WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po jabłku były chyba te suche placki na buzi. Po odstawieniu skóra znów ładna, więc teraz przymierzamy się do próby z surowym jabłuszkiem.

Krisi mały pięknie Ci je, ja jak podałam coś gęstszego ale kremowego to się zaraz wszystko cofa. Muszę spróbować coś z miękkimi cząstkami, ale może żadszego. Ja jeśli gotuje to tak na oko, czasem poczytam diety malucha, ale i tak nic z tego nie robię. Sama lubię takie zupki bez wywaru mięsnego z dużą ilością warzyw to podjadam :)

Jaskoleczko lepiej, że nasikał do komody niż wybrał się na nocny spacer, jak ten chłopczyk zimą o którym kiedyś było głośno.
    Mina nauczycielki musiała być bezcenna ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie potrafi trzymać w paszczy smoczka, niby żadna filozofia, a ciagle ma go w poprzek i jedna dziurka zakryta.

jaskoleczka lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka Pani troszkę nie pomyślała. Zrobiła mu wstyd a nie zrobił to świadomie.

Wysłałam film z umiejętnościami Natusia

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi nie zrobila bo dzieciaki T go nie widzialy ani nie slyszaly a na zebraniu Pani tylko mi powiedziala. Takze wtedy bylo ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi to tak wygląda pełzanie :O Dużo czasu mu zajęło opanowanie tego, czy jest szansa, by moja zaczęła niedługo też tak działać? :D Ale samodzielny już, super!
    Jaskoleczko śmiesznie brzmi z tym siusianiem, ale dobrze że na jakiś kontakt nie nasiusiał w kącie.
    Ja też nie gotuję z przepisów, tylko "na oko". Standard: pietruszka, seler, marchew, do tego ziemniak, mięcho, jakaś kasza i np. burak, kalafior...
    Byłyśmy na spacerku dziś dwie godzinki, zakupy przy okazji zrobiłam i musiałam się wtachac na trzecie piętro z ciężkim stelażem w jednej ręce, z gondolą z ponad 7-mio kilowym klockiem w drugiej, do tego plecak na tyle :D Matka kulturystka będzie :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi slicznie Natan się porusza, moj to tylko tak się kolusze jak Natan, a poza tym rekami ogarnia odpychanie w tyl. To juz musisz wszystko zabezpieczyc. Starszy tez fajny.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka wlaßnie mówiłam do m że musimy zabezpieczyć kontakty bo to dzisiaj bardzo zainteresowały.

Sabanek od kołysanka na czworakach do pełzania 2 tygodnie.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeej jaki Natanek jest duży :) ten mój kitajec tylko taki mały ;) super umiejętności ma chłopak, Iga narazie tylko próbuje na kolankach stanąć.

My dziś na spacerze dookoła bloku i z powrotem, raz że powietrze dziś nieszczególne, a dwa jak wyszłam na zewnątrz to myślałam, że mi głowę rozsadzi od zatok. Doczłapałam się do sklepu, bo kawa się kończy, patrze a tu portfel w domu;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:04

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi, ale mi Twój Natan zaimponował :) brawo dla niego!
    Moj Oliwierek jedynie pełza wokół własnej osi, gdzie tam mu do czworaków. Nawet rak tak prosto nie trzyma, No moze na krótko... choć ze 2 miesiące temu juz stawał na rękach, ale mu przeszło.

Jaskółeczko, ale miałaś przejścia!

Dziewczyny jeden plus z dzisiejszego paskudnego dnia, Oli zasnął na spacerze. Uff, bo jestem u mamy i nawet u mnie nie chciał zasnąć, wiec będzie przechlapane jak znowu nie będzie spał w wózku jak zacznę pracować, a to juz za 2 Tyg. Robimy adaptacje...

Sabanek, a dopiero co gadałyśmy, ze bałabys sie Wikusie na stojąco karmić, a tu takie wygibasy! Teraz to ja powiem, ze bym nie dała rady, choć raz zmieniłam kierunek krzesełka w wózku z małym na ręku :)

Benus, co za niefart! A powietrze faktycznie paskudne.

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan pięknie sobie radzi, brawo :) wygląda bardzo dorośle z zębami. Starszy też słodziak. Pewnie coraz bardziej dokazują we dwójkę.

Agusienko w końcu musi usnąć. Próbowałaś dać mu w łapki na spacerze jakiś gadżet zanim zacznie się ryk? U nas był taki problem z jazdą w aucie. Zabierałam stertę rzeczy, których na codzień nie widzi, pokrywka od słoika, etui na smoczek, nową zabawkę z dźwiękami, klucze itd. Najczęściej coś przypasowało i zasypiał z tym w rączce.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    My dzis na nogach od 5, leb mi pęka. Teraz maly usypia.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas lepiej z pobudka mi co 30 min po zaśnięcia, ale za to w nocy cycus nie działa i ona jeczy.Osratnio nawet 2 h aktywności nie wytrzymuje.Jak wcześniej po 3 była afera że spać nie i koniec tak teraz afera już natychmiast spać.Dzieci...Moja mała ma charakter po mnie.Tzn jest nerwuswm,ale otwartym do swiata i zadowolonym z prawie wszystkiego.Mała robi sobie jedna godzinna pobudkę w nocy i milion krótszych.

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. U nas w nocy jedna pobudka na karmienie po 4:30. I to bez wiercenia wcześniej i glaskania tyle pospala :O
    My na nogach od 7:20. Kurcze powiem Wam że jem jajka i twarog, biorę wit. D i nie bolą mnie zęby ... Tak szybko by działało? :-D
    Marcianka moja tydzień temu tak miala że spala co chwilę, pół godziny- godzinę poczuwala i spać. Wtedy gorączkowala trochę ale następne kilka dni też spała więcej. Teraz ma dłuższe drzemki i mniej ich- kiedyś max 40min a teraz 1,5 h nawet. Może to jakas regulacja rytmu dnia? Mierzylas temperaturę? Może osłabiona jest?
    Krisi ja Ci chciałam powiedzieć jeszcze że masz bardzo ciekawy głos, pewnie się Dzieciakom fajnie słucha bajek na dobranoc ;-)
    U nas dziś 7. miesiąc się kończy :-)

• krisi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa.
    Natan jest drobniutki. Nie waży nawet 7 kg tylko tak dojrzałe wygląda z buzi. I te zeby robią swoje.
    Jak zrobię film jak je to wyśle wam bo uważam że super sobie radzi z jedzeniem kawałków. Ostatnio dałam mu jabłko w słupkach. A wczoraj całego kopytka.

Sabanek:dzięki. Ktoś przy pierwszym dziecku w identycznej sytuacji powiedzial mi to samo. Zabawne. Czytam im dużo i lubią słuchać to może coś w tym jest. Do tego mam donosny głos i czasem bardzo mocno to słychać. Nie każdy to lubi są tacy co kazali szeptac.

sabanek lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek buziaczek dla malej na 7 miesiecy.

Krisi ja malemu jeszcze kawalkow nie dawalam. Jablko moze tylko pieczone gotowane wiec w kawalku nie dam. Ale musze sprobowac z obiadkami. Dzis nagralam wlasnie jak maly je jabluszko tak sobie slodko mruczy. A na poczatku nie lubil. Wogole bardzo ladnie je.
    A co mi wysle ten filmik

• Benus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla siedmiomiesięcznego Dzidziusia :) Iga spała pięknie, za to ja do 2 w nocy czytałam pierdoły na necie, no za Chiny usnąć nie mogłam, nienawidzę tego. O dziwo żyję całkiem nieźle, zatoki chyba (tfu tfu) będą przechodzić, bo już nie bolą tak strasznie.

Ja wczoraj Idze piekłam jabłuszko w piekarniku,a żeby nie było, że cały piekarnik rozgrzewam dla jednego jabłka to włożyłam dwa, na całe moje szczęście, bo zjadła jedno i krzyk, że ona więcej chce :D Dałam jej do łapki właśnie, żeby sama jadła i też sobie super radzi, fajnie mamla i sprawnie, mimo braku zębów. Gotowane też do łapki dostawała, jak na kompot robiłam i jak przestygło to jej dawałam.

Garnie się do tego jedzenia strasznie, żółtko przepiórcze podeszło, nic się nie dzieje, więc niedługo będzie pora na gluten :)

Wysłałam zdjecia :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus super, że żółtko podeszło, skarbnica wartości odżywczych. :) Iga ma takie słodkie duże oczka, kojarzy mi się z betty boop :)
    Kurczę też spróbuję z pieczonymi jabłkami, bo banana miękkiego sobie zje kawałek, a jabłko jednak za twarde i jest ryzyko, że się zakrztusi.
    Mamy Dzieciaczków z ząbkami: myjecie im ząbki już, czy wystarczy wodą przepłukać po jedzeniu?
    Jaskółeczko coś się nie dodał filmik :(
    Ja mam w końcu nowy telefon, to może też zacznę zdjęcia wrzucać, bo tym starym to okropne, lepiej bym już sama namalowała. A aparat kupiłam żeby w ciąży robić coś w stylu timelapse, ale że mi brzuch urósł lekko dopiero po połowie ciąży to nie używałam :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus to ja chyba bardziej pieke to jablko, bo mi się z niegomus robi.

Iga slodka.

Tamten filmik za duzy wiec wrzucilam z usypiania.

Sabanek koniecznie wysluj zdjecia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciłyśmy ze spacerku, z 2 godzinki nam zeszło, szkoda że tak wieje mocno i zimno. Wrzuciłam parę zdjęć też. Kurczę czuję, że wiosna idzie. Wcześniej, to aż mi się słabo robiło na myśl, że muszę iść na dwór z tym wózkiem okropnym, a teraz jak Słonko za oknem, to z uśmiechem idziemy. I w końcu można dłużej pobyć, w kombinezonie na mrozie, to ani zabawki nie złapie, ani nic, a w kurteczce, to chociaż siąść może, w rączkę coś złapać, chrupka zjeść, wyjąć ją można by popatrzyła na kaczuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 15:04

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,e a ja ciągle mam problem z logowaniem..

marcianka86
‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ