X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 04:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    O wlasnie a macie juz wymyslone imiona? Podzielicie sie? :)

Ja jestem prawie pewna ze będzie Filip. Podoba mi się też Bartosz ale u nas w rodzinie jest mały Bartek więc lepiej nie.

A dziewczynka podobała mi się Laura ale ze 4 koleżanki nazwały tak swoje córki. No i jeszcze Blanka. Albo po Babci Rozalia.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
    Długich i nudnych ciaz, szczęśliwego rozwiązania i pięknych Maluszków! Poza tym życzę Wam czasu pełnego miłości, radości z oczekiwania i pełnych samych cudownych doznań okoliczności.

6 rano w nowy rok a ja już w pracy jestem. Cieszę się, że chociaż weekend dostałam wolny. U nas jeśli córka to Klara a do chłopca nie możemy się porozumieć. Ja bym chciała Tymoteusza ale mój nie chce się przekonać. Więc musi być dziewczynka :-P

s1985, Dominique88 lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z Nowym Rokiem-oby był dla nas tym najwspanialszym!

A na pewno lepszy nic ta noc sylwestrowa-dla mnie byla koszmarna. Czekalam na te wieczor, wrocilam po pracy, przyszło jedzonko, poloztylam sie i zaczął mnie bolec brzuch. Mialam takie bóle menstruacyjno kłujące, ktore mnie trzymaly chyba z pół nocy pomimo nospy. Oczywiscie tak mnie to denerwowalo, ze spac nie moglam. Co raz ktos strzelał za oknem-ja nie lubie fajerwerków. Mój jeden pies sie troche denerwowal. Potem przysnelam i obudzilam sie jak zaczeli walic o 12. Normalnie istny armagedon. Wiecie, ja jestem bardzo pro-zwierzęca i tylko myślalam o tych biednych psach i innych zwierzetach, ktore nie wiedzą co ze soba zrobic ze strachu. Jak juz skonczyli to co zsdnelam to mnie albo siku albo moj drugi pies budzil ktory byl jakis niespokojny, no masakra. Nie wiem ile w ciagu tej nocy przespalam. W koncu wstalam i tu siedze. Najgorsze, ze caly czas mam takie kłucia bardzo nisko ale juz troche pogooglowalam i chyba to jest normalne.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Sluchajcie a co robicie z bolami migrenowymi? Wczoraj glowa mi eksplodowala. Probowalam przecierpiec- nic. Kawa - nic. Oklady zimne - nic. Apapu nie wzielam bo przeczytalam ze najgorzej brac od 6- 11tc... W koncu nasmarowalam cieniutko skronie amolem... Myslicie ze nic sie nie stalo? Niby to z alkoholem ale chyba nie przechodzi? A na serio myslalam ze eksploduje...

Ja mialam dokładnie to samo. Rzadko mnie boli głowa ale wczoraj od rana do nocy mnie bolala Tez sie balam cokolwiek brac wiec jakos to znosilam. Moze jakies takie fluidy były w powietrzu ? ;)

bobo frut widzialam Twoja fasolke, gratuluję-piekna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 07:33

bobo_frut lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i wszystkim zycze Wszystkiego Dobrego!
    Ciesze sie ze juz po Sylwestrze, bylismy u znajomych, a tak naprawde to chcialo mi sie do swojego domku, pod kocyk, tylko ja, maz i spiaca corka.. Nie lubie takich dlugich posiadowek przy stole, o 1 w nocy kiedy juz sie zbieralismy zaczelo mnie dosc mocno kluc po lewej stronie brzuszka, chyba fasolka juz tez chciala do domu;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Niech ten nowy rok będzie pod każdym względem lepszy. Życzę Wam przede wszystkim zdrowia :)

Mąż wybrał dla chłopca Tymuś mi się bardzo podoba, a dziewczynka to pomiędzy :
    Laura, Tosia, Michalina albo Marcysia :)

Elza :) lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi oprocz Kacperka, Igi, Emilki podoba sie jeszcze Wojtus i Hania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 08:23

Julia, 10 latek
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy już coś przytyłyście?

Ja jeszcze nic nie przytylam.

Julia, 10 latek
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym roku :)Ja też jeszcze nic nie przytyłam ba nawet prawie 1kg jestem na minusie bo mdłości i wymioty wróciły :)hehe potem nadrobie:)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:

u mnie 1kg na minusie :( teraz ważę niecałe 50kg :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

bobo frut widzialam Twoja fasolke, gratuluję-piekna :)

dziękuję, pewnie po mamusi :D hihi

Domi793, Betty Boop lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:

u mnie podobnie, a nawet cały czas na minusie 1,2 kg, ale jak patrzę na swój brzuch wieczorem to jakbym połknęła balon :D

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    jak patrzę na swój brzuch wieczorem to jakbym połknęła balon :D

U mnie wieczorkami tez brzuszek jak balonik:)

Julia, 10 latek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    U mnie wieczorkami tez brzuszek jak balonik:)

już się nie mogę doczekać, jak rano będę się budziła i taki właśnie brzuszek będzie :)) a mój D to zwariuje ze szczęścia, jak tylko będzie brzuszek :) już się pyta czy coś widać :) odkąd dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w ciąży, to niestety jeszcze się nie widzieliśmy... przyjeżdża w czwartek, więc wielkie odliczanie już trwa :)

ninciaa172, Domi793 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo piekna kropeczka :)

U nas bedzie Marcelinka lub Marcel :)

Witam Was w Nowym Roku, samych pomyslnosci zycze :)

bobo_frut, kaarolaa lubią tę wiadomość

• Dagmara Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
    U nas imię wybierze siè samo, już teraz nie szukamy zawsze po usg polówkowym nachodziło nas jakieś imię. Nigdy wcześniej nie brane pod uwagę.
    Hanię mogę polecic dziecko dusza ruchliwa, zaczęła chodzić jak miała 10 miesięcy. Dużo gada dużo biega ale jest kochana.
    Zosia jest spokojniejsza wyważona najpierw się przyjrzy pomyśli a potem zrobi.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    już się nie mogę doczekać, jak rano będę się budziła i taki właśnie brzuszek będzie :)) a mój D to zwariuje ze szczęścia, jak tylko będzie brzuszek :) już się pyta czy coś widać :) odkąd dowiedzieliśmy się, że jesteśmy w ciąży, to niestety jeszcze się nie widzieliśmy... przyjeżdża w czwartek, więc wielkie odliczanie już trwa :)

Ja juz tez nie moge sie doczekac wiekszego brzuszka:) jesli wszystko jest z dzidzia ok, ciaza to piekny stan, zawsze jestem zauroczona kobietami w ciazy z widocznymi juz brzuszkami, dlatego sama nie umiem sie juz takiego doczekac:) To rzeczywiscie CUD :)
    Bobo frut - wow juz sobie wyobrazam jaka bedzie Wasza Wielka radosc! Maz Cie wysciska ze hoho:)))

Julia, 10 latek
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie nie moge doczekac jak minie I trymestr, bede wiedzia ze wszystko ok i bedzie brzuszek :-) zawsze o tym marzylam!!! Rok 2016 rokiem pięknego macierzyństwa! :-)

Domi793, bobo_frut, s1985 lubią tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jak byłyscie na tym etapie co ja teraz to tez Was brzuch pobolewał-takie kłucie na dole brzucha jakby nad spojeniem łonowym? Ja to czuje od wczoraj, troche ból ale przede wszystkim dyskomfort i martwi mnie to :( Powinno? Poza tym wszystko bez zmian.

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Dziewczyny czy jak byłyscie na tym etapie co ja teraz to tez Was brzuch pobolewał-takie kłucie na dole brzucha jakby nad spojeniem łonowym? Ja to czuje od wczoraj, troche ból ale przede wszystkim dyskomfort i martwi mnie to :( Powinno? Poza tym wszystko bez zmian.

jesli nie jest to ciagly bol i klucie i nie ma plamien - to wszystko powinno byc ok. Mnie czasem zakluje z boku brzuszka i tak nieraz kilka razy dziennie ale trwa to doslownie kilka sekund i przechodzi. Mysle ze to rozciagajaca sie macica i wiazadla za to odpowiadaja.

Julia, 10 latek
‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ