X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dziewczyny, Waszymy Dzieciom też schodzi skórka na nadgarstkach i kostkach? :-( Smarujemy od dziś kremem bambino bo oliwka nic nie dała :-(

mojej tak schodziła, i nic nie pomagało, dopiero po emalium przeszło.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Dziewczyny, Waszymy Dzieciom też schodzi skórka na nadgarstkach i kostkach? :-( Smarujemy od dziś kremem bambino bo oliwka nic nie dała :-(

Mojemu też schodziła, smarowałam oliwką ale tą z rosmanna babydream i bardzo ładnie się skóra zregenerowała po niej. Smarowałam 2 razy dziennie rano i wieczorem.

Truskaweczka83 jak mogą sprawdzić ile ma się mleka w piersiach ? Wg mnie to jakies dyrdymały w tym szpitalu ci mówią. Ja z "pełnymi piersiami" jestem w stanie ściągnąć tylko ok. 40-50 ml. Z jednej piersi wyciągam tylko 20 ml. Karmię małego i widzę, że mleka mu starcza, dziecko lepiej wysysa aniżeli laktator. Ja przy poprzednim dziecku do 6 miesiąca ściagałam mleko. Więc głowa do góry, pierś do przodu i próbujcie sie karmić piersia, czy bądź odciągniętym mlekiem. Powodzenia.

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.
    Dzieki za rady.
    Dzis obudzilam sie po 0.5gdz snu w dreszczach z goraczka 38.1 C
    Teraz jest 39 i rosnie.
    Twierdza ze moze od piersi...
    Nie spalam tu od poniedz. Nie jem bo nie mam sily. Tylko troche pije.
    Ciagle rycze bo wymaz z pepka z bakteria jest i odpadl jak sie okazalo czesc tylko a pol cm zostalo i ropieje i ma bakterie. Chirurg ogladal i byc moze bedzie chirurg.usowany bo nie ladne to.
    Jestem nieprzytomna po 2apapy co 4h biore zglaszam to ale kazali isc na sor jesli chce. Ale do dziecka musi ktos mi przyjechac. Poszlam a tam chyba 30osob...
    Nie ma kto przyjechac. Maz byl rano godzine. Mamy za daleko nie uda sie 2 razy tu jezdzic. Jeszcze podejrzewam rane krocza nie zagoila sie. Dzis mam wizyte u swojej gin ale w szpitalu jestem i dupa.
    Dodatkowo mam odciagac 6x10min cyce czyli 60 min. Potem pol gdz przerwy i karmic Nikole 2x 30min i pol gdz przerwy i znow laktator.
    Przez te pol gdz to nawet sie nie umyje bo na mala placz albo ulewa. Nie zjem bo nie mam kiedy. Tak sie nie da zyc.
    Spac nie usne bo wspollokator placze.
    Mam mega dola.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz się wziąć w garść. Bo jak sama o siebie nie zadbasz to nikt tego nie zrobi za ciebie. Musisz się przemoc do jedzenia, aby miec siły do opieki nad dzieckiem. A nie możesz pielęgniarek poprosić aby na chwile zajęły się mala, a ty się ogarniesz trochę albo na sor pójdziesz.

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Truskaweczko przecież muszą się Małą zająć. Uważaj na te gorączkę, zostaw Córcie pod opieką pielęgniarek i idź koniecznie na ten SOR, domagaj się badań, bo ile można tak funkcjonować, a przypuszczam, że Twój stan nie ułatwia karmienia;

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w 2paku u Was dalej nic? u mnie szyjka długa zamknieta nic sie nie dzieje...

Asiasia lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my musimy zmienic mleczko bo nigdzie nie moge dostac tego Aptamil HaPre. Musze jutro kupic inne, no nigdzie nie ma jak na zlosc wrrr
    W de straszne upaly i maly chyba tez to odczuwa, spi krocej i wierci sie mimo iz lezy w samym body z krotkim rekawem i przykryty chusta bambusowa. W nocy troche marudzil, oczy jak piec zlotych i ani myslal spac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2016, 16:00

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na noce nie mogę narzekać. Mały całkiem ładnie śpi. Ale za to ja dziś gorączka i osłabienie. Zastanawiam co może być przyczyną.

Truskaweczko musisz zacząć dbać o siebie, bo to się przeniesie na mała. Dzieci czują emocje mamy. Zadbaj o siebie. Zjedz porządny posiłek, bo inaczej pokarm się nie będzie produkował. Wiele rzeczy dzieje się w psychice. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleńką.

a55a0765ad.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po terminie nic nie piszą to może coś u nich się dzieje.

A ja jutro tp i nic. Ja juž chcę urodzić.

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    dziewczyny w 2paku u Was dalej nic? u mnie szyjka długa zamknieta nic sie nie dzieje...

Ja dziś byłam na kolejnym KTG i usg .. i dzis 41 tydzien wiec rutynowo powinnam zostac w szpitalu.. i takie bylo zalecenie ale razem z polozna stwierdziłyśmy ze pochodze jeszcze do soboty...
    I teraz zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam...na KTG wszystko ok USG również..Zbadała mi szyjkę głębiej ma 2 cm a z zewnatrz 1 cm jest już miękka .. znowu mi poruszała i znowu plamie.. nie wiem czy to normalne?

Boje się że źle zrobiłam .. i teraz jak mała sie nie rusza czy jak rusza sie za duzo( co normalnie bym zbagatelizowała i uznala za normalny tryb dnia ..tak teraz zastanawiam sie czy to normalne..

Wiem że jakbym została a dzis średnio było z miejscami bardzo duzo rodzących wielkie zamieszanie.. to leżałabym i tylko sie stresowała a tak mogę jeszcze pospacerować i odpocząć w domu ..Co myślicie ?

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nUSKA badz czujna poprostu...obserwuj sie i ;icz ruchy dziecka...tez mam takie zalecenie... w sobote do szpitala ide. moja szyjka długa zamknieta...

marcianka86
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 a Ty w którym tyg jestes?

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    41 tydzien

marcianka86
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też dzisiaj ?:D

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska i co nie było już miejsc na porodówkę czy jakieś planowe były, ja mam jutro na ktg iść, ale może wcześniej urodzę. Ale nie dobrze że taki tłok.

• nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam było 3 porody ... wiem że lekarze narzekali cos na cc i widzialam ze kilka dziewczyn przyjeli na oczekujace ..Nie wiem czy były jeszzcze jakies miejsca.. ja nie bardzo chcialam zostac...

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam dzis na izbie i tez nie chciała zostac ...wole w sobote...

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuska a jaki rejon polski jestes?

marcianka86
  • nuska_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marcianka1 wrote:
    nuska a jaki rejon polski jestes?

Małopolska

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis na izbie byłam załatwiona w godzine z Ktg a ostanio 6h siedziłam

marcianka86
‹‹ 1753 1754 1755 1756 1757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ