X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie trzeba trafić na dietetyka dobrego. Ja mojego obczailam na wylot na necie, opinie, itp. I w sumie jestem zadowolona. Bardziej z siebie ze juz tyle czasu nie jem słodyczy, mimo że zezwalal czasami na odrobinkę. Ten brał pod uwagę moje preferencje smakowe, ale K mi marudzil że drogi jest gościu. Tak mnie cudownie rodzinka "motywowala" na początku ;) na pewno sobie przyszłości w razie problemów ją powtórzę...
    Benus niepoważna babka w ogóle, pewnie z automatu jakąś zwykłą czyjąś dietę Ci dała, bo jej się nie chciało aż tyle wymyślać.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makota wrote:
    ja się jeszcze nie orientowałam w cenach, ale pewnie tanio nie będzie

a pokaż jaki byś chciała?

krisi, my też jeździmy wózkiem. w wózku zawsze śpi - czyli ponad 2,5 godziny łażenia po lesie. Chusta jest fajan na wypad do sklepu itp. ale łazić codzienie ponad 2 godziny z tobołkiem na plecach to trochę za dużo

Natan już dużo mówi - nieźle - nasz to głównie bla bla i lal a cały dzień

Dobrze, że mi przypomniałaś, że my też mamy parasolkę - muszę jej poszukać

Nie jemy tzn. ja nie jem, mały nie je, mąż czasem wciągnie jakąś kiełbasę pewnie jak go znam. Ale od kiedy byłam w ciąży jemy ryby i owoce morza

Benus, w sumie masz racje z tym agarem - ja to rzadko jem - ze dwa razy do roku, ale wiem, że niektórzy wcinają często. Smaku to dla mnie nie ma. Może zależy do czego dodasz. Ja wolę to niż przemielone kości zwierząt, ale rzeczywiście to też nie jest specjalnie zdrowe. Ja w ogóle nie należę do fanów galaretki

Jakby ktoś chciał skorzystać, to ja robię to dla dzieciaków

http://www.jadlonomia.com/przepisy/serniczki-z-nerkowcow-doskonae/

jest przepyszne i obawiam się, że sama zjem większą część

https://www.google.pl/search?q=tort+ma+roczek&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjr3oKk9fnUAhWELlAKHSj_Dm4Q_AUICSgB&biw=360&bih=512#tbm=isch&q=tort+pszcz%C3%B3%C5%82ka+roczek&imgdii=-Z0wfOsEskORpM:&imgrc=KTj4FdTvqc6tDM:

Np coś takiego

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota a jecie spiruline? Może ty wiesz jak jest z chia od kiedy można.

W galaretcevjest przecież żelatyna. Pl

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek - Wiki ma ogromne, przepiękne oczy - można utonąć!!!!

Igunia za to wygląda jak duża dziewczynka - Benus - śliczna sukienka

Krisi, nie mogę otworzyć filmów - nie wiem czemu. Twój syn mnie zauroczył!!! Tym razem starszy - jest niesamowitym słonisiem-baletnicą!!!! Totalny odlot - ucałuj go od cioci z forum <3

Krisi, Na ala antkowe widziałam jakieś placki z chia. Autorki się znają na żywieniu maluchów, więc pewnie można. Leoś czasem je chleb z nasionami chia - nawet nie pomyślałabym, że nie można... że niby z rodziny szałwii??

Co do galaretki to miałam na myśli te wege galaretki i inne wege haribo - omijam to szerokim łukiem

Spirulina - jest niesamowita jako maseczka. Dla dzieci byłabym ostrożna, bo ma bardzo dużo witaminy A. Może uszkodzić narządy płodu. Także Tobie w ogóle odradzam. W ciąży chciałam dodawać do koktajli na anemię, ale z tego względu odłożyłam i tylko na twarz działałam

Ania, tort świetny!!! to jest właśnie ta masa plastyczna do ciasta pewnie

Benus, Iga wie co dobre

z tymi dietami to jakaś masakra - dla kobiety karmiącej tak mało kalorii. Przecież wyprodukowanie litra mleka kosztuje organizm około 700 kalorii

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 21:17

relgwn15uyzm1mjb.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota: ja też padam jak wpakował tak do mnie. U ściskam. Puściłam filmy nie w droboxie żeby każdy otworzył a ty piszesz ze nie możesz! Zerknę jutro o co chodzi.

Ja kupuje różne specyfika a korzysta ktoś inny. Ja w ciąży nie łykam za wiele. Nawet witamin. Zastanawiałam się tylko nad dha. Spiruline łyka mój m do tego nudzi żeby zamówić mu olej z kryla bo się skończył. Kryzys wieku średniego czy co?
    Jak robiłaś maseczke?

No właśnie widziałam ten przepis z chia ale informacje jakie znalazłam zaprzeczają. W jednym od 3 lat w drugim od 5. Co mnie jeszcze zdziwiło to że komorę trzeba dobrze pluskać. Do tego ta żelatyna. Głowa mi puchnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2017, 22:46

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota to jakaś masakra cukrowa ale na upartego i z marcepanowej by wyszło.

Coś wczoraj nie mogłam wejść na belly wogole mi się nie ladowalo.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę że Wasze dzieciaczki idą jak burza i z mową i ruchowo.

Moja już zaczyna się puszczać stojąc na razie jednak jedna ręką. Stanie opanowała jak byliśmy na urlopie , co chwile wstawala w łóżeczku. Idealnie jej idzie stanie na kolanach.

Gadać gada dużo ale głównie tylko sobie znane słowa. No i perfekcyjnie mówi tata. Na kota wola kkkk to brzmi raczej jakby go przeganiala. Teściowa jej wmowila że na kota się wola koko ale ja jej to wybiłam z głowy i jeszcze kupiłam książeczkę o kurce i mówię że kurka robi koko.

Mówi daj jak ja jem bo przecież to co mama je jest najsmaczniejsze. Krzyczy na kelnerki jakieś e. Robi papa i taka duża podnosząc ręce do góry. A i a ty a ty.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu pierwsze słyszę, żeby na kota ktoś mówił koko, jakby kotek było jakieś bardzo skomplikowane.. . Jak Małej by było ciężko to by sobie sama uproscila. Dziwne te teściowe... Też już dużo gada. Moja coś wczoraj w kółko nie nie nie, a tata to jeszcze nie było, moz raz :)
    Ja sobie stary biustonosz wyjelam zobaczyć bo mi trochę cm w biuście poleciało i pasuje idealnie... 75A heh powrót do rzeczywistości :D

• krisi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę dzisiaj na rzęsach. Daje mi w pupkę najstarsza córka. Ma jakieś nocne lęki. Budzi się co chwilę i albo muszę iść do niej spać albo ona idzie do mnie i się gnieciemy. Dzisiaj już tak miałam dość że jej to powiedziałam i mam kaca moralnego.

makota: drugi film włącza się.
    Powiem ci że lepiej. Strój mojego syna to nie słoń i baletnica tylko : nos myszy, ta kiecka to żabot pod szyję i do tego peruka jeszcze z innego stroju.

sabanek: robisz humus czy kupujesz? zdziwiona jestem tego sera żółtego. Ja jak miałam dietę to była chyba BARDZIEJ RESTRYKCYJNA. Na pewno bardziej pracowita. Miałam ci wysłać żebyś sobie zerkła z ciekawości. Jak chcesz to prześlij maila. Który koktajl najlepszy?

jaskółeczka przeglądnęłam bloga siostry. Dobrze masz zawsze można coś podpytać. Ja nie raz myślę że coś jest super a potem nagle okazuje się że to kaloryczne albo mniej zdrowe niż myślałam.

Naszło mnie na jakąś dietę. Strasznie dziwne biorąc pod uwagę że jestem w ciąży i diet samych w sobie nie lubię. Może to bardziej ciekawość co w takim stanie zlecili by dietetycy. Chyba mi się nudzi!!

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi koktajl z Mango był dobry, tyle że jestem bardzo mądra i dałam duzo imbiru i był mega pikantny.
    Hummus chyba raz kupiłam sobie, tak to jadłam tą inna opcje zawsze. Sera sporo jest, ja osobiście sobie tyle na kanapki nie dawałam nigdy. Efekty są, więc nie zwracalam uwagi na to zbytnio. No ta dieta właśnie wydaje mi się lajtowa, nie czuję się jakbym za karę ją robiła :)
    Współczuję nocy, córka naogladala się jakichś horrorów czy czemu tak?

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Krisi blog kolezanki mojej siostry.

A ja dzis odebralam z pociagu Kacpra z obozu. Juz w domku. Nikos był z nami na dworcu, pociagi się podoboaja. Corka wyjezdza w piątek. Wymijaja się tak.

Ania Twoja cora tez duzo robi i mówi.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Aniu pierwsze słyszę, żeby na kota ktoś mówił koko, jakby kotek było jakieś bardzo skomplikowane.. . Jak Małej by było ciężko to by sobie sama uproscila. Dziwne te teściowe... Też już dużo gada. Moja coś wczoraj w kółko nie nie nie, a tata to jeszcze nie było, moz raz :)
    Ja sobie stary biustonosz wyjelam zobaczyć bo mi trochę cm w biuście poleciało i pasuje idealnie... 75A heh powrót do rzeczywistości :D

Moja teściowa to kociara i zrobiła jej pranie mózgu...

Co do stanika to moje B nie pasuje tylko C bo miałam jeden za duzy.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Czesc

Krisi blog kolezanki mojej siostry.

A ja dzis odebralam z pociagu Kacpra z obozu. Juz w domku. Nikos był z nami na dworcu, pociagi się podoboaja. Corka wyjezdza w piątek. Wymijaja się tak.

Ania Twoja cora tez duzo robi i mówi.

już jak była malutka to położna mówiła że ona bardzo kontaktowa, ale mój mąż to straszna gaduła wiec pewnie ma to po nim

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiechnęłam się z waszymi rozmiarami biustu. Mój to w innych kategoriach. A pod biustem 80. I dodam że u mnie biust w ciąży nie rośnie tak. Dopiero jak urodze.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że jest co pooglądać na poczcie :)
    Natan jakby dostał ściereczki zamiast książeczek to całe mieszkanie wypolerowane na wysoki połysk, hihi. Natan wyglada na starszego, wydaje mi się duży i długi na filmiku. Widzę, że dzieciaki się w domu nie nudzą i mają kreatywną mamę.
    I macie pieska, staruszka. Długo jest z wami?

Wiki ma chyba bardzo ciemne oczy. Super wyglada przyklejona do pierożka :) jak z ząbkami u Wiki, u nas sztuk trzy, coś się w końcu ruszyło.

A Iga na zdjęciu wygląda jak ze starszą siostrą.

Lew bardzo przypomina mi starszego jak był tym samym wieku. Nie wiem czy to usta podobne czy szczupła buzia i podobne minki. Ale od początku jak patrzę na zdjęcia to od razu widzę moje dziecko cztery lata wstecz. A z drugiej strony widzę, że Lew to kopia mamy.
    Wypatrzyłam na tym blogu z serniczkami podobne RAW-ciacho z marchewką i chyba się skuszę w wolnej chwili. Mam nadzieję, że blender przeżyje, bo nie mam kielichowego obecnie ;)

makota lubi tę wiadomość

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2017, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi, rzeczywiście drugi film wskoczył - Natan jest mega sprytny z tym łóżkiem - gratulacje dla mamy, że nauczyła. Mój Leoś tak samo na wszystkim "jeździ" jak twój Natan z książeczkami. Śmieszni są - na początku byłam ciekawa co zrobi przez próg - po prostu przenosi. Logiczne w końcu

Gillis, a wrzuć jakieś zdjęcie starszego synka, kiedy był młodszy - aż jestem ciekawa. Miło mi, że ktoś w końcu widzi podobieństwo do mnie
    Które ciasto masz na myśli?

Ania, Twoja Majeczka też nieźle do przodu z tego co mówisz. Rozgarnięta panienka!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2017, 23:08

relgwn15uyzm1mjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis tak, ma ciemne oczy, cała nasza trójka tak :) zęby też już 3, czwarty nie zamierza wychodzic jeszcze chyba ciężko zobaczyc, bo nie daje sobie tam zajrzeć.
    Jaskółeczko córka też na jakiś obóz? Długo Jej nie będzie?
    My dziś wstalysmu po 7 oooh jak fajnie :)

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota zależy jak na to patrzeć. W jej wieku dzieci już smigaja a ona jeszcze nie stoi dobrze.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Witam się po miłym weekendzie, w sobotę matka poszła sobie na koncert, potem spać nie mogła, bo muzyka w głowie całą noc, a wczoraj odpoczywaliśmy nad zalewem, codziennie tak powinno być i dziecko od razu inne, co się nas naprzytulała i nacałowała wczoraj to nasze :)

Też się ubawiłam tymi rozmiarami staników Krisi, u mnie też inne kategorie, pod biustem 60 a dalej to już prawie z końca alfabetu :D

U nas ząbków 4 sztuki, dwie następne już już tuż tuż ale wiadomo jak to z Igą, mogą wychodzić jeszcze z 4 miesiące.

A propos starszej siostry, to jak poszłam z Igą pierwszy raz do przychodni - chyba na patronaż, to pani w rejestracji poprosiła o dowód matki, dałam jej mój, a ona mi, że MATKI ma być nie mój i że mama powinna sama przyjść z dzieciątkiem, a nie mnie wysyła. Przykro mi było, tym bardziej, że brzuszek pociążowy miałam jeszcze trochę. Mojej mamie do dziś mówią, że siostra moja, więc trzeba się przyzwyczaić.

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek to z zębami mamy identycznie. Myślałam, że pierwsza przebije się ta druga jedynka bo przeswitywala już długo, a przebiła się niewidoczna. Fajna mieszanka ciemne oczy i jasne włoski.

Makota jesteście bardzo podobni, czasem jest tak, że widzisz dzidziola z ojcem i mówisz podobni, dziecko przejmie mama i jest to samo wrażenie. Ale Lew to ty. Wrzucę zdjęcie.
    Chodzi mi o marchewkowy sernik z nerkowców, kolor piękny, kusi. Fajna też tarta czekoladowa z wody po ciecierzycy. Nigdy nie próbowałam z tego coś piec, a widziałam, że nawet bezę się da zrobić. Checi są, teraz tylko czas trzeba zorganizować.

U nas pobudka o 6, a teraz pierwsza drzemka, cisza w domu, chwila spokoju. Miałam plany na spacer długi, ale coś chmury się zbierają i duszno jest.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
‹‹ 1927 1928 1929 1930 1931 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ