Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
sabanek wrote:Makota no właśnie Wiki też sie wtedy przewraca ! widać zatem że przeze mnie jest trochę cofnieta. gdybym od razu dobrze kladla to by już się pewnie turlala. polozna widziała, pediatra widziała i co? żadna nic nie mówiła. a Wiki od samego początku tak leżała na brzuchu źle
też mam żal do lekarzy i położnych. Widziała pediatra jak noszę, widziała, doradca laktacyjna a zarazem doradca chustowa też, wiedziała, że to źle, ale nie zwróciła mi uwagi. Nie wiem czy oni w jakiejś zmowie z fizjoterapeutami są, żeby mieli zarobek czy co! -
Dziewczyny, u mnie było identycznie. Tez sie nagle o obrócił i było wow. Ale nam fizjo powiedziała, ze nie jest to świadomy obrót, bo ten pozniej. I taki obrót wynika z braku równowagi. I tez nam zaleciła ćwiczenia na obroty, zeby mały prawidłowo załapał. Nie dam rady tego opisać, ale powiedziała, ze można obrócić sie samemu i powtórzyć sekwencje u dziecka.
Makota, na pewno sa jakieś tańsze maty, albo marcianki metoda. No ale liczę, ze ta nam posłuży jeszcze jakiś dłuższy czas i jest ładna i po oc w miarę zdrowamakota lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hey a my chodzimy spać ok 19 i tak jest fajnie bo wcześniej o 18.15 musiał spać bo inaczej krzyk super dzieciaczki i też właśnie ostatnio myślałam o tych dziewczynach,ktore tak się udzielały a teraz cisza pewnie na fb się udzielają szkoda... A ja jestem dumna z Nathana dziś byliśmy na zakupach w galerii i mały spisał się dzielnie i nawet usnął w porze swej drzemki a wcześniej wypady na zakupy to był dramat ;/ my w sumie dopiero teraz zrobiliśmy zakupy pierwszych zabawek na święta szczeniaczek uczniaczek i kula hula to zabawki na bliższa przyszłość ale tatuś dostał bon na Amazon dla Nathana jako prezent na Mikołaja z pracy więc trzeba było wykorzystać.a tak ma dużo grzechotek innych gryzakow itd ale to wszystko podostawał w prezentach.. teraz usnął w kołysce bawiąc się zabawkami wiszącymi nad głową oczy już miał zamknięte a rękami jeszcze uderzał o zabawki hihi
-
My kładziemy się do spania teraz o 20, super godzina, bo przez pierwsze 3 miesiące dzidziusiowała do 21.30. Już wieczorem byłam tak umęczona, że nic nie dawałm rady robić. 19.30 mleczko i o 20 sobie sama zasypia.
też jestem zła o to noszenie, pytaliśmy z mężem wprost po 100 razy czy dobrze ją nosimy, podnosimy odkładamy i miało być super extra.
Iga sobie jakiś nowy rytuał urządziła od ponad tygodnia - trzecia drzemka o 16 musi być z mama, u mamy na brzuchu konkretniej inaczej nie ma spania albo 5 minut i się budzi. Jakby mało czułości miała i chciała nadrobić ale dzidziuś nasz pan i spie z nia te 40 minut, nawet mi się to podobamakota lubi tę wiadomość
[/url] -
nick nieaktualnyJaskoleczko i Ty już masz trójkę dzieci? Młoda Mama a jakie doświadczenie już
Marcianka gdzie te Twoje kg z ciąży co?
Goslim cudne loczki Ja mam niby loki ale takie nijakie a Twoje to konkretne
Każdy Dzieciaczek inny i każdy ma w sobie to coś
Benus moja teraz mi na rękach śpi nie dało rady inaczej Muszę ją odłożyć i iść coś zjeść póki okazja ale ona taaaaaka cieplutka -
jaskółeczka, ale masz fajną rodzinkę! Marcianka, Twój bury kocur wygląda jak mój Fiodor śliczny brzuszek miałaś
u mnie różnie, kiedyś karmiłam go na spaniu 0koło 23, ale co mi z tego jak on i tak się budzi o północy albo o 1.. Wczoraj było super, bo jadł około23.30, a później dopiero o 5.40!!!! rewelka jak na niego.Ostatnimi czasy dawał popalić 1,3,5 i później o 6 jeszcze jakieś małe conieco... mam nadzieję, że dzisiaj w końcu się trochę wyśpimy po całym tygodniu
Dziewczyny kp, czy któraś z Was próbowała podawać dziecku mleko z Doidy cup. Ja jutro mam wychodne i mąż ma swój debiut. Zobaczymy jak sobie chłopcy poradzą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej mamuśki;-) my po szczepieniu. Mala nawet dzielnie to zniosla. Waży 6.500. Staram sie ja usypiac kolo 21. Jakos o tej porze mi jest wygodnie bo Milka spedzi choc troche czasu z tatkiem wieczorem. Bylismy u pediatry w sprawie zielonych kup... Kazala odstawić nabial ale wszystko, tak żeby nawet śladowych ilosci nie vylo. No i po tygodniu wrocily ladne kupy. Milka probuje przewrocic sie na brzuszek ale prawa reka jej leszcze przeszkadza. Postaram sie nadrobic Wasze posty, bo duzo ich przybylo:-)