadzieje, ze moze w wknd Mała sie urodzi ale chyba nici. Ja juz zaczynam dostawac depresji przedporodowej heheh Męczy mnie wszystko, siedzenie w domu,nuda. Przynajmniej dzisiejsze wyjscie na ktg było "rozrywką" ;) Czekamy do środy a potem trzeba bedzie podjąc jakąs decyzje.

Asiasia lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Benus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    I nan mamy podawac.
    Co tam za bakteria jest?
    Niby wypas wifi tv a potem leczenie antybiotykiem goraczka i odchorowanie wszystkiego.

A widzisz nie zwróciłam uwagi na to czy wolno przy karmieniu, bo my od początku na mm jesteśmy; Nie wiem co za bakteria, bo najpierw wzięłam antybiotyk przepisany w ciemno przez młodziutką panią dr z soru z kopernika, a dopiero potem robiłam wymazy i posiewy, więc wyszły czyste. Jeśli to to samo ( a pewnie tak) to pomoże Ci ten antybiotyk; Trzymam kciuki, wiem jak się meczysz - ja półtora tygodnia miałam z życia wyjęte.

• Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    I nan mamy podawac.
    Co tam za bakteria jest?
    Przepraszam, że się Wam tak znowu wcinam, ale sobie sierpniowo podczytuje i chciałam tylko napisać, że w kuluarach mówi się że na Ujastku jest po prostu gronkowiec. Wpiszvie sobie w google ujastek + gronkowiec, a zobaczycie ile tego jest. Moja kuzynka i koleżanka po porodach miały powikłania. Jedna przy ranie po cc druga po naturalnym porodzie zapalenie śluzówki macicy. Oczywiście wiadomo ze u was niekoniecznie to gronkowiec lub inne dziadostwo, ale przebadajcie się pod tym kątem teraz i za jakiś czas. Ja bardzo nie chciałam rodzic na Ujastku właśnie dlatego a niestety tam skończyłam i chyba uratowało mnie tylko to ze miałam od razu po cc podany antybiotyk na sepse. Pozdrawiam Was i trzymajcie się ciepło! Trzymam kciuki żebyście szybko wyszli ze szpitala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 11:40

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Bob nie sugeruj się że dziś wszystko pozamykane, ja też tak miałam z dzieciakami i w parę godzin mi się wszystko pootwierało także jeszcze na weekend możesz się załapać.

Betty Boop, Asiasia lubią tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Betty Bob nie sugeruj się że dziś wszystko pozamykane, ja też tak miałam z dzieciakami i w parę godzin mi się wszystko pootwierało także jeszcze na weekend możesz się załapać.
    Benuś Truskaweczka można ibuprom, zwłaszcza że maluchą przy gorączce od 1 dnia można dawać.

• Benus Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się nazywa to badanie na gronkowca??

• Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez polozna powiedziała, ze można ibuprom. Najlepiej odczekać miedzy podaniem a karmieniem/ ściągnięciem pokarmu.

Uff ale gorąco. Chyba nawet za duży upał, Zeby wyjsć na spacer z dzieckiem,...

Ja moge rydygiera polecić pod katem lekarzy tam pracujących. mysle, ze po remoncie, na który czekają będzie tam naprawdę super. Okropne, co mówicie z tym gronkowcem na ujasrku.

Moj synek dzisiaj ulał dużo swojego śniadanka...pózniej nie chciał juz jesc teraz śpi. Jak sie wasze dZieciaczki żachowuja w okresach aktywności? Bo moj albo stęka, albo taka obojętna mina, albo płacz...juz łapie sie na tym, E jestem. jbardIej zadowolona jak śpi. Czy wasze dzieci patrzą juz na Wasze buzie? Moj kończy 4 tyg w pon i nie jest zainteresowany moja buzia, raczej woli patRzec w okna"...

relganliumoc9u3n.png
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć ze na ujastku cos panuje ... No nic zobacze jak wyjdzie w praniu gdzie pójdę ;)
    NaraIe wróciłam ze spaceru i dalej nic ..:( moja mama ma jutro urodziny wiec moze mała wyjdzie jej na prezent ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńka, moja Mała patrzy w oczka mi :)
    Ja chyba rezygnuję z KP... Mała ciamkała od rana, spała po 0,5h, więc dałam jej mm i śpi, zjadła jakoś 65ml, zobaczymy na jak długo... laktator nie zasysa prawie nic, nie wiem co się stało, miałam przecież taki nawał... Miałam dziś odpoczywać z Małą w łóżku w celach regeneracji, ale ona praktycznie nie spała, a ja musiałam a to śniadanie na raty zrobić, a to coś wyparzyć...
    Współczuję Wam z tymi zakażeniami... Ja mam nadzieję, że mnie nic nie złapie :(

Ania, u nas w szpitalu też łazienki bez zamków, pewnie dla bezpieczeństwa, jakby któraś padła... I też ani razu nie trafiłam na salę z wc...

Wasze Dzieciaczki też mają problem z odbijaniem? Moja mruczy, widzę, że się denerwuje, ale beknięcie ledwo ledwo :(

• Gilis Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem gdzie rodziła JRY, ale na wątku 30-stek pisała, że znów ją wzięli pod nóż :( A ostatnio tak o niej myślałam i malutkiej jak się czją po cc. Ja po cc skończyłam z bakterią w pęcherzu. Czekam na posiew i chyba antybiotyk. Nawet nie wiem co brać do tego czasu oprócz żurawiny, mam żurawit junior to też biorę i probiotyk. Najlepsze, że na wypisie w wynikach widać infekcję, ale nikt mnie nie poinformował o tym. Sama dojrzałam a dr na bilansie małego potwierdził. A objawów zapalenia nie odczuwam.

U mnie mały sporo aktywny w dzień. Je bardzo dużo i potem zwraca mleko w kilku ratach. Oczywiście odbić go cieżko wiec mleko sie cofa. Dokładnie Sabanek tak jak u ciebie :) mruczą jak młode lewki :) W oczy patrzy i robi przy tym śmieszne minki :) lubi okna, ciemne obrazy i brata. Wykręca sie bardzo za jego głosem jak mu wisi nad głową, nawet bardziej reaguje na niego jak na nas. Ale co sie dziwić też bym chciała wiedzieć kto mi hałasował 9 miesięcy koło domku.

Idę spać, może się uda z godzinkę nadrobić nocy.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla kolejnych rozpakowanych mamusiek, chwilę tu już nie zaglądałam.
    No i trzymam kciuki za oczekujące :-* w końcu weszło i kiedyś wyjść musi ;-) powodzenia!

A ja mamusie mam pytanie odnośnie wózka rok po roku...
    Zastanawiałam się nad zakupem jeszcze w ciąży, ale stwierdziłam, że kupię dla starszej parasolkę, będą 2 wózki i będzie git. Otóż - nie jest!
    Jakiekolwiek wyjście to tylko z jednym dzieckiem, bądź w dwie osoby na dwa wózki, bo za starszą na nóżkach nie nadążę prowadząc wózek z młodszą (przetestowałam RAZ i wystarczy!)
    Więc temat powrócił, ALE...
    - wybór wózków bliźniaczych czy rok po roku - ogromny! i jaki najlepiej wybrać: jeden za drugim (czyli typ spacerówka z rozkładanym 1 siedziskiem dla noworodka), jeden obok drugiego? Jeszcze opcja jeden pod drugim, ale to już zdecydowanie nie na moją kieszeń..
    - no właśnie.. - cena :-/ w grę wchodzi oczywiście tylko używka.
    - gabaryty... z przechowywaniem nie będzie problemu, bo schowam w piwnicy w wózkowni. Wózek raczej nie na wyjazdy, więc czy wejdzie do bagażnika to raczej mnie nie interesuje. No ale, żeby zmieścił się między półkami w sklepie, bo to raczej byłoby jego główne przeznaczenie, no i żeby w miarę się prowadził (te jeden za drugim podobno ciężko przy krawężnikach, podjazdach itp.)

Rozpisałam się, ale może same zastanawiacie się nad zakupem (albo jeszcze lepiej posiadacie takowy ;-)), albo macie jakieś przemyślenia na ten temat bądź ktoś ze znajomych posiada taki wózek... Może jakieś propozycje..

Każda rada mile widziana :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czekamy na:

mini-graphics-love-206209.gif01.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - Elza:) CÓRCIA <3
    mini-graphics-love-206209.gif11.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - Emma1985 SYNUŚ <3
    mini-graphics-love-206209.gif13.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - Kokosanka synuś ***** <3
    mini-graphics-love-206209.gif18.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - nuska_ CÓRCIA <3
    mini-graphics-love-206209.gif20.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - letty synuś Kacper <3
    mini-graphics-love-206209.gif22.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - MiMK synuś Maxymilian <3
    mini-graphics-love-206209.gif23.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - Asiasia
    mini-graphics-love-206209.gif24.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - marcianka1 córcia Zosia <3
    mini-graphics-love-206209.gif26.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - Betty Boop córcia Blanka <3 oraz jaskoleczka synuś Nikodem <3
    mini-graphics-love-206209.gif29.08.2016mini-graphics-love-206209.gif - Musik córcia Alusia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2016, 14:03

Asiasia lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Sweet_CupCake Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus wrote:
    A jak się nazywa to badanie na gronkowca??
    Krew / mocz / albo jeśli masz typowy objaw zapalny np skóry tak jak ropiejaca rana to wymaz z wydzieliny.

l22nmg7yew3bwguf.png

atdchdgeen28u873.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly Alex patrzy prosto w oczy, czasem sie usmiechnie, czasem marszczy groznie brwi, czasem sie spina a to akurat jak robi kupke lub puszcza gazy. A najbardziej reaguje na corke, polozna mowila ze dzieci tak maja ze ciagnie dziecko do dziecka:) tylko jak sie zjawi corka i cos do niego powie to od razu sie obkreca i na nia patrzy hehe:)
    Maly spi a my wlaczylismy sobie z mezem filmik, corka na basenie z kolezankami z klasy.
    Kupilam nowe mleczko Bebivita HaPre i daje mu od dzis stopniowo, ciekawa jestem jak bedzie reagowal, mam nadzieje ze super i bys.y juz zostali przy tym mleczku:)
    Do piersi go jeszcze dostawiam ale pociamcia chwile i zasypia, robie butelke i cala wypija nawet w polsnie. Jeszcze kilka dni mysle i przestane calkowicie karmic piersia.

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dalej nic?

marcianka86
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ku....czak no nic no!ja jutro sie zapytam czy mozna dac mi zel z prost..gryzakami i puscic mnie do domu. Ja tam narazie mie mam zadnych skurczy..Cholernie nie chce wywolywania :/ bo to kojarzy mi sie tylko z oxy bolem :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
‹‹ 1755 1756 1757 1758 1759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ