Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sabanek wrote:My wcale ślubu nie mamy Zobaczymy czy nie będą robić problemu z chrztem. A nie wezmę w ciągu roku najbliższego bo już siostra zapowiedziała że bierze ze swoim i nie chcę jej się wcinac przed nią zwłaszcza, że my mamy Maluszka i widziałam , że trochę jej smutno, że ja znów "przed nią".
Ubrałam Małej ubranko 68rozmiar polski i pasuje na styk... A 62angielskie za duże nadal ... Jaa ona w tym max 2 tyg pochodzi ... A nowe nieuzywane. Już wiem chociaż że rośnie a się martwilam...
My też nie mamy ślubu i w najbliżej przyszłości się to nie zmieni. W moim mieście jest chyba z 20 kościołów to na pewno znajdę taki w którym ochrzczą mi Kluska
A, że planujemy dopiero wiosna to mam dużo czasu na rozpytywanie.
Jesli chodzi o ciuszki to u nas mix rozmiarowy, wszytsko zalezy od firmy. -
My też 4 grudnia chrzcimy. U nas problem za to z chrzestnym, bo się pospieszyliśmy i już poprosiliśmy, a on słabo praktykujący i nie wiem czy dostanie zaświadczenie, że może być chrzestnym.
Knajpa już zabukowana, 29 osób nam wyszło razem z dziećmi. Jeszcze tylko tort zamówić. Bardziej się martwię 2. urodzinkami córki, bo to wszystko w jeden weekend. Akurat wypadają jej w sobotę, no i chciałam zrobić osobno, żeby miała ten dzień tylko na swoje świętowanie. No i wymyśliła sobie, że chce Maszę na torciku.. A jak patrzyłam na ulepione figurki w necie to chyba sama lepiej zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2016, 00:03
-
My mamy ciuszki 68 wszystkie niktóre juz maławe ale 74 jeszcze nie przymierzałam, choć siostra kupiła mi kombinezon 68 i jest dużo za duży.
Byliśmy wczoraj zaprosić na chrzest prababcie i zobaczyła małego i jaki jest już duży, małemu strasznie się babcia spodobała bo mówi głośno i wolno, do tego miała okólary i chusteczkę na głowie. Pogadał z nią jak stary.
Dziewczyny u nas Ksiądz daje chrzest dzieciątko par które nie są po ślubie, tylko pilnują chrzestnych aby byli praktykujący.
My poprosiliśmy na chrzestnych przyszywanego brata męża, okazało się że nie ma bierzmowania, więc musieliśmy znaleźć innego chrzestnych, ja nawet się cieszę bo jest nim mój brat. -
Kurcze dobrze Rybaaa,ze napsalas o torcie bo zupelnie o tym zapomnialam. My na chrzestnych wzielismy siostre N.( On będzie u jej synka w swieta chrzestnym) i meza mojej siostry. Z bratem mam kiepski kontakt ale jak zapraszalismy to wielce zdziwieni,ze nie prosilismy go na chrzestnego... U nas kolo 30 osob. Do kosciola w kombinezonie bialymi musze jeszcze czapeczke dokupić,szatke i swiece. A powiedzcie mi jak Wy sie zamierzacie sie ubrac ? Sukienka,spodnie i koszula ?
-
Jaskoleczka nic nie negocjowałam, bo nie umiem Mąż od tego w domu jest, a żeby było śmieszniej to negocjacjami się zajmuję zawodowo, a sama sobie nic załatwić nie umiem
A jak już jesteśmy przy wadze - brakuje mi jeszcze 5 kg do wagi sprzed ciąży, nie mam w czym chodzić i nie wiem czy brać się za wymianę garderoby czy jednak przytyję ;( wątpię w to trochę, bo jak Mała zacznie się przemieszczać to ja siłą rzeczy będę musiała przemieszczać się za nią. Znacie jakiś sposób na przytycie? bo wyglądam ciut żałośnie[/url] -
Hej, my mamy tylko ślub cywilny i jak rozmawiałam z 3 księżami, to każdy ochrzciłby dziecko, ale chrzestni muszą mieć zaświadczenie ze swojej parafi.
Jej ja nie lubię takich imprez i dla mnie ważny tylko sakrament chrztu. Nic nie organizuję, pewnie po pójdziemy na obiad do knajpy. O torcie nawet nie pomyślałam... nie nadaję się na organizację imprez. Nawet wesela nie chciałam mieć, jak tylko o tym pomyślałam to mnie ciarki przechodziły.
W związku z tym, że prawie w nic się nie mieszczę, to nie wiem w co się ubiorę... -
U nas drugi ząb wyszedł. Niby pierwsze wychodzą w okolicach 5-6 miesiąca. Widać temu się spieszy. Córka miała w 4 miesiącu a starszy syn w 7miesiącu!
Widzę że sporo osób bez ślubu. My też a dzieci chrzane bez problemów.
Ja mam jakieś 2 kg na plusie ale z 7 jakbym schudła było by fajnie.
Kupiłam łuk z tiny love i wieszam do łóżeczka. W końcu ręce się aktywowały.
Kupiłam smoczek MAM. Bardzo fajny ale i tak nie chce. Kupiłam też gryzak-super ale musi lepiej panować nas rękami. -
Gratulacje ząbków.
My 13 lat po ślubie a miałam wtedy 21 lat a mąź 20, wszyscy mówili że wpadliśmy, a my po prostu chcieliśmy wziąć ślub, dziecko było już po roku.
Sama teraz nie ogarniam że tacy byliśmy młodzi, jak widzę dzisiejszych 20 latków, no cóż zakochani byliśmy i dalej jesteśmy
Benuś zazdroszczę tych ujemnych kilogramów, mój mąż też negocjacjami się zajmuje i jest w tym dobry. -
Jaskoleczko nie ma czego zazdrościć, naprawdę muszę coś zrobić ze sobą. Mam 158 wzrostu i teraz waże 42 kg. Wyglądam jak dzieciak z podstawówki Mąż mówi, że to przez to, że siłownia została porzucona i że może się uda jakoś tej masy nabrać. Ale ostatnie zakupy robiłam na dziale KIDS - dobrze, że chociaż piersi jakieś mam, bo by się mną chyba opieka społeczna zainteresowała[/url]
-
Benus, a mi się podoba jak dziewczyna jest filigranowa. Mam koleżankę, która waży 45 kg i zazdroszczę jej figury. Jest przy tym kobieca, ma piersi itd. A mam też w pracy dziewczynę, która waży podobnie, ale jest chora na anoreksję i to widać, że figura nie jest naturalna, biedaczka bardzo źle wygląda, a cały czas mówi, że jest gruba(i do tego w alkoholizm wpadła).
Ja pewnie gdybym miała Twoją figurę, to bym się cieszyła -
Cześć
Benuś Ty chodzinko, ja bym Ci 8kg już oddała.
Strasznie mało jem, regularnie, mało tłustego a waga nadal 8+ przy wzroście 175 mam 76kg a miałam 68 przed ciążą i wyglądałam fajnie. Chce te 8 jeszcze zgubić, ćwiczyć nie mogę przez wypadanie narządów
Tzn wielu ćwiczeń nie mogę ponad połowy bo tłocznia brzuszna wypycha wszystko, podskoków, biegów też nie. Ale się ciut poprawiło, nie ma aż takiego luzu już - ufff to był mega stres. Super nie jest, bo żeby było to jednak operacja konieczna jest, a na razie nie ma szans bo nie wolno mi bedzie juz nosić powyżej 5kg raczej nigdy po podwieszaniu macicy na taśmach.
Bardzo dużo noszę małą aż mi się chyba osłabyły stawy i bolą wszystkie i sztywnieją rano i w nocy jak butle ide zrobić, boli to strasznie.
Najpierw ból żołądka mnie wykańczał, byłąm u dr mam mieć gastroskopie, badania na pasożyty itd, w tym tyg podbrzusze niemiłosiernie boli wiec byłąm wczoraj u gin i mam czopki przeciwbólowe i coś na bakterie w poch#ie choć to tylko profilaktycznie bo nic nie widzi złego. Zaczeła mnie boleć i kłóć rana po nacięciu krocza i masakra jakaś jest ostatnio, chyba mam tak intensywne owulacje, że bede sie co miesiac skręcać z bólu... Teraz zapalenie stawówi znów musze do lekarza, a juz biorę antybiotyk na zapalenie pęcherza, teraz pewnie na stawy dostane następny, a żołądek to już ki wysiada, co 2 dzień boli okropnie.
Mała na wadze nie przybiera, albo wcale (na tydzien) albo 7-10dag...
Od lekarza, do lekarza, zmiana mlek, badania, wyniki i nadal nic!
Potrafi zjeść 380 a powinna 1000ml na dobe.
Na jeden raz je od 20ml do 130 (rzadko) i przerwa nawet 6 gdz nie pomaga, zaraz ide znów do lakarza, bo stresa mama.
Teraz enfamil mamy, dość drogi ale żeby mi tylko te 600ml zjadała na dobe.
Z 75 centyla (po urodzeniu) spadła już na 10 centyl - wagowo !!!
Jestem przemęczona noszeniem na rękach, bawieniem. Czasem 3x20min na dzień poleży na macie lub w łóżeczku i pobawi się, a tak to na ręce w dzień i nawet na rękach śpi a tak to wcale nie.
A w nocy od ok 22-05.00 z dwoma przerwami po 15-25min to ok.
Myślałam że po porodzie jakiś czas dla siebie bede mieć a tu masakra straszna.
Gratuluje ząbków
Gratuluje chrztów
Bede zaglądać ale nie zawsze dam rade napisać.
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyo jak super z tymi zębami ja się boję że mnie będzie gryzla, więc może sobie poczekać jeszcze troszkę
Dziewczyny karmiące piersią . Czy zwracacie uwagę na dobre ocieplenie piersi na spacerach? Robi się coraz zimniej, a słyszałam że łatwo można przewiac. -
Truskaweczko, a jak przy tak małej ilości mleka i przyrostu wagi jest z siłą/ruchliwością u malutkiej? Ale skoro nie potrzebuje dużo snu w dzień to siły musi mieć spore. Może spadła na centylach bo to co zje to spala i nie gromadzi w tłuszczyk. Stawy w kolanach też odczuwam jak przeciążone. Podobny dyskomfort miałam po pierwszej ciąży.
Ja piersi nie osłaniałam przed chłodem, czasem na spacerze przemarzłam i nic się nie działo. Ale po jednej dłuższej przerwie od karmienia zrobiło mi się zapalenie w miejscu, które jest najsłabiej opróżniane. A od wczoraj wrócił mi jakby nawał pokarmu. Po dwóch godzinach od karmienia pierś znowu bardzo pełna. A druga mało nie eksploduje. Organizm sie chyba przestawił z jedzonkiem na kolejny kwartał
Mój dziś usłyszał od pediatry, że mleka to sobie raczej nie odmawia. Przybyło mu ponad 3 kg. Szkoda tylko, że noce ciagle zarwane na karmienie. Przydałaby sie choć jedna dłuższa niż dwie godziny przerwa. Z ubranek niektórych wyrósł na szerokość choć na długość są jeszcze dobre.
Krisi, a ten luk z tiny love to jaki? Bo ja szukam czegoś co da sie zamocować do łóżeczka chicco. Czyli do materiałowych boków i coś co nie będzie na zakrętkę. Te co mają mocowanie na żabki wyglądają jakby były tylko do fotelika lub wózka i nie wiem czy sie dadzą rozsunąć na 50 cm. Będę wdzięczna za informacje -
Truskaweczka. Odpuść małej. Moja tez tak miała.Nie wszystkie dzieci potrzebują równo przybierać od do. Podaj jej butle co 3h-4h. Ile zje to zje. I nie polecam zmieniać mlek. Jedna lekarka wyjasnila jakie to obciążające dla małych brzuszków. To rodzi niepokój i bóle brzuszka. Ja moja w bólach brzuszka tez nosiłam bo była b. rozdrażniona. My skorzystaliśmy z pomocy homeopaty po szczepieniu na rotawirusy miała znów kolki. Kuleczki pomogły bardzo. Teraz wydłużam jej samodzielne bycie samym ze soba bym mogla coś zrobić. I nawet usypia w dzień już lepiejNasza myszka jest już z nami
-
Motylkowym my mieliśmy szczepienie w piątek a wczoraj noc nieprzespana z powodu brzuszka, a w piątek poszłam ze starszym na 1 piątek do Kościoła i też byłam u spowiedzi to miałam od męża tel na mszy i musiałam wracać tak mały płakał właśnie po szczepiące.a juz mieliśmy spokój z brzuszkiem.
My właśnie po karmieniu drugim mały usypia w łóżeczku
Ja mam mini karuzelke z tony love bo mam łóżeczko turystyczne i ona jest do niego przystosowana, można ją też przypiąć do wózka fotelika i maty bo ma takie uchwyty. Jest taka dokręcania od góry i ma regulacje szerokości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 04:46
-
Mój ma 2 miesiące i tydzień i w piątek miał. 6200 a urodził się 3280 to już ma 3 kg na plusie. On za dużo przybiera więc myślę że dzieci jedzą ile potrzebują, i jedne są drobne a drugie tłuścioszki.
Mój też na szerokość nie mieści się w niktóre ciuszki nawet 68
Moja córa była drobniutka mało przybierała a teraz mam fest 12 łatkę wysoka jak ja i nosi damskie 38, mój 2 syn był grubaska jak teraz jest Nikos a teraz jest chudzina ze wszystko na nim wisi, choć jest wysoki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 04:51