Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_1986 wrote:Ale straszycie z moim wynikiem tsh 5,8 to chyba zwolaja konsylium lekarskie. Przerażona jestem.
Nieee...trzeba tylko szybko leki. Kiedy masz wizyte?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Pozostałe wyniki też robiłam tego samego dnia:
FT3 - 3,66 (norma 3,10-6,80)
FT4 - 16,57 (norma 12,00-22,00).
Do tej pory przyjmowałam Letrox 100 (6 dni w tygodniu, w niedzielę nie brałam w ogóle). Zapytałam panią doktor, czy zwiększamy dawkę to mi kazała brać jak biorę i dodatkowo w niedzielę pół tabletki, czyli 50.
Chyba poszukam innego lekarza i z nim skonsultuję te wyniki...
-
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:8 stycznia mam wizytę u ginekologa. Man nadzieję że to nie będzie za późno
ja jutro idę do gin na 9:40... mały stresik się zaczyna... jutro będzie mój 6t3d, czy wtedy zarodek już powinien być, a może i serduszko? nie wiem czego się mam spodziewać... -
Agsha wrote:Gratki:)
A co jest pierwsze- tarcza zarodkowa czy pecherzyk zoltkowy?
Hmmm, nie wiem, ale na chłopski rozum pęcherzyk żółtkowy chyba.
bobo frut mysle ze i serce moze zapikacWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:25
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
bobo_frut wrote:pójdź do internisty, on też może przepisać odpowiedni lek, a pewnie szybciej się do takiego dostaniesz niż czekać do 8.01...
ja jutro idę do gin na 9:40... mały stresik się zaczyna... jutro będzie mój 6t3d, czy wtedy zarodek już powinien być, a może i serduszko? nie wiem czego się mam spodziewać...
Tylko jakby co to się nie stresuj jak nie będzie w pierwszej ciąży jak byłam 6+1 to był tylko pęcherzyk z jakąś minimalną kropką teraz byłam 5+3 chociaż na usg wyszło 5+6 i też tylko pęcherzyk bo i kropki nie widzę chociaż lekarz twierdzi, że jest -
Ja czekam na moja ostatnia (mam nadzieje) bete. I sie wkurzam bo robilam o 9 i nie ma. Za to jest tarczycowe...
Tsh spadlo w 2 tygodnie z 3.6 do 1.2
Wiec ok. Ale ft4 powyzej normyOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
letty wrote:Tylko jakby co to się nie stresuj jak nie będzie w pierwszej ciąży jak byłam 6+1 to był tylko pęcherzyk z jakąś minimalną kropką teraz byłam 5+3 chociaż na usg wyszło 5+6 i też tylko pęcherzyk bo i kropki nie widzę chociaż lekarz twierdzi, że jest
Ale kropka jako zarodek?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
bobo_frut wrote:pójdź do internisty, on też może przepisać odpowiedni lek, a pewnie szybciej się do takiego dostaniesz niż czekać do 8.01...
ja jutro idę do gin na 9:40... mały stresik się zaczyna... jutro będzie mój 6t3d, czy wtedy zarodek już powinien być, a może i serduszko? nie wiem czego się mam spodziewać...
Tak chyba zrobię nie ma rady. Ale to i tak nie prędzej jak po nowym roku. -
Agsha wrote:Ja czekam na moja ostatnia (mam nadzieje) bete. I sie wkurzam bo robilam o 9 i nie ma. Za to jest tarczycowe...
Tsh spadlo w 2 tygodnie z 3.6 do 1.2
Wiec ok. Ale ft4 powyzej normy
A brałaś leki przed badaniem, czy nie? Poza tym to może być efekt zwiększenia dawki. W normalnych warunkach następne badania robi się dopiero 3 miesiące po zmianie dawki, jak już się wszystko unormuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:49
-
Bobo frut
kochana daj koniecznie znac po wizycie:) ale jestem ciekawa co jutro zobaczysz i czy serduszko zobaczysz:)) trzymam kciuki zeby wszysciutko bylo super i zeby wszystko bylo superowo widac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:51
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
pigułka wrote:A brałaś leki przed badaniem, czy nie? Poza tym to może być efekt zwiększenia dawki. W normalnych warunkach następne badania robi się dopiero 3 miesiące po zmianie dawki, jak już się wszystko unormuje.
no wlasnie, nie za szybko spadlo to tsh? Czytalam kiedys zeby z tymi zmianami dawek zachowac ostroznosc, dlatego ze zbyt wysokie podwyzszenie dawki moze spowodowac przerodzenie sie niedoczynnosci w nadczynnosc.. ale fakt faktem ze teraz tsh masz superowe - w graniach 1
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Hej dziewczyny
Fajnie, że wizyty wypadły dobrze
Ja dziś wizytowałam i chyba jest ok
Tzn usg na nfz nie przysługuje jeszcze, dopiero w 13 tyg chyba, ale badała "ręcznie" i powiedziała, że "rozwija się", wiec wierzę jej, nic mi innego nie pozostało.
Cieszę, się bo bardzo się boję po ostatnich wydarzeniach styczniowych
Teraz bedzie dobrze