X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga urodzeniowa 3540 a tydz 6260 i ja sie martwie ze malo je :D ma dni ze zje co 3 godz po 100-110 a nieraz 160 ale widocznie tak potrzebuje nie daje czesciej niz 3 godz nieraz uda sie przeciagnac do 3,5-4.w nocy spi super bo codziennie o godz 18.15 jak w zegarku jest krzyk bo trzeba juz kapac i ok 19 nasze dziecko spi :) a spi roznie do 3-4 a dzis np o 1.45 pobudka ale nie ma co narzekac jestem mega wyspana.po karmieniu zawsze se pogada i usypia dalej :) teraz mam problem ze spaniem w dzien bo jest zmeczony i placze a usnac nie moze dzis szumis dal rade i dziecko spi juz ponad dwie godz chyba musze zaczac tez go uzywac do dziennych drzemek..my za tydz jedziemy do Pl znaczy ja z Nathankiem tato nas zawiezie i wraca do pracy a po tyg nas odbierze i tez sie boje,ze nasz rytm dnia zostanie zaburzony ale bedziemy sie starac,zby tak nie bylo :) my za tydz mamy drugie szczepienie i mam nadzieje,ze bedzie tak jak przy pierwszym bez wiekszych problemów..

74di3e5e00jw87wl.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kasia to wodze Twój taki duży jak mój.
    A my dziś pobudka o 4:15 do 6 nie spał a Póżniej 15 min spania i juz wyspany. A mąż się dziwi ze padam o 19 razem z małym.
    Teraz poszedł spać dopiero po 11 na spacerze i teraz śpi u mnie ma rękach np się przed chwilą obudził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też coś bardziej aktywna. Niewiele śpi, marudzi sporo niestety, Położę to śpi, ale po max 0,5h pobudka i to samo. Raczej Jej nic nie boli, tyle czasu a ja nadal do końca nie kumam własnego dziecka... :-(
    My szczepienie też za tydzień. Zobaczymy jak z wagą, jak wazylam się z Nią i bez niej, to wychodzi że przez ostatnie 5tyg. przytyla 1kg... Czyli jakoś 1800g od wagi urodzeniowej tylko :-( Zobaczymy co pediatra powie.
    Mała rzadko śpi na pleckach a ma z tylu głowy taką lysawa plamke skóry. O to też będę musiała zapytać, I jeszcze dlaczego nie składa raczek ani nie bije w zabaweczki. :-( Eh przewracac się już jej nie zdarzyło więcej, tylko ten jeden raz...
    Ile czasu jedzą Wasze Malenstwa? Chodzi mi o ssanie piersi. Kiedyś jadła od początku bardzo aktywnie ok. 10-12min i cacy, a ostatnio w 6-7 min się najada. Jak próbuję ją dłużej przytrzymac to się odpycha i denerwuje... Żebym miala miarke w cyckach, to bym tyle stresu mniej miala.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek nie mart się tak wszystkim, ja po pierwszym nauczona, że wszystko w swoim czasie i każde dziecko jest inne. Mój starszy np bardzo długo nie siadał i nie chciał siąść do roku. Raczkować zaczął jak miał 10 miesięcy. Byłam z nim nawet u ortopedy.

Mój synek je bardzo krótko, ale ładnie przybiera więc się nie martwię. Jak mi się wydaje, że mało zjadł i chce mu jeszcze wcisnąć pierś, to zwraca, więc sam chyba wie kiedy jest pod korek :)

Maly też ma łysawe z tyłu, zauważyłam niedawno. Chcąc nie chcąc wyciera włoski leżąc.

Sabanek myślałam, że tylko ja nie rozumiem swojego dziecka. Czasami noszę go jak głupia i nie wiem czego płacze.

sabanek lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczka u nas od wczoraj chyba skok 12 ttg, bo mala przenoszona o tydzjen wiec pewnie tp to.Piwrs je na 3 raty po 2 min szybko sie denerwuje i z usypianiem masakra.

marcianka86
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na kontroli z mala i wazy 5,5 kg a waga urodzeniowa 2880. Pani doktor pytała czy kp no i ja mowie, ze tak i nie dokarmiam, a ona czy bym nie karmila jej tez mm to bym wiecej czasu dla siebie miala. Nosz kurde wszedzie slysze o dobrodziejstwach kp a ta o mm. A dodam, ze mala prawidłowo rosnie i tyje a mleka u mnie dostatek.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest przykre ze lekarze tak myślą. Zamiast pogratulować. Wiem już też ze nie można ufać lekarzom 100% a ufać własnej intuicji a nie tylko systemowi. Mi też wmawiali karm mm bo bóle brzuszka. Dzisiaj wróciłam 90% do kp. A bóle brzuszka były przez szczepionkę na rotawirusy.

Nasza myszka jest już z nami
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny mam pytanie do mam karmiących mm poczucie ile ml w ciągu dnia wasze pociechy wypijaja? I czy każde karmienie to tyle samo. Nasz malutki wypija między 700-800 ml i ja się nakrecam,ze to malo.a na siłę mu nie będę dawać bo to się mija z celem.najgorzej jest wieczorem przed spaniem wypija 40-50 i nic więcej. A śpi normalnie od ok 19 do 2 jak nie później.

74di3e5e00jw87wl.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam Was nadrabiać więc będę pisać na raty.

Truskaweczka a mała nie ma np lambli. Skoro Ciebie podejrzewają o pasożyt. Jakby jadła więcej to i może stałaby lepiej. U gastrologia byliście?
    A jak kulki gejszy.

Gilis:łuk mamy taki.
    http://www.smyk.com/tiny-love-lesni-przyjaciele-luk-z-zabawkami.html?gclid=CjwKEAiAu6DBBRDDr6-e_6698E0SJACvuxny9X8EQxwSHYxZEsD9SkxFm1xg9vlwQDbvUWAZBH4PGBoCyifw_wcB&gclsrc=aw.ds

Bardzo fajny. Rozciąga się dość mocno. A mocowanie stabilne. Korzystamy w łóżeczku.
    Kupiłam mate gg król lew bądź fajna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 20:21

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docztałam.
    Nigdy nie zawisła piersi A ciągle ktoś mnie przed tym przestrzegał bo ubieram się lekko.

Natan je bardz bardzo szybko. Ostatnio zajmuje to nawet 2 min. Dążymy się w czwartek.
    Szczepiliśmy rota późno bo w 12t. Bardzo bałam się powikłań ale kompletnie nic nie było. Po pneummokokach też.

Teraz widzę że bolą to zęby. Ale chba nie wyjdą! Gorne wychodzą 2 miesiąca po dolnych.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    My po chrzcinach.
    Mały był bardzo grzeczny usnął juz w foteliku jak jechaliśmy do Kościoła potem spał w wózku, obudził się na sam chrzest później jeszcze usnął i spał w domu jeszcze 2 godziny, goście nie mogli się doczekać kiedy się obudzi, później wyspany był bardzo towarzyski.

Benuś dzięki za namiary na katering byli ok, jedzenie pyszne.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mój je 5 razy po 120 ml czyli 600 plus w nocy 2 razy cyca i troszeczkę w dzień. Ale jest grubiutki.

• Benus Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy, fajnie ze się sprawdzili :)

Moja je 5x180 ml ale na noc nie zjada tej porcji, dzióbnie ile dzióbnie (jakieś 80) i idzie spać do rana.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalyscie juz dziewczyny nad rozszerzaniem diety?? Patrzę na ten nowy schemat i nic nie rozumiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja póki co mam zamiar tylko pierś. aczkolwiek pediatra mówiła że jakbym ok. 4miesiąca miala mniej pokarmu to mogę dawać powoli ziemniaczka, dynie itp.

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Benus widzę że u Ciebie na noc podobne dziubanie jak u nas.juz jestem spokojniejsza ile zje to zje gdyby był głodny to by płakał.choc dziś je ale co 3,5-4 godz udaje mi się przeciągnąć to zje te 180 ;) my mamy codziennie wieczorem cyrk wczoraj to już była Masakra przed 18 ogromny placz uspac się go nie dało choć na chwilkę więc mój M poszedł łac wodę do kapania ja z malym wchodzę do łazienki słyszy szum wody i placz odszedł jak ręką odjął ;) potem kąpiel w dobrym humorze Masakra jakas.jutro szczeliny oby obyło się bez problemów jak za pierwszym razem..

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeżeli chodzi o rozszerzenie diety to po 4 miesiącu czyli w grudniu zaczynamy od warzywek ;)

74di3e5e00jw87wl.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa a od których warzywek?? Masz gdzieś jakąś ciekawą rozpiskę?? Wiecie co? Ja myślę, że nie ma się co tak stresować tymi ml mleczka itp, dzieci głupie nie są, wiedzą ile i kiedy mają jeść. A te normy są orientacyjne, pamiętacie jak się martwiłyśmy każdym wymiarem na usg? Bo brzuszek większy niż główka, bo coś tam innego? Uśmiech i cieszymy się ze zdrowych dzieciaków

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wasze dzieciaki dużo jedzą na raz mój te 120 ml nieraz sobie dzieli na części, nie da rady zjeść, a ulewa strasznie. To po czym on tak tyje.

Mój maluch usypiał dziś z płaczem, chyba mu niedobrze bo strasznie mu się ulewa i to już starym mlekiem.

Ja juz idę spać, dobranoc

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:

Truskaweczka a mała nie ma np lambli. Skoro Ciebie podejrzewają o pasożyt. Jakby jadła więcej to i może stałaby lepiej. U gastrologia byliście?
    A jak kulki gejszy.

Z kału badań jeszcze nie miala, wszystkie jej robie prywatnie, jutro ide moje badania zrobić na pasożyty i helico i zobacze co mi wyjdzie.
    Dziś małej zrobiłąm morfologie, żelazo, glukoze, mocz i wszystko jest ok.
    Terminy do gstrologa są na kwiecień nie ma szans wcześniej nic załatwić...
    W czw idziemy prywatnie do byłej ordynator w Krakowie, dobra lekarka, zobaczymy co nam powie.

Od dziś leciutko zagęszczam kleikiem ryżowym, tak jak w przepisie nie wiecej niz 1 łyżka stołowa płaska na dobe.
    Martwi mnie bo zaczyna spadać z wagi, przybierała po 120gr, potem 70gr potem 40gr a teraz traci na wadze tygodniowo, dlatego sie martwie.
    Dziecko ma ponad 3 miesiące a przybrała tylko 2kg od urodzenia, i chudnie.
    Robiłąm naprawde wszystko, teraz ma enfamil - ponoć bardzo dobre mleko.
    Badania, wizyty prywatne i nadal brak poprawy mała potrafi 380ml zjeśc na dobe w 13 tyg. :/

A kulki gejszy to tandetne dziadostwo! Kupiłam wiec elektrostymulator, i ćwiczyłąm nim 3 tyg, ale przez te problemy z jedzeniem małej i moim żołądkiem nie dałam rady, wróce do ćwiczeń, ale na razie nie mam siły psychicznie.
    Przez 3 tyg nic nie dały te ćwiczenia, ale nie ma aż takiego luzu, choć to co przed tym porodem to już nigdy bez operacji nie będzie :/
    Jak si uporam ze wszystkim to pójde na operacje.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ