Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj biedne Wy dziewczyny.
Ja miałam na początku ciąży ciśnienie niskie pod koniec za wysokie, a w szpitalu w czasie porodu miałam bardzo wysokie i miałam mierzone po porodzie 4 razy na dobę, i miałam koło 160 na 100 nie chcieli mnie wypuścić ze szpitala. Na karcie informacyjnej ze szpitala mam natychmiastową kontrolę w sprawie wysokiego ciśnienia. Gdy wróciłam do domu ciśnienie jest ok więc nigdzie nie byłam tylko przez parę dni brałam dopegyt.
A mojemu małemu przeszło to co mu było przez parę dni. Ładniej już je i nie jest marudny.
Przestał ulewać odkąd odstawiłam pierś. Najpierw myślałam że to.z.powodu tego że mało je ale z powrotem je normalnie.i nie ulewa. Tzn ulewa ale tak w normie.
Trzymajcie kciuki żeby tak zostało, nie będziemy musieli do szpitala iść.
I nabył nową umiejętność. Na brzuszku głową na dół i pupa w górę i ciężko pracuje nad przemieszczaniem się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:54
sabanek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaskoleczko to cwaniaczek zaraz biegać będzie Nie masz suwaczka i nie pamiętam nigdy ile różnicy jest między naszymi dziećmi
Będę dziś odsysac jej parę razy dziennie bo aż mi szkoda tego małego warchlaczka
U nas dużo wiercenia w nocy ale ale jadła ok 2 i 6. Podawanie smoka działało i Podawanie ręki. ogólnie to spalam ddzis w nocy Z 4h bo nie mogłam usnac. -
Cześć ja mam już w domu świątecznie - choinkę wczoraj ubraliśmy, uszek nalepiłam i pachnie teraz grzybami i dla klimatu jeszcze kompot z suszonych śliwek ugotowałam. Jedziemy do rodziców na święta, więc chciałam się klimatem świat nacieszyć także u siebie
Też musze skontrolować tarczycę, zimno mi jak diabli i skóra strasznie sucha.[/url] -
Hej Dziewczyny,
Kasiu, ogólnie jestem spokojna, nawet w szpitalu mi powiedzieli, ze jestem spokojna mama, ale chyba masz racje, ta 17 wprowadziła mnie w stan napięcia, bo bałam sie jak to będzie a miałam plany na następny poranek.
U nas ze snem w miarę OK, dluzsza pobudka o 3, na pewno na jedzenie. Poznałam po płaczu No i Oli mi sie rozbudził, nie chciał zasnąć, choć był spokojny, o dziwo ja tez jakaś wyspana o tej 3 chyba w dobrej fazie snu mnie wybudził. No ale jakoś tak nie mogłam zasnąć, strasznie fikał nóżkami. No i jak pierdnął, to juz wiedziałam, ze trzeba zrobic Windi. Wybuchy były jak z armaty! No i nagle szum, pierś i dziecko zasnęła w 10 min, kocham Windi.
Sabanek, Oli charczał sporo jakieś 2 mce temu. To chyba była sapka. Bardzo pomogło codzienne wstrzykiwanie soli morskiejj. Zazwyczaj wykichuje zawartość.Bardzo polecam sól Frida, do kupienia w Gemini. Jest idealna dawka i sie nie krzywi przy podaniu. Tzn trzeba najpierw, zeby dał sobie psiknął, ale pozniej nie ma problemu.
Gilis, nie pomogę z ciśnieniem u mnie akurat OK. Moze to przez to, ze dużo karmisz i ta gospodarka wodna jest zaburzona..
Marcianka, całkiem dobry wynik! Mamy teraz chyba podobnie ze snem
Jaskółeczko, moze problemy były przez mieszanie mleczka Twojego i mm...gdzieś czytałam, ze tak moze być. Uff, ze juz dobrze.
Moj Oli tez juz podnosi pupkę i stara sie przesuwać. Nawet mu sie udaje o pare centymetrów do przodu i do tylu. Irytuje sie chłopczyk, jak mu nie idzie, ale daje mu zawsze jeszcze minutkę :p a pozniej noszenie i buziaki w nagrodę heheWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 10:20
sabanek, marcianka1 lubią tę wiadomość
-
Agusieńko mam nadzieje że to przez to mieszanie i teraz będzie ok. Szkoda ze nikt wcześniej na to nie wpadł.
Sabanek mój razem z córcią Marcianka jest najmłodszy z 30.08.
Marcianka gratulacje, przynajmniej jest radość z nieprzespana nocy.
My mamy katar a jutro miało być szczepienie. Zobaczę co powie lekarka.
Benuś i jak mała zareagowała na choinkę. U nas choinka stoi w salonie jeszcze nie ubrana w już tyle radości jest. Co będzie jak ją ubieramy.
Dałam na maila zdjęcie z kuzynką. Wczoraj byliśmy i mały 2 razy rozpłakał się jak usłyszał piski małej. Sam tak samo piszczy i jakoś mu nie przeszkadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 11:00
-
nick nieaktualnyJaskoleczko kuzynka jaka duża.
My choinkę w wigilię ubieramy.
Wiki płacze jak słyszy darcie japy swojego rok starszego kuzyna Jak u lekarza jakieś Dzieciaczki plakaly to Wiki przestraszonymi oczyma na mnie zawsze patrzyła to się smialam do niej i jako jedynej się nie udzielalo.
Wiki się mniej slini. Ale zębów nie ma.
U nas żadnych postępów nie widzę chyba oprócz tego że ładniej się odpycha w górę na rączkach. Chyba jej motto to "wszystko w swoim czasie" no moja mama nie pamięta kiedy ja zaczęłam chodzic itp. więc sobie nie przyrównam Wiki do mnie, ale wiem chociaż po zdjęciach że już chodziłam a łeb średnio łysawy mialam nadal a teraz kudly nie do ogarniecia -
Jaskoleczko u mnie było podobnie przy obu ciążach na początku niskie/normalne a do porodu bardzo wysokie. O dziwo przy wizytach kontrolnych nie było tragiczne i podczas porodu trochę ignorowali bo nie brałam wcześniej leków, a po cesarce całą noc mnie kontrolowały bo szalało. Dzienniczek mam i zapisuję od dawna, tylko czy trafię na lekarza dobrego teraz. A nawet kawy boję się napić normalnej
Dobrze, że minęło ulewanie, na pewno poprawi to samopoczucie malucha.
Mój tez dupkę wypycha w górę, ale cofa się przy tym jak leży a na kolanach jak go położę na brzuszku, to jak tylko stopami wyczuje łóżko, to od razu się odpycha i ląduje z drugiej strony na czole, i tak w kółko
Teraz terrorysta dręczy mnie by ciągle grajka włączyć. Najpierw wola ooee-ej, a potem to już chyba dosadniej się wyraża, że matka nie reaguje szybciej.
Dziś przy czyszczeniu odkryłam, że ma łaskotki nawet w uszach. -
nick nieaktualny
-
Jaskółeczko, oby to było to!
Marcianka, ale w sumie to przyjemne jak tak dziecko na nas spi tylko czasem myśle czy pampersa nie pożyczyć
Sabanek, Twoja Wiki spokojniejsza, dozuje Wam atrakcje i sie nie chce popisywać
Aaa dziewczyny, wczoraj daliśmy mu smoczek do spróbowania, ale sie śmiał! I jak słodko wygladaaaaalWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 13:11
sabanek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPampersa, dobre mi na spacery by się przydał bo zapominam zawsze przed wyjściem zajrzeć do toalety.
Może być, że dozuje atrakcje. Podoba mi się ta teoria Tylko jak wrócimy do K już niedługo to on takie bum! na raz tyle nowości, nie wiem jak sobie z tym poradzi Bo to przecież miesiąc przerwy aż. Coś mało aktywne to moje dziecię dziś. Nawet po 1,5h nie wytrzymuje. Może chce odespac wszystko? Albo laduje baterieAgusienka1985 lubi tę wiadomość
-
A u nas jakaś masakra teraz przed spaniem była.wszystko było fajnie wykapany przebrany nakarmiony i zaczęło się marudzenie które przeszło w histeryczny płacz nie szło go uspokoić podejrzewam żeby bo smoczkiem jeździłam po dziasle to się uspokajał więc zapisali sny paracetamol i nasmarować maścią dziaselko po 15 min się uspokoił i usnął choć wiercić się i skwieczy więc podejrzewam że noc będzie ciężka. Kurde tylko ja tam nic nie wyczuwam jak palcem sprawdzam. Może tak być? Czy to może coś innego go bolało kurde już nie wiem jak rozgryźć bobaska