X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    ja też jestem zdziwiona, ale co zrobie, to wizyty niby państwowe ale zawsze wyrzucam po 20zł lekarce, bo bez tego nawet szkoda iść...
    tak czytałam, że pierwsze ok 13 tyg, drugie w połowie czy jakoś i trzecie pod koniec - dla mnie to porażka, jestem drugi raz u niej już i nadal nie robi usg, a bardzo szkoda..., zależy od lekarza, a ma usg w gabinecie.
    pójdę prywatnie na pewno, żeby zobaczyć czy jest ok, a zgłosić się trzeba do 8 tyg ciąży żeby becikowe się należało.
    mam chodzić co 2 tyg, ale usg nie robi...
    chodze tam dla wyników- darmowych, w zeszłej poronionej ciązy postanowiłąm dać nawet za prowadzenie ciąży 7tys zł w wizytach, badaniach, najlepszemu lekarzowi, wszystko prywat, i co wydałąm ok 700zł w miesiąc i ciąża obumarła, a lekarz nawet mnie nie pamiętał, ciągle pytał o kartę ciąży jak przyszłąm do kontroli po poronieniu/łyzeczkowaniu, nawet usg nie zrobił, nie zbadał a kasae wziął, już nie byłam dochodową pacjentką, za zabieg łyżeszkowania też wyrzuciłąm, żeby dobrze wykonał go, choć to w państwowym szpit było.

teraz bede troche chodzić na nfz, a troche prywatnie na same usg.
    Kochana jestem przerażona co to za lekarz, z jakiego miasta jesteś? Ten lekarz chyba pomylił zawody ja bym na niego skargę napisała że przyjmował łapówki

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabijecie mnie...ale to znów ja i moje milion pytań.... Wybaczcie....

Czy może być tak że 21.12. był malutki pęcherzyk ciążowy i tyci żółtkowy, a tydzień później 28.12 też są tylko większe, ale dalej nie ma zarodka?

Chodzi o to, że jak byłam 21.12 na wizycie to pani dr powiedziała że jest pęcherzyk. Nie napisała pomiarów tylko dała zdjęcie.
    A 28.12 na wizycie dr zrobił z pomiarami i napisał że pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, bez ech zarodka.

Najpierw nawet sie ucieszyłam że w tydzień przybył pęcherzyk żółtkowy, ale teraz oglądam usg z 21.12 i... też chyba już wtedy był. Więc...wiele się nie zmieniło

Jak myślicie?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, nie zamartwiaj się, na pewno wszystko będzie dobrze, a jak się tak stresujesz to na pewno pozytywnie to na fasolke nie wpływa.

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem najpierw rośnie pęcherzyk ciążowy, później żółtkowy i tak sobie troszke rosną a później pojawia się zarodek. na własnym przykładzie - zarodek (i serduszko) był dopiero 7t1d a wg usg to 6t0d. Spokojnie, nie denerwuj się, negatywne myślenie przyciąga negatywne sytuacje :*

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha pójdź może do kina, z mężem czy koleżankami na kolację pośmiać się pobawić czy coś. Może jakieś zajęcie znajdź - może robótki ręczne (?) bo jak dalej tak będzie to Ty Dziewczyno sfiksujesz nim do 9 miesiąca dotrzesz. Mam wrażenie, że ciągle siedzisz ze swoim usg i analizujesz. Pytanie moje - tylko po co? Rozumiem, że się stresujesz i przejmujesz-każda z nas przeżywa to samo. Tylko ciągłe nakręcanie się (wybacz ale w moim miemaniu niestety już się nakręcasz) nie wyjdzie ani Tobie ani dziecku na dobre! Nic Ci nie da siedzenie i wpatrywanie się w USG. Bo mam wrażenie, że mimo odpowiedzi jakie uzyskujesz ciągle się nakręcasz, że coś będzie źle. Te same pytania zadanie nieco inaczej. Stres jest niewskazany w ciąży! Nie wiem czy czytałaś coś na temat tego jak się rozwija zarodek od momentu zapłodnienia. Może warto zgłębić wiedzę we własnym zakresie albo wyloozować i zająć się innymi rzeczami. Też miałam sny, że roniłam i na pewno nie jesteśmy jedynymi kobietami,które takie sny miały. Przyjmij czasem do siebie to co piszą tutaj Dziewczyny. Nie jedne bardzo dużo już przeszły w tym straty i wiedzą co piszą. Warto jest czerpać wiedzę od innych ale BŁAGAM, NIE NAKRĘCAJ SIĘ! To nic dobrego Ci nie przyniesie. Zrób to dla zdrowia swojego i dziecka. Szczęśliwa Mama to Szczęśliwe Dziecko!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 22:19

Kw14tuszek, ninciaa172, aaniuskaa, pigułka, Est, Domi793, bobo_frut, Dominique88, malika89, Paulka123 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Marta_:) Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Zabijecie mnie...ale to znów ja i moje milion pytań.... Wybaczcie....

Czy może być tak że 21.12. był malutki pęcherzyk ciążowy i tyci żółtkowy, a tydzień później 28.12 też są tylko większe, ale dalej nie ma zarodka?

Chodzi o to, że jak byłam 21.12 na wizycie to pani dr powiedziała że jest pęcherzyk. Nie napisała pomiarów tylko dała zdjęcie.
    A 28.12 na wizycie dr zrobił z pomiarami i napisał że pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, bez ech zarodka.

Najpierw nawet sie ucieszyłam że w tydzień przybył pęcherzyk żółtkowy, ale teraz oglądam usg z 21.12 i... też chyba już wtedy był. Więc...wiele się nie zmieniło

Jak myślicie?

Z twojego paska wynika ze jeszcze nie skonczylas 6tego tygodnia, ja bylam rowne 6tc+1d i mialam zarodek 3 mm i tyle, a juz dwa tyg pozniej fasolka na caly ekran takze sie nie martw:) jak w 8tc bedzie malo widac to wtedy mozesz sie martwic:) czekaj spokojnie na 8tc lub 9tc bo to w tych tygodniach mozna ocenic stan fasolki:)
    Ja sie balam zeby tylko serduszko bijace zobaczyc:) kazdy ma jakies swoje strachy jednak tym mysle ze sie nie przejmuj:):*

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie... :)

I sorry.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie po wizycie srednio, pecherzyk tej samej wielkosci co tydzien temu ale pojawil sie jak to lekarz nazwal ,,cien zarodka,, i w sumi nie wiem co myslec

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Martą. Ja z kolei byłam w 6 tygodniu i 4 dniu i ta fasolka naprawdę była mega malutka. Masz jeszcze czas wszystko będzie dobrze :)

Agsha lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Witajcie. U mnie po wizycie srednio, pecherzyk tej samej wielkosci co tydzien temu ale pojawil sie jak to lekarz nazwal ,,cien zarodka,, i w sumi nie wiem co myslec

A jak duzy byl tydzien temu? Zarodeczek to chyba dobrze? A cos wiecej dr powiedzial?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,25 cm pecherzyk. Zarodek jak dla mnie nawet widac a dla niego to cien. Chcialam wrzucic zdjecia ale przekracza rozmiar na iv.pl i nie umiem. Powiedzial ze zobaczymy za tydzien... mam przyjsc 7.01

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziwne. Szczegolnie ze Ty widzisz... A zwykle to dr widzi a nie pacjent...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66365af9258b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25538f235145.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 23:20

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawilam zdjecia z przed tygodnia i z dzisiaj. Co myslicie?
    Troche malo widoczne ale nie wiem jak wstawic zeby byly wieksze :-( jak sie kliknie to sie powiekszaja ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 23:23

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie... :)

I sorry.
    Po to tu jestesmy:)))

5djyqqmzfwhhvi76.png

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66365af9258b.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/25538f235145.jpg

Ze zdjec wynika ze to bardzo wczesna ciaza... Tzn nie masz suwaczka wiec ciezko okreslic w kazdym razie na zdjeciu 4t3d liczac od daty ostatniej miesiaczki to brzydko powiem "ciezko czegos tam szukac", ale witak pecherzyk wiec nic tylko czekac az sie sytuacja ladnie rozwinie:) na badania z krwi i moczu tez wczesnie, jedyne co mozna robic to kontrolowac bete. Nie znam sytuacji alr tak to na moje oko wyglada:)

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez widze zarodek. Hmm....

f2wll6d8iksjyby0.png

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innej beczki moj organizm i fasola przestawiaja sie na tryb nocny co srednio mi odpowiada:P
    Wieczorami czuje klucie jakby fasolka sobie buszowala, i pdzestaje mi sie chciec spac, znow rano mam dramat zeby sie otrzasnac... Wariacja jakas

5djyqqmzfwhhvi76.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak z pomiarow wczesna ale OM 3.11 wiec powinien byc juz gdzies z 8tc

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png

Wysłany: 30 grudnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troszke slabo jak na 8tc... Hmm, lekarzem nie jestem, wiec nie bede sie wypowiadac:) ale lekarz powinien zareagowac skoro tak malo widac, a @ mialas 3.11

5djyqqmzfwhhvi76.png
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ