X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po jabłku były chyba te suche placki na buzi. Po odstawieniu skóra znów ładna, więc teraz przymierzamy się do próby z surowym jabłuszkiem.

Krisi mały pięknie Ci je, ja jak podałam coś gęstszego ale kremowego to się zaraz wszystko cofa. Muszę spróbować coś z miękkimi cząstkami, ale może żadszego. Ja jeśli gotuje to tak na oko, czasem poczytam diety malucha, ale i tak nic z tego nie robię. Sama lubię takie zupki bez wywaru mięsnego z dużą ilością warzyw to podjadam :)

Jaskoleczko lepiej, że nasikał do komody niż wybrał się na nocny spacer, jak ten chłopczyk zimą o którym kiedyś było głośno.
    Mina nauczycielki musiała być bezcenna ;)

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko nie potrafi trzymać w paszczy smoczka, niby żadna filozofia, a ciagle ma go w poprzek i jedna dziurka zakryta.

jaskoleczka lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka Pani troszkę nie pomyślała. Zrobiła mu wstyd a nie zrobił to świadomie.

Wysłałam film z umiejętnościami Natusia

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi nie zrobila bo dzieciaki T go nie widzialy ani nie slyszaly a na zebraniu Pani tylko mi powiedziala. Takze wtedy bylo ok

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi to tak wygląda pełzanie :O Dużo czasu mu zajęło opanowanie tego, czy jest szansa, by moja zaczęła niedługo też tak działać? :D Ale samodzielny już, super!
    Jaskoleczko śmiesznie brzmi z tym siusianiem, ale dobrze że na jakiś kontakt nie nasiusiał w kącie.
    Ja też nie gotuję z przepisów, tylko "na oko". Standard: pietruszka, seler, marchew, do tego ziemniak, mięcho, jakaś kasza i np. burak, kalafior...
    Byłyśmy na spacerku dziś dwie godzinki, zakupy przy okazji zrobiłam i musiałam się wtachac na trzecie piętro z ciężkim stelażem w jednej ręce, z gondolą z ponad 7-mio kilowym klockiem w drugiej, do tego plecak na tyle :D Matka kulturystka będzie :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi slicznie Natan się porusza, moj to tylko tak się kolusze jak Natan, a poza tym rekami ogarnia odpychanie w tyl. To juz musisz wszystko zabezpieczyc. Starszy tez fajny.

• krisi Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczka wlaßnie mówiłam do m że musimy zabezpieczyć kontakty bo to dzisiaj bardzo zainteresowały.

Sabanek od kołysanka na czworakach do pełzania 2 tygodnie.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeej jaki Natanek jest duży :) ten mój kitajec tylko taki mały ;) super umiejętności ma chłopak, Iga narazie tylko próbuje na kolankach stanąć.

My dziś na spacerze dookoła bloku i z powrotem, raz że powietrze dziś nieszczególne, a dwa jak wyszłam na zewnątrz to myślałam, że mi głowę rozsadzi od zatok. Doczłapałam się do sklepu, bo kawa się kończy, patrze a tu portfel w domu;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 14:04

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Agusienka1985 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi, ale mi Twój Natan zaimponował :) brawo dla niego!
    Moj Oliwierek jedynie pełza wokół własnej osi, gdzie tam mu do czworaków. Nawet rak tak prosto nie trzyma, No moze na krótko... choć ze 2 miesiące temu juz stawał na rękach, ale mu przeszło.

Jaskółeczko, ale miałaś przejścia!

Dziewczyny jeden plus z dzisiejszego paskudnego dnia, Oli zasnął na spacerze. Uff, bo jestem u mamy i nawet u mnie nie chciał zasnąć, wiec będzie przechlapane jak znowu nie będzie spał w wózku jak zacznę pracować, a to juz za 2 Tyg. Robimy adaptacje...

Sabanek, a dopiero co gadałyśmy, ze bałabys sie Wikusie na stojąco karmić, a tu takie wygibasy! Teraz to ja powiem, ze bym nie dała rady, choć raz zmieniłam kierunek krzesełka w wózku z małym na ręku :)

Benus, co za niefart! A powietrze faktycznie paskudne.

relganliumoc9u3n.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natan pięknie sobie radzi, brawo :) wygląda bardzo dorośle z zębami. Starszy też słodziak. Pewnie coraz bardziej dokazują we dwójkę.

Agusienko w końcu musi usnąć. Próbowałaś dać mu w łapki na spacerze jakiś gadżet zanim zacznie się ryk? U nas był taki problem z jazdą w aucie. Zabierałam stertę rzeczy, których na codzień nie widzi, pokrywka od słoika, etui na smoczek, nową zabawkę z dźwiękami, klucze itd. Najczęściej coś przypasowało i zasypiał z tym w rączce.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    My dzis na nogach od 5, leb mi pęka. Teraz maly usypia.

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas lepiej z pobudka mi co 30 min po zaśnięcia, ale za to w nocy cycus nie działa i ona jeczy.Osratnio nawet 2 h aktywności nie wytrzymuje.Jak wcześniej po 3 była afera że spać nie i koniec tak teraz afera już natychmiast spać.Dzieci...Moja mała ma charakter po mnie.Tzn jest nerwuswm,ale otwartym do swiata i zadowolonym z prawie wszystkiego.Mała robi sobie jedna godzinna pobudkę w nocy i milion krótszych.

marcianka86
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my. U nas w nocy jedna pobudka na karmienie po 4:30. I to bez wiercenia wcześniej i glaskania tyle pospala :O
    My na nogach od 7:20. Kurcze powiem Wam że jem jajka i twarog, biorę wit. D i nie bolą mnie zęby ... Tak szybko by działało? :-D
    Marcianka moja tydzień temu tak miala że spala co chwilę, pół godziny- godzinę poczuwala i spać. Wtedy gorączkowala trochę ale następne kilka dni też spała więcej. Teraz ma dłuższe drzemki i mniej ich- kiedyś max 40min a teraz 1,5 h nawet. Może to jakas regulacja rytmu dnia? Mierzylas temperaturę? Może osłabiona jest?
    Krisi ja Ci chciałam powiedzieć jeszcze że masz bardzo ciekawy głos, pewnie się Dzieciakom fajnie słucha bajek na dobranoc ;-)
    U nas dziś 7. miesiąc się kończy :-)

• krisi Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa.
    Natan jest drobniutki. Nie waży nawet 7 kg tylko tak dojrzałe wygląda z buzi. I te zeby robią swoje.
    Jak zrobię film jak je to wyśle wam bo uważam że super sobie radzi z jedzeniem kawałków. Ostatnio dałam mu jabłko w słupkach. A wczoraj całego kopytka.

Sabanek:dzięki. Ktoś przy pierwszym dziecku w identycznej sytuacji powiedzial mi to samo. Zabawne. Czytam im dużo i lubią słuchać to może coś w tym jest. Do tego mam donosny głos i czasem bardzo mocno to słychać. Nie każdy to lubi są tacy co kazali szeptac.

sabanek lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek buziaczek dla malej na 7 miesiecy.

Krisi ja malemu jeszcze kawalkow nie dawalam. Jablko moze tylko pieczone gotowane wiec w kawalku nie dam. Ale musze sprobowac z obiadkami. Dzis nagralam wlasnie jak maly je jabluszko tak sobie slodko mruczy. A na poczatku nie lubil. Wogole bardzo ladnie je.
    A co mi wysle ten filmik

• Benus Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziaczki dla siedmiomiesięcznego Dzidziusia :) Iga spała pięknie, za to ja do 2 w nocy czytałam pierdoły na necie, no za Chiny usnąć nie mogłam, nienawidzę tego. O dziwo żyję całkiem nieźle, zatoki chyba (tfu tfu) będą przechodzić, bo już nie bolą tak strasznie.

Ja wczoraj Idze piekłam jabłuszko w piekarniku,a żeby nie było, że cały piekarnik rozgrzewam dla jednego jabłka to włożyłam dwa, na całe moje szczęście, bo zjadła jedno i krzyk, że ona więcej chce :D Dałam jej do łapki właśnie, żeby sama jadła i też sobie super radzi, fajnie mamla i sprawnie, mimo braku zębów. Gotowane też do łapki dostawała, jak na kompot robiłam i jak przestygło to jej dawałam.

Garnie się do tego jedzenia strasznie, żółtko przepiórcze podeszło, nic się nie dzieje, więc niedługo będzie pora na gluten :)

Wysłałam zdjecia :)

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus super, że żółtko podeszło, skarbnica wartości odżywczych. :) Iga ma takie słodkie duże oczka, kojarzy mi się z betty boop :)
    Kurczę też spróbuję z pieczonymi jabłkami, bo banana miękkiego sobie zje kawałek, a jabłko jednak za twarde i jest ryzyko, że się zakrztusi.
    Mamy Dzieciaczków z ząbkami: myjecie im ząbki już, czy wystarczy wodą przepłukać po jedzeniu?
    Jaskółeczko coś się nie dodał filmik :(
    Ja mam w końcu nowy telefon, to może też zacznę zdjęcia wrzucać, bo tym starym to okropne, lepiej bym już sama namalowała. A aparat kupiłam żeby w ciąży robić coś w stylu timelapse, ale że mi brzuch urósł lekko dopiero po połowie ciąży to nie używałam :)

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benus to ja chyba bardziej pieke to jablko, bo mi się z niegomus robi.

Iga slodka.

Tamten filmik za duzy wiec wrzucilam z usypiania.

Sabanek koniecznie wysluj zdjecia

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciłyśmy ze spacerku, z 2 godzinki nam zeszło, szkoda że tak wieje mocno i zimno. Wrzuciłam parę zdjęć też. Kurczę czuję, że wiosna idzie. Wcześniej, to aż mi się słabo robiło na myśl, że muszę iść na dwór z tym wózkiem okropnym, a teraz jak Słonko za oknem, to z uśmiechem idziemy. I w końcu można dłużej pobyć, w kombinezonie na mrozie, to ani zabawki nie złapie, ani nic, a w kurteczce, to chociaż siąść może, w rączkę coś złapać, chrupka zjeść, wyjąć ją można by popatrzyła na kaczuszki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2017, 15:04

• marcianka1 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,e a ja ciągle mam problem z logowaniem..

marcianka86
‹‹ 1879 1880 1881 1882 1883 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ