Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas waga urodzeniowa 3540 a tydz 6260 i ja sie martwie ze malo je ma dni ze zje co 3 godz po 100-110 a nieraz 160 ale widocznie tak potrzebuje nie daje czesciej niz 3 godz nieraz uda sie przeciagnac do 3,5-4.w nocy spi super bo codziennie o godz 18.15 jak w zegarku jest krzyk bo trzeba juz kapac i ok 19 nasze dziecko spi a spi roznie do 3-4 a dzis np o 1.45 pobudka ale nie ma co narzekac jestem mega wyspana.po karmieniu zawsze se pogada i usypia dalej teraz mam problem ze spaniem w dzien bo jest zmeczony i placze a usnac nie moze dzis szumis dal rade i dziecko spi juz ponad dwie godz chyba musze zaczac tez go uzywac do dziennych drzemek..my za tydz jedziemy do Pl znaczy ja z Nathankiem tato nas zawiezie i wraca do pracy a po tyg nas odbierze i tez sie boje,ze nasz rytm dnia zostanie zaburzony ale bedziemy sie starac,zby tak nie bylo my za tydz mamy drugie szczepienie i mam nadzieje,ze bedzie tak jak przy pierwszym bez wiekszych problemów..
-
O Kasia to wodze Twój taki duży jak mój.
A my dziś pobudka o 4:15 do 6 nie spał a Póżniej 15 min spania i juz wyspany. A mąż się dziwi ze padam o 19 razem z małym.
Teraz poszedł spać dopiero po 11 na spacerze i teraz śpi u mnie ma rękach np się przed chwilą obudził. -
nick nieaktualnyMoja też coś bardziej aktywna. Niewiele śpi, marudzi sporo niestety, Położę to śpi, ale po max 0,5h pobudka i to samo. Raczej Jej nic nie boli, tyle czasu a ja nadal do końca nie kumam własnego dziecka...
My szczepienie też za tydzień. Zobaczymy jak z wagą, jak wazylam się z Nią i bez niej, to wychodzi że przez ostatnie 5tyg. przytyla 1kg... Czyli jakoś 1800g od wagi urodzeniowej tylko Zobaczymy co pediatra powie.
Mała rzadko śpi na pleckach a ma z tylu głowy taką lysawa plamke skóry. O to też będę musiała zapytać, I jeszcze dlaczego nie składa raczek ani nie bije w zabaweczki. Eh przewracac się już jej nie zdarzyło więcej, tylko ten jeden raz...
Ile czasu jedzą Wasze Malenstwa? Chodzi mi o ssanie piersi. Kiedyś jadła od początku bardzo aktywnie ok. 10-12min i cacy, a ostatnio w 6-7 min się najada. Jak próbuję ją dłużej przytrzymac to się odpycha i denerwuje... Żebym miala miarke w cyckach, to bym tyle stresu mniej miala. -
Sabanek nie mart się tak wszystkim, ja po pierwszym nauczona, że wszystko w swoim czasie i każde dziecko jest inne. Mój starszy np bardzo długo nie siadał i nie chciał siąść do roku. Raczkować zaczął jak miał 10 miesięcy. Byłam z nim nawet u ortopedy.
Mój synek je bardzo krótko, ale ładnie przybiera więc się nie martwię. Jak mi się wydaje, że mało zjadł i chce mu jeszcze wcisnąć pierś, to zwraca, więc sam chyba wie kiedy jest pod korek
Maly też ma łysawe z tyłu, zauważyłam niedawno. Chcąc nie chcąc wyciera włoski leżąc.
Sabanek myślałam, że tylko ja nie rozumiem swojego dziecka. Czasami noszę go jak głupia i nie wiem czego płacze.sabanek lubi tę wiadomość
-
My byliśmy na kontroli z mala i wazy 5,5 kg a waga urodzeniowa 2880. Pani doktor pytała czy kp no i ja mowie, ze tak i nie dokarmiam, a ona czy bym nie karmila jej tez mm to bym wiecej czasu dla siebie miala. Nosz kurde wszedzie slysze o dobrodziejstwach kp a ta o mm. A dodam, ze mala prawidłowo rosnie i tyje a mleka u mnie dostatek.
-
To jest przykre ze lekarze tak myślą. Zamiast pogratulować. Wiem już też ze nie można ufać lekarzom 100% a ufać własnej intuicji a nie tylko systemowi. Mi też wmawiali karm mm bo bóle brzuszka. Dzisiaj wróciłam 90% do kp. A bóle brzuszka były przez szczepionkę na rotawirusy.Nasza myszka jest już z nami
-
Hey dziewczyny mam pytanie do mam karmiących mm poczucie ile ml w ciągu dnia wasze pociechy wypijaja? I czy każde karmienie to tyle samo. Nasz malutki wypija między 700-800 ml i ja się nakrecam,ze to malo.a na siłę mu nie będę dawać bo to się mija z celem.najgorzej jest wieczorem przed spaniem wypija 40-50 i nic więcej. A śpi normalnie od ok 19 do 2 jak nie później.
-
Zaczynam Was nadrabiać więc będę pisać na raty.
Truskaweczka a mała nie ma np lambli. Skoro Ciebie podejrzewają o pasożyt. Jakby jadła więcej to i może stałaby lepiej. U gastrologia byliście?
A jak kulki gejszy.
Gilis:łuk mamy taki.
http://www.smyk.com/tiny-love-lesni-przyjaciele-luk-z-zabawkami.html?gclid=CjwKEAiAu6DBBRDDr6-e_6698E0SJACvuxny9X8EQxwSHYxZEsD9SkxFm1xg9vlwQDbvUWAZBH4PGBoCyifw_wcB&gclsrc=aw.ds
Bardzo fajny. Rozciąga się dość mocno. A mocowanie stabilne. Korzystamy w łóżeczku.
Kupiłam mate gg król lew bądź fajna.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 20:21
-
Docztałam.
Nigdy nie zawisła piersi A ciągle ktoś mnie przed tym przestrzegał bo ubieram się lekko.
Natan je bardz bardzo szybko. Ostatnio zajmuje to nawet 2 min. Dążymy się w czwartek.
Szczepiliśmy rota późno bo w 12t. Bardzo bałam się powikłań ale kompletnie nic nie było. Po pneummokokach też.
Teraz widzę że bolą to zęby. Ale chba nie wyjdą! Gorne wychodzą 2 miesiąca po dolnych.
-
Cześć
My po chrzcinach.
Mały był bardzo grzeczny usnął juz w foteliku jak jechaliśmy do Kościoła potem spał w wózku, obudził się na sam chrzest później jeszcze usnął i spał w domu jeszcze 2 godziny, goście nie mogli się doczekać kiedy się obudzi, później wyspany był bardzo towarzyski.
Benuś dzięki za namiary na katering byli ok, jedzenie pyszne.
-
nick nieaktualny
-
Oo Benus widzę że u Ciebie na noc podobne dziubanie jak u nas.juz jestem spokojniejsza ile zje to zje gdyby był głodny to by płakał.choc dziś je ale co 3,5-4 godz udaje mi się przeciągnąć to zje te 180 my mamy codziennie wieczorem cyrk wczoraj to już była Masakra przed 18 ogromny placz uspac się go nie dało choć na chwilkę więc mój M poszedł łac wodę do kapania ja z malym wchodzę do łazienki słyszy szum wody i placz odszedł jak ręką odjął potem kąpiel w dobrym humorze Masakra jakas.jutro szczeliny oby obyło się bez problemów jak za pierwszym razem..
-
Kasiaaaaa a od których warzywek?? Masz gdzieś jakąś ciekawą rozpiskę?? Wiecie co? Ja myślę, że nie ma się co tak stresować tymi ml mleczka itp, dzieci głupie nie są, wiedzą ile i kiedy mają jeść. A te normy są orientacyjne, pamiętacie jak się martwiłyśmy każdym wymiarem na usg? Bo brzuszek większy niż główka, bo coś tam innego? Uśmiech i cieszymy się ze zdrowych dzieciaków[/url]
-
To Wasze dzieciaki dużo jedzą na raz mój te 120 ml nieraz sobie dzieli na części, nie da rady zjeść, a ulewa strasznie. To po czym on tak tyje.
Mój maluch usypiał dziś z płaczem, chyba mu niedobrze bo strasznie mu się ulewa i to już starym mlekiem.
Ja juz idę spać, dobranoc -
krisi wrote:
Truskaweczka a mała nie ma np lambli. Skoro Ciebie podejrzewają o pasożyt. Jakby jadła więcej to i może stałaby lepiej. U gastrologia byliście?
A jak kulki gejszy.
Z kału badań jeszcze nie miala, wszystkie jej robie prywatnie, jutro ide moje badania zrobić na pasożyty i helico i zobacze co mi wyjdzie.
Dziś małej zrobiłąm morfologie, żelazo, glukoze, mocz i wszystko jest ok.
Terminy do gstrologa są na kwiecień nie ma szans wcześniej nic załatwić...
W czw idziemy prywatnie do byłej ordynator w Krakowie, dobra lekarka, zobaczymy co nam powie.
Od dziś leciutko zagęszczam kleikiem ryżowym, tak jak w przepisie nie wiecej niz 1 łyżka stołowa płaska na dobe.
Martwi mnie bo zaczyna spadać z wagi, przybierała po 120gr, potem 70gr potem 40gr a teraz traci na wadze tygodniowo, dlatego sie martwie.
Dziecko ma ponad 3 miesiące a przybrała tylko 2kg od urodzenia, i chudnie.
Robiłąm naprawde wszystko, teraz ma enfamil - ponoć bardzo dobre mleko.
Badania, wizyty prywatne i nadal brak poprawy mała potrafi 380ml zjeśc na dobe w 13 tyg.
A kulki gejszy to tandetne dziadostwo! Kupiłam wiec elektrostymulator, i ćwiczyłąm nim 3 tyg, ale przez te problemy z jedzeniem małej i moim żołądkiem nie dałam rady, wróce do ćwiczeń, ale na razie nie mam siły psychicznie.
Przez 3 tyg nic nie dały te ćwiczenia, ale nie ma aż takiego luzu, choć to co przed tym porodem to już nigdy bez operacji nie będzie
Jak si uporam ze wszystkim to pójde na operacje.