X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas waga urodzeniowa 3540 a tydz 6260 i ja sie martwie ze malo je :D ma dni ze zje co 3 godz po 100-110 a nieraz 160 ale widocznie tak potrzebuje nie daje czesciej niz 3 godz nieraz uda sie przeciagnac do 3,5-4.w nocy spi super bo codziennie o godz 18.15 jak w zegarku jest krzyk bo trzeba juz kapac i ok 19 nasze dziecko spi :) a spi roznie do 3-4 a dzis np o 1.45 pobudka ale nie ma co narzekac jestem mega wyspana.po karmieniu zawsze se pogada i usypia dalej :) teraz mam problem ze spaniem w dzien bo jest zmeczony i placze a usnac nie moze dzis szumis dal rade i dziecko spi juz ponad dwie godz chyba musze zaczac tez go uzywac do dziennych drzemek..my za tydz jedziemy do Pl znaczy ja z Nathankiem tato nas zawiezie i wraca do pracy a po tyg nas odbierze i tez sie boje,ze nasz rytm dnia zostanie zaburzony ale bedziemy sie starac,zby tak nie bylo :) my za tydz mamy drugie szczepienie i mam nadzieje,ze bedzie tak jak przy pierwszym bez wiekszych problemów..

74di3e5e00jw87wl.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kasia to wodze Twój taki duży jak mój.
    A my dziś pobudka o 4:15 do 6 nie spał a Póżniej 15 min spania i juz wyspany. A mąż się dziwi ze padam o 19 razem z małym.
    Teraz poszedł spać dopiero po 11 na spacerze i teraz śpi u mnie ma rękach np się przed chwilą obudził.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też coś bardziej aktywna. Niewiele śpi, marudzi sporo niestety, Położę to śpi, ale po max 0,5h pobudka i to samo. Raczej Jej nic nie boli, tyle czasu a ja nadal do końca nie kumam własnego dziecka... :-(
    My szczepienie też za tydzień. Zobaczymy jak z wagą, jak wazylam się z Nią i bez niej, to wychodzi że przez ostatnie 5tyg. przytyla 1kg... Czyli jakoś 1800g od wagi urodzeniowej tylko :-( Zobaczymy co pediatra powie.
    Mała rzadko śpi na pleckach a ma z tylu głowy taką lysawa plamke skóry. O to też będę musiała zapytać, I jeszcze dlaczego nie składa raczek ani nie bije w zabaweczki. :-( Eh przewracac się już jej nie zdarzyło więcej, tylko ten jeden raz...
    Ile czasu jedzą Wasze Malenstwa? Chodzi mi o ssanie piersi. Kiedyś jadła od początku bardzo aktywnie ok. 10-12min i cacy, a ostatnio w 6-7 min się najada. Jak próbuję ją dłużej przytrzymac to się odpycha i denerwuje... Żebym miala miarke w cyckach, to bym tyle stresu mniej miala.

• Goslim79 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek nie mart się tak wszystkim, ja po pierwszym nauczona, że wszystko w swoim czasie i każde dziecko jest inne. Mój starszy np bardzo długo nie siadał i nie chciał siąść do roku. Raczkować zaczął jak miał 10 miesięcy. Byłam z nim nawet u ortopedy.

Mój synek je bardzo krótko, ale ładnie przybiera więc się nie martwię. Jak mi się wydaje, że mało zjadł i chce mu jeszcze wcisnąć pierś, to zwraca, więc sam chyba wie kiedy jest pod korek :)

Maly też ma łysawe z tyłu, zauważyłam niedawno. Chcąc nie chcąc wyciera włoski leżąc.

Sabanek myślałam, że tylko ja nie rozumiem swojego dziecka. Czasami noszę go jak głupia i nie wiem czego płacze.

sabanek lubi tę wiadomość

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczka u nas od wczoraj chyba skok 12 ttg, bo mala przenoszona o tydzjen wiec pewnie tp to.Piwrs je na 3 raty po 2 min szybko sie denerwuje i z usypianiem masakra.

marcianka86
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na kontroli z mala i wazy 5,5 kg a waga urodzeniowa 2880. Pani doktor pytała czy kp no i ja mowie, ze tak i nie dokarmiam, a ona czy bym nie karmila jej tez mm to bym wiecej czasu dla siebie miala. Nosz kurde wszedzie slysze o dobrodziejstwach kp a ta o mm. A dodam, ze mala prawidłowo rosnie i tyje a mleka u mnie dostatek.

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • Motylkowa1 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest przykre ze lekarze tak myślą. Zamiast pogratulować. Wiem już też ze nie można ufać lekarzom 100% a ufać własnej intuicji a nie tylko systemowi. Mi też wmawiali karm mm bo bóle brzuszka. Dzisiaj wróciłam 90% do kp. A bóle brzuszka były przez szczepionkę na rotawirusy.

Nasza myszka jest już z nami
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny mam pytanie do mam karmiących mm poczucie ile ml w ciągu dnia wasze pociechy wypijaja? I czy każde karmienie to tyle samo. Nasz malutki wypija między 700-800 ml i ja się nakrecam,ze to malo.a na siłę mu nie będę dawać bo to się mija z celem.najgorzej jest wieczorem przed spaniem wypija 40-50 i nic więcej. A śpi normalnie od ok 19 do 2 jak nie później.

74di3e5e00jw87wl.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam Was nadrabiać więc będę pisać na raty.

Truskaweczka a mała nie ma np lambli. Skoro Ciebie podejrzewają o pasożyt. Jakby jadła więcej to i może stałaby lepiej. U gastrologia byliście?
    A jak kulki gejszy.

Gilis:łuk mamy taki.
    http://www.smyk.com/tiny-love-lesni-przyjaciele-luk-z-zabawkami.html?gclid=CjwKEAiAu6DBBRDDr6-e_6698E0SJACvuxny9X8EQxwSHYxZEsD9SkxFm1xg9vlwQDbvUWAZBH4PGBoCyifw_wcB&gclsrc=aw.ds

Bardzo fajny. Rozciąga się dość mocno. A mocowanie stabilne. Korzystamy w łóżeczku.
    Kupiłam mate gg król lew bądź fajna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 20:21

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docztałam.
    Nigdy nie zawisła piersi A ciągle ktoś mnie przed tym przestrzegał bo ubieram się lekko.

Natan je bardz bardzo szybko. Ostatnio zajmuje to nawet 2 min. Dążymy się w czwartek.
    Szczepiliśmy rota późno bo w 12t. Bardzo bałam się powikłań ale kompletnie nic nie było. Po pneummokokach też.

Teraz widzę że bolą to zęby. Ale chba nie wyjdą! Gorne wychodzą 2 miesiąca po dolnych.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    My po chrzcinach.
    Mały był bardzo grzeczny usnął juz w foteliku jak jechaliśmy do Kościoła potem spał w wózku, obudził się na sam chrzest później jeszcze usnął i spał w domu jeszcze 2 godziny, goście nie mogli się doczekać kiedy się obudzi, później wyspany był bardzo towarzyski.

Benuś dzięki za namiary na katering byli ok, jedzenie pyszne.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mój je 5 razy po 120 ml czyli 600 plus w nocy 2 razy cyca i troszeczkę w dzień. Ale jest grubiutki.

• Benus Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy, fajnie ze się sprawdzili :)

Moja je 5x180 ml ale na noc nie zjada tej porcji, dzióbnie ile dzióbnie (jakieś 80) i idzie spać do rana.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Benus Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalyscie juz dziewczyny nad rozszerzaniem diety?? Patrzę na ten nowy schemat i nic nie rozumiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus ja póki co mam zamiar tylko pierś. aczkolwiek pediatra mówiła że jakbym ok. 4miesiąca miala mniej pokarmu to mogę dawać powoli ziemniaczka, dynie itp.

• Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo Benus widzę że u Ciebie na noc podobne dziubanie jak u nas.juz jestem spokojniejsza ile zje to zje gdyby był głodny to by płakał.choc dziś je ale co 3,5-4 godz udaje mi się przeciągnąć to zje te 180 ;) my mamy codziennie wieczorem cyrk wczoraj to już była Masakra przed 18 ogromny placz uspac się go nie dało choć na chwilkę więc mój M poszedł łac wodę do kapania ja z malym wchodzę do łazienki słyszy szum wody i placz odszedł jak ręką odjął ;) potem kąpiel w dobrym humorze Masakra jakas.jutro szczeliny oby obyło się bez problemów jak za pierwszym razem..

74di3e5e00jw87wl.png
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeżeli chodzi o rozszerzenie diety to po 4 miesiącu czyli w grudniu zaczynamy od warzywek ;)

74di3e5e00jw87wl.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaaaaa a od których warzywek?? Masz gdzieś jakąś ciekawą rozpiskę?? Wiecie co? Ja myślę, że nie ma się co tak stresować tymi ml mleczka itp, dzieci głupie nie są, wiedzą ile i kiedy mają jeść. A te normy są orientacyjne, pamiętacie jak się martwiłyśmy każdym wymiarem na usg? Bo brzuszek większy niż główka, bo coś tam innego? Uśmiech i cieszymy się ze zdrowych dzieciaków

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Wasze dzieciaki dużo jedzą na raz mój te 120 ml nieraz sobie dzieli na części, nie da rady zjeść, a ulewa strasznie. To po czym on tak tyje.

Mój maluch usypiał dziś z płaczem, chyba mu niedobrze bo strasznie mu się ulewa i to już starym mlekiem.

Ja juz idę spać, dobranoc

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krisi wrote:

Truskaweczka a mała nie ma np lambli. Skoro Ciebie podejrzewają o pasożyt. Jakby jadła więcej to i może stałaby lepiej. U gastrologia byliście?
    A jak kulki gejszy.

Z kału badań jeszcze nie miala, wszystkie jej robie prywatnie, jutro ide moje badania zrobić na pasożyty i helico i zobacze co mi wyjdzie.
    Dziś małej zrobiłąm morfologie, żelazo, glukoze, mocz i wszystko jest ok.
    Terminy do gstrologa są na kwiecień nie ma szans wcześniej nic załatwić...
    W czw idziemy prywatnie do byłej ordynator w Krakowie, dobra lekarka, zobaczymy co nam powie.

Od dziś leciutko zagęszczam kleikiem ryżowym, tak jak w przepisie nie wiecej niz 1 łyżka stołowa płaska na dobe.
    Martwi mnie bo zaczyna spadać z wagi, przybierała po 120gr, potem 70gr potem 40gr a teraz traci na wadze tygodniowo, dlatego sie martwie.
    Dziecko ma ponad 3 miesiące a przybrała tylko 2kg od urodzenia, i chudnie.
    Robiłąm naprawde wszystko, teraz ma enfamil - ponoć bardzo dobre mleko.
    Badania, wizyty prywatne i nadal brak poprawy mała potrafi 380ml zjeśc na dobe w 13 tyg. :/

A kulki gejszy to tandetne dziadostwo! Kupiłam wiec elektrostymulator, i ćwiczyłąm nim 3 tyg, ale przez te problemy z jedzeniem małej i moim żołądkiem nie dałam rady, wróce do ćwiczeń, ale na razie nie mam siły psychicznie.
    Przez 3 tyg nic nie dały te ćwiczenia, ale nie ma aż takiego luzu, choć to co przed tym porodem to już nigdy bez operacji nie będzie :/
    Jak si uporam ze wszystkim to pójde na operacje.

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
‹‹ 1790 1791 1792 1793 1794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ