X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka nam polecila od rehabilitacji

marcianka86
  • makota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Makota no właśnie Wiki też sie wtedy przewraca ! :-D widać zatem że przeze mnie jest trochę cofnieta. gdybym od razu dobrze kladla to by już się pewnie turlala. polozna widziała, pediatra widziała i co? żadna nic nie mówiła. a Wiki od samego początku tak leżała na brzuchu źle :-(

też mam żal do lekarzy i położnych. Widziała pediatra jak noszę, widziała, doradca laktacyjna a zarazem doradca chustowa też, wiedziała, że to źle, ale nie zwróciła mi uwagi. Nie wiem czy oni w jakiejś zmowie z fizjoterapeutami są, żeby mieli zarobek czy co!

relgwn15uyzm1mjb.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ktorej Wasze dzieci chodza spac na noc? U nas okolo 19

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 15:23

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie było identycznie. Tez sie nagle o obrócił i było wow. Ale nam fizjo powiedziała, ze nie jest to świadomy obrót, bo ten pozniej. I taki obrót wynika z braku równowagi. I tez nam zaleciła ćwiczenia na obroty, zeby mały prawidłowo załapał. Nie dam rady tego opisać, ale powiedziała, ze można obrócić sie samemu i powtórzyć sekwencje u dziecka.
    Makota, na pewno sa jakieś tańsze maty, albo marcianki metoda. No ale liczę, ze ta nam posłuży jeszcze jakiś dłuższy czas i jest ładna i po oc w miarę zdrowa :)

makota lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chodziła około 19 a teraz jakoś ostatnimi czasy odkładam ją ok. 20:30 ale wczoraj np. jeszcze z pół godziny gadala do siebie.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My taka mamy,a ze tez koty w domu to nie zal co jakis czas mate wymienic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 15:56

makota lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey a my chodzimy spać ok 19 i tak jest fajnie bo wcześniej o 18.15 musiał spać bo inaczej krzyk :) super dzieciaczki ;) i też właśnie ostatnio myślałam o tych dziewczynach,ktore tak się udzielały a teraz cisza pewnie na fb się udzielają szkoda... A ja jestem dumna z Nathana dziś byliśmy na zakupach w galerii i mały spisał się dzielnie i nawet usnął w porze swej drzemki a wcześniej wypady na zakupy to był dramat ;/ my w sumie dopiero teraz zrobiliśmy zakupy pierwszych zabawek na święta szczeniaczek uczniaczek i kula hula to zabawki na bliższa przyszłość ;) ale tatuś dostał bon na Amazon dla Nathana jako prezent na Mikołaja z pracy więc trzeba było wykorzystać.a tak ma dużo grzechotek innych gryzakow itd ale to wszystko podostawał w prezentach.. teraz usnął w kołysce bawiąc się zabawkami wiszącymi nad głową oczy już miał zamknięte a rękami jeszcze uderzał o zabawki hihi

74di3e5e00jw87wl.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kładziemy się do spania teraz o 20, super godzina, bo przez pierwsze 3 miesiące dzidziusiowała do 21.30. Już wieczorem byłam tak umęczona, że nic nie dawałm rady robić. 19.30 mleczko i o 20 sobie sama zasypia.

też jestem zła o to noszenie, pytaliśmy z mężem wprost po 100 razy czy dobrze ją nosimy, podnosimy odkładamy i miało być super extra.

Iga sobie jakiś nowy rytuał urządziła od ponad tygodnia - trzecia drzemka o 16 musi być z mama, u mamy na brzuchu konkretniej inaczej nie ma spania albo 5 minut i się budzi. Jakby mało czułości miała i chciała nadrobić ale dzidziuś nasz pan i spie z nia te 40 minut, nawet mi się to podoba :D

makota lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczko i Ty już masz trójkę dzieci? :O Młoda Mama a jakie doświadczenie już :-)
    Marcianka gdzie te Twoje kg z ciąży co? :-)
    Goslim cudne loczki :-) Ja mam niby loki ale takie nijakie a Twoje to konkretne :-)
    Każdy Dzieciaczek inny i każdy ma w sobie to coś :-)
    Benus moja teraz mi na rękach śpi nie dało rady inaczej :-) Muszę ją odłożyć i iść coś zjeść póki okazja ale ona taaaaaka cieplutka :-D

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaly 3 jedan karmienie piersia wyciaga.Dziewczyny super wygladacie,dzieciaczki boskie.Jaskoleczka Twoj maly podobny do mojej krolewny.No z jednego dnia sa hehe..

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńko kiedyś miałam blond. :)
    Powiem Wam dziewczyny że wyglądać tak jak sobie wyobrażałam.
    Sabanek młoda to ja byłam jak pierwszą córę miałam 12 lat temu.

Marcianka po włosach podobni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 18:37

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile w nocy pija Wasze maluchy?u nasostatnio 21 24 3potem co chwile bo kupa meczy

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój je o 19 o 1 i o 6.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze

marcianka86
  • makota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskółeczka, ale masz fajną rodzinkę! Marcianka, Twój bury kocur wygląda jak mój Fiodor :) śliczny brzuszek miałaś

u mnie różnie, kiedyś karmiłam go na spaniu 0koło 23, ale co mi z tego jak on i tak się budzi o północy albo o 1.. Wczoraj było super, bo jadł około23.30, a później dopiero o 5.40!!!! rewelka jak na niego.Ostatnimi czasy dawał popalić 1,3,5 i później o 6 jeszcze jakieś małe conieco... mam nadzieję, że dzisiaj w końcu się trochę wyśpimy po całym tygodniu

Dziewczyny kp, czy któraś z Was próbowała podawać dziecku mleko z Doidy cup. Ja jutro mam wychodne i mąż ma swój debiut. Zobaczymy jak sobie chłopcy poradzą

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio trochę lepiej bo mała je o 20:30. potem 1-2, potem ok. 6 i ok. 9Pobudka.
    Marcianka to już niedużo Ci zostało, u mnie karmienie piersią właśnie coś średnio mi te kilogramy ściąga :-D

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie srednio jeden na tydzien

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabenek a pijesz duzo wody?

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku pologu pilam dużo wody a teraz to zależy od dnia :-\

• Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki;-) my po szczepieniu. Mala nawet dzielnie to zniosla. Waży 6.500. Staram sie ja usypiac kolo 21. Jakos o tej porze mi jest wygodnie bo Milka spedzi choc troche czasu z tatkiem wieczorem. Bylismy u pediatry w sprawie zielonych kup... Kazala odstawić nabial ale wszystko, tak żeby nawet śladowych ilosci nie vylo. No i po tygodniu wrocily ladne kupy. Milka probuje przewrocic sie na brzuszek ale prawa reka jej leszcze przeszkadza. Postaram sie nadrobic Wasze posty, bo duzo ich przybylo:-)

3i49cwa1ea8o7x57.png
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ