Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
marta2807 wrote:Dziewczyny, co to za kwaśne gumy? Narobilyscie mi smaka
http://www.bangla.pl/opinie/p3967/fritt-fritt-guma-owocowa-rozne-smaki
Otwiera Ci się link ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 15:18
-
nick nieaktualnybobo_frut wrote:dziękuję za kciuki ))
jestem już po wizycie, jest sobie pęcherzuś ciążowy, a w środku cinimini zarodeczek i ciałko (żółte?), które go odżywia. Pęcherzyk ciążowy ma 17 mm, zarodka jeszcze nie mierzył. włączył na chwilę głos i ja słyszałam bicie serducha, ale lekarz twierdził, że jeszcze nic nie słychać, ale ja tam słyszałam walenie serducha takie delikatne, ale bardzo szybkie, więc sądzę, że to to!!!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c92ff81e128.jpg
co do samej wizyty, to pozostawiała niestety wiele do życzenia... nawet karty ciąży mi nie założył... dobrze, że kolejna wizyta 08.01 już u kogoś innego, takiej babeczki z polecenia, więc mam nadzieję, że wtedy już będzie wszystko oki...
zwolnienie L4 mi na szczęście wystawił, chociaż skomentował, że szybko zaczynam z L4, ale nie spytał się nawet, jak się czuję, czy nie mam mdłości... pracuję w szkolę, gdzie jest 800 uczniów, więc mu powiedziałam, że nie chcę ryzykować... co za ludź!
Cześć, poczytuje Was bo u mnie na wrześniówkach jeszcze spokojnie termin mam na 4 września no ale i tak rozwiązanie w sierpniu. Widziałam że jesteś ze Szczecin tak się składa że ja też, mogę wiedzieć u kogo byłaś na usg ? I do kogo planujesz teraz chodzić ? Mam nadzieje ze nie będziecie mieć za złe że was podczytywałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 15:22
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Cześć, poczytuje Was bo u mnie na wrześniówkach jeszcze spokojnie termin mam na 4 września no ale i tak rozwiązanie w sierpniu. Widziałam że jesteś ze Szczecin tak się składa że ja też, mogę wiedzieć u kogo byłaś na usg ? I do kogo planujesz teraz chodzić ? Mam nadzieje ze nie będziecie mieć za złe że was podczytywałam:)
Angela89, s1985 lubią tę wiadomość
-
aaniuskaa wrote:Cudownie kochana to kolejną wizytę mamy tego samego dnia, mam nadzieję, że porządne bicie serduszek będzie!
A za mną tak dziś chodzi drożdżówka, że musiałam kupić, nie jadłam z dobrych kilka lat. Niestety nie mam ochoty na nic super zdrowego do jedzenia. Jedynie coś słodkiego przełknę ;-/. Przed ciążą prawie w ogóle słodyczy nie jadłam, raz na jakiś czas i tak samo z pizzą...jadłam po prostu zdrowo, a teraz nie mogę patrzeć na to co wcześniej jadłam ...Odmieniło mi się.
Ale z mężem zdecydowaliśmy, że od jutra czyli nowego roku nie będę sobie tak pozwalała, a on zrezygnuje z coli bo mnie strasznie kusi...ale od kiedy wiem, że jestem w ciąży to się nie napiłam. Muszę się pilnować bo brak takiej aktywności jaką miałam wcześniej i to, że nagle mam chęć na słodycze mnie zgubi...Potem będę płakała patrząc w lustro. Zamiast słodkiego będą owoce i warzywa i zdrowe przekąski .
Dobrze, że zrobiłam ogórkową na obiad, to jeszcze zjem bo zupy mi wchodzą dobrze.
Niestety żołądek cały czas mnie boli, zauważyłam, że jak jadę samochodem to jest gorzej.
Ja szampana się nie napiję, przed ciążą też rzadko kiedy piłam alkohol bo ja nie bardzo lubię[/url] -
Ja mam tak, że jak pomyślę o czymś to od razu wiem czy bym była w stanie to zjeść czy nie . Moja mama mówi, że ona tylko truskawki mogła jeść...nic więcej nie była w stanie przełknąć.
Strasznie słabo dzisiaj się czuję, a ponieważ o 19 przyjdą znajomi to idę teraz chwilę pospać. Dobrze, że mąż przygotuje jedzonko, nie muszę się tym martwićLuteina 100mg x 2
-
SyHa85 wrote:Mam tak samo- tez mi sie smaki kompletnie przekrecily! Tylko mi ze słodyczy na konkrety tez sobie obiecuje ze bedzie zdrowo od Nowego Roku! Takze życzę i sobie i Tobie wytrwałości w postanowieniach!!!
Damy radę! Musimy:DSyHa85 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
Hey kochane.
Wczoraj nie pisałam bo prosto po pracy padlam i tak leżałam spałam leżałam spałam do 21 aż się wykompalam i poszłam spać :p
A co si spania to tak się naczytalam o waszych snach erotycznych ze sama mnie się śniło. Ale to raczej nie z przypływu ochoty, od jakiś 6 lat od kiedy zaczęłam brać tabletki anty( po 2 latach odstawiłam) NIE MAM OCHOTY W OGÓLE.
Nawet nie wpada mi ma myśl że mogłoby mi się coś zachciec, przez co też się trochę klucilismy.
Ale się zmusilam i ma szczęście w 3 cyklu się udało.
To już połowa 7 tyg. Kalendarz na dziś pokazuje bicie serduszka.
Za alkoholem nie przepadam tylko wesela ew urodziny wiec dziś jakoś nie cierpię
Co do płci. Ja zawsze chciałam synka. Mąż u teściowa dziewczynkę.
Mnie tak zależy ze wyczytalam pozycję i się stosowałam. Mam z Rzymu ze złota wisiorek PisiorkA i trzymałam go pod poduszka. Pod łóżko włożyłem młotek :p
Marze o synku i może to źle, ale nawet jak mowie do brzuszka to mówię on a nie ona i mam nadzieje, ze później nie będzie płaczu jak się okaże dziewczynka.sama nie wiem jak bym zareagowała.
Mama na wigilię powiedziała ze od 2 tygodni pięknie wyglądam a jak się dowiedziała o ciąży to powiedziała ze będzie chłopak ze ja taka ładna.
Ale robilam jakiś hisnki horoskop ze niby po wieku w ciąży (25) i miesiącu zapłodnienia- listopada wychodzi SYN!
Dziś poszłam do chinki po drodze po jakiś stanik do spania a ona do mnie: Szczęśliwego Nowego Roku będzie chlopak!
U mnie dalej bez objawów, jedynie spanie, większe piersi i czasem wpada mi myśl że może chce mi się wymiotowac.
Trochę się rozpisałam.
Życzę wszystkim dużo zdrowia, cierpliwości dużo sił i radości.
Wiele zmian nas czeka potrzebujemy tez szczęścia, i miłości. Mądrych mężów i przespanych nocy w 2016 roku!! CAŁUSY ;*ninciaa172 lubi tę wiadomość
-
W sumie mam pytanie.
Od tygodnia codziennie jest mi mega zimno, 2 bluzy koc a ja dalej cierpię. W pracy dziewczyny smarkaja i ja też zaczęłam. 3 dzień boli mnie bardzo, biorę prenalen z czosnkiem.
Albo kadry mam suchy kaszel zaczynam się martwić bo przy każdym kaszlu ciągnie mnie jajnik i miejsce gdzie jest fasolek brzuszku. Jak sobie radzicie z przeziębieniem i czy też macie taki ból? -
opóźniona wrote:Ale mnie dopadło. Śniadanie zwrot, obiad zwrot. Tabliczka truskawkowej nadziewanej czekolady brak zwrotu.
Zjem słodkie i spoko, a zjem śniadanie czy obiad i zaraz mnie muli O
Również życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku! Żeby nasze fasolki pięknie rosłyLuteina 100mg x 2
-
MiMK wrote:W sumie mam pytanie.
Od tygodnia codziennie jest mi mega zimno, 2 bluzy koc a ja dalej cierpię. W pracy dziewczyny smarkaja i ja też zaczęłam. 3 dzień boli mnie bardzo, biorę prenalen z czosnkiem.
Albo kadry mam suchy kaszel zaczynam się martwić bo przy każdym kaszlu ciągnie mnie jajnik i miejsce gdzie jest fasolek brzuszku. Jak sobie radzicie z przeziębieniem i czy też macie taki ból?
Jak mocniej kichnę czy kaszlnę to też mnie ciągnie..Wiesz co robię? Tak się zwijam jak wiem, że muszę kaszlnąć lub kichnąć wtedy nie ciągnie.
Ja na szczęście jestem zdrowa uff, ale spać mi się chce strasznie i też mi zimno jest.Luteina 100mg x 2
-
Mikołajkowa66 wrote:Kurcze, wy się tak zdrowo odżywiacie, a ja 4 dni z rzędu fastfoody żarłam, o słodyczach nie wspominając. Ale przynajmniej to mi wchodzi i nie wychodzi od razu.
Ja mam to samo, mąż mówi, że od jutro mi nie pozwoli tak jeść bo potem będę płakała, że tyje i mam dbać o to co jem. Wiem, że nie powinnam ale tylko to mi smakuje...eh
No od jutro po prostu jak będę chciała coś słodkiego to będę to robiła sama i w zdrowszej wersji, teraz mi się nie chciało bo większość czasu leżę w łóżku.MiMK lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2