X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra....

Jujka lubi tę wiadomość

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ktg miałam 2 razy robione bo mały nie chciał się obudzić. Wyszły lekkie skórcze których ja nie czułam. Ale jeszcze wszystko pozamykane i lekarka powiedziała że mogę jutro rodzić równie dobrze jak za tydzień. Mały waży już 3800.

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek ja wczoraj ciągnełam aż 20min z prawego cycka i nic, a potem w kolejne 10min 60ml poszło - poblokowało mi sie coś w cycu.
    Z lewego max 20ml i już jest rozmiar wiekszy prawy od lewego...

Benus a czy przez te półtorej tygodnia miałaś gorączkę też?
    Bo mnie ona strasznie męczy.
    Dreszcze, wiec biore 2x apap i leżę przykryta, po godzinie mokra z gorąca pod zimnym okładem znów, mam dość.
    Jakie mleczko mm podajecie?
    U nas na razie Nan pasuje.
    A pokarm Ci przepadł bez "akcji" typu zastoje itd?
    Mi powoli "zanika" i nie mam siły rozkręcać.
    Gdyby mała z cyca piła i przybierała na wadze to ok, ale jeśli nie to trudno.

I kupie sobie ibuprom bo do apapu się przyzwyczaiłam i nie za bardzo pomaga.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko nagle puste flaki mi się zrobiły. Dałam Małej wczoraj bebiko ale 2 razy zwymiotowala. Nie wiem czy z przejedzenia czy co. I co jest dziwne- cyc pełny aż cieknie i Młoda je właśnie... Brzuszek ją męczy. Zamówienie z apteki oczywiście nie przyszło nadal więc będę musiała kombinować. Chyba wzdecia ma Malenstwo. Przerazily mnie te wymioty wczoraj bo mega dużo tego było :-( dziś wygonilam K do salonu i śpię z Małą razem w łóżku by mieć ją na oku. On dziś znów do pracy a ja już się boję... Jeśli znów cyc będzie pusty i znów mi mm zwróci? :-(

I już nawet nie wiem czy i jak jechać z tym laktatorem bo lecialo później ładnie... Każda Polozna mówi inaczej i już zglupialam :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2016, 03:11

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ MY DZIS DO SZPITALA.Trzymajcie kciuki by nie było miejsc i niech zrobia badania i do domu ...

marcianka86
  • Asiasia Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis mamy wizyte. usg i ktg i do domu..+4po terminie :/

Asiasia
    p19us65gzsjdhk9r.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teroretycznie jestem 7dni po terminie...dla lekarzy bo jak dla mnie to 3...ale ze wzgledu na nieregularne miesiaczki dla nich liczy sie data z usg genetycznego

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia niech się wszystko ruszy, i urodzicie a domu z maluszkami

Asiasia lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizja szpitala i wywoływania mi sie nie usmiecha...MASAKRA JAKAS

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcianka nie to że strasze ale wtedy kiedy był nawal ludzi to nawet łaskę której tylko czop odszedł przyjęli ... ;-) Możesz się chyba nie zgodzić jak wszystko będzie ok tylko na ktg regularnie przychodzić?

• Benus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Sabanek ja wczoraj ciągnełam aż 20min z prawego cycka i nic, a potem w kolejne 10min 60ml poszło - poblokowało mi sie coś w cycu.
    Z lewego max 20ml i już jest rozmiar wiekszy prawy od lewego...

Benus a czy przez te półtorej tygodnia miałaś gorączkę też?
    Bo mnie ona strasznie męczy.
    Dreszcze, wiec biore 2x apap i leżę przykryta, po godzinie mokra z gorąca pod zimnym okładem znów, mam dość.
    Jakie mleczko mm podajecie?
    U nas na razie Nan pasuje.
    A pokarm Ci przepadł bez "akcji" typu zastoje itd?
    Mi powoli "zanika" i nie mam siły rozkręcać.
    Gdyby mała z cyca piła i przybierała na wadze to ok, ale jeśli nie to trudno.

I kupie sobie ibuprom bo do apapu się przyzwyczaiłam i nie za bardzo pomaga.

Pewnie, ze mialam goraczke, masakra byla.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tylko ibuprofen pomagał, a dreszcze byly najgorze, myslalam momentami ze to juz koniec. Laktacje mi mój gin zahamował dostinexem, jeden dzień i bez problemu wszystko przepadło. Karmię bebilonem pronutra, narazie nie ma kłopotów.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    22 sierpnia przez cc przyszedł na świat Bartoszek. Jestem nim zachwycona.
    Ja przeszłam cc bardzo źle. Nawet morfina nie pomagała. Myślałam, że pierwsze cięcie to była tragedia, ale okazało się, że drugie dużo gorsze. Miałam również zrosty o których nie wiedziałam- zostały usunięte. Z dnia na dzień niby lepiej, ale jeszcze czuję się kiepsko. Rana szarpie, bolą mnie masakrycznie plecy i piersi przy karmieniu. Dzisiaj w nocy dostałam gorączki, przebierałam się kilka razy. Ale ciekawe jest to, że mam bardzo dobry nastrój :)

Truskaweczko współczuję przeżyć...

pigułka, Benus, Rybaaaa, sabanek, kaarolaa, Lady Savage, malika89, hella lubią tę wiadomość

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim gratulacje

Goslim79 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek ja po tym szpitalu wiem dwie rzeczy:
    -po jedzeniu zwłaszcza mm dziecko musi "beknąć" i delikatnie je odłożyć bez poruszania brzuszkiem, nie przewijać, nie bawić, jedzenie musi uleżec około 30min
    -karmić dziecko na półsiedząco

Wczoraj byłą super grzeczna a dziś od 05.00 nie śpi, złości się i pręży, chce jeść, szuka, daje flache - nie je, albo 10ml, cyca - zasypia przy nim i się złości pół gdz, nie wiem co jest, chyba, że na samym mm nie chce być, lub ją coś boli bo od wczoraj prawie nie mam już pokarmu swojego, wysoka gorączka u mnie wiec nie mam siły ściągać, a małej jakby coś było.
    Lewy cyc flak totalny, a w prawym jeszcze coś jest, ale przepadnie, a tak chciałam karmić nastawiłam się i 2 dni ryczałam przez to :/
    Tyle rzeczy w tym kierunku zrobiłam, tyle starań, i dupa.

iv09roeqjdjavel4.png

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim - gratulacje i wszystkiego dobrego dla mamy i synusia :)

Marcianka nie martw się wywoływaniem, miałam za 1 razem, a teraz bez oxy by nie poszło sprawnie, ważne żeby się już rozpoczeło coś ;)

Benus u mnie to samo, kilka razy w nocy zwłaszcza myślałam, że umieram o.O
    Jazda konkretna, a myślałam, że porodu nie przeżyje, a on nawet do wytrzymania był, to teraz się męczę.
    U nas po tym bebilonie były te wymioty, ale to chyba przypadek poprostu był, boje się go podać już. Na razie ten NAN pozostanie.

Ide dom ogarnąc bo po powrocie ze szpitala sajgon...

iv09roeqjdjavel4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko u mnie z tym "zanikaniem" jest problem ten, że Mała po jedzeniu śpi 3,5-4h... Jedni każą niby często przystawiać. Inni nie każą wybudzać, dopiero wtedy, kiedy 5h minie... I weź tu bądź mądry. Ja już nie wiem sama... Kanaliki mam poodtykane, bo jak laktator używam, to widzę, że z 3 na raz strzela, a czasami wcale... :(
    Ty leż i odpoczywaj, a nie chatę sprzątasz... Kiedy Ty chcesz się zregenerować niby?

• krisi Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim:gratulacje!

I nas mały ciągle płacze. A zasadzie nie poleży sam. A jak noszę to też często płacze. Czasem może i od brzucha ale nie zawsze. Normalnie nie mam jak na spacer z nim iść bo tylko płacz.
    Karmienie zrobiło się okropnie bolesne bo tak gryzie. Jak to się nie unormuje to idziemy z tym wędzidełkiem. Bo karmić nie mam zamiaru przestać. Czekam tylko aż to będzie przyjemnością a nie taką torturą.

Ja bardzo polecam Żeromskiego. Rodziła dwa razy w Rydygiera sn i cc ale jakbym miała jeszcze raz to zdecydowanie Żeromski. Co do Ujastka to nie brałam go pod uwagę. Już 4 lata temu opowiadała mi położna tam pracująca że przereklamowany. I dalej co rusz słyszę marne opinie.
    Też miałam zrosty po starej cc i jakieś krwiaki. Założyli nawet dren i sporo wyciekło. Super poprawili marne pierwsze cięcie. A blizna ładna i co dziwne po pierwszej cc nie mogłam przez 4 dni stać prosto bo tak ciągła i bolało a teraz nic.

Ktoś pisał o badaniu głowy. Ja na pewno zrobię usg tylko zaleciła mi lekarka po 3 miesiącu. Ja bardzo chciałam przed szczepieniem. Bo urazy są przeciwwskazania.
    W ogóle boję się szczepień i chyba poproszę lekarkę i rozłożenie. Najpierw żółtaczkę a za 3 tygodnie reszta. Byłam w zeszłym tygodniu na zaległym z córką i znowu źle zareagowała a niby miała być bez problemu.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KRISI no widzisz ja Żeromskiego odradzam wszystkim, miałam tam pierwszy poród i to była masakra zarówno poród jak i pobyt po porodzie.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie kłaniamy z patologii...zatrzymali nas z powody wód płodowych bo ich duzo...ale jakie plany tego nie wiem ...szyjka długa zamknieta nic sie nie dzieje...mi sie wydaje ze nigdy nie urodze

marcianka86
‹‹ 1756 1757 1758 1759 1760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ