X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis u nas na odwrot. na długosc super ciuszki ale wiszą jak worek :-)
    no właśnie dziewczyny jak to jest z tą laktacja... wszędzie gdzie czytałam to niby już powinna się unormowac a Cycki niby powinny być miękkie. a moje dalej laduja się jak bańki na mleko.

• Gilis Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu ale noc w porządku, posypaliśmy do 8. To znaczy ja posypałam, a mały to już gugał wesoło od dłuższego czasu. Mam nadzieję, że nie będzie już sensacji po szczepionkach. Bo w czoraj jedynie brzuch mu przeszkadzał podobnie było przy pierwszej dawce rota.
    Dzieciaki póki na cycu mogą tyć ile sie da, niesą za grube. Jaskółeczko jaki macie rytm karmień bo waga faktycznie imponująca :) jest co nosić na rękach. Mój starszy patrząc tygodniami przybrał do drugiego szczepienia tyle samo, a urodził sie mały i chudziutki. Teraz szczupły ale ciagle w ruchu.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy co 3 godziny 120 ml lub mniej, od 6 rano do 18 i 2 razy między czasie cyc ale tak 2 min do popiera bo więcej mały nie chce i w nocy 2 razy cyc. Nie wydaje mi się zęby to było jakoś dużo i do tego mały bardzo dużo ulewa.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly je co 3 godziny 150 ml, czasem tez duzo uleje.
    W nocy je dwa razy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 11:43

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 2,5 mieiąca i waży 6 kg. Zrobił się grubasek, nosi rozmiar 68. Karmię go co 2,5 - 3 godz. Ale czasami chce za godzinę już jeść. W nocy 2 karmienia. Zastanawiam się nad tym, że dużo przybiera, mimo, że je krótko i dużo ulewa.
    Dziewczyny czy tą szczepionkę na rotawirusy daje się w kilku dawkach? Czy mój lekarz będzie tego pilnował, jak już jedną dałam, czy mam sama dowiedzieć się kiedy dawać?

Truskaweczko nie masz lekko :/ wiem jak to jest jak przy opiece nad dzieckiem dochodzą jeszcze problemy zdrowotne.

Muszę wybrać się do gina. Wydaje mi się, że tam na dole mam zapach nie taki jaki powinien być :/ czytałam, że na to antybiotyk się bierze... czy któraś z Was miała coś takiego?

• Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałuję że szczepilam na rotawirusy. U mnie było to w 6 i 12tyg. Mała miała straszne bóle brzucha jelit. Nie czytałam wcześniej o powiklaniach. Wyladowalismy na pogotowiu i w szpitalu. Było podejrzenie wglebienie jelit. Teraz juz wiem ze szczepienia to tez poważne powikłania. Zadkie ale są. Wiec nie warto szczepic na wszystko. Poczytajcie o powiklaniach danych szczepionek itd. Ulotki szczepionek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:37

Nasza myszka jest już z nami
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa ja miałam 1 dawkę rota razem z pneumokokami. Tez mieliśmy powikłania zastanawiam się czy jak się wzięło 1 dawkę to 2 tez trzeba. Di pneumokokow przekonało mnie to że mam starsze dzieciaki które mi mogą jakieś świństwo przynieść do domu. A po urodzeniu małego zaliczyłem chorobę męża i córki, mały się na szczęście nie zaraził ja i 2 syn tez nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:03

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim ja jeszcze wogole u giną nie byłam ale już po chrzcinach wybieram się do giną i do rodzinnej bo mam problemy z kolanami.
    Mi to wogole ciężko z domu wyjść mąż ma pracę wyjazdowa i zawsze 3 dni w tyg go nie ma. A boje się małego komuś innemu zostawić przez te zanoszeniem się, i to ze nie może złapać oddechu jak mu się nosem ulewa.

W niedziele chrzciny w domu a mi się zmywarka zepsuła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:02

• Gilis Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w książeczkę wpisane tam gdzie szczepienia kiedy i ile kasy szykować. Pilnuje tego pielęgniarka bo to ona ustala kolejny termin szczepionki. U nas po rota mały ma wzdęty brzuch i częstsze kupy. Dostał wczoraj pneumokoki, rota i 6w1. Innych objawów jak na razie nie ma, bałam się gorączki.
    Współczuję pobytu w szpitalu, to jest straszne jak maluch cierpi i nie można mu szybko ulżyć :(
    Rota po szczepieniu mogą zarazić się też inne osoby w domku.

Faktycznie jakoś wyjątkowo dużo nie jedzą Wasze maluchy w porównaniu do przyrostu wagi. Super, że w nocy dają pospać, brakuje mi trochę tego.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis właśnie pomimo małego jedzenia nie jest słaba, ani śpiąca, normalna jest, czasem marudna bo za mało zje i się złości jest marudna w tedy i pospać nie może bo głodna itd, ale siłe ma, wiec w sumie chyba spala to co zjada a nie gromadzi wcale.
    U mnie zaczeło się od kolan właśnie i teraz przeszło na pozostałe stawy i bolą/sztywnieją wszystkie na raz - brrr.
    Wiesz współczuje z tym pełnym cycem ale chciałabym jednak mieć mleko w cycach i nawet nabrzmiałe choć to nieprzyjemne ale jednak karmić, wiem, że powinnam już zapomnieć ale nadal mi szkoda bardzo że karmienie mi się nie udało, że tylko 3 tyg karmiłąm a potem w szpitalu mi odradzili kp, może cyca by jadła a tak to już 4 mleka były i nadal szału nie ma, a ile stresu dla mnie to masakra.
    3 kg to tyle powiunno przybrać dziecko przez 3 miesiące wiec idziecie idealnie - super :)

Motylkowa1 chyba masz racje za bardzo się skupiam i przejmuje tym jedzeniem, jak robie mleko to juz czuje skurcze żołądka co będzie?czy zje?itd...
    Starsza córka jadła sporo i sporo ulewała a ma 13,5 roku i 170cm wzrostu spory cyc i 65kg wagi nosi 36/38 ubrania, wygląda super jak na kobiete ale ona przecież dopiero dziecko, teraz bardzo mało je jest na diecie bo po sterydach przytyła dużo i zrzuciła to, nie przejmowałam się wcale nie spisywałam czy zjadła i ile i kiedy tak jak to teraz robie.
    U nas zaczeło się jak za mało jadła spadła z wagi i bałam się odwodnienia jak miała 2,5tyg i trafiliśmy na sor do krk i tam w szpit nas obserwowali 4 dni, musiałam ważyć przed i po jedzeniu i spisywać wszystko i werdykt: nieefektowne karmienie, - dokarmiać co 2 raz mm, a ja na 2 dzień dostałam zapalenia śluzówki macicy po 40C gorączki przez 3 dni i nie dałam rady odciągać tego i zaczął zanikać sam. W domu już miałam co 5h po ok 20ml na cyca tylko, a musiałam podawać butlą nie cycem. Sam przepadł po 3 dniach całkowicie.

Gdyby moja córcia nie ważyła aż tyle przy porodzie to by nie miała krwiaczków w oczkach i pod czaszką i ja miałabym lżejszy poród bez takiego efektu jak teraz (opadnięta macica, rectocele - operacje na karku) a i tak by wyrównała z innymi dziećmi, a tak to duża była a mało je i jest problem.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim ja byłam wczoraj u gina pierwszy raz i przepisala mi na receptę globulki bo mam lekki stan zapalny podobno. nic mi nie dolegalo tylko tak jakby wydzielina nie była taka jak zawsze. myślałam na początku że może jakieś nietrzymanie moczu mam czy coś

• Benus Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem u mamy. pierwszy wyjazd na dłużej odkąd jest Mała. ale nie jest mi tu dobrze, chciałabym wrócić już do siebie, tam mam uporządkowane, po swojemu, tak jak ja chce. Mój cholerny problem, padne na twarz ale o pomoc nie poproszę ani nie umiem z niej korzystać jak już jest. Dzwonie po męża, żeby nas zabrał.
    Za to Iga ma w serdecznym poważaniu gdzie jest :)

Mam pytanie odnośnie usg bioder, czy ktoś się spotkał z sytuacją, że w 3 miesiacu nie miało jest wykształconych panewek? Lekarz kazał się nie martwić niby i przyjść do kontroli za 6 tygodni ale oczywiście sie martwie.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas 5.5 kg.Waga urodzeniowa 3200.Mala juz ma 64 cm a urodzila sie 53.Mamy alergie niestety wiec ja na diecie,bez mlecznyxh bez selera.orzechow,Idziemy do alergologa we wtorek.Znow musimy do neurologa bo mala obraca sie z brzucha na plecy,a nie powinna.Ciagle cos jak nie kupa nie taka toco innego.Kurde nie wiem co jesc. Na gotowanie brak czasu,a gotowcow nie moge.

marcianka86

Wysłany: 9 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie trzeba kolejnej dawki.tym bardziej ze były powikłania. Żadna szczepionka nie daje gwarancji na niezachorowanie. Teraz juz doczytałam. Kazde dziecko reaguje inaczej na szczepionke. Ja na razie robie przerwę w szczepieniach.

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka jak się wyciszysz to może malutka się wyciszy i chętniej zje. U nas tez było różnie. Jestem mamą wczesniaka. Spokój was uratuje. Nam z brzuszkiem nie pomogli lekarze...niestety. A homeopata

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego dziecko nie może obrócić się z brzucha na plecki? W książkach piszą ze to jest ok.po 3 miesiącu?moja wcale nie lubi leżenia na brzuchu. Chyba ze na nas

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojaa 10 tyg, powinna trzymac glowe do minuty,ale nic wiecej...

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja się strasznie dziko czułam u mamy gdzie byłyśmy 3tygodnie.
    właśnie czekamy w kolejce na usg bioderek. co to za lekarz który się spóźnia do malutkich dzieci... przecież tak długo muszą tu siedzieć masakra

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goslim ja też mam globułki na bakterie profilaktycznie bo mnie szczypie i piecze bez oznak infekcji, ale jak po porodzie mi zaczeła rana gnic to okazało się ze zakażenie poszło aż do maacicy i zapalenie śluzówki sie wdało. Położna widziała - czuła zapach zgnilizny i powiedziała - ok goi się... a ja a ten zapach?- to szwy, a to nie były szwy już się zaczynało. Oczywiście u Cb to na pewno nie to, ale warto sprawdzić poprostu.

Benus ja też nie umiem się prosić o pomoc i wszystko robie sama z małą jedynie babcia mi pomaga, ale to ona przychodzi i sama chce bo ja nie potrafie prosić się, to moja wada w tym momencie bo nie wyrabiam i kręgosłup mi wysiada poprostu.
    A że babcia jest u mnie od 7.00 rano do 19.00 i o wszystko pyta ciągle opowiada stare dzieje to wole żeby bawiłą a ja sobie np podłogi myje, albo sprzątam, ale mała nie lubi za bardzo u niej - woli u mnie :)
    U nas też panewki były okrągłe, mamy iść na usg za niedługo znów.

Motylkowa moja nie potrafi sie obrócić a ma skończone 3 miechy, nawet długo główki nie trzyma bo max 5-6 sekund... a z tym spokojem to prawda, staram się być spokojna, ale różnie bywa bo ja nerwus jestem.
    I nam teraz też lekarze nie pomogli wcale, chodze od jednego do drugiego i nic, teraz dostaliśmy skierowanie do poradni gastrologicznej i probuje sie umowic do krk ale ciezko sie dodzwonic, no i te terminy.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzień nie bardzo mały albo śpi, po południu spaŁ 5 godzin z przerwą ma jedzenie albo marudzi i cały dzień musze go nosić, przypominął mi się jak to było na początku. Mam nadzieje ze jutro przejdzie.

‹‹ 1789 1790 1791 1792 1793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ