X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka nam polecila od rehabilitacji

marcianka86
  • makota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Makota no właśnie Wiki też sie wtedy przewraca ! :-D widać zatem że przeze mnie jest trochę cofnieta. gdybym od razu dobrze kladla to by już się pewnie turlala. polozna widziała, pediatra widziała i co? żadna nic nie mówiła. a Wiki od samego początku tak leżała na brzuchu źle :-(

też mam żal do lekarzy i położnych. Widziała pediatra jak noszę, widziała, doradca laktacyjna a zarazem doradca chustowa też, wiedziała, że to źle, ale nie zwróciła mi uwagi. Nie wiem czy oni w jakiejś zmowie z fizjoterapeutami są, żeby mieli zarobek czy co!

relgwn15uyzm1mjb.png
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ktorej Wasze dzieci chodza spac na noc? U nas okolo 19

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 15:23

marcianka86
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, u mnie było identycznie. Tez sie nagle o obrócił i było wow. Ale nam fizjo powiedziała, ze nie jest to świadomy obrót, bo ten pozniej. I taki obrót wynika z braku równowagi. I tez nam zaleciła ćwiczenia na obroty, zeby mały prawidłowo załapał. Nie dam rady tego opisać, ale powiedziała, ze można obrócić sie samemu i powtórzyć sekwencje u dziecka.
    Makota, na pewno sa jakieś tańsze maty, albo marcianki metoda. No ale liczę, ze ta nam posłuży jeszcze jakiś dłuższy czas i jest ładna i po oc w miarę zdrowa :)

makota lubi tę wiadomość

relganliumoc9u3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chodziła około 19 a teraz jakoś ostatnimi czasy odkładam ją ok. 20:30 ale wczoraj np. jeszcze z pół godziny gadala do siebie.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My taka mamy,a ze tez koty w domu to nie zal co jakis czas mate wymienic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 15:56

makota lubi tę wiadomość

marcianka86
  • Kasiaaaaa88 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey a my chodzimy spać ok 19 i tak jest fajnie bo wcześniej o 18.15 musiał spać bo inaczej krzyk :) super dzieciaczki ;) i też właśnie ostatnio myślałam o tych dziewczynach,ktore tak się udzielały a teraz cisza pewnie na fb się udzielają szkoda... A ja jestem dumna z Nathana dziś byliśmy na zakupach w galerii i mały spisał się dzielnie i nawet usnął w porze swej drzemki a wcześniej wypady na zakupy to był dramat ;/ my w sumie dopiero teraz zrobiliśmy zakupy pierwszych zabawek na święta szczeniaczek uczniaczek i kula hula to zabawki na bliższa przyszłość ;) ale tatuś dostał bon na Amazon dla Nathana jako prezent na Mikołaja z pracy więc trzeba było wykorzystać.a tak ma dużo grzechotek innych gryzakow itd ale to wszystko podostawał w prezentach.. teraz usnął w kołysce bawiąc się zabawkami wiszącymi nad głową oczy już miał zamknięte a rękami jeszcze uderzał o zabawki hihi

74di3e5e00jw87wl.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kładziemy się do spania teraz o 20, super godzina, bo przez pierwsze 3 miesiące dzidziusiowała do 21.30. Już wieczorem byłam tak umęczona, że nic nie dawałm rady robić. 19.30 mleczko i o 20 sobie sama zasypia.

też jestem zła o to noszenie, pytaliśmy z mężem wprost po 100 razy czy dobrze ją nosimy, podnosimy odkładamy i miało być super extra.

Iga sobie jakiś nowy rytuał urządziła od ponad tygodnia - trzecia drzemka o 16 musi być z mama, u mamy na brzuchu konkretniej inaczej nie ma spania albo 5 minut i się budzi. Jakby mało czułości miała i chciała nadrobić ale dzidziuś nasz pan i spie z nia te 40 minut, nawet mi się to podoba :D

makota lubi tę wiadomość

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskoleczko i Ty już masz trójkę dzieci? :O Młoda Mama a jakie doświadczenie już :-)
    Marcianka gdzie te Twoje kg z ciąży co? :-)
    Goslim cudne loczki :-) Ja mam niby loki ale takie nijakie a Twoje to konkretne :-)
    Każdy Dzieciaczek inny i każdy ma w sobie to coś :-)
    Benus moja teraz mi na rękach śpi nie dało rady inaczej :-) Muszę ją odłożyć i iść coś zjeść póki okazja ale ona taaaaaka cieplutka :-D

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostaly 3 jedan karmienie piersia wyciaga.Dziewczyny super wygladacie,dzieciaczki boskie.Jaskoleczka Twoj maly podobny do mojej krolewny.No z jednego dnia sa hehe..

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusieńko kiedyś miałam blond. :)
    Powiem Wam dziewczyny że wyglądać tak jak sobie wyobrażałam.
    Sabanek młoda to ja byłam jak pierwszą córę miałam 12 lat temu.

Marcianka po włosach podobni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 18:37

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile w nocy pija Wasze maluchy?u nasostatnio 21 24 3potem co chwile bo kupa meczy

marcianka86
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój je o 19 o 1 i o 6.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze

marcianka86
  • makota Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskółeczka, ale masz fajną rodzinkę! Marcianka, Twój bury kocur wygląda jak mój Fiodor :) śliczny brzuszek miałaś

u mnie różnie, kiedyś karmiłam go na spaniu 0koło 23, ale co mi z tego jak on i tak się budzi o północy albo o 1.. Wczoraj było super, bo jadł około23.30, a później dopiero o 5.40!!!! rewelka jak na niego.Ostatnimi czasy dawał popalić 1,3,5 i później o 6 jeszcze jakieś małe conieco... mam nadzieję, że dzisiaj w końcu się trochę wyśpimy po całym tygodniu

Dziewczyny kp, czy któraś z Was próbowała podawać dziecku mleko z Doidy cup. Ja jutro mam wychodne i mąż ma swój debiut. Zobaczymy jak sobie chłopcy poradzą

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio trochę lepiej bo mała je o 20:30. potem 1-2, potem ok. 6 i ok. 9Pobudka.
    Marcianka to już niedużo Ci zostało, u mnie karmienie piersią właśnie coś średnio mi te kilogramy ściąga :-D

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie srednio jeden na tydzien

marcianka86
  • marcianka1 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabenek a pijesz duzo wody?

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku pologu pilam dużo wody a teraz to zależy od dnia :-\

• Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 10 grudnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki;-) my po szczepieniu. Mala nawet dzielnie to zniosla. Waży 6.500. Staram sie ja usypiac kolo 21. Jakos o tej porze mi jest wygodnie bo Milka spedzi choc troche czasu z tatkiem wieczorem. Bylismy u pediatry w sprawie zielonych kup... Kazala odstawić nabial ale wszystko, tak żeby nawet śladowych ilosci nie vylo. No i po tygodniu wrocily ladne kupy. Milka probuje przewrocic sie na brzuszek ale prawa reka jej leszcze przeszkadza. Postaram sie nadrobic Wasze posty, bo duzo ich przybylo:-)

3i49cwa1ea8o7x57.png
‹‹ 1807 1808 1809 1810 1811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ